Bezwaar WOZ Waarde
play-button

Een goede en effectieve werkwijze

U meldt zich aan, ondertekent de machtiging en overeenkomst, en wij doen de rest. U bent klaar in slechts 5 minuten.

Onze specialisten maken gebruik van een grote database transacties door heel Nederland en hebben meer dan 10 jaar ervaring met WOZ-Bezwaarprocedures.

Gratis WOZ-bezwaar in 5 stappen

STAP 1. Aanmelden

Meld u gemakkelijk binnen 2 minuten aan via ons aanmeldformulier en onderteken de machtiging. U Ontvangt na uw aanmelding nog een vragenlijst om de kans op succes te vergroten. Meld u aan, wij doen de rest.

Hoe werkt het pijl

STAP 2. Taxatieverslag opvragen bij uw gemeente -> WOZ-Waarde check

Om de bezwaartermijn van 6 weken veilig te stellen, sturen we een pro-forma bezwaarschrift naar uw gemeente of belastingsamenwerking. We verzoeken hierin ook om het taxatieverslag toe te sturen.

Hoe werkt het pijl

STAP 3. Bezwaar motiveren of intrekken

Na het indienen van het pro-forma bezwaarschrift zullen onze gediplomeerde WOZ- taxateurs het bezwaarschrift nader motiveren en op zoek gaan verkoopcijfers binnen uw gemeente welke een lagere waarde onderbouwen of in overleg met u het bezwaar intrekken als de waarde correct is vastgesteld.

Hoe werkt het pijl

STAP 4. Hoorzitting

Indien de gemeente niet voornemens is de waarde te verlagen naar de door ons voorgestelde waarde zal er een hoorzitting plaats vinden. De hoorzitting is bedoeld om nieuwe grieven aan te dragen en het dossier te bespreken.

Hoe werkt het pijl

STAP 5. Uitspraak

We ontvangen en beoordelen de uitspraak, de uitspraak wordt vervolgens naar u verstuurd. indien we niet tevreden zijn met de uitspraak kunnen we in overleg met u in beroep gaan bij een Rechtbank. Ook deze procedure is kosteloos voor u.

Mijnaccount

Blijf eenvoudig op de hoogte

Met uw bezwaarmaker account

In uw mijn bezwaarmaker account kunt uw gemakkelijk documenten en foto's uploaden welke belangrijk zijn voor het verlagen van uw WOZ waarde. Daarnaast kunt u elk gewenst moment inzien wat de status is van uw bezwaarschrift.

Meld uw woning eenvoudig aan
in slechts enkele minuten aan het bezwaar gegrond is betaalt uw gemeente onze kosten op grond van het wettelijk stelsel. Indien het bezwaarschrift door de gemeente wordt afgewezen dragen wij de kosten van de procedure.

Veelgestelde vragen over hoe het werkt

Voor welke onroerende zaken kan ik Bezwaarmaker.nl inschakelen?

Bezwaarmaker.nl kan tegen alle onroerende zaken bezwaar maken bij uw gemeente.

Kan het zijn dat een gemeente mijn woning komt bezichtigen?

Het kan voorkomen dat de gemeente, naar aanleiding van het ingediende bezwaarschrift, een inpandige opname wil uitvoeren. Bent u nu verplicht om hieraan medewerking te verlenen?

In artikel 50 van de Algemene wet inzake rijksbelastingen – dat ingevolge artikel 30 van de Wet waardering onroerende zaken van toepassing is voor het bepalen van de WOZ-waarde – is bepaald dat degene die een gebouw of grond in gebruik heeft verplicht is desgevraagd toegang te verlenen aan een door de Ambtenaar aangewezen deskundige. In beginsel bent u dan ook verplicht om mee te werken aan een inpandige opname.

Indien u de toegang weigert, zal er, wanneer de inpandige opname plaats vindt in het kader van een WOZ-procedure, een ommekeer in de bewijslast plaatsvinden. Om die reden raden wij belanghebbende dan ook altijd aan om mee te werken aan een inpandige opname. Het verzetten van een inpandige opname heeft verder geen juridische consequenties. De gemeente voert de inpandige opname uit om een beter beeld van woning te krijgen. Op deze manier krijgt zij meer inzicht in de onderhoudstoestand en het voorzieningenniveau van de woning. Dit is van belang, aangezien in het kader van de Wet WOZ dient te worden vergeleken met (de staat van onderhoud van de) referentieobjecten.

Kan ik mijn aangifte inkomstenbelasting 2021 al indienen, ondanks dat er een bezwaarschrift loopt tegen de vastgestelde waarde van 2022?

Ja, voor de aangifte inkomstenbelasting 2021 is de WOZ-waarde van 2021 van toepassing, dus de waarde die vorig jaar al is vastgesteld.

Ik heb zelf al een bezwaarschrift ingediend. Kan ik nog gebruik maken van jullie dienstverlening?

Dan kunt u zich nog steeds aanmelden. Wij maken dan kenbaar bij de gemeente dat wij de procedure kosteloos van u overnemen.

Wanneer kan ik de uitspraak op het namens mij ingediende bezwaarschrift verwachten?

Dit kan 2 weken tot meer dan 6 maanden duren. Afhankelijk van uw gemeente en de complexiteit van uw dossier. Uw gemeente of Belastingsamenwerking heeft tot 31 december van het betreffende belastingjaar de tijd om uw bezwaar af te handelen. Deze termijn kunnen ze zelfs met zes weken verlengen als ze dit tijdig aangeven. Als u een tijd niets hoort, is het helaas wachten op de uitspraak. Hier hebben wij geen invloed op.

Al 105.966 particulieren maakte ook gratis bezwaar

Maak nu bezwaar
 • checkmark
  Betaal minder belasting
 • checkmark
  Grotere kans op succes
 • checkmark
  Gemiddeld €272 besparing
 • checkmark
  Geheel gratis
klantenvertellen logo

3.100+ reviews

Klanten geven ons een 8.5

8

8 feb. 2022

De aanhouder wint

Nadat eerst ons bezwaar was afgewezen zijn we hiertegen in beroep gegaan en met succes. Hartelijk Dank voor wat jullie gedaan hebben, Chapeau

WB Aanbevelen? Ja

10

15 feb. 2022

Vastbijters in positieve zin :-)

Keurig zijn we op de hoogte gehouden ondanks lange doorlooptijd met gemeente. Uitkomst volledig naar wens Dank!

Ron Aanbevelen? Ja

8

19 jan. 2022

De ervaring wordt sterk beïnvloed over het al of niet behalen van succes, In dit geval dus goed

Vakbekwaam, anders zou het bezwaar niet zijn gehonoreerd. Ik werd steeds goed geïnformeerd zodra de procedure daartoe aanleiding gaf.

G.A. Aanbevelen? Ja

9

13 feb. 2022

Mijn ervaring is zeer goed.

Mijn ervaring over uw dienst is erg prettig. De klachten richting gemeente over de hoogte van de WOZ-waarde van mijn woning heeft u naar tevredenheid richting gemeente verwerkt. Mijn dank voor uw manier van aanpak.

J.Euser Aanbevelen? Ja

9

10 feb. 2022

Prima ik heb vermindering gekregen.

Geen klachten ik heb niets hoeven te doen het ging stilletjes aan mij voorbij en het gebeurde gewoon.

R.p. Beijleveld Aanbevelen? Ja

10

22 jan. 2022

prima werk geleverd

Een keer een vragenformulier moeten invullen en de rest ging vanzelf. Verder geen gezeur, alles zelfstandig afgehandeld en het resultaat was super.

R. Aanbevelen? Ja

10

31 jan. 2022

Zeer professioneel en met gewenste resultaat.

Ik ben zeer tevreden over de wijze waarop Bezwaarmaker de bezwaarprocedure heeft uitgevoerd en afgehandeld. Zeer professioneel en uiteindelijk ook met het gewenste resultaat. Ik ben ook zeer tevreden over de wijze waarop ik op de hoogte ben gehouden over de voortgang.

Elle Aanbevelen? Ja

8

4 feb. 2022

Gerichte info, helder wat zelf wel/ niet doen

Geruststellende gedachte dat jullie procedures in de gaten houden en heldere info vragen en geven. Was even wat cynisch, eerst zien dan geloven. Maar door te cummuniceren met mij heeft mij geholpen in loslaten en vertrouwen hebben met een geweldig resultaat!

S.spigt Aanbevelen? Ja

Je hebt ons gezien bij