Jaarlijks ontvangt je van jouw gemeente een beschikking met daarop onder andere de WOZ waarde Rotterdam. Dit is een waardebepaling van jouw woning en daarover dient je belasting te betalen. Dit is de zogeheten OZB (Onroerendezaakbelasting), maar ook heeft de waarde vaststelling invloed op andere belastingen, zoals inkomstenbelasting, vermogensbelasting en meer.

Het risico dat je loopt bij een te hoge WOZ waarde in Rotterdam is dat je op verschillende fronten meer belasting moet betalen. Het punt is echter dat als jouw WOZ waarde te hoog is ingeschat, dat je onterecht te veel belasting moet betalen. Dat voelt je in jouw portemonnee, maar je kunt er zeker wat aan doen. Doe dit samen met Bezwaarmaker, die voor je een bezwaarschrift opstelt voor bezwaar WOZ Rotterdam.

Bezwaar WOZ waarde Rotterdam

WOZ waarde bezwaar maken in Rotterdam kan je een flinke besparing opleveren. Daar maken al veel inwoners gebruik van. Bezwaar maken tegen de WOZ waarde kan zowel zakelijk als privé voor veel voordeel zorgen. WOZ staat voor Waardering Onroerende Zaken. Elk jaar wordt de waarde van alle panden in Rotterdam vastgesteld. Die wordt uitgedrukt in de WOZ waarde. Deze waarde is een belangrijk gegeven. Verschillende belastingen die je moet betalen, zijn gebaseerd op de WOZ waarde. Als de WOZ waarde van je woning of pand te hoog is, betaal je dus teveel. Daarom is het belangrijk om WOZ waarde bezwaar in Rotterdam te maken.

Wanneer dien je een WOZ waarde bezwaar in?

Je ontvangt ieder jaar via de post of digitaal een WOZ-beschikking van de gemeente Rotterdam. Vervolgens kun je hier binnen zes weken bezwaar tegen maken. Om een goed WOZ waarde bezwaar te maken, heb je goede argumenten nodig. Anders wordt je bezwaar niet in overweging genomen en ongegrond verklaard. Vind je het lastig om zelf bezwaar te maken? Laat dit dan over aan Bezwaarmaker. Voor particulieren is het zelfs helemaal gratis om een bezwaar te laten maken tegen de vastgestelde WOZ waarde.

De WOZ waarde en de belasting

Er zijn verschillende belastingen, die gebaseerd zijn op de WOZ waarde. Als de WOZ waarde van je woning of bedrijfspand in Rotterdam te hoog is vastgesteld, betaal je dus teveel belasting. De meeste mensen weten wel dat de Onroerend Zaak Belasting (OZB) afhankelijk is van de WOZ waarde. Maar er zijn meer belastingen, die daarmee samenhangen. Zo worden ook de vermogensbelasting, waterschapsbelasting, inkomstenbelasting en roerende ruimtebelasting bepaald door de WOZ waarde. Als deze waarde naar beneden wordt bijgesteld, ga je dus veel minder belasting betalen. Bij huurwoningen hangt de huurprijs vaak af van de WOZ waarde. Daarom kan bezwaar maken ook dan voordeel opleveren.

Wie kunnen WOZ waarde bezwaar in Rotterdam maken?

Veel inwoners van Rotterdam denken dat bezwaar maken tegen de WOZ waarde geen zin heeft. Of ze denken dat het veel te moeilijk is. Toch kunnen veel woningeigenaren, ondernemers en huurders vele euro’s besparen als ze tijdig bezwaar maken. Wil jij bezwaar maken tegen de WOZ waarde van je woning in Rotterdam? Dan kun je dat uitbesteden aan Bezwaarmaker. Particulieren doen dit helemaal gratis. Bezwaarmaker helpt je om een goed gemotiveerd bezwaarschrift in te dienen met een grote kans dat dit gegrond verklaard wordt. In dat geval kan de WOZ waarde worden verlaagd, waardoor je tientallen tot honderden euro’s minder gaat betalen.

Hoe kun je een bezwaar tegen de WOZ waarde indienen?

Na het ontvangen van de WOZ beschikking heb je zes weken de tijd om bezwaar te maken. Het opstellen van een goed gemotiveerd bezwaarschrift vraagt behoorlijk wat tijd en inspanning. Als je daar meer tijd voor nodig hebt, kun je eerst pro forma bezwaar maken. Dan heb je daarna de tijd om de redenen van je bezwaar duidelijk te onderbouwen. Zodra je bezwaar is ingediend, heeft de gemeente zes weken de tijd om te reageren. Dan hoor je of je bezwaar gegrond verklaard wordt.

Bezwaar WOZ Rotterdam

Bezwaar tegen de WOZ in Rotterdam

U kunt bezwaar aantekenen tegen de beschikking die je ontvangen heeft. De gemeente is dan wettelijk verplicht om jouw WOZ waarde opnieuw te beoordelen en binnen een jaar ontvangt je de uitspraak. Hierin kunnen wij je van dienst zijn, want Bezwaarmaker is gespecialiseerd in het indienen van bezwaar omtrent de WOZ in Rotterdam.

Wij nemen je in feite alles uit handen en dienen het bezwaar goed onderbouwd bij de gemeente in. Dit is een succesvolle aanpak, want in 89% van al onze bezwaarschriften, of dit nou Rotterdam, Tilburg, Haarlem of Breda is, wordt de WOZ waarde daadwerkelijk naar beneden bijgesteld. Het bezwaar tegen de WOZ in Rotterdam kan dus zeker nuttig zijn en het directe resultaat is dat je zult besparen op verschillende belastingen. Nog beter is dat deze procedure je niets kost.

Het is zo geregeld

Om bezwaar tegen de WOZ in Rotterdam in te dienen hoeft je bij Bezwaarmaker slechts een paar stappen te doorlopen. Allereerst dient je zich aan te melden en ons de informatie over jouw woning en leefomgeving te verstrekken. Wij zullen dit doornemen en aan de hand daarvan zullen wij een bezwaarschrift opstellen op basis van de verstrekte informatie. Ook houden wij jurisprudentie achter de hand om het bezwaar effectief te kunnen onderbouwen.

De kans is zeer groot dat het bezwaar tegen de WOZ in Rotterdam gegrond wordt verklaart en je ontvangt dan vanzelf bericht. Ook kan je via jouw account op Bezwaarmaker op een handige wijze de laatste stand van zaken checken, zodat je altijd op de hoogte bent. Bent je niet tevreden over het resultaat of gaat de gemeente er niet in mee? Dan starten wij kosteloos een beroepsprocedure.

Waarom WOZ waarde bezwaar uitbesteden?

Zie je er tegenop om een bezwaarschrift bij de gemeente Rotterdam in te dienen? Laat Bezwaarmaker dat dan voor je doen. Zo dien je een goed onderbouwd bezwaarschrift met geldige redenen in. De kans dat je bezwaar gegrond wordt verklaard, is daarmee groot. Je kunt het regelwerk aan professionals overlaten, zodat je je daar niet druk om hoeft te maken. Bij een gegrond bezwaar stelt de gemeente de WOZ waarde van je woning of pand in Rotterdam naar beneden bij. Het financiële voordeel daarvan is dat je flink wat minder belasting gaat betalen. Steeds meer mensen kiezen ervoor om het maken van bezwaar tegen de WOZ waarde uit te besteden. Dat maakt bezwaar maken een stuk eenvoudiger dan je denkt.

Bespaar zonder kosten te maken

Met Bezwaarmaker kan je op een gemakkelijke wijze de WOZ waarde in Rotterdam aanvechten. Het belangrijkste hierin is dat het je geen cent kost, want wij werken en leveren op no cure, no pay basis. Dit wil zeggen dat je nooit met kosten te maken krijgt als het om bezwaar WOZ in Rotterdam op jouw woning gaat.

Als de WOZ waarde in Rotterdam bijgesteld wordt, dan betaalt de gemeente de gemaakte kosten aan ons. Hierdoor heeft je niets te verliezen bij het indienen van een bezwaarschrift tegen de WOZ waarde in Rotterdam. Meld je aan en laat ons voor je aan de slag gaan!

klantenvertellen logo

3.378+ reviews

Klanten geven ons een 8.7

10

22 jan. 2022

prima werk geleverd

Een keer een vragenformulier moeten invullen en de rest ging vanzelf. Verder geen gezeur, alles zelfstandig afgehandeld en het resultaat was super.

R. Aanbevelen? Ja

8

19 jan. 2022

De ervaring wordt sterk beïnvloed over het al of niet behalen van succes, In dit geval dus goed

Vakbekwaam, anders zou het bezwaar niet zijn gehonoreerd. Ik werd steeds goed geïnformeerd zodra de procedure daartoe aanleiding gaf.

G.A. Aanbevelen? Ja

9

13 feb. 2022

Mijn ervaring is zeer goed.

Mijn ervaring over uw dienst is erg prettig. De klachten richting gemeente over de hoogte van de WOZ-waarde van mijn woning heeft u naar tevredenheid richting gemeente verwerkt. Mijn dank voor uw manier van aanpak.

J.Euser Aanbevelen? Ja

8

4 feb. 2022

Gerichte info, helder wat zelf wel/ niet doen

Geruststellende gedachte dat jullie procedures in de gaten houden en heldere info vragen en geven. Was even wat cynisch, eerst zien dan geloven. Maar door te cummuniceren met mij heeft mij geholpen in loslaten en vertrouwen hebben met een geweldig resultaat!

S.spigt Aanbevelen? Ja

9

10 feb. 2022

Prima ik heb vermindering gekregen.

Geen klachten ik heb niets hoeven te doen het ging stilletjes aan mij voorbij en het gebeurde gewoon.

R.p. Beijleveld Aanbevelen? Ja

10

31 jan. 2022

Zeer professioneel en met gewenste resultaat.

Ik ben zeer tevreden over de wijze waarop Bezwaarmaker de bezwaarprocedure heeft uitgevoerd en afgehandeld. Zeer professioneel en uiteindelijk ook met het gewenste resultaat. Ik ben ook zeer tevreden over de wijze waarop ik op de hoogte ben gehouden over de voortgang.

Elle Aanbevelen? Ja

8

8 feb. 2022

De aanhouder wint

Nadat eerst ons bezwaar was afgewezen zijn we hiertegen in beroep gegaan en met succes. Hartelijk Dank voor wat jullie gedaan hebben, Chapeau

WB Aanbevelen? Ja

10

15 feb. 2022

Vastbijters in positieve zin :-)

Keurig zijn we op de hoogte gehouden ondanks lange doorlooptijd met gemeente. Uitkomst volledig naar wens Dank!

Ron Aanbevelen? Ja

Je hebt ons gezien bij