Als je zoekt naar bezwaar WOZ Wassenaar, lees dan zeker verder. Bezwaar tegen de WOZ waarde maken kan namelijk gratis via Bezwaarmaker. Hoewel je ook zelf bezwaar kunt maken, is er een aantal dingen dat je moet weten om ook daadwerkelijk succesvol bezwaar te maken. Dit artikel geeft je tips en vertelt je alles over de werkwijze van Bezwaarmaker. Je kunt indien gewenst ook direct jouw WOZ bezwaar indienen, dit duurt slechts twee minuten. Onze specialisten gaan graag voor je aan de slag en houden je op de hoogte.

Bezwaar WOZ Wassenaar: dit moet je weten

Omdat wij jouw situatie niet kennen, vragen we je bij het indienen van je WOZ bezwaar om argumenten voor het verlagen of verhogen van de WOZ waarde. De meeste mensen willen hun WOZ waarde verlagen omdat men daardoor minder belasting hoeft te betalen. Met name de OZB (Onroerende Zaak Belasting) verlagen is een reden voor WOZ bezwaar maken. Een reden om de WOZ waarde te verhogen, is wanneer je van plan bent binnenkort je huis te verkopen. In de volgende alinea’s vertellen we meer over redenen voor bezwaar tegen de WOZ waarde in Wassenaar.

Check het WOZ waardeloket Wassenaar

De gemeente Wassenaar heeft de WOZ waarden geregeld via Belastingsamenwerking Gouwe-Rijnland (BSGR). Voor alles omtrent de WOZ waarde in Wassenaar heb je te maken met de BSGR. Zocht je naar WOZ waardeloket Wassenaar? Dan verwijst de BSGR je naar het woz-waardeloket. Via deze landelijke site kun je de waarde van jouw huis opvragen, evenals die van omliggende woningen. Controleer woningen van buren waarvan je weet dat zij een gelijkwaardige woning hebben. Indien gelijkwaardige woningen anders getaxeerd zijn, is dat een goed punt van bezwaar.


Bezwaar WOZ Wassenaar

Controleer het taxatieverslag of taxatierapport

Voor het bepalen van de WOZ waarde mag de gemeente of uitvoerende instantie je woning niet zonder toestemming betreden. De WOZ taxatie van de woning vindt op afstand plaats. Dit is een veelgehoorde reden voor bezwaar WOZ in Wassenaar. Een woning kan op afstand natuurlijk foutief getaxeerd worden, bijvoorbeeld doordat het interieur en bepaalde woonvoorzieningen verouderd zijn. In het taxatieverslag vind je beknopte informatie over de taxatie, in het taxatierapport is het meer uitgebreid gerapporteerd. Bekijk het rapport en controleer of alles klopt en terecht is. Klopt er iets niet? Neem dan gerust contact met ons op voor bezwaar WOZ in Wassenaar.

Ongelijkwaardige woningen gebruikt

Zoals eerder aangegeven, worden er voor het bepalen van de WOZ waarde in Wassenaar taxaties van omliggende woningen gebruikt. Wanneer je het WOZ rapport van de gemeente Wassenaar bekijkt, zie je welke woningen er zijn gebruikt om de WOZ waarde van jouw woning te bepalen. Dit zijn over het algemeen woningen die rond de peildatum verkocht zijn. De marktwaarde van deze woningen wordt gebruikt om de prijsstijging, of daling van omliggende woningen vast te stellen. Maar zijn deze woningen ook echt gelijkwaardig? Of is jouw woning meer of minder waard door (een gebrek aan) verbouwingen.

Jij bent specialist van je woning, wij zijn specialist in WOZ bezwaar

Jij weet precies waarom jouw huis een andere waarde moet hebben dan de gebruikte woningen tijdens de taxatie. Het kan zijn dat de buurt veranderd is, waardoor het wonen prettiger of minder prettig is geworden. Ook weet jij als geen ander wat er fijn of minder fijn aan jouw woning is. Deze punten geef je aan ons door wanneer je bezwaar tegen de WOZ waarde in Wassenaar wilt maken. Waarom zou je niet zelf WOZ bezwaar in Wassenaar maken? Wij bieden het laagdrempelig aan omdat wij vinden dat gemeenten niet kunnen verwachten dat bewoners dit altijd zelf kunnen doen. Er is vergaande kennis nodig over het taxeren van woningen en over bezwaarprocedures, daarom bieden wij dit als specialist aan. Ben je niet woonachtig in Wassenaar? Niet alleen voor bezwaar WOZ in Wassenaar, maar bijvoorbeeld ook bezwaar tegen de WOZ waarde Den Haag ben je bij ons aan het juiste adres!

klantenvertellen logo

3.378+ reviews

Klanten geven ons een 8.7

8

8 feb. 2022

De aanhouder wint

Nadat eerst ons bezwaar was afgewezen zijn we hiertegen in beroep gegaan en met succes. Hartelijk Dank voor wat jullie gedaan hebben, Chapeau

WB Aanbevelen? Ja

9

10 feb. 2022

Prima ik heb vermindering gekregen.

Geen klachten ik heb niets hoeven te doen het ging stilletjes aan mij voorbij en het gebeurde gewoon.

R.p. Beijleveld Aanbevelen? Ja

10

22 jan. 2022

prima werk geleverd

Een keer een vragenformulier moeten invullen en de rest ging vanzelf. Verder geen gezeur, alles zelfstandig afgehandeld en het resultaat was super.

R. Aanbevelen? Ja

10

31 jan. 2022

Zeer professioneel en met gewenste resultaat.

Ik ben zeer tevreden over de wijze waarop Bezwaarmaker de bezwaarprocedure heeft uitgevoerd en afgehandeld. Zeer professioneel en uiteindelijk ook met het gewenste resultaat. Ik ben ook zeer tevreden over de wijze waarop ik op de hoogte ben gehouden over de voortgang.

Elle Aanbevelen? Ja

9

13 feb. 2022

Mijn ervaring is zeer goed.

Mijn ervaring over uw dienst is erg prettig. De klachten richting gemeente over de hoogte van de WOZ-waarde van mijn woning heeft u naar tevredenheid richting gemeente verwerkt. Mijn dank voor uw manier van aanpak.

J.Euser Aanbevelen? Ja

10

15 feb. 2022

Vastbijters in positieve zin :-)

Keurig zijn we op de hoogte gehouden ondanks lange doorlooptijd met gemeente. Uitkomst volledig naar wens Dank!

Ron Aanbevelen? Ja

8

19 jan. 2022

De ervaring wordt sterk beïnvloed over het al of niet behalen van succes, In dit geval dus goed

Vakbekwaam, anders zou het bezwaar niet zijn gehonoreerd. Ik werd steeds goed geïnformeerd zodra de procedure daartoe aanleiding gaf.

G.A. Aanbevelen? Ja

8

4 feb. 2022

Gerichte info, helder wat zelf wel/ niet doen

Geruststellende gedachte dat jullie procedures in de gaten houden en heldere info vragen en geven. Was even wat cynisch, eerst zien dan geloven. Maar door te cummuniceren met mij heeft mij geholpen in loslaten en vertrouwen hebben met een geweldig resultaat!

S.spigt Aanbevelen? Ja

Je hebt ons gezien bij