Als eigenaar van een woning ontvangt u in maart een WOZ-beschikking. De WOZ-waarde die daarin staat aangegeven is het kalenderjaar hiervoor op 1 januari bepaald. Het is belangrijk om te weten dat deze waarde invloed heeft op de hoogte van bepaalde belastingen. Heeft u het idee dat de vastgestelde WOZ-waarde te hoog is? Dan is het mogelijk om bezwaar tegen de WOZ in Assen te maken. Indien het bezwaar gegrond blijkt, dan zal de gemeente de WOZ-waarde verlagen. 2% van de mensen die een WOZ-beschikking ontvangt, doet bezwaar. De helft van die bezwaren wordt uiteindelijk geaccepteerd. Het is dus zeker de moeite waard om bezwaar te maken als de WOZ-waarde te hoog is. ''Ook meer informatie over de WOZ waarde in Zederik, Zwijndrecht, Zeewolde, Winterswijk, Zeist en de rest van Nederland.''


Uit onderzoek blijkt dat veel mensen de WOZ-waarde te hoog vinden. Toch maakt slechts een klein percentage bezwaar tegen de WOZ in Assen. Sommige mensen zijn zich er simpelweg niet van bewust dat er bezwaar gemaakt kan worden. Anderen hebben het idee dat bezwaar maken tegen de WOZ in Assen geen zin heeft. Een grote groep mensen denkt bovendien dat er te veel rompslomp bij komt kijken. Laat u de bezwaarprocedure over aan Bezwaarmaker.nl, dan hoeft u zelf helemaal geen moeite te doen! Dat bezwaar maken tegen de WOZ in Assen effectief kan zijn, blijkt bovendien uit de cijfers.

Zoveel kan bezwaar maken tegen de WOZ in Assen u schelen

Bezwaar maken tegen de WOZ in Assen kan u op de lange termijn veel geld schelen. Een lagere WOZ-waarde kan u namelijk jaarlijks €63,- tot €2.538,- besparen. Dat komt doordat een aantal belastingen op de WOZ-waarde gebaseerd worden.

De WOZ-waarde heeft invloed op onderstaande belastingen:

  • Onroerende-zaakbelasting (OZB)
  • Waterschapsbelasting
  • Vermogensbelasting
  • Roerenderuimtebelasting
  • Inkomstenbelasting

Indien u een woning erft, betaalt u hierover bovendien erfbelasting.

Bezwaar maken hoeft u als particulier overigens niets te kosten. Als het bezwaar gegrond blijkt, zal de gemeente namelijk de kosten vergoeden. Daarnaast werken we bij Bezwaarmaker.nl met een No Cure No Pay garantie. Ook als het bezwaar tegen de WOZ in Assen niet werkt, maakt u dus geen kosten.

Maakt u wel op tijd bezwaar

Belangrijk is dat u wel op tijd bezwaar maakt tegen de WOZ in Assen. Nadat u de beschikking ontvangen heeft, krijgt u zes weken de tijd om de bezwaarprocedure te starten. Bent u het niet eens met de WOZ-waarde? Dan raden wij u aan om u zo snel mogelijk aan te melden op onze website. U vult dan simpelweg de juiste gegevens voor u in, waarna u de aanmelding kunt voltooien. Vervolgens ontvangt u van ons een formulier dat u moet ondertekenen, zodat wij gemachtigd zijn om bezwaar namens u in te dienen. Dat formulier kunt u retour sturen samen met een kopie van de WOZ-beschikking. Vervolgens starten wij de bezwaarprocedure voor u. Ook meer informatie over de WOZ waarde in Amsterdam''? Kijk dan op onze Amsterdam pagina.

Wij houden u op de hoogte

Besluit u om de bezwaarprocedure aan ons over te laten? Dan houden wij u op de hoogte van de voortgang! U kunt uw dossier inzien door in te loggen op de website. Het kan overigens even duren voordat u de uitspraak van de gemeente ontvangt. De gemeente heeft namelijk het gehele kalenderjaar om een uitspraak te doen. Hebben we de uitspraak eenmaal binnen? Dan nemen we contact met u op om deze door te nemen. Als u niet tevreden bent, kunnen we een beroepsprocedure voor u starten.
We doen dit overigens ook in andere regio's, zoals de WOZ waarde Groningen.

Bezwaar WOZ Assen
klantenvertellen logo

3.378+ reviews

Klanten geven ons een 8.7

8

19 jan. 2022

De ervaring wordt sterk beïnvloed over het al of niet behalen van succes, In dit geval dus goed

Vakbekwaam, anders zou het bezwaar niet zijn gehonoreerd. Ik werd steeds goed geïnformeerd zodra de procedure daartoe aanleiding gaf.

G.A. Aanbevelen? Ja

8

8 feb. 2022

De aanhouder wint

Nadat eerst ons bezwaar was afgewezen zijn we hiertegen in beroep gegaan en met succes. Hartelijk Dank voor wat jullie gedaan hebben, Chapeau

WB Aanbevelen? Ja

10

22 jan. 2022

prima werk geleverd

Een keer een vragenformulier moeten invullen en de rest ging vanzelf. Verder geen gezeur, alles zelfstandig afgehandeld en het resultaat was super.

R. Aanbevelen? Ja

8

4 feb. 2022

Gerichte info, helder wat zelf wel/ niet doen

Geruststellende gedachte dat jullie procedures in de gaten houden en heldere info vragen en geven. Was even wat cynisch, eerst zien dan geloven. Maar door te cummuniceren met mij heeft mij geholpen in loslaten en vertrouwen hebben met een geweldig resultaat!

S.spigt Aanbevelen? Ja

9

13 feb. 2022

Mijn ervaring is zeer goed.

Mijn ervaring over uw dienst is erg prettig. De klachten richting gemeente over de hoogte van de WOZ-waarde van mijn woning heeft u naar tevredenheid richting gemeente verwerkt. Mijn dank voor uw manier van aanpak.

J.Euser Aanbevelen? Ja

10

31 jan. 2022

Zeer professioneel en met gewenste resultaat.

Ik ben zeer tevreden over de wijze waarop Bezwaarmaker de bezwaarprocedure heeft uitgevoerd en afgehandeld. Zeer professioneel en uiteindelijk ook met het gewenste resultaat. Ik ben ook zeer tevreden over de wijze waarop ik op de hoogte ben gehouden over de voortgang.

Elle Aanbevelen? Ja

10

15 feb. 2022

Vastbijters in positieve zin :-)

Keurig zijn we op de hoogte gehouden ondanks lange doorlooptijd met gemeente. Uitkomst volledig naar wens Dank!

Ron Aanbevelen? Ja

9

10 feb. 2022

Prima ik heb vermindering gekregen.

Geen klachten ik heb niets hoeven te doen het ging stilletjes aan mij voorbij en het gebeurde gewoon.

R.p. Beijleveld Aanbevelen? Ja

Je hebt ons gezien bij