ALMERE - Ieder jaar is het een verrassing, welke WOZ-waarde tovert de gemeente Almere nu weer uit de hoge hoed? Gisteren kreeg ik echter als bewoner van de Literatuurwijk in Almere een brief van de afdeling basisregistratie personen & belastingen. Als eigenaar van een woning ben ik geselecteerd om mee te doen aan een proef om zelf de voorlopige WOZ-waarde in almere 2014 te controleren.

Dus nieuwsgierig als dat ik ben heb ik middels een verkregen inlogcode ingelogd op de website almere.nl/woz. Tja en daar kwam ik wederom tot de conclusie dat de gemeente nog steeds appels met peren vergelijkt. Een vergelijkbare woning in mijn straat is niet verkocht dus kijkt men naar woningen in de omgeving die wel verkocht zijn, maar die mijns inziens niet vergelijkbaar zijn. Bij eerste twee woningen is het perceel veel groter en de ligging mooier. De 3e woning is daarintegen weer een veel goedkopere woning en betreft ook nog is een hoekwoning, wat toch iets anders is als mijn rijtjeshuis. De 1e woning is verkocht voor 277.000 euro, de 2e voor 265.000 euro en de 3e voor 195.000 euro. Als ik de prijzen zie stel ik mezelf al de vraag of het hier vergelijkbare woningen betreft. Ik vind een proef leuk, maar kom als gemeente is met realistische vergelijkingen. Realistisch zou zijn de prijs die ik betaald heb voor mijn huis in 2007.

Verder zal de hoogte van de WOZ waarde nooit wat uitmaken, want als de WOZ waarde omlaag gaat, gaan de aan de WOZ waarde gekoppelde belastingen wel weer omhoog. En als de WOZ waarde omhoog gaat vergeet men vast wel weer om de gekoppelde belastingen te verlagen. Hef gewoon de belastingen en val een hardwerkende burger niet lastig met iets waar de burger toch geen invloed op heeft. Het voelt net zoals zelf mijn salaris controleren! Ook al ben ik het niet eens met de hoogte van mijn salaris eens, wie bepaald nu de juistheid ervan. En ook dan kan ik controleren wat ik wil, maar mijn salaris wordt er niet beter op. Ook meer informatie over de WOZ waarde in Leeuwarderadeel, Lochem, Leiden, Loon op Zand, Leiderdorp en de rest van Nederland.

klantenvertellen logo

3.378+ reviews

Klanten geven ons een 8.7

10

15 feb. 2022

Vastbijters in positieve zin :-)

Keurig zijn we op de hoogte gehouden ondanks lange doorlooptijd met gemeente. Uitkomst volledig naar wens Dank!

Ron Aanbevelen? Ja

8

8 feb. 2022

De aanhouder wint

Nadat eerst ons bezwaar was afgewezen zijn we hiertegen in beroep gegaan en met succes. Hartelijk Dank voor wat jullie gedaan hebben, Chapeau

WB Aanbevelen? Ja

9

13 feb. 2022

Mijn ervaring is zeer goed.

Mijn ervaring over uw dienst is erg prettig. De klachten richting gemeente over de hoogte van de WOZ-waarde van mijn woning heeft u naar tevredenheid richting gemeente verwerkt. Mijn dank voor uw manier van aanpak.

J.Euser Aanbevelen? Ja

9

10 feb. 2022

Prima ik heb vermindering gekregen.

Geen klachten ik heb niets hoeven te doen het ging stilletjes aan mij voorbij en het gebeurde gewoon.

R.p. Beijleveld Aanbevelen? Ja

8

19 jan. 2022

De ervaring wordt sterk beïnvloed over het al of niet behalen van succes, In dit geval dus goed

Vakbekwaam, anders zou het bezwaar niet zijn gehonoreerd. Ik werd steeds goed geïnformeerd zodra de procedure daartoe aanleiding gaf.

G.A. Aanbevelen? Ja

8

4 feb. 2022

Gerichte info, helder wat zelf wel/ niet doen

Geruststellende gedachte dat jullie procedures in de gaten houden en heldere info vragen en geven. Was even wat cynisch, eerst zien dan geloven. Maar door te cummuniceren met mij heeft mij geholpen in loslaten en vertrouwen hebben met een geweldig resultaat!

S.spigt Aanbevelen? Ja

10

31 jan. 2022

Zeer professioneel en met gewenste resultaat.

Ik ben zeer tevreden over de wijze waarop Bezwaarmaker de bezwaarprocedure heeft uitgevoerd en afgehandeld. Zeer professioneel en uiteindelijk ook met het gewenste resultaat. Ik ben ook zeer tevreden over de wijze waarop ik op de hoogte ben gehouden over de voortgang.

Elle Aanbevelen? Ja

10

22 jan. 2022

prima werk geleverd

Een keer een vragenformulier moeten invullen en de rest ging vanzelf. Verder geen gezeur, alles zelfstandig afgehandeld en het resultaat was super.

R. Aanbevelen? Ja

Je hebt ons gezien bij