De specialist in de WOZ en OZB

Bezwaar WOZ Nijmegen 2020

Bezwaar WOZ waarde Nijmegen

 

Heb je het vermoeden dat de WOZ waarde van je woning of bedrijfspand in Nijmegen niet klopt? Dan is het goed deze te laten controleren. Als de WOZ waarde te hoog is, kun je bezwaar indienen bij de gemeente. Bezwaarmaker controleert gratis de WOZ waarde voor je en dient, als deze te hoog is, een bezwaar bij de gemeente Nijmegen in. Het overgrote deel van deze ingediende bezwaren wordt gegrond verklaard. En dat kan je een besparing van tientallen tot honderden euro’s per jaar op gaan leveren.

 

Waarom zou je bezwaar maken tegen de WOZ waarde?

De WOZ waarde van je woning wordt elk jaar vastgesteld door de gemeente Nijmegen. De waarde wordt bepaald door een algemeen rekenmodel. Daarin wordt onder meer gekeken naar de verkoopprijzen van soortgelijke woningen in Nijmegen. Ook het bouwjaar, de oppervlakte en de inhoud van je woning tellen mee. Waar de gemeente echter geen rekening mee houdt, zijn de specifieke kenmerken van je woning. Is er bijvoorbeeld veel achterstallig onderhoud of is het sanitair verouderd? Dan zal je woning minder waard zijn dan de vastgestelde WOZ waarde.

 

Besparen op belasting

De WOZ waarde is belangrijk voor een aantal belastingen. De OZB belasting, de inkomstenbelasting en de waterschapsbelasting zijn bijvoorbeeld afhankelijk van deze waarde. Als de WOZ waarde van je woning te hoog is vastgesteld, betaal je dus ook teveel belasting. Daarom loont het zeker om de WOZ waarde te laten controleren door Bezwaarmaker, zodat je op tijd bezwaar in kunt dienen. Via Bezwaarmaker dien je een goed onderbouwd bezwaarschrift in. Grote kans dat de WOZ waarde vervolgens naar beneden bijgesteld wordt.

 

Wanneer dien je WOZ waarde bezwaar in?

De gemeente Nijmegen stuurt je elk jaar een WOZ beschikking. Daarin staat de WOZ waarde van je woning. Ben je het niet met de beschikking eens? Dan heb je zes weken de tijd om bezwaar te maken. Soms heb je langer nodig om een bezwaarschrift op te stellen. In dat geval maak je pro forma bezwaar, zodat je voldoende tijd hebt om je bezwaar goed te motiveren. Bezwaarmaker neemt je dit werk graag uit handen en zorgt voor een goed onderbouwd bezwaar met geldige redenen. Het bezwaar wordt voor je ingediend bij de gemeente Nijmegen, zodat je je daar geen zorgen om hoeft te maken.

 

WOZ waarde bezwaar maken, hoe gaat dat?

Zodra je de beschikking van de gemeente hebt gekregen, heb je dus zes weken de tijd om bezwaar te maken. Je bezwaarschrift wordt door de gemeente Nijmegen in behandeling genomen. Binnen zes weken dien je van de gemeente te horen of je bezwaar gegrond wordt verklaard of niet. Een goed onderbouwd bezwaarschrift met duidelijke redenen zal door de gemeente sneller gegrond verklaard worden. Bezwaarmaker maakt het je gemakkelijk door de hele procedure voor je te regelen. Zo heb je zelf geen lastig regelwerk. Dat wordt voor je gedaan, waarbij je een goede kans maakt dat de WOZ waarde naar beneden bijgesteld wordt. Dat kan je zomaar een behoorlijke besparing opleveren.

 


 

Aanmelden

Bezwaarmaker 8.5102708