Heb jij de WOZ beschikking van de gemeente Arnhem ontvangen en wil je bezwaar maken? Als specialist in bezwaar maken tegen de WOZ waarde, behandelen wij in dit artikel: Bezwaar maken op de WOZ waarde in Arnhem: wat komt daarbij kijken? Daarnaast vertellen we hoe Arnhem de WOZ waarde bepaalt, en waar onze taxateurs bij het herbeoordelen van de WOZ waarde op letten. Lees verder om hier meer over te weten te komen, of laat ons direct gratis WOZ bezwaar maken voor jou.

WOZ waarde Arnhem, wat valt ons op?

Als specialist in bezwaar maken tegen de WOZ waarde, werken we met alle gemeenten in Nederland, waaronder uiteraard ook de gemeente Arnhem. Wat ons als eerste opvalt, is dat de gemeente Arnhem weinig informatie geeft over hoe zij de WOZ waarde berekenen. Iedere gemeente hanteert een vergelijkbare wijze voor de WOZ waarde berekenen, maar per gemeente kan de uitvoering verschillen. Om dit te controleren is er een landelijk overheidsorgaan dat hierop toeziet, genaamd de Waarderingskamer. De Waarderingskamer controleert voornamelijk hoe gemeenten hun WOZ processen op orde hebben. De gemeente Arnhem scoort in de controle van 2021 een “voldoende”. Wat goed is om te weten, is dat de Waarderingskamer vindt dat Arnhem de WOZ waarde beter moet controleren. De gemeente Arnhem taxeerde woningwaarden die te veel afweken van de vraagprijs, zonder dat hier een verklaring voor was. Niet alle WOZ waardes kloppen dus.

WOZ bezwaar Arnhem

Als eigenaar van een pand krijg je jaarlijks de WOZ beschikking. Je moet bij de gemeente Arnhem inloggen om de details te bekijken van de WOZ waarde. Bij het taxatierapport wordt aangegeven hoe de gemeente tot een bepaalde waarde is gekomen. Via het WOZ waardeloket kun je gratis de WOZ waarde opvragen, maar via de gemeente kun je als eigenaar meer dan alleen de getaxeerde waarde zien. Wat wel handig is van het WOZ waardeloket, is dat je de jaarlijkse verandering kunt zien en dat je omliggende woningen kunt controleren. Is jouw WOZ waarde niet makkelijk te verklaren, sneller gestegen dan andere huizen of heeft deze een andere waarde dan de WOZ waarde van je directe buren? Dan is het zeker tijd om bezwaar te maken. Je kunt zelf WOZ bezwaar maken, maar via Bezwaarmaker WOZ bezwaar maken is slimmer.

Wat komt er kijken bij bezwaar maken op de WOZ waarde in Arnhem

Gemeenten proberen te stimuleren dat je zelf bezwaar maakt, maar voor de meeste mensen is het onderwerp woningtaxatie ingewikkeld. Wat is een woning waard? Waarom is de ene woning meer waard dan de andere? Voor veel mensen is dit moeilijk te begrijpen. Daarom is er Bezwaarmaker. Onze taxateurs en juristen ontzorgen jou volledig bij bezwaar tegen de WOZ waarde in Arnhem maken. Zij weten precies waar ze op moeten letten en hebben daardoor een zeer hoge slagingskans om daadwerkelijk de WOZ waarde te verlagen. Ben je niet bekend met waarom de WOZ verlagen handig kan zijn? Het verlagen van de WOZ waarde kan zorgen voor flinke besparingen op belastinguitgaven.

Gemeentelijke belastingen Arnhem

Met WOZ bezwaar kun je onder andere jouw gemeentelijke belastingen in Arnhem verlagen. In Arnhem is de WOZ waarde gekoppeld aan OZB belasting, rioolheffing en waterschapsbelasting. Al deze belastingen stijgen mee met een stijging van jouw WOZ waarde. Landelijk is er nog het eigenwoningforfait en de erfbelasting waarvoor de WOZ waarde gebruikt wordt. Een te hoge WOZ resulteert onherroepelijk in onnodig veel belasting betalen. Bezwaar maken is zeker aan te raden in gemeenten die hun WOZ procedures nog niet 100% op orde hebben. Een fout is bovendien snel gemaakt doordat de taxaties digitaal gedaan worden. ''Ook meer informatie over de WOZ waarde in Amsterdam''? Kijk dan op onze Amsterdam pagina.

Verschil taxatiewaarde - WOZ waarde

Veel mensen vragen zich af waar het verschil tussen taxatiewaarde en WOZ waarde vandaan komt. De WOZ waarde is de fictieve verkoopprijs die je op de peildatum bij verkoop van de woning zou krijgen. Deze waarde zou dus in theorie overeen moeten komen met de taxatiewaarde. Dit is echter regelmatig niet het geval. De reden hiervoor is simpel; bij een woningtaxatie kijkt de taxateur in het huis, terwijl de WOZ waarde op afstand berekend wordt. Een verouderde badkamer of gedateerd interieur zullen in een lagere taxatiewaarde tot uiting komen, terwijl een nieuwe keuken of badkamer juist een hogere waarde met zich meebrengt. Bij de WOZ waarde bepalen wordt gekeken naar de prijzen van in het peiljaar verkochte woningen. Zijn er woningen met een andere afwerking of andere ligging gebruikt? Dan heeft dit al snel een discrepantie tussen taxatiewaarde en WOZ waarde tot gevolg. Door bezwaar te maken zet je dit recht. Ook meer informatie over de WOZ waarde in Baarle-Nassau, Beek, Bunnik, Dongen, Boxtel en de rest van Nederland.

Binnen 6 weken WOZ bezwaar maken

De gemeente Arnhem moet de landelijk vastgestelde termijn hanteren waarop jij WOZ bezwaar mag aantekenen. Dit is vastgesteld op 6 weken na dagtekening WOZ beschikking. Binnen deze 6 weken dien je bezwaar te maken. Doe je dit niet? Dan is jouw WOZ waarde een vaststaand feit en is ook de hoogte van de belastingen die uit de WOZ voortkomen definitief. Wees er dus op tijd bij, en meld je aan bij Bezwaarmaker. Wij verzorgen het WOZ bezwaar voor jou en nemen contact met je op zodra de gemeente gereageerd heeft. Je hebt er dus geen omkijken naar.

Nu bezwaar maken belangrijker dan ooit

De WOZ waarde voor 2022 is vastgesteld op peildatum 1 januari 2021. Sinds corona hebben veel mensen woningverbeteringen uit laten voeren, maar niet iedereen heeft dit gedaan. Om nu niet met een te hoge WOZ waarde te zitten, is het goed om bezwaar aan te tekenen. De huizenprijzen 2020-2021 waren al fors gestegen, maar in 2021-2022 was dit nog sterker. Het laatste kwartaal van 2021 stegen de huizenprijzen met maar liefst 20%! Daarom zal het de komende jaren voor veel woningeigenaren vaste prik worden om WOZ bezwaar te maken en te voorkomen dat hun woning of bedrijfspand een te hoge WOZ waarde krijgt.

WOZ bezwaar Arnhem in cijfers

Arnhem telt bijna 86.000 onroerende zaken waarvoor de gemeente jaarlijks de WOZ waarde vaststelt. Voor de WOZ 2021 was de stijging ten opzichte van 2020 gemiddeld maar liefst 10,6%. In 2021 was ongeveer 3,1% van de woningen in bezwaar en maar liefst 12,8% van niet-woningen. Een aardig deel van de inwoners van Arnhem tekent dus bezwaar aan. Inmiddels heb je antwoord op de vraag: “Bezwaar maken op de WOZ waarde in Arnhem: wat komt daarbij kijken?” Bij Bezwaarmaker behandelen wij aanvragen om de WOZ waarde van zowel woningen als bedrijfspanden te verlagen. Wij doen dit in heel Nederland voor bedrijven en particulieren. Wij hebben bijvoorbeeld al succesvol bezwaar kunnen aantekenen voor de WOZ waarde Apeldoorn, WOZ waarde Amersfoort, WOZ waarde Nijmegen en WOZ waarde Utrecht. Neem daarom gerust contact op bij vragen of meld je snel binnen de termijn voor WOZ bezwaar aan.


klantenvertellen logo

3.378+ reviews

Klanten geven ons een 8.7

9

13 feb. 2022

Mijn ervaring is zeer goed.

Mijn ervaring over uw dienst is erg prettig. De klachten richting gemeente over de hoogte van de WOZ-waarde van mijn woning heeft u naar tevredenheid richting gemeente verwerkt. Mijn dank voor uw manier van aanpak.

J.Euser Aanbevelen? Ja

8

19 jan. 2022

De ervaring wordt sterk beïnvloed over het al of niet behalen van succes, In dit geval dus goed

Vakbekwaam, anders zou het bezwaar niet zijn gehonoreerd. Ik werd steeds goed geïnformeerd zodra de procedure daartoe aanleiding gaf.

G.A. Aanbevelen? Ja

10

15 feb. 2022

Vastbijters in positieve zin :-)

Keurig zijn we op de hoogte gehouden ondanks lange doorlooptijd met gemeente. Uitkomst volledig naar wens Dank!

Ron Aanbevelen? Ja

8

8 feb. 2022

De aanhouder wint

Nadat eerst ons bezwaar was afgewezen zijn we hiertegen in beroep gegaan en met succes. Hartelijk Dank voor wat jullie gedaan hebben, Chapeau

WB Aanbevelen? Ja

8

4 feb. 2022

Gerichte info, helder wat zelf wel/ niet doen

Geruststellende gedachte dat jullie procedures in de gaten houden en heldere info vragen en geven. Was even wat cynisch, eerst zien dan geloven. Maar door te cummuniceren met mij heeft mij geholpen in loslaten en vertrouwen hebben met een geweldig resultaat!

S.spigt Aanbevelen? Ja

9

10 feb. 2022

Prima ik heb vermindering gekregen.

Geen klachten ik heb niets hoeven te doen het ging stilletjes aan mij voorbij en het gebeurde gewoon.

R.p. Beijleveld Aanbevelen? Ja

10

31 jan. 2022

Zeer professioneel en met gewenste resultaat.

Ik ben zeer tevreden over de wijze waarop Bezwaarmaker de bezwaarprocedure heeft uitgevoerd en afgehandeld. Zeer professioneel en uiteindelijk ook met het gewenste resultaat. Ik ben ook zeer tevreden over de wijze waarop ik op de hoogte ben gehouden over de voortgang.

Elle Aanbevelen? Ja

10

22 jan. 2022

prima werk geleverd

Een keer een vragenformulier moeten invullen en de rest ging vanzelf. Verder geen gezeur, alles zelfstandig afgehandeld en het resultaat was super.

R. Aanbevelen? Ja

Je hebt ons gezien bij