De specialist in de WOZ en OZB

Nieuws


De WOZ waarde in Groningen: hoe wordt die bepaald?

 

Als eigenaar van een woning of pand krijg je er hoe dan ook mee te maken: de WOZ waarde in Groningen. Maar hoe wordt die bepaald? In dit artikel lichten we toe waar deze waarde op gebaseerd is en hoe deze tot stand is gekomen. Allereerst komt aan bod hoe je de WOZ-waarde zelf kunt controleren. Wanneer je weet waar de WOZ waarde op is gebaseerd, is het mogelijk om na te gaan of deze ongeveer klopt. Kom je erachter dat de WOZ-waarde te hoog is? Maak dan bezwaar zodat je niet meer teveel belasting en huur betaalt. Wij nemen dit graag voor jou uit handen door alles tot in de puntjes te regelen. Hieronder lees je meer over hoe je inzicht krijgt in de WOZ-waarde van jouw huis of pand.

 

Inzicht krijgen in de WOZ waarde in Groningen

Wil je gewoon weten wat de WOZ-waarde van je woning of pand is? Je kunt heel gemakkelijk inzicht krijgen in de WOZ-waarde van je woning via het WOZ-waarde loket. Om bezwaar in te dienen hoef je je dus niet per se te verdiepen in de vraag: ‘de WOZ waarde in Groningen’. Hoe wordt die bepaald?’ Bijna iedere gemeente is aangesloten bij dit loket maar mocht dit niet zo zijn, dan kun je het beste contact met jouw gemeente opnemen. Is jouw gemeente wel aangesloten bij het WOZ-waarde loket? Ga naar hun website en voer je adresgegevens aan de linker bovenkant in. Selecteer vervolgens jouw woning en de WOZ-waarde van jouw huis wordt meteen zichtbaar. Heb je het vermoeden dat de waarde niet klopt? Dien direct gratis bezwaar in bij Bezwaarmaker! Zo kun je besparen op belastingkosten. 

 

De WOZ waarde in Groningen: hoe wordt die bepaald in jouw buurt?

Een belangrijke factor die meespeelt in het bepalen van de WOZ waarde, is de status van jouw woning of pand in vergelijking met andere woningen. Wil je hier meer inzicht in krijgen? De website van het WOZ-waarde loket biedt de mogelijkheid om de WOZ-waarde van woningen in de buurt te bekijken. Daarnaast kun je ook filteren op woningen met hetzelfde bouwjaar. Zo kun je dus de WOZ-waarde van jouw huis vergelijken met die van andere woningen met dezelfde kenmerken. Blijkt het zo te zijn dat de WOZ-waarde van jouw huis verhoudingsgewijs afwijkt? Dan kun je dit als argument gebruiken bij het indienen van bezwaar. Wil je meer weten over: ‘De WOZ waarde in Groningen: Hoe wordt die bepaald voor jouw huis of pand?’ Neem dan contact op met onze ervaren juristen!

 

Vraag een taxatieverslag aan om inzicht te krijgen in de WOZ waarde

Het meest volledige antwoord op de vraag: ‘De WOZ waarde in Groningen: hoe wordt die bepaald in jouw buurt?’, is te vinden in een taxatieverslag. Hierin staat namelijk precies vermeld hoe de WOZ-waarde van jouw huis tot stand is gekomen. Dit verslag is opvraagbaar bij de gemeente waar je woont. Daarin staat aangegeven of er bijvoorbeeld sprake is van ongunstige omgevingsfactoren, waardoor de WOZ waarde omlaag gaat. Daarnaast staan er kenmerken van jouw pand in vermeldt, zoals de grootte en het type pand. Zoals in de alinea hierboven is genoemd, speelt het bouwjaar ook een rol in het bepalen van de WOZ waarde. Het aanvragen van een taxatieverslag kun je zelf doen maar onze ervaren WOZ-taxateurs nemen dit graag voor jou uit handen!

 

De WOZ-waarde in Groningen: Hoe wordt die ongeveer bepaald?

Nu je het antwoord weet op de vraag: ‘De WOZ waarde Groningen’: hoe wordt die ongeveer bepaald?’, kun je bepalen of de WOZ-waarde ongeveer klopt. Hierbij is het handig om een vergelijking te maken met de koopsominformatie van woningen in de buurt. Ga hiervoor naar de website van het Kadaster om deze informatie over jouw woning op te vragen. Niet alleen van jouw woning, maar ook van de woningen in de buurt is deze informatie zichtbaar. Door een vergelijking te maken, is het mogelijk om te bepalen of de WOZ-waarde ongeveer juist. Heb je na het controleren van je WOZ-waarde een vermoeden dat deze onjuist is? Als deskundigen op het gebied van Wet WOZ zijn wij gespecialiseerd in het deskundig bezwaar maken tegen de WOZ-waarde van jouw woning! Maak bezwaar in 5 minuten!

 

Vervolgstappen na het controleren van de WOZ-waarde

Hierboven hebben we al uitgelegd hoe je te werk gaat om te achterhalen hoe de WOZ-waarde van jouw huis wordt bepaald. Heb je hier zelf geen tijd voor en wil je het liever overlaten aan experts? Wij nemen dit graag voor jou uit handen. Ook de vervolgstappen na het controleren behoren tot onze expertise. Als specialist in de WOZ hebben wij al meer dan 100.000 particulieren geholpen om hun WOZ-waarde te verlagen. Gemiddeld hebben onze klanten daarbij maar liefst 272 euro bespaard! Gedurende het proces houden wij je continu op de hoogte van de status. Zo heb je zelf geen administratieve rompslomp, maar weet je wel hoe het nu staat met het proces. Wil je weten hoe je bezwaar kunt maken? Bekijk de instructievideo waar het aanmeldproces in één minuut wordt uitgelegd.

 

Geen zorgen meer over ‘De WOZ-waarde in Groningen: hoe wordt die bepaald?’

Zodra ons bezwaarschrift bij de gemeente is binnenkomen, geven ze hier binnen een jaar reactie op. Nadat wij reactie hebben gehad, zullen wij contact met je opnemen om deze te bespreken. Ben je het niet eens met de uitspraak? Dan is het mogelijk om een beroepsprocedure in gang te zetten. Hier overleggen we natuurlijk eerst over en aan deze procedure zitten geen kosten verbonden. Onze klanten beoordelen onze werkwijze met een 8,5. Wij zijn transparant en helder, communiceren op een duidelijke manier en zijn zorgvuldig en betrouwbaar in ons werk. Wil je alle reviews lezen? Ga dan naar het kopje ervaringen. Ben je vervolgens overtuigd om het bezwaar maken via ons te regelen? Dien dan direct bezwaar in!

 
Terug naar overzicht

Onze beoordeling

8.5

Gebaseerd op onafhankelijke 2992 beoordelingen via klantenvertellen.nl

Alle 2992 beoordelingen

Waarom Bezwaarmaker?

  • Kosteloos bezwaar maken
  • Betaal minder belasting
  • Grotere kans op succes
  • Actief in heel Nederland
  • Deskundig bezwaarschrift

Maak bezwaar
Bezwaarmaker 8.5102992