De WOZ waarde Nijmegen kan door de gemeente veel te hoog ingeschat worden, maar weet dat je daar flink op kunt besparen! De WOZ waarde wordt vastgesteld op een aantal criteria en dat proces is geheel automatisch, waardoor er geen rekening gehouden wordt met invloedrijke andere factoren. Denk aan veranderingen in de buurt, aangepaste bereikbaarheid, achterstallig onderhoud en meer.

Als je een te hoge WOZ waarde voor je kiezen krijgt, heeft dit direct effect op verschillende belastingen die je moet betalen. Denk dan aan OZB-belasting, waterschapsbelasting, inkomstenbelasting en nog veel meer. De WOZ waarde heeft dus best een impact en in veel gevallen kun je hiermee fors besparen, waarbij het kan oplopen tot voorbij de € 250,-.

Sterker nog, uit onderzoek blijkt dat maar liefst 30% van de Nederlanders het niet eens is met de WOZ waarde van hun woning. Dit is in veel gevallen ook gegrond, want met Bezwaarmaker kan jehier op eenvoudige wijze bezwaar tegen aantekenen. Wij leggen je graag uit hoe je dit doet.

Bezwaar WOZ waarde Nijmegen

Heb je het vermoeden dat de WOZ waarde van je woning of bedrijfspand in Nijmegen niet klopt? Dan is het goed deze te laten controleren. Als de WOZ waarde te hoog is, kun je bezwaar indienen bij de gemeente. Bezwaarmaker controleert gratis de WOZ waarde voor je en dient, als deze te hoog is, een bezwaar bij de gemeente Nijmegen in. Het overgrote deel van deze ingediende bezwaren wordt gegrond verklaard. En dat kan je een besparing van tientallen tot honderden euro’s per jaar op gaan leveren.

Waarom zou je bezwaar maken tegen de WOZ waarde?

De WOZ waarde van je woning wordt elk jaar vastgesteld door de gemeente Nijmegen. De waarde wordt bepaald door een algemeen rekenmodel. Daarin wordt onder meer gekeken naar de verkoopprijzen van soortgelijke woningen in Nijmegen. Ook het bouwjaar, de oppervlakte en de inhoud van je woning tellen mee. Waar de gemeente echter geen rekening mee houdt, zijn de specifieke kenmerken van je woning. Is er bijvoorbeeld veel achterstallig onderhoud of is het sanitair verouderd? Dan zal je woning minder waard zijn dan de vastgestelde WOZ waarde.

De werkwijze van Bezwaarmaker

Zodra je de informatie van de WOZ waarde in Nijmegen over je huis ontvangt, kan je bij ons terecht om een bezwaar in te dienen. Je kan je op een gemakkelijke en snelle manier aanmelden en na het delen van wat algemene informatie sturen we je wat bijbehorende documenten toe. Na ondertekening kunnen wij voor je aan de slag om de WOZ waarde in Nijmegen aan te vechten.

Onze werkwijze is hier heel duidelijk opgesteld en waar het op neerkomt is dat wij het gehele bezwaar voor onze rekening nemen. Dit op basis van de verstrekte informatie en volgens vaste jurisprudentie. Na het indienen van het bezwaar tegen de WOZ waarde Nijmegen heeft de gemeente een jaar de tijd om uitspraak te doen. Zodra wij er weer wat van horen, zullen wij contact met je opnemen. Bevalt de uitspraak niet? Dan kunnen we een beroepsprocedure voeren.

Besparen op belasting

De WOZ waarde is belangrijk voor een aantal belastingen. De OZB belasting, de inkomstenbelasting en de waterschapsbelasting zijn bijvoorbeeld afhankelijk van deze waarde. Als de WOZ waarde van je woning te hoog is vastgesteld, betaal je dus ook teveel belasting. Daarom loont het zeker om de WOZ waarde te laten controleren door Bezwaarmaker, zodat je op tijd bezwaar in kunt dienen. Via Bezwaarmaker dien je een goed onderbouwd bezwaarschrift in. Grote kans dat de WOZ waarde vervolgens naar beneden bijgesteld wordt.

Wanneer dien je WOZ waarde bezwaar in?

De gemeente Nijmegen stuurt je elk jaar een WOZ beschikking. Daarin staat de WOZ waarde van je woning. Ben je het niet met de beschikking eens? Dan heb je zes weken de tijd om bezwaar te maken. Soms heb je langer nodig om een bezwaarschrift op te stellen. In dat geval maak je pro forma bezwaar, zodat je voldoende tijd hebt om je bezwaar goed te motiveren. Bezwaarmaker neemt je dit werk graag uit handen en zorgt voor een goed onderbouwd bezwaar met geldige redenen. Het bezwaar wordt voor je ingediend bij de gemeente Nijmegen, zodat je je daar geen zorgen om hoeft te maken.

Het kost je helemaal niets!

Het fijne van onze bezwaarmaker tegen de WOZ waarde in Nijmegen of bijvoorbeeld Enschede, is dat het geheel kosteloos is. Gezien 89% van onze bezwaren leidt tot een verlaging van de WOZ waarde, is de kans van slagen erg groot en de gemeente zal onze kosten dan betalen. Bezwaarmaker werkt op no cure, no pay basis, dus in het kleine geval dat het niet lukt, heb je niet alsnog met kosten te maken.

Hierdoor ben je altijd vrij van enige kosten en het fijne is dat wij je alles uit handen nemen. Meld je daarom vandaag nog aan en laat ons aan de slag gaan. We zijn er zeker van dat we ook voor jou een positief resultaat kunnen behalen. De WOZ waarde Nijmegen aanvechten is zo geregeld, waarmee je op een eenvoudige en snelle wijze best wat kunt besparen!

WOZ waarde bezwaar maken, hoe gaat dat?

Zodra je de beschikking van de gemeente hebt gekregen, heb je dus zes weken de tijd om bezwaar te maken. Je bezwaarschrift wordt door de gemeente Nijmegen in behandeling genomen. Binnen zes weken dien je van de gemeente te horen of je bezwaar gegrond wordt verklaard of niet. Een goed onderbouwd bezwaarschrift met duidelijke redenen zal door de gemeente sneller gegrond verklaard worden. Bezwaarmaker maakt het je gemakkelijk door de hele procedure voor je te regelen. Zo heb je zelf geen lastig regelwerk. Dat wordt voor je gedaan, waarbij je een goede kans maakt dat de WOZ waarde naar beneden bijgesteld wordt. Dat kan je zomaar een behoorlijke besparing opleveren.

De juiste WOZ waarde Nijmegen bepalen

Met Bezwaarmaker zorg je ervoor dat je de juiste WOZ waarde bepaling in Nijmegen krijgt en dat zonder kosten te maken. De enige moeite die je even moet doen is jezelf aanmelden en de stappen doorlopen. Een gemakkelijkere manier om te besparen is er niet, maar zorg wel dat je dit binnen zes weken na de ontvangst van de beschikking doet, gezien dat de wettelijke termijn is om bezwaar aan te tekenen.

WOZ Waarde Nijmegen
klantenvertellen logo

3.378+ reviews

Klanten geven ons een 8.7

10

31 jan. 2022

Zeer professioneel en met gewenste resultaat.

Ik ben zeer tevreden over de wijze waarop Bezwaarmaker de bezwaarprocedure heeft uitgevoerd en afgehandeld. Zeer professioneel en uiteindelijk ook met het gewenste resultaat. Ik ben ook zeer tevreden over de wijze waarop ik op de hoogte ben gehouden over de voortgang.

Elle Aanbevelen? Ja

10

22 jan. 2022

prima werk geleverd

Een keer een vragenformulier moeten invullen en de rest ging vanzelf. Verder geen gezeur, alles zelfstandig afgehandeld en het resultaat was super.

R. Aanbevelen? Ja

8

8 feb. 2022

De aanhouder wint

Nadat eerst ons bezwaar was afgewezen zijn we hiertegen in beroep gegaan en met succes. Hartelijk Dank voor wat jullie gedaan hebben, Chapeau

WB Aanbevelen? Ja

8

19 jan. 2022

De ervaring wordt sterk beïnvloed over het al of niet behalen van succes, In dit geval dus goed

Vakbekwaam, anders zou het bezwaar niet zijn gehonoreerd. Ik werd steeds goed geïnformeerd zodra de procedure daartoe aanleiding gaf.

G.A. Aanbevelen? Ja

9

13 feb. 2022

Mijn ervaring is zeer goed.

Mijn ervaring over uw dienst is erg prettig. De klachten richting gemeente over de hoogte van de WOZ-waarde van mijn woning heeft u naar tevredenheid richting gemeente verwerkt. Mijn dank voor uw manier van aanpak.

J.Euser Aanbevelen? Ja

9

10 feb. 2022

Prima ik heb vermindering gekregen.

Geen klachten ik heb niets hoeven te doen het ging stilletjes aan mij voorbij en het gebeurde gewoon.

R.p. Beijleveld Aanbevelen? Ja

8

4 feb. 2022

Gerichte info, helder wat zelf wel/ niet doen

Geruststellende gedachte dat jullie procedures in de gaten houden en heldere info vragen en geven. Was even wat cynisch, eerst zien dan geloven. Maar door te cummuniceren met mij heeft mij geholpen in loslaten en vertrouwen hebben met een geweldig resultaat!

S.spigt Aanbevelen? Ja

10

15 feb. 2022

Vastbijters in positieve zin :-)

Keurig zijn we op de hoogte gehouden ondanks lange doorlooptijd met gemeente. Uitkomst volledig naar wens Dank!

Ron Aanbevelen? Ja

Je hebt ons gezien bij