Het controleren van je WOZ-waarde, dat klinkt alsof het de normaalste zaak van de wereld is en dat iedereen weet waar we het nu precies over hebben. In de praktijk is dat zeker niet zo. Want wat is nu eigenlijk een WOZ-waarde? WOZ staat voor Wet waardering onroerende zaken. Deze wet regelt in Nederland de waardebepaling van woningen en andere onroerende zaken. De WOZ-waarde is dan de geschatte marktwaarde van jouw woning. Elk jaar wordt er door de gemeente op 1 januari de WOZ-waarde vastgesteld. Daarbij wordt gekeken naar het voorgaande jaar. De gemeente heeft een aantal criteria waarmee deze waarde wordt vastgesteld. Denk bijvoorbeeld aan de ligging van je woning, de oppervlaktegegevens en de verkoopcijfers van de woningen die in jouw buurt staan. Wanneer de WOZ-waarde berekend en vastgesteld is ontvang je deze door middel van een WOZ-beschikking.

WOZ-waarde controleren

Wanneer de WOZ-waarde wordt aangepast is dit blijvend en kun je daar flink op besparen. Voordat je bezwaar kunt maken tegen de WOZ-waarde is het van belang om te weten wat de actuele WOZ-waarde van jouw woning of pand is. Op basis hiervan wordt de bezwaarprocedure namelijk in gang gezet. Wanneer je via ons bezwaar maakt, wordt het dossier behandeld door een gediplomeerd WOZ-taxateur met 15 jaar ervaring. Wij helpen jou graag om alles tot in de puntjes te regelen. De eerste stap is om de WOZ-waarde te controleren. Om in bezwaar te gaan moet je eerst zelf een controle doen op je WOZ-waarde. Dat kun je doen door een aanvraag in te dienen bij het WOZ-waarde loket. Het is namelijk zo dat er in de wet is vastgelegd dat iedereen de WOZ-waarde gewoon in mag zien. Ook meer informatie over de WOZ waarde in wee, Wijk bij Duurstede, Weesp, Bezwaar WOZ West Maas en Waal, Veere en de rest van Nederland.

WOZ-waarde loket

Eigenlijk kun je van iedere woning in Nederland de WOZ-waarde opvragen. Je gemeente moet dan wel aangesloten zijn bij dat loket. Als je gemeente dat niet is, dan zul je bij de gemeente zelf aan moeten kloppen. Wanneer je de gegevens bij het WOZ-waarde loket kunt opvragen, gaat dat heel eenvoudig in zijn werk. Op deze site kun je linksboven je adresgegevens invullen en daarna klik je jouw woning aan waarvan je de WOZ-waarde zou willen weten. Let wel op dat wanneer je in een flat woont er een extra stap nodig is. Je ziet namelijk alle adressen verschijnen die bij de flat horen waar jij de gegevens van opvraagt. Het is dan uiteraard belangrijk dat je jouw eigen adres aanklikt. Als je uiteindelijk je eigen adres hebt aangeklikt komt alle informatie over jouw woning tevoorschijn en daarbij zie je ook de WOZ-waarde. Omdat je ook de mogelijkheid hebt om andere woningen te bekijken, kun je nagaan of jouw WOZ-waarde te vergelijken is met die van andere woningen in de buurt. Juist wanneer je ziet dat er veel afwijkingen zijn met de woningen in jouw buurt kun je dat gebruiken in je bezwaarprocedure. Een andere mogelijkheid die het WOZ-waarde loket biedt is het selecteren van woningen op bouwjaar. Ook daar kun je bekijken of er veel afwijkingen te zien zijn wat betreft de WOZ-waardes. Deze informatie kun je dan laten terugkomen in je bezwaar. ''Ook meer informatie over de WOZ waarde in Amsterdam''? Kijk dan op onze Amsterdam pagina.

Opvragen taxatieverslag

Om nog steviger de bezwaarprocedure in te gaan is het handig om een taxatierapport van je woning op te vragen. In dit verslag kun je teruglezen waarop je WOZ-waarde is gebaseerd en hoe deze eigenlijk tot stand is gekomen. Een taxatieverslag bevat een aantal kenmerken die van belang zijn voor de bepaling van de waarde van je woning. Denk bijvoorbeeld aan het type woning (flat, vrijstaande woning, tussenwoning), het bouwjaar, de grootte van het perceel, de grootte van de woning zelf, het bouwjaar en of er nog bijgebouwen zoals een schuur aanwezig zijn. Verder staat er in het taxatieverslag een aanduiding van de aansluiting op markt. Dat betekent eigenlijk dat je terug kan lezen met welke woningen in de buurt jouw woning is vergeleken en welke verkoopcijfers daarbij horen. In het algemeen wordt jouw woning met minimaal 3 andere woningen vergeleken. Een taxatieverslag vraag je altijd op bij de gemeente. Wij van Bezwaarmaker.nl kunnen je helpen met deze aanvraag. Het aanvragen van een taxatieverslag hoef je niet zelf te doen, dit nemen wij jou graag uit handen! Je hoeft dus niet allemaal extra rompslomp te verwachten tijdens de bezwaarprocedure want dat gedeelte nemen wij op ons. Het opvragen en doornemen van het taxatieverslag is belangrijk omdat er bijvoorbeeld sprake is van ongunstige factoren vanuit de omgeving van je woning die dan niet in het taxatieverslag zijn opgenomen.

Kadaster

Voor een extra controle van je WOZ-waarde is het ook mogelijk om gegevens op te vragen via het kadaster. Via deze weg kun je er namelijk achter komen wat de aankoopprijs is geweest van je eigen woning, maar ook van de omliggende woningen. Door deze informatie krijg je een veel duidelijker beeld van de daadwerkelijke waarde van je woning. Het is een manier om een inschatting te kunnen maken of de gestelde WOZ-waarde kloppend is. Wanneer je het vermoeden hebt dat deze niet juist dan kun je in samenwerking met onze deskundigen op het gebied van de wet WOZ bezwaar gaan maken.

Bezwaar woz waarde maken

Wanneer je na het uitzoeken van je WOZ-waardes overtuigt bent dat deze niet kloppen, dan ben je bij ons aan het juiste adres om een bezwaar in te dienen. Wij helpen je graag met het verlagen van jouw WOZ-waarde zodat je kunt besparen op de belastingen. Ook als je een huis huurt kun je besparen op het betalen van belasting, maar als wij de waarde voor je hebben verlaagd kan dit ook leiden tot een lagere huurpremie. Je kunt je dan aanmelden via onze site en dan gaan we aan de slag met een bezwaarprocedure. Het aanvragen voor het maken van een bezwaar woz waarde is overigens zo gebeurd. Het kost je, na de voorbereidingen, nog geen 5 minuten om ons in te schakelen! Wanneer je je hebt aangemeld ontvang je namens ons een formulier die je moet ondertekenen. Dit is een machtiging waarmee je toestemming geeft om de bezwaarprocedure te starten. Op het moment dat wij het getekende formulier hebben ontvangen gaan we direct aan de slag. We vragen het taxatierapport op bij jouw gemeente en we gaan aan de slag met een bezwaarschrift waarin we beargumenteren waarom jij van mening bent dat de WOZ-waarde niet kloppend is. Zodra het bezwaarschrift klaar is zullen we deze naar de gemeente sturen. Zowel tussendoor als bij het besluit van het bezwaarschrift zullen wij contact met je opnemen met de stand van zaken en de uitkomst van het ingediende bezwaar.


klantenvertellen logo

3.378+ reviews

Klanten geven ons een 8.7

9

13 feb. 2022

Mijn ervaring is zeer goed.

Mijn ervaring over uw dienst is erg prettig. De klachten richting gemeente over de hoogte van de WOZ-waarde van mijn woning heeft u naar tevredenheid richting gemeente verwerkt. Mijn dank voor uw manier van aanpak.

J.Euser Aanbevelen? Ja

8

8 feb. 2022

De aanhouder wint

Nadat eerst ons bezwaar was afgewezen zijn we hiertegen in beroep gegaan en met succes. Hartelijk Dank voor wat jullie gedaan hebben, Chapeau

WB Aanbevelen? Ja

8

19 jan. 2022

De ervaring wordt sterk beïnvloed over het al of niet behalen van succes, In dit geval dus goed

Vakbekwaam, anders zou het bezwaar niet zijn gehonoreerd. Ik werd steeds goed geïnformeerd zodra de procedure daartoe aanleiding gaf.

G.A. Aanbevelen? Ja

10

22 jan. 2022

prima werk geleverd

Een keer een vragenformulier moeten invullen en de rest ging vanzelf. Verder geen gezeur, alles zelfstandig afgehandeld en het resultaat was super.

R. Aanbevelen? Ja

10

31 jan. 2022

Zeer professioneel en met gewenste resultaat.

Ik ben zeer tevreden over de wijze waarop Bezwaarmaker de bezwaarprocedure heeft uitgevoerd en afgehandeld. Zeer professioneel en uiteindelijk ook met het gewenste resultaat. Ik ben ook zeer tevreden over de wijze waarop ik op de hoogte ben gehouden over de voortgang.

Elle Aanbevelen? Ja

10

15 feb. 2022

Vastbijters in positieve zin :-)

Keurig zijn we op de hoogte gehouden ondanks lange doorlooptijd met gemeente. Uitkomst volledig naar wens Dank!

Ron Aanbevelen? Ja

8

4 feb. 2022

Gerichte info, helder wat zelf wel/ niet doen

Geruststellende gedachte dat jullie procedures in de gaten houden en heldere info vragen en geven. Was even wat cynisch, eerst zien dan geloven. Maar door te cummuniceren met mij heeft mij geholpen in loslaten en vertrouwen hebben met een geweldig resultaat!

S.spigt Aanbevelen? Ja

9

10 feb. 2022

Prima ik heb vermindering gekregen.

Geen klachten ik heb niets hoeven te doen het ging stilletjes aan mij voorbij en het gebeurde gewoon.

R.p. Beijleveld Aanbevelen? Ja

Je hebt ons gezien bij