Terug naar het overzicht

Als woningbezitter ben je jaarlijks verplicht om gemeentelijke belastingen te betalen, waaronder de onroerendezaakbelasting (OZB). Een belangrijk onderdeel van de OZB is de WOZ-waarde van jouw woning. Deze waarde wordt door de gemeente vastgesteld en vormt de basis voor het berekenen van verschillende belastingen en heffingen. Het is dus van groot belang dat deze waarde zo accuraat mogelijk is.

Echter, het komt regelmatig voor dat de door de gemeente vastgestelde WOZ-waarde niet overeenkomt met de werkelijke marktwaarde van jouw woning. Dit kan leiden tot een te hoge aanslag en dus hogere belastingbetalingen dan nodig is. Gelukkig heb je als woningbezitter het recht om bezwaar te maken tegen deze WOZ-waarde.

Er zijn verschillende manieren om bezwaar te maken tegen de WOZ-waarde, maar steeds meer mensen kiezen ervoor om dit via een no cure no pay bureau te doen. Maar waarom zou je hiervoor kiezen? In dit artikel zullen we uitleggen waarom het wel degelijk voordelen heeft om gebruik te maken van een dergelijk bureau.

1. Geen financieel risico

Het grootste voordeel van het inschakelen van een no cure no pay bureau is dat je geen financieel risico loopt. Dit betekent dat je alleen betaalt als het bezwaar succesvol is en de WOZ-waarde daadwerkelijk wordt verlaagd. Als het bezwaar niet wordt gehonoreerd, hoef je niets te betalen. Dit zorgt ervoor dat je geen geld hoeft te investeren zonder garantie op resultaat.

2. Expertise en ervaring

Een no cure no pay bureau heeft vaak veel expertise en ervaring opgebouwd in het maken van bezwaar tegen WOZ-waardes. Ze weten precies welke argumenten sterker staan en welke informatie nodig is om een succesvol bezwaar in te dienen. Door gebruik te maken van hun kennis en ervaring vergroot je de kans op een positieve uitkomst van het bezwaar.

3. Tijdbesparing

Het indienen van een bezwaarschrift tegen de WOZ-waarde kan behoorlijk tijdrovend zijn, vooral als je niet bekend bent met de procedure of niet over voldoende juridische kennis beschikt. Het inschakelen van een no cure no pay bureau neemt dit werk uit handen en bespaart jou kostbare tijd die je aan andere zaken kunt besteden.

4. Maximale belastingbesparing

Een gespecialiseerd bureau zal er alles aan doen om de WOZ-waarde van jouw woning zo laag mogelijk te krijgen. Dit kan resulteren in aanzienlijke belastingbesparingen, niet alleen op de OZB, maar ook op andere belastingen en heffingen die gebaseerd zijn op de WOZ-waarde. Op de lange termijn kunnen deze besparingen behoorlijk oplopen.

5. Professionele ondersteuning

Door een no cure no pay bureau in te schakelen, krijg je professionele ondersteuning bij het bezwaar maken tegen de WOZ-waarde. Zij zullen alle benodigde documenten verzamelen, juridische argumenten formuleren en namens jou communiceren met de gemeente. Hierdoor sta je sterker in het bezwaarproces en wordt jouw belang optimaal behartigd.

Conclusie

Het maken van bezwaar tegen je WOZ-waarde via een no cure no pay bureau heeft vele voordelen voor woningbezitters. Door het minimaliseren van financieel risico, gebruik te maken van expertise en ervaring, tijdbesparing te realiseren, maximale belastingbesparing te garanderen en professionele ondersteuning te ontvangen, vergroot je de kans op succesvol bezwaar maken tegen de door de gemeente vastgestelde WOZ-waarde.

Als woningbezitter is het dus zeker aan te raden om serieus na te denken over het inschakelen van een no cure no pay bureau voor het indienen van bezwaar tegen je WOZ-waarde. Het kan je uiteindelijk veel geld besparen en zorgen voor een eerlijke en rechtvaardige belastingheffing.

Terug naar het overzicht
Over de auteur
Ko
Ko Maas
Ko Maas is de oprichter van Bezwaarmaker.nl. Als WOZ-taxateur hebben we in het verleden aan de andere kant van de medaille gewerkt, voor diverse gemeenten. Er werd mijns inziens over het algemeen te luchtig omgegaan met bezwaarschriften. Men werd veelal met een kluitje het riet in gestuurd. Dit was voor mij de aanleiding om met Bezwaarmaker.nl te starten en mensen te helpen naar een eerlijke WOZ-waarde.
klantenvertellen logo

3.378+ reviews

Klanten geven ons een 8.7

8

19 jan. 2022

De ervaring wordt sterk beïnvloed over het al of niet behalen van succes, In dit geval dus goed

Vakbekwaam, anders zou het bezwaar niet zijn gehonoreerd. Ik werd steeds goed geïnformeerd zodra de procedure daartoe aanleiding gaf.

G.A. Aanbevelen? Ja

9

13 feb. 2022

Mijn ervaring is zeer goed.

Mijn ervaring over uw dienst is erg prettig. De klachten richting gemeente over de hoogte van de WOZ-waarde van mijn woning heeft u naar tevredenheid richting gemeente verwerkt. Mijn dank voor uw manier van aanpak.

J.Euser Aanbevelen? Ja

10

15 feb. 2022

Vastbijters in positieve zin :-)

Keurig zijn we op de hoogte gehouden ondanks lange doorlooptijd met gemeente. Uitkomst volledig naar wens Dank!

Ron Aanbevelen? Ja

10

31 jan. 2022

Zeer professioneel en met gewenste resultaat.

Ik ben zeer tevreden over de wijze waarop Bezwaarmaker de bezwaarprocedure heeft uitgevoerd en afgehandeld. Zeer professioneel en uiteindelijk ook met het gewenste resultaat. Ik ben ook zeer tevreden over de wijze waarop ik op de hoogte ben gehouden over de voortgang.

Elle Aanbevelen? Ja

9

10 feb. 2022

Prima ik heb vermindering gekregen.

Geen klachten ik heb niets hoeven te doen het ging stilletjes aan mij voorbij en het gebeurde gewoon.

R.p. Beijleveld Aanbevelen? Ja

8

4 feb. 2022

Gerichte info, helder wat zelf wel/ niet doen

Geruststellende gedachte dat jullie procedures in de gaten houden en heldere info vragen en geven. Was even wat cynisch, eerst zien dan geloven. Maar door te cummuniceren met mij heeft mij geholpen in loslaten en vertrouwen hebben met een geweldig resultaat!

S.spigt Aanbevelen? Ja

8

8 feb. 2022

De aanhouder wint

Nadat eerst ons bezwaar was afgewezen zijn we hiertegen in beroep gegaan en met succes. Hartelijk Dank voor wat jullie gedaan hebben, Chapeau

WB Aanbevelen? Ja

10

22 jan. 2022

prima werk geleverd

Een keer een vragenformulier moeten invullen en de rest ging vanzelf. Verder geen gezeur, alles zelfstandig afgehandeld en het resultaat was super.

R. Aanbevelen? Ja

Je hebt ons gezien bij