De WOZ waarde is van directe invloed op de hoogte van gemeentelijke heffingen en belastingen (onder andere de OZB Nijmegen). Voor Nijmegen kijken wij in deze blog naarWOZ waarde Nijmegen: hoe wordt deze bepaald? Het is als woningeigenaar of als eigenaar van grond of een bedrijfspand belangrijk om dit te weten. Want zo weet je ook of je bezwaar kunt maken en daardoor minder belasting hoeft te betalen. Je kunt ook een bezwaar indienen voor een hogere WOZ waarde, dit kan handig zijn bij de verkoop van je pand. Wat je moet weten over ‘WOZ waarde Nijmegen: hoe wordt deze bepaald?’ lees je in deze blog.

WOZ waarde Nijmegen: hoe wordt deze bepaald door de gemeente?

De gemeente Nijmegen heeft taxateurs in dienst die de waarde van alle panden in de gemeente bepalen. Zij stellen de waarde vast voor 1 januari van het voorgaande kalenderjaar. Voor het berekenen van de waarde bezoeken zij niet ieder pand individueel. Zij maken gebruik van de data die uit de te markt halen is. De WOZ waarde Nijmegen wordt bepaald door te kijken naar:

  1. Het type pand

  2. De ligging van het pand

  3. De afwerking

  4. Aanwezigheid van bijvoorbeeld uitbouw of dakkapel

Ze bepalen de waarde door te kijken naar informatie die al over het pand beschikbaar is en naar de waarde van 3 woningen in dezelfde straat, buurt of wijk. Het kan echter, zeker nu, goed voorkomen dat jouw WOZ waarde te hoog is door de snel stijgende huizenprijzen en investeringen die mensen in hun woning doen.

De WOZ waarde Nijmegen klopt niet altijd

De gemeente Nijmegen doet haar best om de WOZ waarde zo realistisch mogelijk te bepalen. Echter 100% kloppend kan dit nooit zijn. Er is immers niet apart gekeken naar jouw woning of bedrijfspand. Vergelijkbare panden die gebruikt zijn voor de waardebepaling kunnen tevens in een betere staat of gerenoveerd zijn. Hierdoor, en doordat veel woningen (ver) boven de marktwaarde verkocht worden, kan het goed zijn dat jouw WOZ waarde te hoog is. Ook voor straten en wijken waar weinig tot geen huizen verkocht zijn, kan de WOZ waarde al snel uit de pas lopen met de werkelijke situatie. Je kunt via de website van de gemeente jouw WOZ-waarde checken. Ook meer informatie over de WOZ waarde in Midden-Delfland, Huizen, Hendrik-Jdo-Ambacht, Heerenveen, Grave en de rest van Nederland.

Bezwaar woz Nijmegen

WOZ waarde Nijmegen: hoe bezwaar maken

Je weet nu dat de taxateurs van de gemeente Nijmegen de WOZ waarde bepalen door marktdata en informatie over het object te gebruiken. Er zijn echter meer factoren op de WOZ waarde van invloed. Deze worden niet bij de methode van de gemeente meegenomen. Bij bezwaar WOZ Nijmegen maken, kun je deze wel aandragen. Bezwaar WOZ maken kan door binnen zes weken na datum van de beschikking bij de gemeente bezwaar in te dienen. Voor bezwaar tegen de WOZ waarde Nijmegen geef je jouw adres, de WOZ waarde en de reden(en) van bezwaar door. Je kunt dit zelf doen, maar ook via Bezwaarmaker.

Grotere slagingskans voor bezwaar maken WOZ waarde Nijmegen via Bezwaarmaker

Er zijn veel redenen voor bezwaar maken tegen de WOZ waarde. Doordat niet individueel naar ieder pand gekeken is, kunnen eigenschappen van het object tot een discrepantie leiden. Ook omgevingsfactoren kunnen anders zijn voor jouw pand dan voor panden die de gemeente Nijmegen heeft gebruikt om de waarde vast te stellen. Redenen voor bezwaar zijn bijvoorbeeld verschillen in staat van onderhoud, modernisering, isolatie, bouwkwaliteit en overlast in de omgeving. De taxateurs van Bezwaarmaker weten precies wat van belang is in iedere situatie en dus ook voor jouw pand in Nijmegen. Hierdoor kunnen zij voor jou bezwaar maken tegen de WOZ waarde Nijmegen. Dit geldt uiteraard ook voor WOZ bezwaar Arnhem.

Waarom nu in Nijmegen WOZ bezwaar aantekenen?

Het afgelopen jaar zijn de prijzen van woningen en bedrijfspanden fors gestegen. Ook worden steeds meer huizen gerenoveerd of verbouwd. De meerwaarde van een huis verderop in de wijk kan doorberekend worden in jouw WOZ taxatie. Hierdoor betaal je meer WOZ belastingen en heffingen, terwijl er aan jouw huis niets is veranderd. In Nijmegen zijn de huizenprijzen in het tweede kwartaal van 2021 maar liefst met 22,9% gestegen ten opzichte van een jaar daarvoor. Met name in wijken waar woningwaarden erg van elkaar afwijken, is de kans groter dat er verschil zit tussen de vastgestelde WOZ waarde en de werkelijke waarde. In Nijmegen-Nieuw-West is bijvoorbeeld 55% van de woningen een portiekflat en in Nijmegen-Noord is maar liefst 79% een eengezinswoning. In Nijmegen-Oost is het type woningen een stuk diverser. Hoe groter de verschillen in prijs van woningen in dezelfde wijk en van hetzelfde type; hoe verstandiger het is om bezwaar te maken.

WOZ waarde Nijmegen: wat kost bezwaar maken?

Na het lezen van deze blog heb je antwoord op de vraag WOZ waarde Nijmegen: hoe wordt deze bepaald? Bezwaar tegen de WOZ waarde Nijmegen maken kost je niets. Bezwaarmaker doet dit op basis van no cure no pay, echter ook het bij succesvol verlagen of verhogen van de WOZ waarde van jouw woning of bedrijfspand betaal je niets. Wij mogen volgens de wet onze kosten declareren bij de gemeente. Dit moet het voor eigenaren van woningen of bedrijfspanden makkelijk en laagdrempelig maken om bezwaar te maken. Bij Bezwaarmaker is dit binnen 2 minuten al geregeld. Meld je hier aan. ''Ook meer informatie over de WOZ waarde in Amsterdam''? Kijk dan op onze Amsterdam pagina.

klantenvertellen logo

3.378+ reviews

Klanten geven ons een 8.7

10

22 jan. 2022

prima werk geleverd

Een keer een vragenformulier moeten invullen en de rest ging vanzelf. Verder geen gezeur, alles zelfstandig afgehandeld en het resultaat was super.

R. Aanbevelen? Ja

9

13 feb. 2022

Mijn ervaring is zeer goed.

Mijn ervaring over uw dienst is erg prettig. De klachten richting gemeente over de hoogte van de WOZ-waarde van mijn woning heeft u naar tevredenheid richting gemeente verwerkt. Mijn dank voor uw manier van aanpak.

J.Euser Aanbevelen? Ja

8

8 feb. 2022

De aanhouder wint

Nadat eerst ons bezwaar was afgewezen zijn we hiertegen in beroep gegaan en met succes. Hartelijk Dank voor wat jullie gedaan hebben, Chapeau

WB Aanbevelen? Ja

8

19 jan. 2022

De ervaring wordt sterk beïnvloed over het al of niet behalen van succes, In dit geval dus goed

Vakbekwaam, anders zou het bezwaar niet zijn gehonoreerd. Ik werd steeds goed geïnformeerd zodra de procedure daartoe aanleiding gaf.

G.A. Aanbevelen? Ja

8

4 feb. 2022

Gerichte info, helder wat zelf wel/ niet doen

Geruststellende gedachte dat jullie procedures in de gaten houden en heldere info vragen en geven. Was even wat cynisch, eerst zien dan geloven. Maar door te cummuniceren met mij heeft mij geholpen in loslaten en vertrouwen hebben met een geweldig resultaat!

S.spigt Aanbevelen? Ja

10

15 feb. 2022

Vastbijters in positieve zin :-)

Keurig zijn we op de hoogte gehouden ondanks lange doorlooptijd met gemeente. Uitkomst volledig naar wens Dank!

Ron Aanbevelen? Ja

9

10 feb. 2022

Prima ik heb vermindering gekregen.

Geen klachten ik heb niets hoeven te doen het ging stilletjes aan mij voorbij en het gebeurde gewoon.

R.p. Beijleveld Aanbevelen? Ja

10

31 jan. 2022

Zeer professioneel en met gewenste resultaat.

Ik ben zeer tevreden over de wijze waarop Bezwaarmaker de bezwaarprocedure heeft uitgevoerd en afgehandeld. Zeer professioneel en uiteindelijk ook met het gewenste resultaat. Ik ben ook zeer tevreden over de wijze waarop ik op de hoogte ben gehouden over de voortgang.

Elle Aanbevelen? Ja

Je hebt ons gezien bij