Bij Bezwaarmaker kost WOZ bezwaar maken je niets. Veel mensen vinden dat moeilijk te begrijpen en vragen zich daarom af “Hoe werkt het bezwaar maken op no cure no pay basis?” Er werken namelijk ervaren juristen en taxateurs aan jouw WOZ bezwaar. Door Bezwaarmaker in te schakelen, machtig je ons om jouw WOZ bezwaar in te dienen. Dit kan in iedere gemeente in Nederland. De reden dat dit gratis is, komt door het Besluit Proceskostenvergoeding Bestuursrecht. Deze wet bepaalt de vergoedingen en de regels over professionele hulp bij bezwaar maken tegen besluiten van de overheid. Hoe dit werkt, en hoe bezwaar maken op no cure no pay basis werkt, lees je in dit artikel.

WOZ bezwaarprocedure

Bij wet is geregeld dat wanneer een overheidsbesluit na bezwaar gewijzigd wordt, er een tegemoetkoming is in de gemaakte kosten door de dienstverlener. In dit geval door Bezwaarmaker dus. De kosten die wij maken om voor jouw bezwaar te maken, kunnen wij van de overheid vergoed krijgen. Dit kan alleen indien er succesvol bezwaar gemaakt is en de gemeente dus ook van mening is dat de WOZ waarde inderdaad onjuist was vastgesteld. Indien de gemeente beoordeelt dat de WOZ waarde correct is, kunnen wij van Bezwaarmaker middels een hoorzitting alsnog nieuwe redenen voor WOZ verlaging aandragen. Is het besluit van de gemeente weer negatief, dan kunnen we dit zelfs aanvechten door in beroep te gaan bij de rechtbank. Deze gehele bezwaarprocedure is kosteloos voor jou als klant van Bezwaarmaker. Ook meer informatie over de WOZ waarde in Maastricht, Den Haag, Utrecht, Edam-Volendam, Buren en de rest van Nederland.


Wie betaalt WOZ bezwaar?

Wanneer de WOZ waarde aangepast wordt, betaalt de gemeente de vergoeding voor de gemaakte kosten. Indien toch blijkt dat de WOZ waarde correct was, worden onze kosten niet vergoed door de gemeente. In dit geval hoef jij alsnog niets te betalen. Wij werken namelijk op basis van no cure no pay. Hoe werkt het bezwaar maken op no cure no pay basis? Simpel, als wij erin slagen krijgen we betaald door de gemeente, slagen we niet dan dragen wij zelf de kosten. Jij ontvangt dus voor WOZ bezwaar geen rekening. Wie betaalt WOZ bezwaar? De gemeente! Dit is direct een goede incentive voor hen om de WOZ waarde correct vast te stellen en eventueel hun processen aan te passen. 'Ook meer informatie over de WOZ waarde in Amsterdam''? Kijk dan op onze Amsterdam pagina.

Klopt de WOZ waarde?

Klopt de WOZ waarde altijd? Zeker niet! Ruim de helft van de ingediende bezwaarschriften tegen de WOZ wordt gegrond verklaard. Wanneer je via Bezwaarmaker WOZ bezwaar maakt, is de slagingskans groter. Dit komt doordat wij specialist zijn in WOZ taxaties. We weten precies hoe de gemeenten de taxaties uitvoeren en weten ook waardoor er verschillen in WOZ waarde en werkelijke waarde kunnen zitten. Sterker nog, het komt regelmatig voor dat twee vergelijkbare woningen in dezelfde straat een andere WOZ waarde hebben. Gemeenten hebben helaas hun processen rondom WOZ waardebepaling lang niet altijd op orde.

Bezwaar maken op no cure no pay basis

De Waarderingskamer controleert gemeenten in uitvoering WOZ

Alles rondom de WOZ is bij wet geregeld. Dit maakt het antwoord op de vraag “Hoe werkt het bezwaar maken op no cure no pay basis?” ook makkelijker te begrijpen. Je weet nu dat de gemeente onze kosten betaalt, en dat wij in meer dan de helft van de bezwaarschriften betaald krijgen. Voor het overige percentage dragen wij het risico. Als specialist weten we precies waar we op moeten letten. Wij controleren de taxatie van de woning, maar ook de manier van taxeren. De Waarderingskamer van de overheid controleert de gemeenten en publiceert de resultaten.

Ook jij kan inzien hoe jouw gemeente ervoor staat en hoe goed zij hun werk rondom de WOZ waardebepaling doen. Ter voorbeeld, de WOZ waardebepaling van de Gemeente Rotterdam heeft nog verbeterpunten. In 2020 stelde de Waarderingskamer vast dat er een risico is op onderlinge verschillen in taxaties die moeilijk uit te leggen zijn.

In stappen: hoe werkt het bezwaar maken op no cure no pay basis?

Hoe gaat het bezwaar maken via Bezwaarmaker in zijn werk? Om het voorbeeld van de gemeente Rotterdam te nemen; onze taxateurs en juristen zijn op de hoogte van de situaties bij gemeenten. Wij controleren onderlinge waardes tussen panden. Een vergelijkbaar pand moet namelijk een vergelijkbare WOZ waarde hebben. Je kunt dit zelf ook al bekijken op het WOZ waardeloket, een website van de overheid om gratis de WOZ waarde te checken. Maar alleen het verschil in WOZ waarde is niet voldoende voor bezwaar, wij gaan nu de redenen voor bezwaar aanvoeren. Bekijk veel voorkomende redenen voor WOZ bezwaar maken. Je kunt redenen waarvan jij denkt dat ze op jouw woning van toepassing zijn bij je aanvraag aan ons doorgeven.

1. Meld jouw woning, bedrijfspand of ander WOZ object aan

De eerste stap voor gratis WOZ bezwaar maken, is het indienen van jouw aanvraag. Het indienen is makkelijk, maar moet wel gedaan worden binnen zes weken na dagtekening van jouw WOZ beschikking. Daarna is bezwaar maken niet meer mogelijk. Je kunt je voorstellen dat wij in deze periode duizenden WOZ bezwaren verwerken. Wij stellen ook jouw WOZ bezwaar veilig door alvast een pro-forma bezwaarschrift in te dienen. Is de WOZ bezwaartermijn al verlopen op het moment dat je onze site bezoekt? Zet het dan vast in je agenda. Je ontvangt de WOZ beschikking in januari, februari of maart. Per gemeente kan het exacte moment anders zijn, maar officieel dient de gemeente dit in de eerste 8 weken van het jaar te versturen.

2. Onze juristen en taxateurs gaan voor je aan de slag

Het pro-forma bezwaarschrift geeft onze juristen en taxateurs de tijd om een goed onderzoek te doen. Zij gebruiken hiervoor de argumenten die je bij je aanvraag hebt genoemd, of kijken naar omliggende woningen en aanvragen. Er is bij ons heel veel kennis aanwezig van de woningwaardes in gemeenten. Dit is een van de voordelen van WOZ bezwaar laten maken in plaats van het zelf doen.

3. De gemeente komt terug op ons bezwaar

Wij moeten binnen de termijn het bezwaar indienen, maar daarna heeft de gemeente tot het eind van het kalenderjaar om erop terug te komen. Indien het WOZ bezwaar afgewezen wordt, moet de gemeente onderbouwen waarom dit zo is. Vervolgens kunnen wij weer binnen 6 weken bezwaar tegen die uitspraak maken. Indien de WOZ waarde verlaagd wordt, dan krijg je een verlaging van je OZB belasting en alle andere belastingen die met de WOZ waarde verbonden zijn. Blijft de WOZ waarde onveranderd, dan krijg je geen factuur van ons en is het daarmee klaar.

klantenvertellen logo

3.378+ reviews

Klanten geven ons een 8.7

9

13 feb. 2022

Mijn ervaring is zeer goed.

Mijn ervaring over uw dienst is erg prettig. De klachten richting gemeente over de hoogte van de WOZ-waarde van mijn woning heeft u naar tevredenheid richting gemeente verwerkt. Mijn dank voor uw manier van aanpak.

J.Euser Aanbevelen? Ja

10

31 jan. 2022

Zeer professioneel en met gewenste resultaat.

Ik ben zeer tevreden over de wijze waarop Bezwaarmaker de bezwaarprocedure heeft uitgevoerd en afgehandeld. Zeer professioneel en uiteindelijk ook met het gewenste resultaat. Ik ben ook zeer tevreden over de wijze waarop ik op de hoogte ben gehouden over de voortgang.

Elle Aanbevelen? Ja

8

19 jan. 2022

De ervaring wordt sterk beïnvloed over het al of niet behalen van succes, In dit geval dus goed

Vakbekwaam, anders zou het bezwaar niet zijn gehonoreerd. Ik werd steeds goed geïnformeerd zodra de procedure daartoe aanleiding gaf.

G.A. Aanbevelen? Ja

9

10 feb. 2022

Prima ik heb vermindering gekregen.

Geen klachten ik heb niets hoeven te doen het ging stilletjes aan mij voorbij en het gebeurde gewoon.

R.p. Beijleveld Aanbevelen? Ja

8

4 feb. 2022

Gerichte info, helder wat zelf wel/ niet doen

Geruststellende gedachte dat jullie procedures in de gaten houden en heldere info vragen en geven. Was even wat cynisch, eerst zien dan geloven. Maar door te cummuniceren met mij heeft mij geholpen in loslaten en vertrouwen hebben met een geweldig resultaat!

S.spigt Aanbevelen? Ja

10

22 jan. 2022

prima werk geleverd

Een keer een vragenformulier moeten invullen en de rest ging vanzelf. Verder geen gezeur, alles zelfstandig afgehandeld en het resultaat was super.

R. Aanbevelen? Ja

10

15 feb. 2022

Vastbijters in positieve zin :-)

Keurig zijn we op de hoogte gehouden ondanks lange doorlooptijd met gemeente. Uitkomst volledig naar wens Dank!

Ron Aanbevelen? Ja

8

8 feb. 2022

De aanhouder wint

Nadat eerst ons bezwaar was afgewezen zijn we hiertegen in beroep gegaan en met succes. Hartelijk Dank voor wat jullie gedaan hebben, Chapeau

WB Aanbevelen? Ja

Je hebt ons gezien bij