De WOZ waarde van uw woning is een belangrijk gegeven. Daarom is het heel vervelend als de gemeente een heel andere WOZ waarde vaststelt, dan die u zelf in gedachten heeft. Het is erg belangrijk om de WOZ waarde van uw woning grondig te controleren om te zien of alle noteringen wel juist zijn. Klopt het aantal vierkante meters grond dat in de waardering is opgenomen? En zijn de objectkenmerken wel goed genoteerd? Als u het niet eens bent met de WOZ waarde van uw woning, zoals die door de gemeente is bepaald, kunt u hier bezwaar tegen maken. Steeds meer woningeigenaren maken gebruik van deze mogelijkheid. In de bezwaarschriften van de laatste jaren komen vijf belangrijke argumenten terug: belemmerende omgevingsfactoren, achterstallig onderhoud, het energielabel, scheurvorming en asbest. We geven u graag een beschrijving van deze punten.

Belemmerende omgevingsfactoren

Niet alleen uw woning zelf is bepalend voor de WOZ waarde. Ook de omgeving speelt een belangrijke rol. Als uw woning helemaal perfect is, maar in een omgeving met geluidshinder of stankoverlast staat, zal de waarde ervan drastisch verminderen. Windmolens, spoorlijnen, hoogspanningsmasten, UMTS-masten of drukbezochte publieke plekken worden beschouwd als ernstig belemmerende omgevingsfactoren. Daarom zullen deze gegevens medebepalend moeten zijn bij het vaststellen van de WOZ waarde van uw woning. Ook meer informatie over de WOZ waarde in Oudewater, Renswoude, Overbetuwe, Reusel-De Mierden, Papendrecht en de rest van Nederland.

Achterstallig onderhoud

Een woning of pand met achterstallig onderhoud, zal minder snel verkocht worden dan een object dat recent gerenoveerd is. Belangrijke aspecten van slecht of achterstallig onderhoud zijn onder andere afbladderend schilderwerk, problemen aan het dak, lekkage of andere vochtproblemen en gedateerde installaties voor gas, water en elektriciteit. Daarnaast worden de staat van de keuken en de badkamer ook meegenomen in de status van het onderhoud. De gemeente zal de mate van onderhoud op een eerlijke manier moeten laten meewegen bij het bepalen van de WOZ waarde.

Het energielabel van uw woning

Iedere woning in Nederland heeft sinds 2015 een energielabel, dat is toegekend door de Rijksoverheid. Zonder zo’n label kan een woning niet verkocht of verhuurd worden. Aan het energielabel kan worden afgelezen of een woning energiezuinig is of niet, waarbij een energielabel A staat voor duurzaam wonen en een energielabel E of lager voor ‘niet zuinig wonen’. Woningen met een lager energielabel zijn vaak slecht geïsoleerd en hebben een gedateerde verwarmingsinstallatie. Deze woningen worden minder snel verkocht en brengen minder op dan vergelijkbare woningen, die energiezuiniger zijn. Het is belangrijk dat rekening wordt gehouden met het energielabel bij de bepaling van de WOZ-waarde. Op www.energielabelatlas.nl vind u alle benodigde informatie.

Scheurvorming

Zijn er scheuren in uw woning ontstaan? Dat is mogelijk door verschillende oorzaken. Zo kan uitzetten of krimpen, zware belasting en corrosie van de wapening bijvoorbeeld scheurvorming tot gevolg hebben. Een pand met scheuren is kwetsbaarder en minder stabiel. Er zal daarom een flinke investering nodig te zijn om de ontstane schade te herstellen. Deze kosten zijn van grote invloed op de waarde van de woning. Erg belangrijk dus, dat de gemeente de WOZ waarde mede hierop baseert.

Asbest

Eigenaren van woningen of bedrijfspanden, waarin asbest is verwerkt, zullen hoge kosten moeten maken om dit te laten verwijderen. Asbest brengt schade toe aan de gezondheid. Vandaar dat de rijksoverheid asbestdaken vanaf 2024 wilde verbieden, de eerste kamer stemde hier echter niet mee in.

Bent u het niet eens met de WOZ waarde, omdat uw woning volgens u te hoog gewaardeerd is? Bezwaarmaker.nl maakt het u gemakkelijk. Wij houden ons dagelijks bezig met het vaststellen van de juiste WOZ waarde en maken kosteloos WOZ bezwaar namens u. Dit ongeacht of u nu in steden als Amsterdam, Rotterdam of Utrecht woont, we doen dit in heel Nederland.

klantenvertellen logo

3.378+ reviews

Klanten geven ons een 8.7

9

10 feb. 2022

Prima ik heb vermindering gekregen.

Geen klachten ik heb niets hoeven te doen het ging stilletjes aan mij voorbij en het gebeurde gewoon.

R.p. Beijleveld Aanbevelen? Ja

8

4 feb. 2022

Gerichte info, helder wat zelf wel/ niet doen

Geruststellende gedachte dat jullie procedures in de gaten houden en heldere info vragen en geven. Was even wat cynisch, eerst zien dan geloven. Maar door te cummuniceren met mij heeft mij geholpen in loslaten en vertrouwen hebben met een geweldig resultaat!

S.spigt Aanbevelen? Ja

9

13 feb. 2022

Mijn ervaring is zeer goed.

Mijn ervaring over uw dienst is erg prettig. De klachten richting gemeente over de hoogte van de WOZ-waarde van mijn woning heeft u naar tevredenheid richting gemeente verwerkt. Mijn dank voor uw manier van aanpak.

J.Euser Aanbevelen? Ja

10

31 jan. 2022

Zeer professioneel en met gewenste resultaat.

Ik ben zeer tevreden over de wijze waarop Bezwaarmaker de bezwaarprocedure heeft uitgevoerd en afgehandeld. Zeer professioneel en uiteindelijk ook met het gewenste resultaat. Ik ben ook zeer tevreden over de wijze waarop ik op de hoogte ben gehouden over de voortgang.

Elle Aanbevelen? Ja

10

15 feb. 2022

Vastbijters in positieve zin :-)

Keurig zijn we op de hoogte gehouden ondanks lange doorlooptijd met gemeente. Uitkomst volledig naar wens Dank!

Ron Aanbevelen? Ja

10

22 jan. 2022

prima werk geleverd

Een keer een vragenformulier moeten invullen en de rest ging vanzelf. Verder geen gezeur, alles zelfstandig afgehandeld en het resultaat was super.

R. Aanbevelen? Ja

8

19 jan. 2022

De ervaring wordt sterk beïnvloed over het al of niet behalen van succes, In dit geval dus goed

Vakbekwaam, anders zou het bezwaar niet zijn gehonoreerd. Ik werd steeds goed geïnformeerd zodra de procedure daartoe aanleiding gaf.

G.A. Aanbevelen? Ja

8

8 feb. 2022

De aanhouder wint

Nadat eerst ons bezwaar was afgewezen zijn we hiertegen in beroep gegaan en met succes. Hartelijk Dank voor wat jullie gedaan hebben, Chapeau

WB Aanbevelen? Ja

Je hebt ons gezien bij