Jaarlijks ontvang je de beschikking voor gemeentelijke heffingen en belastingen waarop je de WOZ waarde ziet staan. Ook in Eindhoven is de WOZ waarde van directe invloed op deze belastingen (met name de OZB Eindhoven). Naast de gemeentelijke belastingen zoals de onroerendezaakbelasting, is de WOZ waarde ook voor het eigenwoningforfait en de erfbelasting van belang. De WOZ waarde Eindhoven wordt vastgesteld door de gemeente. Hoewel dit nauwkeurig gebeurt, klopt dit lang niet altijd. Bij Bezwaarmaker weten wij een gemiddelde besparing voor woningeigenaren te bewerkstelligen van ruim 270 euro per jaar. Dit zorgt ervoor dat sommige eigenaren tot wel duizenden euro’s minder belasting betalen. Om een beter beeld te krijgen van de WOZ waarde Eindhoven en bezwaar maken, lees je deze blog WOZ waarde Eindhoven: welke stappen zijn belangrijk?

WOZ Waarde Eindhoven: wat is belangrijk om te weten?

Allereerst moet je weten dat de WOZ waarde vastgesteld wordt op de peildatum, welke altijd op 1 januari van het voorgaande kalenderjaar ligt. Eventueel onderhoud dat je hebt laten uitvoeren of een verbouwing ná de peildatum zul je niet in deze waarde terugzien. Of je deze überhaupt terug ziet, of juist nadeel van een renovatie van de buren hebt, dat is het tweede wat je moet weten voor de WOZ waarde Eindhoven: welke stappen zijn belangrijk? Dat is namelijk ook van directe invloed op jouw WOZ waarde en dus de hoogte van belastingen die jij moet betalen. Ook meer informatie over de WOZ waarde in Gaasterlan, De Fryske Marren, Gooise Meren, Berg en Dal, Meierijstad, Midden-groningen en de rest van Nederland.

Hoe bepaalt gemeente Eindhoven WOZ waarde?

De Eindhoven WOZ waarde wordt bepaald door de verkoopprijzen van omliggende woningen, gebruiksoppervlakte (sinds 2022 is dit in plaats van de inhoud) en een aantal andere factoren. Hiermee probeert de gemeente Eindhoven een realistisch beeld te vormen van de waarde van de woning. Met waarde wordt bedoeld: een realistische verkoopprijs die je op de peildatum bij een fictieve verkoop had gekregen. Bij het berekenen van de taxatiewaarde WOZ Eindhoven, wordt zoveel mogelijk gekeken naar vergelijkbare woningen, dus vergelijkbaar in type woning, bouwjaar en locatie. Dit kunnen woningen in jouw straat, buurt of wijk zijn. De verschillende verkoopprijzen kunnen echter leiden tot een WOZ waarde die niet klopt. Ook meer informatie over de WOZ waarde in Amsterdam''? Kijk dan op onze Amsterdam pagina.


WOZ Waarde Eindhoven: waardoor klopt dit soms niet?

De WOZ waarde volgt de markt. Tussen 2020 en 2021 is de gemiddelde woningwaarde in Eindhoven met ruim 22 duizend euro gestegen naar bijna drie ton. In een wijk waar weinig woningen worden verkocht, zoals Woensel-Zuid, is het een stuk lastiger om een correcte waardestijging te bepalen. Vergelijk dit met stadsdeel Eindhoven centrum, waar gemiddeld wel zo’n 20 woningen te koop staan. Hier zou taxatie makkelijker moeten zijn, maar spelen weer andere problemen een rol. Zo is de spreiding van verschillende woningwaarden veel groter. Er zijn woningen met waarden tussen de 150 en 200 duizend euro, 200 en 250 duizend euro (bij elkaar zo’n 33%) en er is een grote groep woningen in het segment daarboven. Het kan goed zijn dat de verkoopprijs van een betere (gerenoveerde of goed onderhouden) woning is gebruikt bij de taxatie van jouw woning en dat de gemeente Eindhoven een onrealistisch hoge WOZ waarde heeft berekend. Zo betaal jij wellicht teveel belasting doordat jouw buren hun huis hebben opgeknapt en met een meerwaarde hebben verkocht. Kijk ook eens wat we bijvoorbeeld kunnen doen voor de WOZ waarde in Tilburg.

Bezwaar woz Eindhoven

WOZ waarde Eindhoven: welke stappen zijn belangrijk om deze goed te interpreteren?

Wanneer je jouw WOZ taxatieverslag ontvangt, heb je zes weken om bezwaar te maken. Je kunt geen bezwaar tegen het verslag indienen, maar wel tegen de vastgestelde WOZ waarde. Voor je bezwaar indient, moet je antwoord krijgen op de vraag: WOZ waarde Eindhoven: welke stappen zijn belangrijk om deze goed te interpreteren? Hierbij is het allereerst goed om te weten dat object factoren, dus van het pand zelf, en omgevingsfactoren van invloed zijn. Bij object factoren kunnen onder andere de staat van onderhoud, staat van modernisering, indeling, ligging, isolatie en bouwkwaliteit van belang zijn. Bij omgevingsfactoren kun je denken aan langdurige werkzaamheden in jouw buurt, toename of afname van verkeersdrukte, de komst van nieuwe of sluiting van bestaande faciliteiten en overlast van buren of bedrijven. Op basis van alle redenen voor WOZ bezwaar kun je bezwaar gaan maken.

Bezwaar WOZ Eindhoven: via Bezwaarmaker

Je hebt nu antwoord op de vraag: WOZ waarde Eindhoven: welke stappen zijn belangrijk? en weet hoe je deze moet interpreteren. Wanneer je tot de conclusie komt dat de door de gemeente Eindhoven vastgestelde WOZ waarde te hoog of juist te laag is, kun je bezwaar maken. Dit kun je zelf doen, maar gezien de complexiteit hiervan is het verstandig om dit via Bezwaarmaker te doen. Bezwaar WOZ maken via Bezwaarmaker duurt slechts 2 minuten, waarna experts jouw bezwaar verder bij de gemeente Eindhoven indienen. Bezwaar maken is voor jou altijd kosteloos. Wanneer wij succesvol jouw WOZ waarde omhoog of naar beneden bijgesteld krijgen, betaalt de gemeente onze kosten. Lukt dit niet en stellen wij samen met de gemeente vast dat de WOZ waarde klopt? Dan zitten er nog steeds geen kosten aan verbonden. Dit maakt het voor jou laagdrempelig om jouw WOZ waarde door Bezwaarmaker te laten beoordelen. ''Ook meer informatie over de WOZ waarde in Amsterdam''? Kijk dan op onze Amsterdam pagina".

klantenvertellen logo

3.378+ reviews

Klanten geven ons een 8.7

9

13 feb. 2022

Mijn ervaring is zeer goed.

Mijn ervaring over uw dienst is erg prettig. De klachten richting gemeente over de hoogte van de WOZ-waarde van mijn woning heeft u naar tevredenheid richting gemeente verwerkt. Mijn dank voor uw manier van aanpak.

J.Euser Aanbevelen? Ja

10

15 feb. 2022

Vastbijters in positieve zin :-)

Keurig zijn we op de hoogte gehouden ondanks lange doorlooptijd met gemeente. Uitkomst volledig naar wens Dank!

Ron Aanbevelen? Ja

8

8 feb. 2022

De aanhouder wint

Nadat eerst ons bezwaar was afgewezen zijn we hiertegen in beroep gegaan en met succes. Hartelijk Dank voor wat jullie gedaan hebben, Chapeau

WB Aanbevelen? Ja

9

10 feb. 2022

Prima ik heb vermindering gekregen.

Geen klachten ik heb niets hoeven te doen het ging stilletjes aan mij voorbij en het gebeurde gewoon.

R.p. Beijleveld Aanbevelen? Ja

10

31 jan. 2022

Zeer professioneel en met gewenste resultaat.

Ik ben zeer tevreden over de wijze waarop Bezwaarmaker de bezwaarprocedure heeft uitgevoerd en afgehandeld. Zeer professioneel en uiteindelijk ook met het gewenste resultaat. Ik ben ook zeer tevreden over de wijze waarop ik op de hoogte ben gehouden over de voortgang.

Elle Aanbevelen? Ja

8

19 jan. 2022

De ervaring wordt sterk beïnvloed over het al of niet behalen van succes, In dit geval dus goed

Vakbekwaam, anders zou het bezwaar niet zijn gehonoreerd. Ik werd steeds goed geïnformeerd zodra de procedure daartoe aanleiding gaf.

G.A. Aanbevelen? Ja

8

4 feb. 2022

Gerichte info, helder wat zelf wel/ niet doen

Geruststellende gedachte dat jullie procedures in de gaten houden en heldere info vragen en geven. Was even wat cynisch, eerst zien dan geloven. Maar door te cummuniceren met mij heeft mij geholpen in loslaten en vertrouwen hebben met een geweldig resultaat!

S.spigt Aanbevelen? Ja

10

22 jan. 2022

prima werk geleverd

Een keer een vragenformulier moeten invullen en de rest ging vanzelf. Verder geen gezeur, alles zelfstandig afgehandeld en het resultaat was super.

R. Aanbevelen? Ja

Je hebt ons gezien bij