Jaarlijks dien je belasting te betalen over de waarde van je pand of woning, dit op basis van de WOZ waarde Utrecht. De wispelturigheid van de waarde vaststelling kan ervoor zorgen dat de waarde van je woning of pand plots veel hoger ligt dan voorgaande jaren. Maar weet dat je hier op een vrij gemakkelijke manier op kunt besparen. Dit kan met de Bezwaarmaker WOZ waarde in Utrecht. Een handige manier die je in staat stelt om op een gemakkelijke manier bezwaar aan te tekenen. Dit kan overigens in andere steden zoals WOZ waarde Amsterdam of WOZ waarde Haarlem.

Hoeveel kan je besparen?

De meest interessante vraag in het hele verhaal is natuurlijk hoeveel je daadwerkelijk kunt besparen. Dit is op voorhand lastig te zeggen, want dat is afhankelijk van de WOZ waarde in Utrecht die wordt vastgesteld over 2020. Op basis van die informatie kan er actie ondernomen worden en het komt zeer vaak voor dat de waarde té hoog ingeschat wordt en dat is voor je portemonnee natuurlijk niet gunstig.

Met de Bezwaarmaker WOZ waarde in Utrecht kun je echter op een praktische manier bezwaar aantekenen. Dit zal dan door de gemeente opnieuw bekeken worden en bij toekenning zal de WOZ waarde aangepast worden. Het effect is dat de WOZ waarde in Utrecht dan een stuk lager uitvalt en daarmee bespaar je direct op de belasting die je dient te betalen. Gemiddeld genomen kan dit oplopen tot een besparing van maar liefst 250 euro!

De Bezwaarmaker WOZ waarde in Utrecht is dus dé manier om echt te besparen op de gemeentebelastingen. Maak er gebruik van, want het scheelt je echt in de portemonnee.

Wil jij WOZ waarde bezwaar in Utrecht maken? Dat is het overwegen zeker waard. Veel Utrechtse woningen of bedrijfspanden zijn namelijk ten onrechte belast met een te hoge WOZ waarde. Veel mensen weten niet dat ze daar gemakkelijk bezwaar tegen kunnen maken. Ze denken dat het niet zal helpen of zien op tegen de hele procedure. Gelukkig is WOZ bezwaar maken in Utrecht helemaal niet zo moeilijk als het misschien lijkt. Je kunt dit namelijk ook uitbesteden aan Bezwaarmaker. Zo dien je een goed onderbouwd bezwaarschrift in dat alle kans heeft om gegrond verklaard te worden.

WOZ Waarde Utrecht

Waarom zou je bezwaar tegen de WOZ waarde maken?

WOZ staat voor Waardering Onroerende Zaken. Ieder jaar bepaalt de gemeente de WOZ waarde van je woning of pand in Utrecht. De WOZ waarde is niet alleen bepalend voor je woning of bedrijfspand. Er zijn verschillende belastingen, waaronder de Onroerend Zaak Belasting, op deze waarde gebaseerd. Daarom betekent een te hoge WOZ waarde ook dat je teveel belasting betaalt. Als deze waarde naar beneden wordt bijgesteld, levert je dat dus een flinke besparing op. Denk jij dat de WOZ waarde van je woning te hoog is? Dan is bezwaar maken altijd een slimme keuze.

Hoe wordt de WOZ waarde in Utrecht vastgesteld?

De WOZ waarde van je woning wordt bepaald door een algemeen rekenmodel. Hierin wordt rekening gehouden met de verkoopprijs van soortgelijke woningen in Utrecht. Ook de oppervlakte, de inhoud en het bouwjaar van je woning zijn van invloed op de WOZ waarde. Toch is er een belangrijk aspect waar geen rekening mee wordt gehouden. Dat zijn de specifieke kenmerken van je woning. Is er bijvoorbeeld achterstallig onderhoud of is het sanitair erg verouderd? Dan zal je woning minder waard zijn dan vergelijkbare huizen in de buurt. Een goede reden om bezwaar te maken tegen een te hoge WOZ waarde.

Belastingen die samenhangen met de WOZ waarde

De bekende OZB belasting hangt nauw samen met de WOZ waarde van je woning of bedrijfspand. Andere belastingen die worden bepaald aan de hand van de WOZ waarde zijn de inkomstenbelasting, vermogensbelasting, waterschapsbelasting en roerenderuimtebelasting. Als je daarvoor minder hoeft te betalen, kun je jaarlijks tientallen tot honderden euro’s in je zak houden. Het is daarom een goed idee om uit te zoeken of bezwaar maken voor jou voordeel kan opleveren. Niet alleen woningeigenaren kunnen WOZ bezwaar in Utrecht maken. Ook ondernemers en huurders kunnen dit doen. De huurprijs van een woning wordt namelijk mede bepaald door de WOZ waarde ervan.

Binnen zes weken WOZ waarde bezwaar maken

Elk jaar ontvang je van de gemeente Utrecht een WOZ beschikking. Daarin staat de waarde die de gemeente toekent aan je woning of pand. Denk je dat deze waarde te hoog is vastgesteld en heb je daar goede redenen voor? Dan kun je binnen zes weken bezwaar maken. Je bezwaar moet altijd goed onderbouwd zijn om gegrond verklaard te worden. Vind je het lastig om je motivatie duidelijk op papier te zetten en in te dienen? Laat dit dan over aan Bezwaarmaker, die dit op efficiënte wijze voor je regelt. Zo hoef je je zelf geen zorgen te maken om de hele procedure. De gemeente heeft zes weken de tijd om op je bezwaar te reageren. Zij zullen je laten weten of je bezwaar gegrond verklaard wordt. In dat geval kan de WOZ waarde van je woning worden bijgesteld.

Een goed onderbouwd WOZ bezwaar

Wil jij als inwoner van Utrecht bezwaar maken tegen de WOZ waarde van je woning of bedrijfspand? Zorg dan dat je binnen zes weken na ontvangst van de beschikking een bezwaar bij de gemeente indient. Als je meer tijd nodig hebt om een gemotiveerd bezwaarschrift op te stellen, maak je eerst pro forma bezwaar. Zo heb je meer tijd om je bezwaar goed te onderbouwen. Hiervoor kun je Bezwaarmaker inschakelen. Een goed onderbouwd bezwaarschrift heeft een goede kans om gegrond verklaard te worden. De WOZ waarde kan dan naar beneden worden bijgesteld. Dat kan je jaarlijks een forse besparing en een eerlijke woz waarde opleveren.

WOZ waarde bezwaar uitbesteden

Veel mensen zien af van het maken van bezwaar tegen de WOZ waarde vanwege de vele rompslomp. Ze weten niet goed hoe de procedure verloopt en wat er van hen verwacht wordt. Juist deze mensen kunnen het bezwaar maken prima uitbesteden. Zie jij er ook tegenop om bezwaar te maken? Laat dit dan over aan Bezwaarmaker. Voor particulieren is dat zelfs helemaal gratis. Bezwaarmaker neemt je het vele regelwerk uit handen en zorgt voor een goed gemotiveerd bezwaarschrift. Grote kans dat je bezwaar gegrond verklaard wordt. Dat gaat je een flink financieel voordeel opleveren.

klantenvertellen logo

3.378+ reviews

Klanten geven ons een 8.7

8

8 feb. 2022

De aanhouder wint

Nadat eerst ons bezwaar was afgewezen zijn we hiertegen in beroep gegaan en met succes. Hartelijk Dank voor wat jullie gedaan hebben, Chapeau

WB Aanbevelen? Ja

10

15 feb. 2022

Vastbijters in positieve zin :-)

Keurig zijn we op de hoogte gehouden ondanks lange doorlooptijd met gemeente. Uitkomst volledig naar wens Dank!

Ron Aanbevelen? Ja

10

22 jan. 2022

prima werk geleverd

Een keer een vragenformulier moeten invullen en de rest ging vanzelf. Verder geen gezeur, alles zelfstandig afgehandeld en het resultaat was super.

R. Aanbevelen? Ja

10

31 jan. 2022

Zeer professioneel en met gewenste resultaat.

Ik ben zeer tevreden over de wijze waarop Bezwaarmaker de bezwaarprocedure heeft uitgevoerd en afgehandeld. Zeer professioneel en uiteindelijk ook met het gewenste resultaat. Ik ben ook zeer tevreden over de wijze waarop ik op de hoogte ben gehouden over de voortgang.

Elle Aanbevelen? Ja

8

4 feb. 2022

Gerichte info, helder wat zelf wel/ niet doen

Geruststellende gedachte dat jullie procedures in de gaten houden en heldere info vragen en geven. Was even wat cynisch, eerst zien dan geloven. Maar door te cummuniceren met mij heeft mij geholpen in loslaten en vertrouwen hebben met een geweldig resultaat!

S.spigt Aanbevelen? Ja

8

19 jan. 2022

De ervaring wordt sterk beïnvloed over het al of niet behalen van succes, In dit geval dus goed

Vakbekwaam, anders zou het bezwaar niet zijn gehonoreerd. Ik werd steeds goed geïnformeerd zodra de procedure daartoe aanleiding gaf.

G.A. Aanbevelen? Ja

9

13 feb. 2022

Mijn ervaring is zeer goed.

Mijn ervaring over uw dienst is erg prettig. De klachten richting gemeente over de hoogte van de WOZ-waarde van mijn woning heeft u naar tevredenheid richting gemeente verwerkt. Mijn dank voor uw manier van aanpak.

J.Euser Aanbevelen? Ja

9

10 feb. 2022

Prima ik heb vermindering gekregen.

Geen klachten ik heb niets hoeven te doen het ging stilletjes aan mij voorbij en het gebeurde gewoon.

R.p. Beijleveld Aanbevelen? Ja

Je hebt ons gezien bij