De WOZ waarde Breda heeft te maken met de waarde van jouw woning in de gemeente Breda. Elke huizenbezitter krijgt ermee te maken. De gemeente maakt een inschatting van de waarde van jouw woning: de WOZ waarde. Dat is het geval in elke gemeente in Nederland. Iedere gemeente regelt dit zelfstandig of middels een samenwerkingsverband. Iemand die in Apeldoorn woont krijgt te maken met de WOZ waarde Apeldoorn, iemand in Amsterdam met de WOZ waarde Amsterdam en iemand in Utrecht met de WOZ waarde Utrecht. De WOZ waarde 2020 heeft invloed op de hoogte van je belasting, zoals de OZB belasting, rioolheffing en waterschapsbelasting. Daarom is het verstandig bezwaar te maken als je denkt dat de gemeente Breda jouw woningwaarde te hoog heeft ingeschat.

WOZ waarde Breda

De WOZ waarde Breda valt onder Belastingsamenwerking West-Brabant (BWB). Naast dat BWB de WOZ waarde voor Breda berekent en int, doen ze dit voor Waterschap Brabantse Delta, Bergen op Zoom, Dongen, Etten-Leur, Halderberge, Moerdijk, Oosterhout, Roosendaal, Rucphen, Woensdrecht en Zundert. WOZ Bezwaar maken in Breda doe je niet bij de gemeente, maar bij BWB. Voor je echter zelf bezwaar tegen jouw WOZ waarde gaat maken, kun je beter even verder lezen. Want Bezwaarmaker kan dit ook gratis voor jou doen. Het voordeel hiervan is dat ervaren taxateurs jouw zaak in behandeling nemen.

Hoe wordt de WOZ waarde in Breda bepaald?

Het doel van het bepalen van de WOZ waarde is voor iedere gemeente hetzelfde, namelijk het vaststellen van een indicatieve verkoopprijs van een onroerende zaak, als deze op de WOZ waardepeildatum verkocht zou worden. Hoe de berekening wordt gemaakt, kan per gemeente verschillen. De BWB die de berekening voor Breda en de andere deelnemende gemeenten in Brabant maakt, gaat als volgt te werk.

1. Markt analyseren

Het moet gezegd worden dat Breda een grondige aanpak hanteert om de WOZ waarde te bepalen. Naast de verkoopprijzen van het Kadaster en bouwvergunningen van de gemeente, wordt er een grootschalig onderzoek gedaan. Dit bestaat uit het sturen van formulieren naar de kopers van woningen en het controleren van objectkenmerken door verkoop-advertenties te bestuderen. De WOZ waarde in Breda wordt niet vastgesteld op basis van het procentuele verschil in marktprijzen, verrekend met de vorige WOZ waarde. In plaats daarvan wordt deze marktanalyse jaarlijks uitgevoerd. Nogmaals; dit is een erg grondige aanpak als je het vergelijkt met andere gemeenten.

2. Gebied, type woning, bouwjaar en oppervlakte

Naast de marktwaarde spelen de eigen kenmerken van de woning of het bedrijfspand een rol. Dit zijn de omgeving, het type woning of pand, het bouwjaar en de oppervlakte. Eventuele verschillen in de vergelijkbare woningen die voor de WOZ waarde aangehouden zijn, worden meegenomen. Denk aan een iets kleinere of grotere woning. Wel moet gezegd worden dat het om de cijfers gaat en niet om de specifieke kenmerken van de woning die niet goed te zien zijn. Juist zaken als achterstallig onderhoud, verouderde faciliteiten of een nieuwe badkamer of keuken kunnen concreet van invloed zijn voor een afwijkende WOZ waarde.

3. Controle

Voor de WOZ waarde in Breda wordt er ook erg grondig een controle uitgevoerd. De BWB kijkt met name naar uitschieters, bijvoorbeeld van panden die sterk gestegen zijn in WOZ waarde. De taxateur van de gemeente controleert dus zijn eigen werk al een keer. De Waarderingskamer is het landelijke orgaan dat onder andere toeziet op de uitvoering van de WOZ waarde bepalen. De gemeente Breda is door deze instantie in 2021 als “goed” beoordeeld. Ook de meeste bezwaarschriften werden op tijd afgehandeld.

WOZ bezwaar Breda

Ondanks het feit dat de gemeente Breda de taxaties goed en zeer grondig uitvoert, kan het zo zijn dat de WOZ waarde niet klopt. Dit kan komen door te hoge verkoopprijzen van vergelijkbare woningen, bijvoorbeeld door forse overbiedingen vanwege een (tijdelijk) tekort aan woningen in een bepaalde wijk. Ook moet je weten dat de taxatie voor de WOZ niet hetzelfde is als een bouwkundige keuring of woningtaxatie. Wanneer er in jouw huis sprake is van lekkage, funderingsproblematiek of overlast van buren, kan de gemeente dit niet weten. Het is echter wel degelijk van invloed op de verkoopprijs van de woning en dus op de WOZ waarde. ''Ook meer informatie over de WOZ waarde in Amsterdam''? Kijk dan op onze Amsterdam pagina

Goede redenen voor bezwaar

Een bezwaar moet goed onderbouwd worden. Hiervoor zijn verschillende argumenten aan te voeren. Die hebben te maken met de staat van het pand. Een woning of bedrijfspand met gebrekkig onderhoud heeft bijvoorbeeld een lagere waarde. Ook een gedateerde badkamer en keuken dragen daaraan bij. Bevat het pand asbest? Dan moet daar rekening mee gehouden worden bij het bepalen van de WOZ waarde. De omgeving is eveneens belangrijk. Staan er windmolens in de buurt? Of zijn er drukbezochte publieke plekken vlakbij? Dan zijn die mede bepalend voor de WOZ waarde. Overleg gerust met ons, neem contact op om met een taxateur in gesprek te gaan. Ook meer informatie over de WOZ waarde in Appingedam, Brummen, Barendrecht, Enschede,Tilburgen de rest van Nederland.

Bezwaar maken WOZ waarde Breda

Denk je dat het ingewikkeld is om bezwaar te maken tegen het vastgestelde bedrag WOZ waarde Breda? Dat hoeft het niet te zijn. Met de service van Bezwaarmaker is jouw bezwaar zo geregeld. Je vult jouw gegevens in op de website. Dat is gratis voor woningeigenaren. Ondernemers met een eigen pand of mensen die meerdere panden in hun bezit hebben, betalen een vergoeding. Dat is het echter meer dan waard. Als je bezwaar gegrond wordt verklaard en de WOZ waarde Breda 2020 inderdaad te hoog blijkt, betaal je minder belasting. Veel mensen gingen je voor, kijk maar eens bij de beoordelingen. Deze mensen ontvingen daardoor een lagere aanslag van de gemeente Breda.

Hoeveel kun je besparen?

Gemiddeld besparen mensen die bezwaar maken tegen de WOZ waarde Breda meer dan 250 euro op jaarbasis. Als je geen bezwaar maakt, loop je die korting sowieso mis. Het is dus verstandig te kijken of de WOZ waarde bijgesteld kan worden.

Wil je bezwaar maken tegen een hoge WOZ waarde van jouw pand in Breda? Bezwaarmaker.nl neemt je graag de zorgen uit handen en voert de bezwaarprocedure voor jou uit.

WOZ waarde Breda

Ben je het niet eens met de WOZ waarde van jouw woning in Breda? Dan is het belangrijk om op tijd bezwaar te maken. De afkorting WOZ staat voor Waardering Onroerende Zaken. Hiermee drukt de gemeente de waarde van een woning of andere onroerende zaak uit. Veel woningen en bedrijfspanden in Breda hebben een hoge WOZ waarde. Maar is die wel terecht? Als je te maken hebt met een te hoge WOZ waarde, kun je een bezwaarschrift indienen bij de gemeente.

Waarom is de WOZ waarde zo belangrijk?

De WOZ waarde staat niet op zichzelf. Op basis van deze waarde worden de belastingen vastgesteld. Een hoge WOZ waarde heeft dus hogere belastingen tot gevolg. Toch wordt er in Nederland maar weinig bezwaar gemaakt tegen de WOZ waarde. Maar 2% van de mensen met een WOZ beschikking dient een bezwaarschrift in. Dat komt omdat veel mensen denken dat het toch niet helpt. Of omdat ze het veel teveel geregel vinden.

Lagere WOZ waarde, minder belasting betalen

Niet iedereen is op de hoogte van de mogelijkheid om bezwaar te maken. Terwijl het verlagen van de WOZ waarde een behoorlijke besparing op kan leveren. De WOZ waarde is namelijk bepalend voor onder andere de inkomstenbelasting en de onroerend zaak belasting. Door het bijstellen van de WOZ waarde kunnen woningbezitters gemiddeld € 272,- besparen op de belasting. Daarom is bezwaar maken zeker aan te raden. Daarnaast is het ook nog eens zinvol. Van de ingediende bezwaarschriften wordt namelijk meer dan de helft gehonoreerd.

Bezwaar laten maken door Bezwaarmaker.nl

Heb je een woning of bedrijfspand in Breda met een te hoge WOZ waarde? Kijk je er tegenop om de bezwaarprocedure op te starten? Dan kun je er ook voor kiezen dat door Bezwaarmaker.nl te laten doen. Wij nemen je graag de zorg uit handen. Zo regelen wij het opstellen en indienen van het bezwaarschrift van begin tot eind. Zo hoef je je niet druk te maken over de rompslomp daar omheen. Bovendien houden we je altijd op de hoogte van de voortgang.

Wat doet Bezwaarmaker.nl?

Bezwaarmaker.nl is gespecialiseerd in bezwaar- en beroepsprocedures. Daarom kunnen wij je als geen ander helpen met jouw WOZ bezwaar. Je kunt je gratis bij ons aanmelden. Wij vragen je dan ons via een ondertekend formulier te machtigen. Ook ontvangen we graag de WOZ beschikking, die je van de gemeente hebt ontvangen. Wij vragen het taxatierapport van het pand op ter beoordeling. Als wij jouw dossier behandelen, stellen wij een goed onderbouwd bezwaarschrift op. Dat dienen we vervolgens in bij de gemeente. De uitkomst bespreken we met je.

Voordelen van Bezwaarmaker.nl

Bij Bezwaarmaker.nl werken deskundigen met veel kennis en ervaring. Wij zetten onze expertise als WOZ taxateur of jurist in om jou te helpen. Daarbij houden we van een doeltreffende werkwijze en open communicatie. Bij Bezwaarmaker.nl weet je waar je aan toe bent. Zo kun je met de inloggegevens altijd de status van jouw dossier inzien. En is de uitspraak niet naar volle tevredenheid? Dan helpen wij je kosteloos om de beroepsprocedure aan te gaan.

Bezwaar tegen WOZ waarde Breda?

Vind je dat jouw woning een te hoge WOZ waarde heeft? Dan is het zeker zinvol om hier bezwaar tegen te maken. Dat kan je een flinke besparing opleveren. Door een verlaging van de WOZ waarde ga je veel minder belasting betalen. Bezwaarmaker.nl helpt je graag bij het maken van bezwaar. Je kunt je daarom gratis aanmelden. Het lastige werk wordt gedaan door onze deskundigen. Zij kennen de bezwaarprocedure tot in detail. Wij gebruiken jouw eigen argumenten bij het opstellen van een goed onderbouwd bezwaarschrift. Daarbij houden wij je altijd op de hoogte van de laatste stand van zaken.


klantenvertellen logo

3.378+ reviews

Klanten geven ons een 8.7

10

15 feb. 2022

Vastbijters in positieve zin :-)

Keurig zijn we op de hoogte gehouden ondanks lange doorlooptijd met gemeente. Uitkomst volledig naar wens Dank!

Ron Aanbevelen? Ja

8

8 feb. 2022

De aanhouder wint

Nadat eerst ons bezwaar was afgewezen zijn we hiertegen in beroep gegaan en met succes. Hartelijk Dank voor wat jullie gedaan hebben, Chapeau

WB Aanbevelen? Ja

8

19 jan. 2022

De ervaring wordt sterk beïnvloed over het al of niet behalen van succes, In dit geval dus goed

Vakbekwaam, anders zou het bezwaar niet zijn gehonoreerd. Ik werd steeds goed geïnformeerd zodra de procedure daartoe aanleiding gaf.

G.A. Aanbevelen? Ja

8

4 feb. 2022

Gerichte info, helder wat zelf wel/ niet doen

Geruststellende gedachte dat jullie procedures in de gaten houden en heldere info vragen en geven. Was even wat cynisch, eerst zien dan geloven. Maar door te cummuniceren met mij heeft mij geholpen in loslaten en vertrouwen hebben met een geweldig resultaat!

S.spigt Aanbevelen? Ja

10

31 jan. 2022

Zeer professioneel en met gewenste resultaat.

Ik ben zeer tevreden over de wijze waarop Bezwaarmaker de bezwaarprocedure heeft uitgevoerd en afgehandeld. Zeer professioneel en uiteindelijk ook met het gewenste resultaat. Ik ben ook zeer tevreden over de wijze waarop ik op de hoogte ben gehouden over de voortgang.

Elle Aanbevelen? Ja

10

22 jan. 2022

prima werk geleverd

Een keer een vragenformulier moeten invullen en de rest ging vanzelf. Verder geen gezeur, alles zelfstandig afgehandeld en het resultaat was super.

R. Aanbevelen? Ja

9

10 feb. 2022

Prima ik heb vermindering gekregen.

Geen klachten ik heb niets hoeven te doen het ging stilletjes aan mij voorbij en het gebeurde gewoon.

R.p. Beijleveld Aanbevelen? Ja

9

13 feb. 2022

Mijn ervaring is zeer goed.

Mijn ervaring over uw dienst is erg prettig. De klachten richting gemeente over de hoogte van de WOZ-waarde van mijn woning heeft u naar tevredenheid richting gemeente verwerkt. Mijn dank voor uw manier van aanpak.

J.Euser Aanbevelen? Ja

Je hebt ons gezien bij