Ben jij het niet eens met de WOZ waarde van je woning of bedrijfspand in Zwolle? Dan is het zeker de moeite waard om bezwaar te maken. Een goed onderbouwd bezwaar wordt in veel gevallen door de gemeente Zwolle gegrond verklaard. Hierdoor wordt de WOZ waarde van je woning opnieuw bepaald en naar beneden bijgesteld. Twijfel je aan de WOZ waarde van je huis of ander pand in Zwolle? Bezwaarmaker controleert gratis of de WOZ waarde van je woning klopt. Is deze te hoog, dan stelt Bezwaarmaker je bezwaarschrift op en dient dit voor je in bij de gemeente.

Hoe bepaalt de gemeente Zwolle de WOZ waarde van je woning?

Ieder jaar stelt de gemeente Zwolle de waarde van je woning vast door de Waardering Onroerende Zaken. De waarde wordt bepaald door een algemeen rekenmodel. Hierin wordt gekeken naar de verkoopprijzen van vergelijkbare woningen in Zwolle. Ook de inhoud, oppervlakte en bouwjaar van je woning zijn van invloed op de WOZ waarde. Een belangrijk aspect wordt echter achterwege gelaten. Dat zijn de specifieke kenmerken van je woning. Is er bijvoorbeeld veel achterstallig onderhoud of zijn er windmolens dichtbij geplaatst? Dan zal je woning minder waard zijn geworden.

Waarom is WOZ waarde bezwaar maken belangrijk?

De WOZ waarde van veel woningen en panden wordt te hoog vastgesteld. En dat brengt gevolgen met zich me. De WOZ waarde is namelijk ook bepalend voor een aantal belangrijke belastingen. Zo is de Onroerend Zaak Belasting ervan afhankelijk. Ook de inkomstenbelasting, vermogensbelasting en waterschapsheffing zijn gebaseerd op de WOZ waarde. Als je woning een te hoge WOZ waarde heeft, betaal je dus teveel belasting. Daarom is het goed om na te gaan of bezwaar maken voor jou rendabel is. Als de WOZ waarde naar beneden wordt bijgesteld, kan je dat vele euro's aan belastinggeld schelen.

Hoe dien je een bezwaar tegen de WOZ waarde in?

Ieder jaar ontvang je van de gemeente Zwolle een WOZ beschikking. Daarin staat wat de WOZ waarde van je woning is. Denk je dat deze te hoog is vastgesteld? Dan kun je binnen zes weken bezwaar te maken. Daarin moet je goede redenen vermelden. Alleen een gemotiveerd bezwaar zal door de gemeente gegrond worden verklaard. Vind je het lastig om zelf een goed bezwaarschrift op te stellen? Dan kun je dit uitbesteden aan Bezwaarmaker. Zo weet je zeker dat er een goed onderbouwd bezwaarschrift bij de gemeente Zwolle wordt ingediend. De gemeente heeft daarna zes weken de tijd om op je bezwaar te reageren.

Waarom Bezwaarmaker inschakelen?

Het opstellen van een goed onderbouwd bezwaarschrift tegen de WOZ waarde, kost tijd. Een lastige klus, zeker als je er niet veel vanaf weet. Daarom is het een goed idee om Bezwaarmaker in te schakelen. Bezwaarmaker stelt een bezwaarschrift op met duidelijke argumenten. Dit wordt ingediend bij de gemeente Zwolle. Het overgrote deel van de ingediende WOZ waarde bezwaren wordt gegrond verklaard. Bezwaarmaker neemt je het regelwerk uit handen. Grote kans dat de WOZ waarde van je woning wordt bijgesteld, wat een financieel voordeel voor je oplevert.

WOZ Waarde Zwolle
klantenvertellen logo

3.378+ reviews

Klanten geven ons een 8.7

8

8 feb. 2022

De aanhouder wint

Nadat eerst ons bezwaar was afgewezen zijn we hiertegen in beroep gegaan en met succes. Hartelijk Dank voor wat jullie gedaan hebben, Chapeau

WB Aanbevelen? Ja

9

10 feb. 2022

Prima ik heb vermindering gekregen.

Geen klachten ik heb niets hoeven te doen het ging stilletjes aan mij voorbij en het gebeurde gewoon.

R.p. Beijleveld Aanbevelen? Ja

9

13 feb. 2022

Mijn ervaring is zeer goed.

Mijn ervaring over uw dienst is erg prettig. De klachten richting gemeente over de hoogte van de WOZ-waarde van mijn woning heeft u naar tevredenheid richting gemeente verwerkt. Mijn dank voor uw manier van aanpak.

J.Euser Aanbevelen? Ja

10

22 jan. 2022

prima werk geleverd

Een keer een vragenformulier moeten invullen en de rest ging vanzelf. Verder geen gezeur, alles zelfstandig afgehandeld en het resultaat was super.

R. Aanbevelen? Ja

10

31 jan. 2022

Zeer professioneel en met gewenste resultaat.

Ik ben zeer tevreden over de wijze waarop Bezwaarmaker de bezwaarprocedure heeft uitgevoerd en afgehandeld. Zeer professioneel en uiteindelijk ook met het gewenste resultaat. Ik ben ook zeer tevreden over de wijze waarop ik op de hoogte ben gehouden over de voortgang.

Elle Aanbevelen? Ja

8

4 feb. 2022

Gerichte info, helder wat zelf wel/ niet doen

Geruststellende gedachte dat jullie procedures in de gaten houden en heldere info vragen en geven. Was even wat cynisch, eerst zien dan geloven. Maar door te cummuniceren met mij heeft mij geholpen in loslaten en vertrouwen hebben met een geweldig resultaat!

S.spigt Aanbevelen? Ja

10

15 feb. 2022

Vastbijters in positieve zin :-)

Keurig zijn we op de hoogte gehouden ondanks lange doorlooptijd met gemeente. Uitkomst volledig naar wens Dank!

Ron Aanbevelen? Ja

8

19 jan. 2022

De ervaring wordt sterk beïnvloed over het al of niet behalen van succes, In dit geval dus goed

Vakbekwaam, anders zou het bezwaar niet zijn gehonoreerd. Ik werd steeds goed geïnformeerd zodra de procedure daartoe aanleiding gaf.

G.A. Aanbevelen? Ja

Je hebt ons gezien bij