De WOZ waarde Haarlem wordt jaarlijks vastgesteld. Je krijgt een bericht van de gemeente Haarlem met het bedrag waarvoor de WOZ taxatie is vastgesteld. WOZ taxateurs van de gemeente bepalen jaarlijks opnieuw de waarde voor alle woningen, bedrijfspanden en andere onroerende zaken in de gemeente. De WOZ waarde Haarlem: hoe wordt deze bepaald? Simpel, de waarde wordt bepaald door een taxateur van de gemeente die op basis van meerdere factoren de taxatie uitvoert. Hoe dit in zijn werk gaat, lees je in deze blog: WOZ waarde Haarlem: hoe wordt deze bepaald? Daarnaast lees je waarom het controleren van deze WOZ waarde om eventueel WOZ bezwaar te maken zo belangrijk is.

WOZ waarde Haarlem: dit moet je weten

De WOZ waarde wordt, zo ook in Haarlem, altijd bepaald voor de zogenaamde peildatum. Deze peildatum ligt op 1 januari van het voorgaande kalenderjaar. Wanneer je de WOZ beschikking Haarlem dit jaar ontvangt, zul je zien dat de peildatum op 1 januari van het voorgaande jaar staat. Je moet dus kijken naar wat jouw woning of bedrijfspand op de peildatum waard was en niet nu. De reden dat de WOZ waarde op deze manier gemeten wordt, heeft te maken met de manier waarop de taxatie voor de WOZ waarde uitgevoerd wordt. De taxateur kan nooit alle woningen en bedrijfspanden individueel taxeren. Daarom wordt er informatie verzameld over bijvoorbeeld verkochte woningen van het voorgaande jaar waarmee de waarde ook voor andere panden wordt vastgesteld.

WOZ waarde Haarlem: factoren die van invloed zijn

Er zijn tal van factoren van invloed op de WOZ waarde. Echter, de taxateur neemt hier maar een aantal van in mee. Het werkt zo, de WOZ taxateur van de gemeente Haarlem beoordeelt alle onroerende zaken middels informatie die hij of zij tot haar beschikking heeft. Dit is uiteraard de gemiddelde verandering van de waarden van panden, maar ook specifiek van bepaalde wijken of straten. Van iedere verkochte woning in Haarlem, wordt bijgehouden wat de verkoopprijs was. Deze waarden worden gebruikt om ook de waarde van omliggende woningen vast te stellen. Hierbij wordt uiteraard gekeken naar bouwjaar en oppervlakte. Verder wordt de reeds bekende informatie over een woning gebruikt, bijvoorbeeld de mate van afwerking.

WOZ waarde Haarlem: klopt deze altijd?

De WOZ taxateur die de WOZ waarde Haarlem bepaalt, doet dit zeer nauwkeurig. Toch kunnen er verschillen ontstaan tussen de getaxeerde waarde en de werkelijke waarde. Dit komt deels doordat voor de WOZ waarde niet iedere woning individueel door de taxateur bekeken is, maar vergeleken wordt met omliggende woningen. Daarnaast kan het zijn dat onder andere de afwerking, staat van onderhoud en ligging anders zijn. Hieronder volgt een voorbeeld om dit duidelijk te maken. Ook meer informatie over de WOZ waarde in Beekdalen, Het Hogeland, Westerkwartier, Zwolle, Súdwest-Fryslân en de rest van Nederland.

Voorbeeld: WOZ waarde Haarlem in de Amsterdamsewijk

Voor de WOZ waarde Haarlem in de Amsterdamsewijk is de gemiddelde prijs per vierkante meter gestegen, met ruim 500 euro per m², naar ruim 4000 euro per m². Kijk je naar de woningwaarden in deze wijk, dan zit 25% van de woningen tussen de 350 en 400 duizend euro. Net iets minder dan 25% zit tussen de 400 en 500 duizend euro. Kijk je op woningniveau, dan kom je bijvoorbeeld vergelijkbare huizen tegen in dezelfde straat voor totaal andere bedragen. Ook zie je woningen die voor meer dan 50 duizend euro boven de geschatte woningwaarde verkocht worden. Wanneer de verkoopprijzen van dit soort woningen in de taxatie gebruikt worden, kan jouw woningwaarde onevenredig stijgen ten opzichte van de werkelijke waarde.

Factoren die het woongenot bepalen

De verkoopprijs van woningen wordt zeker tegenwoordig bepaald door emotie en krapte in de markt. Je ziet populaire jaren 30 woningen voor hoge bedragen verkocht worden, terwijl betere jaren 50 woningen soms voor lagere bedragen van eigenaar wisselen. Daarnaast worden veel huizen op dit moment opgeknapt en gemoderniseerd. Kijk hiervoor naar Bavodorp, waar veel woningen gerenoveerd zijn. Wanneer jouw woning niet gerenoveerd of gemoderniseerd is, kan het zijn dat je wel de taxatiewaarde krijgt van een prachtig opgeknapte woning die onlangs verkocht is.

bezwaar woz Haarlem

Redenen WOZ bezwaar Haarlem

Je weet nu het antwoord op WOZ waarde Haarlem: hoe wordt deze bepaald? Maar je hebt ook gelezen dat deze, door de gemeente Haarlem bepaalde, WOZ waarde niet altijd klopt. Wanneer jij van mening bent dat de WOZ waarde te hoog of te laag is, kun je WOZ bezwaar maken in Haarlem. Bezwaarmaker kan dit voor jou doen. In het bezwaarschrift moeten de redenen worden genoemd waarom de WOZ waarde in Haarlem niet klopt. Redenen WOZ bezwaar omvatten alles wat het woongenot beïnvloedt en dus bij een eventuele verkoop tot een hogere of juist lagere prijs zal leiden. Denk aan slecht schilderwerk, lekkage, ongedierte, slechte isolatie, scheurvorming of andere factoren. Maar ook positieve factoren, zoals een nieuwe badkamer, keuken of de realisatie van een dakkapel zijn van invloed. Factoren in de omgeving zijn ook van invloed, bijvoorbeeld de verandering van verkeersdrukte in de straat of wijk, overlast van omwonenden en bedrijven of de komst van een windmolen.

Kosten bezwaar WOZ waarde Haarlem

Wanneer je WOZ bezwaar in Haarlem wilt maken, zul je blij verrast zijn dat dit voor jou volledig gratis is. Bij Bezwaarmaker werken wij op basis van no cure no pay. Echter, wanneer wij wel voor jou succesvol bezwaar gemaakt hebben, zitten er nog steeds geen kosten aan. Dus ook als de gemeente Haarlem de WOZ waarde van jouw woning of bedrijfspand aanpast, zitten er voor jou geen kosten aan verbonden. Wij kunnen onze gemaakte uren dan namelijk bij de gemeente declareren. Hierdoor is bezwaar maken tegen de WOZ waarde in Haarlem voor jou altijd kosteloos. We helpen trouwens ook in andere gemeenten, zoals WOZ waarde in Amsterdam.

Waarom bezwaar maken WOZ?

De WOZ waarde is direct van invloed op de gemeentelijke belastingen en heffingen. Je ziet de taxatie staan op de rioolheffing Haarlem, waterschapsbelasting Haarlem en onroerendezaakbelasting (OZB Haarlem). Ook voor het eigenwoningforfait en de erfbelasting wordt de WOZ waarde gebruikt. Een lagere WOZ waarde via Bezwaarmaker resulteert in een gemiddelde besparing van ongeveer 270 euro per jaar en dit kan in sommige gevallen zelfs tot duizenden euro’s oplopen. Voor de meeste mensen is het verlagen van de WOZ waarde Haarlem de voornaamste reden om bezwaar te maken. Bij de verkoop van je woning kan juist een hogere WOZ waarde goed zijn, aangezien potentiële kopers hier ook naar kijken. Meld je nu aan om bezwaar te maken voor jouw woning of bedrijfspand.

klantenvertellen logo

3.378+ reviews

Klanten geven ons een 8.7

9

13 feb. 2022

Mijn ervaring is zeer goed.

Mijn ervaring over uw dienst is erg prettig. De klachten richting gemeente over de hoogte van de WOZ-waarde van mijn woning heeft u naar tevredenheid richting gemeente verwerkt. Mijn dank voor uw manier van aanpak.

J.Euser Aanbevelen? Ja

10

31 jan. 2022

Zeer professioneel en met gewenste resultaat.

Ik ben zeer tevreden over de wijze waarop Bezwaarmaker de bezwaarprocedure heeft uitgevoerd en afgehandeld. Zeer professioneel en uiteindelijk ook met het gewenste resultaat. Ik ben ook zeer tevreden over de wijze waarop ik op de hoogte ben gehouden over de voortgang.

Elle Aanbevelen? Ja

10

22 jan. 2022

prima werk geleverd

Een keer een vragenformulier moeten invullen en de rest ging vanzelf. Verder geen gezeur, alles zelfstandig afgehandeld en het resultaat was super.

R. Aanbevelen? Ja

10

15 feb. 2022

Vastbijters in positieve zin :-)

Keurig zijn we op de hoogte gehouden ondanks lange doorlooptijd met gemeente. Uitkomst volledig naar wens Dank!

Ron Aanbevelen? Ja

8

4 feb. 2022

Gerichte info, helder wat zelf wel/ niet doen

Geruststellende gedachte dat jullie procedures in de gaten houden en heldere info vragen en geven. Was even wat cynisch, eerst zien dan geloven. Maar door te cummuniceren met mij heeft mij geholpen in loslaten en vertrouwen hebben met een geweldig resultaat!

S.spigt Aanbevelen? Ja

8

19 jan. 2022

De ervaring wordt sterk beïnvloed over het al of niet behalen van succes, In dit geval dus goed

Vakbekwaam, anders zou het bezwaar niet zijn gehonoreerd. Ik werd steeds goed geïnformeerd zodra de procedure daartoe aanleiding gaf.

G.A. Aanbevelen? Ja

9

10 feb. 2022

Prima ik heb vermindering gekregen.

Geen klachten ik heb niets hoeven te doen het ging stilletjes aan mij voorbij en het gebeurde gewoon.

R.p. Beijleveld Aanbevelen? Ja

8

8 feb. 2022

De aanhouder wint

Nadat eerst ons bezwaar was afgewezen zijn we hiertegen in beroep gegaan en met succes. Hartelijk Dank voor wat jullie gedaan hebben, Chapeau

WB Aanbevelen? Ja

Je hebt ons gezien bij