De specialist in de WOZ en OZB

Nieuws


Woonlasten omlaag, WOZ-waarde omhoog?

In de periode van half januari tot begin maart valt de WOZ-beschikking voor 2017 op de mat. Vorige week kwam in het nieuws dat de woonlasten in de grote gemeenten dit jaar dalen. Huurders betalen 1 procent minder dan in 2016 en voor woningeigenaren gaat het om een daling van 0,2 procent.

In de 38 onderzochte gemeenten woont 40 procent van de Nederlandse bevolking. De grootste daling van de woonlasten voor huiseigenaren, zoals ozb, afvalstoffen- en rioolheffing, is in Amsterdam met 3,7 procent (27 euro). In Deventer is de sterkste stijging van de lasten, met 4,5 procent (35 euro). De woonlasten voor huishoudens met een eigen woning zijn het laagst in Den Haag (549 euro) en het hoogst in Delft (845 euro).

Huurders zijn in Nijmegen het goedkoopst af. Zij betalen gemiddeld 58 euro aan woonlasten. In Zaanstad zijn ze met 562 euro het duurst De woonlasten in grote gemeenten dalen dit jaar. Huurders betalen 1 procent minder dan in 2016 en voor woningeigenaren gaat het om een daling van 0,2 procent.

Dat maakt het Centrum voor Onderzoek van de Economie van de Lagere Overheden (COELO) van de Rijksuniversiteit Groningen dinsdag 3 januari bekend.

Gezien de stijging van de huizenprijzen welke in grote delen van Nederland heeft plaatsgevonden zullen de WOZ-waarden van veel huiseigenaren na een aantal jaren van daling, nu weer gestegen zijn. De WOZ-waarde is de grondslag voor de onroerende zaak belasting. De woonlasten zullen naar verwachting dan ook niet lager uitvallen. De waardepeildatum voor de WOZ-waarde voor 2017 is 1 januari 2016.

Indien uw WOZ-waarde teveel is gestegen of te hoog te hoog is vastgesteld kunt u contact met Bezwaarmaker.nl opnemen

Terug naar overzicht

Onze beoordeling

8.5

Gebaseerd op onafhankelijke 2969 beoordelingen via klantenvertellen.nl

Alle 2969 beoordelingen

Waarom Bezwaarmaker?

  • Kosteloos bezwaar maken
  • Betaal minder belasting
  • Grotere kans op succes
  • Actief in heel Nederland
  • Deskundig bezwaarschrift

Maak bezwaar
Bezwaarmaker 8.5102969