U meldt zich aan, ondertekent de machtiging en overeenkomst, en wij doen de rest. U bent klaar in slechts 5 minuten.
Onze specialisten maken gebruik van een grote database transacties door heel Nederland en hebben meer dan 10 jaar ervaring met WOZ-Bezwaarprocedures.
Meld u gemakkelijk binnen 2 minuten aan via ons aanmeldformulier en onderteken de machtiging. U Ontvangt na uw aanmelding nog een vragenlijst om de kans op succes te vergroten. Meld u aan, wij doen de rest.
Om de bezwaartermijn van 6 weken veilig te stellen, sturen we een pro-forma bezwaarschrift naar uw gemeente of belastingsamenwerking.
Na het indienen van het pro-forma bezwaarschrift zullen onze gediplomeerde WOZ- taxateurs het bezwaarschrift nader motiveren en op zoek gaan verkoopcijfers binnen uw gemeente welke een lagere waarde onderbouwen.
Indien de gemeente niet voornemens is de waarde te verlagen naar de door ons voorgestelde waarde zal er een hoorzitting plaats vinden. De hoorzitting is bedoeld om nieuwe grieven aan te dragen en het dossier te bespreken.
We ontvangen en beoordelen de uitspraak, de uitspraak wordt vervolgens naar u verstuurd. indien we niet tevreden zijn met de uitspraak kunnen we in overleg met u in beroep gaan bij een Rechtbank. Ook deze procedure is kosteloos voor u.
Blijf eenvoudig op de hoogte
In uw mijn bezwaarmaker account kunt uw gemakkelijk documenten en foto's uploaden welke belangrijk zijn voor het verlagen van uw WOZ waarde. Daarnaast kunt u elk gewenst moment inzien wat de status is van uw bezwaarschrift.
Meld uw woning eenvoudig aan in slechts enkele minuten aan het bezwaar gegrond is betaalt uw gemeente onze kosten op grond van het wettelijk stelsel. Indien het bezwaarschrift door de gemeente wordt afgewezen dragen wij de kosten van de procedure.
Bezwaarmaker.nl kan tegen alle onroerende zaken bezwaar maken bij uw gemeente.
Het kan voorkomen dat de gemeente, naar aanleiding van het ingediende bezwaarschrift, een inpandige opname wil uitvoeren. Bent u nu verplicht om hieraan medewerking te verlenen?
In artikel 50 van de Algemene wet inzake rijksbelastingen – dat ingevolge artikel 30 van de Wet waardering onroerende zaken van toepassing is voor het bepalen van de WOZ-waarde – is bepaald dat degene die een gebouw of grond in gebruik heeft verplicht is desgevraagd toegang te verlenen aan een door de Ambtenaar aangewezen deskundige. In beginsel bent u dan ook verplicht om mee te werken aan een inpandige opname.
Indien u de toegang weigert, zal er, wanneer de inpandige opname plaats vindt in het kader van een WOZ-procedure, een ommekeer in de bewijslast plaatsvinden. Om die reden raden wij belanghebbende dan ook altijd aan om mee te werken aan een inpandige opname. Het verzetten van een inpandige opname heeft verder geen juridische consequenties. De gemeente voert de inpandige opname uit om een beter beeld van woning te krijgen. Op deze manier krijgt zij meer inzicht in de onderhoudstoestand en het voorzieningenniveau van de woning. Dit is van belang, aangezien in het kader van de Wet WOZ dient te worden vergeleken met (de staat van onderhoud van de) referentieobjecten.
Ja, voor de aangifte inkomstenbelasting 2021 is de WOZ-waarde van 2021 van toepassing, dus de waarde die vorig jaar al is vastgesteld.
Dan kunt u zich nog steeds aanmelden. Wij maken dan kenbaar bij de gemeente dat wij de procedure kosteloos van u overnemen.
Dit kan 2 weken tot meer dan 6 maanden duren. Afhankelijk van uw gemeente en de complexiteit van uw dossier. Uw gemeente of Belastingsamenwerking heeft tot 31 december van het betreffende belastingjaar de tijd om uw bezwaar af te handelen. Deze termijn kunnen ze zelfs met zes weken verlengen als ze dit tijdig aangeven. Als u een tijd niets hoort, is het helaas wachten op de uitspraak. Hier hebben wij geen invloed op.
Al 105.966 particulieren maakte ook gratis bezwaar
Maak nu bezwaar3.100+ reviews