Ben je eigenaar van een woning of gebouw? Dan is het antwoord op de vraag ‘Wat is de WOZ waarde?’ relevant voor jou. De WOZ-waarde staat gelijk aan het bedrag van hoeveel jouw woning waard is. Dit wordt door de gemeente vastgesteld maar het is geen vaststaand gegeven. Je kunt namelijk bezwaar maken tegen de WOZ-waarde. Waarom zou je dat doen? Om daarachter te komen is het eerst van belang om te weten waar de WOZ-waarde voor wordt gebruikt. Zo bepaalt de WOZ-waarde onder andere het bedrag aan belasting dat je moet afdragen, zoals de inkomstenbelasting. Verder speelt de WOZ-waarde een rol bij het afsluiten van een hypotheek. Samengevat is het antwoord op de vraag ‘Wat is de WOZ-waarde?’: ‘De WOZ-waarde is een door de gemeente vastgestelde waarde van je woning die op basis van geldige gronden kan worden aangepast.’ Daarover lees je hieronder meer.

Beïnvloedende factoren WOZ-waarde

Er zijn verschillende factoren die invloed hebben op de WOZ-waarde van een pand. Je kunt hierbij denken aan gebrekkig onderhoud of een badkamer die wel erg gedateerd is. Daarnaast spelen ongunstige omgevingsfactoren een rol waardoor de WOZ-waarde anders uit kan vallen. Denk bijvoorbeeld aan asbest of overlast door publieke voorzieningen. Dit soort factoren kunnen ervoor zorgen dat de WOZ-waarde van je pand lager uitvalt dan de gemeente heeft voorgesteld. Hierdoor betaal je teveel belasting en je geeft je geld vast liever uit aan leukere dingen. Wist je dat je per jaar tussen de 63 en 2538 euro teveel kunt betalen door een te hoge WOZ-waarde? De toevoeging op het antwoord op de vraag ‘Wat is de WOZ waarde?’ luidt als volgt: ‘De WOZ waarde is gebaseerd op de algehele staat van je woning, gezondheidsfactoren en omgevingsfactoren'.

‘Wat is de WOZ waarde?’ Een vraag die weinig wordt gesteld

Gezien het feit dat je behoorlijk veel geld kunt besparen met bezwaar maken tegen de WOZ-waarde, lijkt de vraag ‘Wat is de WOZ waarde?’ weinig te spelen onder de Nederlandse bevolking. Mensen hebben vaak het idee dat het een omslachtig proces is terwijl je gemiddeld €272,- kunt besparen als je bezwaar in zou dienen. Bovendien kan zowel een te hoge als een te lage WOZ-waarde voordelig voor je uitpakken. Als je WOZ-waarde te hoog is, betaal je meer belasting dan eigenlijk nodig is. Zonde natuurlijk! Ook het bezwaar maken tegen een te lage WOZ-waarde kan financieel voordelig uitpakken. Denk bijvoorbeeld aan het afsluiten van een hypotheek, want wanneer de WOZ-waarde te laag is vastgesteld, betaal je vervolgens meer rente dan nodig. Wil je een uitgebreider antwoord op de vraag: ‘Wat is de WOZ waarde?’ Neem gerust contact met ons op! Ook meer informatie over de WOZ waarde in Wierden, Wassenaar, Wijchen, Waterland, Wijdemeren en de rest van Nederland.

Controleren van de WOZ waarde

Zoals hierboven is beschreven, wordt de WOZ waarde van je huis of pand vastgesteld door de gemeente. Voordat je bezwaar gaat maken is het handig om zelf eerst even na te gaan wat de exacte WOZ-waarde is. In een paar muisklikken kun je nagaan wat de gemeente heeft geantwoord op de vraag: ‘Wat is de WOZ waarden van je huis?’ Dit kun je doen op de site van het WOZ-waarde loket. Op deze site kun je je jouw adres intypen en vervolgens klik je op jouw woning. In de rechterkolom rollen dan de gegevens van je woning op je scherm, inclusief de WOZ-waarde. Je kunt ook meteen even nagaan wat de WOZ-waarde is van vergelijkbare huizen in de buurt. Zo kun je bepalen of de WOZ-waarde erg afwijkt of niet, dit kan vervolgens dienen als argument tegen de vastgestelde WOZ-waarde. Een andere optie is om navraag te doen bij de gemeente. Zij kunnen je sowieso helpen om achter de WOZ-waarde van jouw pand of woning te komen.

Wat is de WOZ waarde van mijn huis? Een heroverwogen antwoord

Vind je dat de WOZ-waarde van jouw huis of pand te hoog is? Wij helpen je graag bij het indienen van bezwaar en nemen alle administratieve rompslomp uit handen. Je hoeft alleen een aantal gegevens in te vullen wat ongeveer 5 minuten in beslag neemt. Vervolgens ontvang je de machtiging en overeenkomst retour waar je jouw handtekening onder zet. Vervolgens gaan wij voor je aan de slag! Op basis van een kwalitatieve en efficiënte werkwijze starten wij het proces op. Ieder dossier wordt behandeld door een gediplomeerd WOZ-taxateur met 15 jaar ervaring. Na het proces heb jij een heroverwogen antwoord in handen op de vraag: ‘Wat is de WOZ waarde van mijn huis?’ Meld je direct aan om bezwaar te maken!

De bezwaarprocedure uitgelegd

Wil je meer weten over hoe de bezwaarprocedure voor de WOZ waarde van je huis in zijn werk gaat? Ook al hoef je er zelf geen tijd en energie in te steken, kan het prettig zijn om te weten hoe de procedure eruit zal zien. Zodra jij het bezwaarformulier hebt ingevuld zullen wij bij de gemeente het taxatieverslag opvragen. Op basis van deze informatie zullen wij de haalbaarheid beoordelen. Daarna zullen wij het bezwaarschrift met gegronde argumenten naar de gemeente toesturen. Zodra wij een update hebben zullen wij je daar direct van op de hoogte stellen. Wist je dat deze procedure geen enkele kosten met zich meebrengen? Start direct met het maken van bezwaar! ''Ook meer informatie over de WOZ waarde in Amsterdam''? Kijk dan op onze Amsterdam pagina.

Jarenlang ervaring met de vraag ‘Wat is de WOZ waarde van mijn huis?

Wij zijn gespecialiseerd in het succesvol afhandelen van WOZ bezwaarschriften voor zowel particulieren als bedrijven. Hierdoor kunnen wij jou voorzien van een betrouwbaar en deskundig antwoord op de vraag ‘Wat is de WOZ waarde van mijn huis? Wij zijn over 2842 onafhankelijke beoordelingen beoordeeld met een 8,5. Wij helpen je graag bij het verlagen van de WOZ-waarde. In de periode tussen 2013 en 2014 hebben wij al € 783.526,- bespaard voor mensen die zich bij ons hebben aangemeld. Wil je zelf geen administratieve rompslomp hebben? Meld je direct kosteloos aan! Wij regelen alles tot in de puntjes en zorgen ervoor dat je op de hoogte wordt gehouden tijdens het proces.

klantenvertellen logo

3.378+ reviews

Klanten geven ons een 8.7

9

10 feb. 2022

Prima ik heb vermindering gekregen.

Geen klachten ik heb niets hoeven te doen het ging stilletjes aan mij voorbij en het gebeurde gewoon.

R.p. Beijleveld Aanbevelen? Ja

8

8 feb. 2022

De aanhouder wint

Nadat eerst ons bezwaar was afgewezen zijn we hiertegen in beroep gegaan en met succes. Hartelijk Dank voor wat jullie gedaan hebben, Chapeau

WB Aanbevelen? Ja

10

15 feb. 2022

Vastbijters in positieve zin :-)

Keurig zijn we op de hoogte gehouden ondanks lange doorlooptijd met gemeente. Uitkomst volledig naar wens Dank!

Ron Aanbevelen? Ja

10

31 jan. 2022

Zeer professioneel en met gewenste resultaat.

Ik ben zeer tevreden over de wijze waarop Bezwaarmaker de bezwaarprocedure heeft uitgevoerd en afgehandeld. Zeer professioneel en uiteindelijk ook met het gewenste resultaat. Ik ben ook zeer tevreden over de wijze waarop ik op de hoogte ben gehouden over de voortgang.

Elle Aanbevelen? Ja

8

4 feb. 2022

Gerichte info, helder wat zelf wel/ niet doen

Geruststellende gedachte dat jullie procedures in de gaten houden en heldere info vragen en geven. Was even wat cynisch, eerst zien dan geloven. Maar door te cummuniceren met mij heeft mij geholpen in loslaten en vertrouwen hebben met een geweldig resultaat!

S.spigt Aanbevelen? Ja

10

22 jan. 2022

prima werk geleverd

Een keer een vragenformulier moeten invullen en de rest ging vanzelf. Verder geen gezeur, alles zelfstandig afgehandeld en het resultaat was super.

R. Aanbevelen? Ja

9

13 feb. 2022

Mijn ervaring is zeer goed.

Mijn ervaring over uw dienst is erg prettig. De klachten richting gemeente over de hoogte van de WOZ-waarde van mijn woning heeft u naar tevredenheid richting gemeente verwerkt. Mijn dank voor uw manier van aanpak.

J.Euser Aanbevelen? Ja

8

19 jan. 2022

De ervaring wordt sterk beïnvloed over het al of niet behalen van succes, In dit geval dus goed

Vakbekwaam, anders zou het bezwaar niet zijn gehonoreerd. Ik werd steeds goed geïnformeerd zodra de procedure daartoe aanleiding gaf.

G.A. Aanbevelen? Ja

Je hebt ons gezien bij