Als eigenaar van een woning ontvangt u in maart een WOZ-beschikking. De WOZ-waarde die daarin staat aangegeven is het kalenderjaar hiervoor op 1 januari bepaald. Het is belangrijk om te weten dat deze waarde invloed heeft op de hoogte van bepaalde belastingen. Heeft u het idee dat de vastgestelde WOZ-waarde te hoog is? Dan is het mogelijk om bezwaar tegen de WOZ in Assen te maken. Indien het bezwaar gegrond blijkt, dan zal de gemeente de WOZ-waarde verlagen. 2% van de mensen die een WOZ-beschikking ontvangt, doet bezwaar. De helft van die bezwaren wordt uiteindelijk geaccepteerd. Het is dus zeker de moeite waard om bezwaar te maken als de WOZ-waarde te hoog is.

Uit onderzoek blijkt dat veel mensen de WOZ-waarde te hoog vinden. Toch maakt slechts een klein percentage bezwaar tegen de WOZ in Assen. Sommige mensen zijn zich er simpelweg niet van bewust dat er bezwaar gemaakt kan worden. Anderen hebben het idee dat bezwaar maken tegen de WOZ in Assen geen zin heeft. Een grote groep mensen denkt bovendien dat er te veel rompslomp bij komt kijken. Laat u de bezwaarprocedure over aan Bezwaarmaker.nl, dan hoeft u zelf helemaal geen moeite te doen! Dat bezwaar maken tegen de WOZ in Assen effectief kan zijn, blijkt bovendien uit de cijfers.

Zoveel kan bezwaar maken tegen de WOZ in Assen u schelen

Bezwaar maken tegen de WOZ in Assen kan u op de lange termijn veel geld schelen. Een lagere WOZ-waarde kan u namelijk jaarlijks €63,- tot €2.538,- besparen. Dat komt doordat een aantal belastingen op de WOZ-waarde gebaseerd worden.

De WOZ-waarde heeft invloed op onderstaande belastingen:

  • Onroerende-zaakbelasting (OZB)
  • Waterschapsbelasting
  • Vermogensbelasting
  • Roerenderuimtebelasting
  • Inkomstenbelasting

Indien u een woning erft, betaalt u hierover bovendien erfbelasting.

Bezwaar maken hoeft u als particulier overigens niets te kosten. Als het bezwaar gegrond blijkt, zal de gemeente namelijk de kosten vergoeden. Daarnaast werken we bij Bezwaarmaker.nl met een No Cure No Pay garantie. Ook als het bezwaar tegen de WOZ in Assen niet werkt, maakt u dus geen kosten.

Maakt u wel op tijd bezwaar

Belangrijk is dat u wel op tijd bezwaar maakt tegen de WOZ in Assen. Nadat u de beschikking ontvangen heeft, krijgt u zes weken de tijd om de bezwaarprocedure te starten. Bent u het niet eens met de WOZ-waarde? Dan raden wij u aan om u zo snel mogelijk aan te melden op onze website. U vult dan simpelweg de juiste gegevens voor u in, waarna u de aanmelding kunt voltooien. Vervolgens ontvangt u van ons een formulier dat u moet ondertekenen, zodat wij gemachtigd zijn om bezwaar namens u in te dienen. Dat formulier kunt u retour sturen samen met een kopie van de WOZ-beschikking. Vervolgens starten wij de bezwaarprocedure voor u.

Wij houden u op de hoogte

Besluit u om de bezwaarprocedure aan ons over te laten? Dan houden wij u op de hoogte van de voortgang! U kunt uw dossier inzien door in te loggen op de website. Het kan overigens even duren voordat u de uitspraak van de gemeente ontvangt. De gemeente heeft namelijk het gehele kalenderjaar om een uitspraak te doen. Hebben we de uitspraak eenmaal binnen? Dan nemen we contact met u op om deze door te nemen. Als u niet tevreden bent, kunnen we een beroepsprocedure voor u starten.

klantenvertellen logo

3.100+ reviews

Klanten geven ons een 8.5

8

19 dec. 2021

Goed geregeld

Het aanmaken van mijn dossier was gemakkelijk en ik werd regelmatig duidelijk op de hoogte gehouden.

P.D. Aanbevelen? Ja

9

21 dec. 2021

Gewoon goed

Hallo. Ik wil ten eerste bezwaarmaker.nu bedanken voor de werkzaamheden die ze voor mij gedaan hebben. Helaas en dat zeg ik eerlijk is het bedrag dat in mindering is vast gesteld tegen gevallen maar wie het kleine niet eerd is het grote niet Weerd. Maar ik weet niet hoe het in zijn werk gaat. B.v. D Gr jo ijpelaar

J.N.J.P. Aanbevelen? Ja

8

22 dec. 2021

Belooft wat ze zeggen

Mijn ervaring is positief en wil hierbij aanbevelen

C.A. Luijendijk Aanbevelen? Ja

8

19 dec. 2021

prima

valt niet tegen

A.M. Schep Aanbevelen? Ja

8

22 dec. 2021

Goed geregeld.

Er wordt goed gecommuniceerd. De plek waar al jouw informatie zich bevindt is overzichtelijk. Tevoren wordt aangegeven dat het lang kan duren. Tussentijds een mail met een update zou fijn zijn.

W.F. Aanbevelen? Ja

8

21 dec. 2021

Ontzorgd en maakt e.e.a. keurig in orde

xx

de heer G.J.N. van Nies Aanbevelen? Ja

8

18 dec. 2021

een prima dienstverlening

simpel en duidelijke procedure.

winfried Aanbevelen? Ja

8

21 dec. 2021

Prima hulp

Had ik alleen nooit bereikt.

C.Y. Aanbevelen? Ja

Je hebt ons gezien bij