De specialist in de WOZ en OZB

Nieuws


De WOZ-waardebepaling

ALMERE - Ieder jaar is het een verrassing, welke WOZ-waarde tovert de gemeente Almere nu weer uit de hoge hoed? Gisteren kreeg ik echter als bewoner van de Literatuurwijk in Almere een brief van de afdeling basisregistratie personen & belastingen. Als eigenaar van een woning ben ik geselecteerd om mee te doen aan een proef om zelf de voorlopige WOZ-waarde in almere 2014 te controleren.

Dus nieuwsgierig als dat ik ben heb ik middels een verkregen inlogcode ingelogd op de website almere.nl/woz. Tja en daar kwam ik wederom tot de conclusie dat de gemeente nog steeds appels met peren vergelijkt. Een vergelijkbare woning in mijn straat is niet verkocht dus kijkt men naar woningen in de omgeving die wel verkocht zijn, maar die mijns inziens niet vergelijkbaar zijn.  Bij eerste twee woningen is het perceel veel groter en de ligging mooier. De 3e woning is daarintegen weer een veel goedkopere woning en betreft ook nog is een hoekwoning, wat toch iets anders is als mijn rijtjeshuis. De 1e woning is verkocht voor 277.000 euro, de 2e voor 265.000 euro en de 3e voor 195.000 euro. Als ik de prijzen zie stel ik mezelf al de vraag of het hier vergelijkbare woningen betreft. Ik vind een proef leuk, maar kom als gemeente is met realistische vergelijkingen. Realistisch zou zijn de prijs die ik betaald heb voor mijn huis in 2007.

Verder zal de hoogte van de WOZ waarde nooit wat uitmaken, want als de WOZ waarde omlaag gaat, gaan de aan de WOZ waarde gekoppelde belastingen wel weer omhoog. En als de WOZ waarde omhoog gaat vergeet men vast wel weer om de gekoppelde belastingen te verlagen. Hef gewoon de belastingen en val een hardwerkende burger niet lastig met iets waar de burger toch geen invloed op heeft. Het voelt net zoals zelf mijn salaris controleren! Ook al ben ik het niet eens met de hoogte van mijn salaris eens, wie bepaald nu de juistheid ervan. En ook dan kan ik controleren wat ik wil, maar mijn salaris wordt er niet beter op.
 

Terug naar overzicht

Onze beoordeling

8.5

Gebaseerd op onafhankelijke 2992 beoordelingen via klantenvertellen.nl

Alle 2992 beoordelingen

Waarom Bezwaarmaker?

  • Kosteloos bezwaar maken
  • Betaal minder belasting
  • Grotere kans op succes
  • Actief in heel Nederland
  • Deskundig bezwaarschrift

Maak bezwaar
Bezwaarmaker 8.5102992