De WOZ-waarde van jouw woning of bedrijfspand heeft invloed op verschillende zaken. Zo bepaalt de WOZ-waarde hoeveel belasting je betaalt en wordt het gebruikt om heffingen vast te stellen. Als je denkt dat de WOZ-waarde van jouw woning te hoog is vastgesteld kun je daar bezwaar tegen maken. Ook wel bezwaar WOZ genoemd. Wist je dat wij al meer dan 2828 klanten hebben geholpen bij het indienen van een bezwaarschrift tegen de WOZ-waarde? Daarmee is er gemiddeld 272 euro per klant bespaard! Veel mensen denken dat bezwaar maken veel administratieve rompslomp kost. Dit gaat niet op als je via ons bezwaar aantekent. Wij regelen namelijk alles tot in de puntjes voor jou. Het enigste wat je moet weten is waar je de WOZ-waarde van jouw woning in Amsterdam vindt. Daarom geven we in dit artikel antwoord op de vraag: ‘Waar vind ik de WOZ-waarde Amsterdam en hoe maak ik bezwaar?'

WOZ-waarde van woning in Amsterdam controleren

We leggen je graag uit waar je de WOZ-waarde Amsterdam kunt vinden en hoe je bezwaar maakt. Het controleren van de WOZ-waarde van je woning in Amsterdam gaat eenvoudig in zijn werk. Meestal krijg je een keer per jaar een bericht van de gemeente met de WOZ-waarde van jouw woning. Mocht je dit niet hebben gekregen kun je de WOZ-waarde controleren via de website van het WOZ-waardeloket. De gemeente Amsterdam is ook aangesloten bij dit loket. Woon je in een gemeente die niet is aangesloten bij dit loket? Dan kun je het beste even navraag doen bij jouw gemeente hoe je achter de WOZ-waarde van je woning kunt komen. Iedereen mag namelijk de WOZ-waarde van zijn woning inzien dus deze informatie moet openbaar toegankelijk zijn.

WOZ-waarde controleren via het WOZ-waardeloket

Als je op de site van het WOZ-waardeloket bent vul je linksboven jouw adres in. Vervolgens klik je op jouw woning en zie je dat deze geel kleurt. Als je rechts op je scherm kijkt zie je alle gegevens verschijnen, daar staat ook de WOZ-waarde van jouw huis. Woon je in een flat? Dan moet je nog een extra handeling uitvoeren. Als je op je flat heb geklikt zie je rechts op het scherm alle adressen verschijnen. Klik dan op het adres waar jij woont en vervolgens verschijnen alle gegevens inclusief de WOZ-waarde. Het is ook mogelijk om te kijken wat de WOZ-waarde is van alle andere woningen in de buurt. Deze informatie kun je gebruiken om te bepalen of jouw WOZ-waarde te hoog is vastgesteld. Wijkt de WOZ-waarde van jouw woning erg af van andere woningen in de buurt? Maak dan direct gratis bezwaar! Ook meer informatie over de WOZ waarde in Terschelling, Stadskanaal, Texel, Staphorst, Teylingen en de rest van Nederland.

WOZ-waarde ieder jaar controleren

Het is belangrijk om de WOZ-waarde ieder jaar te controleren zodat je die van dit jaar en vorig jaar met elkaar kunt vergelijken. Als deze waarde namelijk niet klopt, betaal je namelijk mogelijk teveel belasting. Dit kun je voorkomen door ieder jaar de WOZ-waarde van je woning, bedrijfspand, garagebox of ander pand te controleren. Als je wilt weten hoe de WOZ-waarde is bepaald kun je een taxatieverslag opvragen. Dit verslag is gebaseerd op de verkoopprijzen van vergelijkbare woningen of panden. Ben je van mening dat de WOZ-waarde niet klopt maar heb je geen zin in administratieve rompslomp? Wil je een uitgebreider antwoord op de vraag: ‘Waar vind ik de WOZ-waarde Amsterdam en hoe maak ik bezwaar?’ Onze ervaren juristen zorgen ervoor dat alles tot in de puntjes is geregeld. Maak nu bezwaar!

Hoe maak ik bezwaar?

Hierboven is antwoord gegeven op de vraag: ‘Waar vind ik de WOZ-waarde Amsterdam?' maar nog niet op de vraag: ‘Hoe maak ik bezwaar?’ Ben je het niet eens met de WOZ-waarde? Wij helpen je graag bij het aantekenen van bezwaar en loodsen je door het proces heen. Hieronder geven wij antwoord op de vraag: ‘Hoe maak ik bezwaar?’ Het kost niet veel tijd, hooguit 5 minuten. Je meldt je aan, ondertekent de machtiging en de overeenkomst en wij regelen vervolgens de rest voor jou. Onze specialisten maken gebruik van een grote database van transacties door heel Nederland en hebben meer dan 10 jaar ervaring met WOZ-bezwaarprocedures. Bekijk ook het filmpje waar het aanmeldproces in 1 minuut wordt uitgelegd aan de hand van de vraag: ‘Hoe maak ik bezwaar?’.

Bezwaar maken via het aanmeldformulier

De eerste stap bij het indienen van bezwaar is jezelf aanmelden via het bezwaarformulier. Wil je de formulieren liever per post ontvangen? Geen probleem! Neem contact met ons op en wij sturen je de formulieren toe. Belangrijk om te weten is dat je binnen 6 weken na het ontvangen van de beschikking bezwaar moet maken. Wacht er dus niet te lang mee! Als je je hebt aangemeld ontvang je een formulier dat je moet ondertekenen. Hiermee machtig je ons om bezwaar in te dienen. Zodra wij het formulier binnen hebben, vragen wij namens jou het taxatieverslag van de gemeente op. Op basis van de informatie uit dit verslag kunnen we de haalbaarheid van het bezwaar beoordelen.

Wij nemen het gehele proces uit handen

Wij nemen dus het gehele proces voor jou uit handen! Lees het stukje hierboven over ‘Waar vind ik de WOZ-waarde Amsterdam’ en bekijk de WOZ-waarde van jouw huis. Verder regelen wij de rest voor je. Tijdens het proces kun je zelf de status van het dossier volgen. Uiteraard houden wij bij het opstellen van het bezwaarschrift zoveel mogelijk rekening met de argumenten die jij hebt aangedragen. Heb je ondertussen vragen? Wij zijn altijd bereikbaar. Vervolgens sturen wij het bezwaarschrift naar de gemeente zodat jij er geen werk aan hebt. Als er nieuws is rondom de procedure brengen wij jou daar snel van op de hoogte. Elk dossier wordt bij ons behandeld door een gediplomeerd WOZ-taxateur met 15 jaar ervaring. Hierdoor kunnen wij de bezwaarprocedure effectief opstarten.

Laatste stap bij de procedure

Als het dossier bij de gemeente binnen is hebben zij vervolgens een jaar de tijd om uitspraak te doen. Zodra wij een terugkoppeling hebben nemen wij contact op om de uitspraak te bespreken. Is de uitspraak niet naar tevredenheid? Dan kunnen wij een beroepsprocedure opzetten. Hiervoor nemen wij altijd contact met je op en deze procedure is natuurlijk voor jou geheel kosteloos. Op basis van 2828 onafhankelijke beoordelingen zijn wij beoordeeld met een 8.5! Kom je er niet uit hoe je bezwaar moet maken? Wij helpen je graag bij het verlagen van jouw WOZ-waarde. Maak direct bezwaar! Wil je meer informatie over de WOZ waarde Amsterdam en hoe je hier bezwaar tegen maakt? Neem contact met ons op!

klantenvertellen logo

3.378+ reviews

Klanten geven ons een 8.7

10

31 jan. 2022

Zeer professioneel en met gewenste resultaat.

Ik ben zeer tevreden over de wijze waarop Bezwaarmaker de bezwaarprocedure heeft uitgevoerd en afgehandeld. Zeer professioneel en uiteindelijk ook met het gewenste resultaat. Ik ben ook zeer tevreden over de wijze waarop ik op de hoogte ben gehouden over de voortgang.

Elle Aanbevelen? Ja

8

8 feb. 2022

De aanhouder wint

Nadat eerst ons bezwaar was afgewezen zijn we hiertegen in beroep gegaan en met succes. Hartelijk Dank voor wat jullie gedaan hebben, Chapeau

WB Aanbevelen? Ja

9

10 feb. 2022

Prima ik heb vermindering gekregen.

Geen klachten ik heb niets hoeven te doen het ging stilletjes aan mij voorbij en het gebeurde gewoon.

R.p. Beijleveld Aanbevelen? Ja

8

4 feb. 2022

Gerichte info, helder wat zelf wel/ niet doen

Geruststellende gedachte dat jullie procedures in de gaten houden en heldere info vragen en geven. Was even wat cynisch, eerst zien dan geloven. Maar door te cummuniceren met mij heeft mij geholpen in loslaten en vertrouwen hebben met een geweldig resultaat!

S.spigt Aanbevelen? Ja

10

22 jan. 2022

prima werk geleverd

Een keer een vragenformulier moeten invullen en de rest ging vanzelf. Verder geen gezeur, alles zelfstandig afgehandeld en het resultaat was super.

R. Aanbevelen? Ja

10

15 feb. 2022

Vastbijters in positieve zin :-)

Keurig zijn we op de hoogte gehouden ondanks lange doorlooptijd met gemeente. Uitkomst volledig naar wens Dank!

Ron Aanbevelen? Ja

9

13 feb. 2022

Mijn ervaring is zeer goed.

Mijn ervaring over uw dienst is erg prettig. De klachten richting gemeente over de hoogte van de WOZ-waarde van mijn woning heeft u naar tevredenheid richting gemeente verwerkt. Mijn dank voor uw manier van aanpak.

J.Euser Aanbevelen? Ja

8

19 jan. 2022

De ervaring wordt sterk beïnvloed over het al of niet behalen van succes, In dit geval dus goed

Vakbekwaam, anders zou het bezwaar niet zijn gehonoreerd. Ik werd steeds goed geïnformeerd zodra de procedure daartoe aanleiding gaf.

G.A. Aanbevelen? Ja

Je hebt ons gezien bij