Particuliere woningbezitters
Bezwaarmaker.nl dient Gratis bezwaar in tegen de WOZ-waarde die de gemeente heeft vastgesteld, inclusief taxatierapport door een Register Taxateur.Wij helpen u met het verlagen van uw WOZ-waarde, u bespaart niet alleen op de OZB-belasting, maar betaalt ook minder inkomsten-, waterschaps-, erfbelasting.

Huurders
Ook voor huurders kunnen wij een gratis bezwaarschrift indienen. Indien wij voor u de waarde hebben verlaagd is het in veel gevallen zelfs mogelijk om een lagere huur premie te gaan betalen op grond van de verlaagd WOZ-waarde. U bespaart dus niet alleen op lokale belastingen.

Ondernemers
Sinds de invoering van de Wet werken aan winst is de WOZ-waarde voor u van groot belang. De "Wet werken aan winst" regelt dat met ingang van 2007 het tarief voor de vennootschapsbelasting (Vpb) wordt verlaagd, maar dat de mogelijkheid om af te schrijven op gebouwen sterk wordt beperkt. Waar uw pand vroeger nog volledig afgeschreven kon worden mag u het pand, afhankelijk van uw situatie, nu nog slechts afschrijven tot 100% of 50% van de WOZ waarde.Daarbij is de WOZ-waarde de grondslag voor de gemeentelijke belastingen. Ook meer informatie over de WOZ waarde in Woudenberg, Zuidhorn, Noardeast-Fryslan, Zuidplas,Zundert en de rest van Nederland.

Zowel als eigenaar als gebruiker betaalt u onroerendezaakbelasting (OZB) naar een percentage van de WOZ waarde. Een verlaging van de WOZ waarde kan u al snel veel kosten besparen.

Bezwaarmaker.nl is deskundig op het gebied van de Wet WOZ. Met onze bedrijfsvoering kunnen wij deskundig bezwaar maken tegen uw WOZ-waarde. Indien nodig met een taxatierapport van een gecertificeerde WOZ-taxateur als extra onderbouwing.

In de meeste gevallen bieden wij onze dienstverlening aan op “No cure no pay” basis. Indien de gemeente ons bezwaarschrift toekent vergoeden zij de door ons gemaakte kosten. Indien het bezwaarschrift wordt afgewezen dan is dat ons risico. Wij nemen de door ons gemaakte kosten volledig voor onze rekening.

Let op! Het bezwaarschrift dient binnen zes weken na dagtekening van de Woz-beschikking te worden ingediend.Bekijk ons portfolio!

Vastgoedbeleggers / Vastgoedbeheerders
Als belegger in onroerend goed heeft de WOZ-waarde ook consequenties voor u. Als gevolg van een wetswijziging per 1-1-2010 is de WOZ-waarde ook de grondslag voor uw onroerend goed in box 3. Een te hoge WOZ-waarde heeft dus een groot nadelig effect op het door u te betalen bedrag aan vermogensrendementsheffing.

Belegt u via een BV dan is de omvang van de activa bepalend of u door de fiscus wordt gezien als “Vastgoed BV” met alle gevolgen voor de overdrachtsbelasting van dien.
Daarnaast kunt u als belegger vaak maar afschrijven tot de WOZ-waarde van een gebouw. Indien u ook zelf gebruiker bent van dit gebouw dan mag u afschrijven tot de helft van de WOZ-waarde. De "Wet werken aan winst" regelt dat met ingang van 2007 het tarief voor de vennoot­schapsbelasting (Vpb) wordt verlaagd, maar de mogelijkheid om af te schrijven op gebouwen wordt sterk beperkt.

Gezien de impact van de WOZ-waarde op de omvang van de te betalen vennootschapsbelasting, vermogensrendementsheffing en gemeentelijke belastingen, is een juiste waardering zeer belangrijk!

Let op! Het bezwaarschrift dient binnen zes weken na dagtekening van de WOZ-beschikking te worden ingediend.

Vereniging van Eigenaren

Er zijn veel verschillende verenigingen van eigenaren. Van groot tot klein Bezwaarmaker.nl controleert voor uw vereniging de WOZ-waarden van al uw leden. Dit is een zeer goede service naar uw leden toe! De controle en de gehele verdere behandeling is in de meeste gevallen kostenneutraal.

Mocht blijken dat de WOZ-waarden van de objecten onjuist bepaald zijn, dan zal Bezwaarmaker.nl deze bezwaar- en/of beroepprocedure zonder verdere kosten voor de vereniging voeren.

Accountants / Administratiekantoren
U weet hoe belangrijk de WOZ waarde voor uw cliënt is. Toch wordt er maar zelden bezwaar ingediend tegen de vastgestelde WOZ-waarde.Bezwaarmaker.nl is deskundig op het gebied van de Wet WOZ.

Met onze bedrijfsvoering kunnen wij deskundig bezwaar maken tegen de WOZ-waarde.Wij bieden onze dienstverlening aan op "No cure no pay" basis. Indien de gemeente ons bezwaarschrift toekent vergoeden zij de door ons gemaakte kosten.

Indien het bezwaarschrift wordt afgewezen dan is dat ons risico. Wij nemen de door ons gemaakte kosten volledig voor onze rekening.

Let op! Het bezwaarschrift dient binnen zes weken na dagtekening van de Woz-beschikking te worden ingediend.

Woningbouwverenigingen
De WOZ-waarde is voor woningbouwverenigingen van groot belang. Woningbouwverenigingen zijn integraal belastingplichtig geworden voor de vennootschapsbelasting, de gevolgen van de WOZ-waarde zijn hierdoor sterk toegenomen.

Woningbouwverenigingen betalen meestal grote bedragen aan lokale belastingen. Omdat een woningbouwvereniging heel veel objecten bezit, is het meestal niet gemakkelijk de WOZ-waardes van al die beschikkingen op juistheid te beoordelen.

Bezwaarmaker bezit de deskundigheid en ervaring om dergelijke massale processen te controleren tot een goed einde te brengen. Besparingen van enkele tienduizenden euro's op gemeentelijke belastingen zijn al snel binnen handbereik. Bezwaarmaker kan u ook begeleiden bij het waarderen van uw objecten voor de vennootschapsbelasting.

Makelaars
Als makelaar heeft u verstand van de woningmarkt, u heeft dagelijks te maken met de aan- en verkoop van woningen en- of bedrijfspanden. Waarschijnlijk krijgt u ook veel vragen over de WOZ-waarde, aangezien deze waarde steeds breder gebruikt wordt, neemt het belang van de WOZ-waarde toe. Als u zelf niet de specifieke kennis in huis heeft met betrekking tot de Wet WOZ, kunt u samen met ons uw klanten toch een stukje extra service geven. Als u interesse heeft, neemt u dan gerust contact op!

klantenvertellen logo

3.378+ reviews

Klanten geven ons een 8.7

8

4 feb. 2022

Gerichte info, helder wat zelf wel/ niet doen

Geruststellende gedachte dat jullie procedures in de gaten houden en heldere info vragen en geven. Was even wat cynisch, eerst zien dan geloven. Maar door te cummuniceren met mij heeft mij geholpen in loslaten en vertrouwen hebben met een geweldig resultaat!

S.spigt Aanbevelen? Ja

8

8 feb. 2022

De aanhouder wint

Nadat eerst ons bezwaar was afgewezen zijn we hiertegen in beroep gegaan en met succes. Hartelijk Dank voor wat jullie gedaan hebben, Chapeau

WB Aanbevelen? Ja

9

13 feb. 2022

Mijn ervaring is zeer goed.

Mijn ervaring over uw dienst is erg prettig. De klachten richting gemeente over de hoogte van de WOZ-waarde van mijn woning heeft u naar tevredenheid richting gemeente verwerkt. Mijn dank voor uw manier van aanpak.

J.Euser Aanbevelen? Ja

8

19 jan. 2022

De ervaring wordt sterk beïnvloed over het al of niet behalen van succes, In dit geval dus goed

Vakbekwaam, anders zou het bezwaar niet zijn gehonoreerd. Ik werd steeds goed geïnformeerd zodra de procedure daartoe aanleiding gaf.

G.A. Aanbevelen? Ja

9

10 feb. 2022

Prima ik heb vermindering gekregen.

Geen klachten ik heb niets hoeven te doen het ging stilletjes aan mij voorbij en het gebeurde gewoon.

R.p. Beijleveld Aanbevelen? Ja

10

15 feb. 2022

Vastbijters in positieve zin :-)

Keurig zijn we op de hoogte gehouden ondanks lange doorlooptijd met gemeente. Uitkomst volledig naar wens Dank!

Ron Aanbevelen? Ja

10

22 jan. 2022

prima werk geleverd

Een keer een vragenformulier moeten invullen en de rest ging vanzelf. Verder geen gezeur, alles zelfstandig afgehandeld en het resultaat was super.

R. Aanbevelen? Ja

10

31 jan. 2022

Zeer professioneel en met gewenste resultaat.

Ik ben zeer tevreden over de wijze waarop Bezwaarmaker de bezwaarprocedure heeft uitgevoerd en afgehandeld. Zeer professioneel en uiteindelijk ook met het gewenste resultaat. Ik ben ook zeer tevreden over de wijze waarop ik op de hoogte ben gehouden over de voortgang.

Elle Aanbevelen? Ja

Je hebt ons gezien bij