Wanneer jij weer de jaarlijkse WOZ beschikking van gemeente Utrecht ontvangt, kan het even schrikken zijn. Want hoewel jij als bewoner aan de stijging van de huizenprijzen niets hebt, moet je wel ineens meer belasting gaan betalen. De WOZ waarde gemeente Utrecht wordt door taxateurs van de gemeente vastgesteld. Je ontvangt de aanslag voor de onroerendezaakbelasting (OZB), dit is de belasting die direct voortvloeit uit de WOZ waarde van de BghU. Deze afkorting staat voor Belastingsamenwerking gemeenten & hoogheemraadschap Utrecht. Ook voor omliggende gemeenten geldt dus onderstaande informatie. Lees verder om meer te weten te komen over bezwaar WOZ Utrecht: welke stappen neem je?

WOZ Utrecht bezwaar

Wil jij tegen jouw WOZ Utrecht bezwaar aantekenen? De gemeente Utrecht en BghU maken het voor particulieren steeds makkelijker om zelf WOZ bezwaar te maken. Naast de formele manier van bezwaar maken via een brief, kun je bij de gemeente Utrecht informeel WOZ bezwaar maken of online WOZ bezwaar maken. Voor informeel telefonisch bezwaar maken bel je een nummer en gaan medewerkers van de BghU met jou in gesprek over jouw WOZ waarde. Voor je echter de telefoon pakt of inlogt om online bezwaar te maken, lees even verder. Want hoe slim is het om zelf WOZ bezwaar aan te tekenen?

Welke stappen nemen WOZ bezwaar Utrecht?

Het klinkt heel makkelijk, je belt even met de gemeente of logt met je DigID in om bezwaar tegen de WOZ te maken. Maar hoe weet jij wat valide redenen zijn voor WOZ bezwaar? Jij bent per slot van rekening geen woning taxateur. Dus ook al maakt de gemeente bezwaar maken makkelijk, het is verstandig om hier een professional voor in te schakelen. Bezwaarmaker is zo’n professional. Inmiddels hebben wij voor meer dan 100.000 mensen bezwaar gemaakt waarbij wij een gemiddelde besparing van rond de 275 euro weten te bewerkstelligen. We leggen graag aan je uit hoe bezwaar maken WOZ Utrecht in zijn werk gaat.

Heeft de taxateur zijn werk goed gedaan?

De WOZ waarde Utrecht en omgeving wordt deels door een computer gedaan. Taxateurs voeren gegevens in waarna de computer zijn rekenkracht erop los laat. De ingevoerde gegevens bestaan uit factoren die betrekking hebben op het pand en de werking van de woningmarkt. De gemeente kijkt bijvoorbeeld naar het bouwjaar, de oppervlakte van de woning, de ligging en de onderhoudsstaat. Daarnaast worden de verkoopprijzen van woningen in jouw wijk in de berekening meegenomen. Het resultaat van de berekening is een schatting van wat jouw woning of pand op zou leveren bij verkoop op de peildatum. De peildatum van de WOZ waarde ligt altijd op 1 januari van het voorgaande jaar.

Bezwaar WOZ Utrecht

Redenen voor verlaging WOZ waarde Utrecht

Je kunt via Mijn BghU het taxatierapport dat de taxateur gemaakt heeft opvragen. In dit taxatierapport zie je onder andere de gegevens staan die bij de gemeente van jouw woning bekend zijn. Daarnaast zie je de panden op basis waarvan de gemeente de markt data verzameld heeft. Voor jou zal deze data lastig te interpreteren zijn, want hoe weet je of dit fictieve bedrag daadwerkelijk klopt? Een taxateur van Bezwaarmaker biedt uitkomst. Hij kan samen met jou kijken wat redenen voor verlaging WOZ waarde Utrecht zijn. Is jouw pand in een slechtere staat? Zitten er scheuren in de muren of is er sprake van achterstallig onderhoud? De verschillen WOZ waarde in Utrecht kunnen groot zijn. Neem wijken zoals de Amsterdamsestraatweg, hiervan zijn veel huizen inmiddels opgeknapt. Als jouw pand niet is opgeknapt, kan het zijn dat jouw waarde wel significant stijgt terwijl jouw huis onveranderd is gebleven. Ook meer informatie over de WOZ waarde in Doesburg, Ronde Venen, De Wolden, Delft, Dordrecht en de rest van Nederland.

Welke opties voor bezwaar WOZ Utrecht: welke stappen neem je?

Je kunt zelf bezwaar maken tegen jouw WOZ waarde door te bellen met de BghU of door in te loggen. Echter voor een betere kans op slagen, kies je voor bezwaar WOZ laten maken door Bezwaarmaker. Hier zitten voor jou geen kosten aan verbonden en je hebt er geen omkijken ernaar. Je hoeft je alleen aan te melden en de overige stappen volgen vanzelf. Zo sturen wij jou een formulier om ons te machtigen voor de WOZ verlaging (of verhoging) aan te vragen, nemen wij jouw taxatierapport door en gaan, indien wij valide redenen voor WOZ waarde aanpassen ontdekken, het WOZ bezwaar Utrecht indienen. Wij houden je op de hoogte van iedere stap en nemen contact op bij vragen of zodra wij van de BghU reactie hebben ontvangen. Wanneer zij een onterechte reactie sturen, kunnen wij zelfs voor jou in beroep gaan tegen de WOZ waarde bepaling van de gemeente Utrecht. Wij pakken het dan op bij een rechtbank. Ook hier zitten voor jou geen kosten aan verbonden. Meld je vandaag nog aan en laat Bezwaarmaker ook voor jou het WOZ bezwaar verzorgen. ''Ook meer informatie over de WOZ waarde in Amsterdam''? Kijk dan op onze Amsterdam pagina".

klantenvertellen logo

3.378+ reviews

Klanten geven ons een 8.7

9

10 feb. 2022

Prima ik heb vermindering gekregen.

Geen klachten ik heb niets hoeven te doen het ging stilletjes aan mij voorbij en het gebeurde gewoon.

R.p. Beijleveld Aanbevelen? Ja

8

8 feb. 2022

De aanhouder wint

Nadat eerst ons bezwaar was afgewezen zijn we hiertegen in beroep gegaan en met succes. Hartelijk Dank voor wat jullie gedaan hebben, Chapeau

WB Aanbevelen? Ja

10

15 feb. 2022

Vastbijters in positieve zin :-)

Keurig zijn we op de hoogte gehouden ondanks lange doorlooptijd met gemeente. Uitkomst volledig naar wens Dank!

Ron Aanbevelen? Ja

10

31 jan. 2022

Zeer professioneel en met gewenste resultaat.

Ik ben zeer tevreden over de wijze waarop Bezwaarmaker de bezwaarprocedure heeft uitgevoerd en afgehandeld. Zeer professioneel en uiteindelijk ook met het gewenste resultaat. Ik ben ook zeer tevreden over de wijze waarop ik op de hoogte ben gehouden over de voortgang.

Elle Aanbevelen? Ja

9

13 feb. 2022

Mijn ervaring is zeer goed.

Mijn ervaring over uw dienst is erg prettig. De klachten richting gemeente over de hoogte van de WOZ-waarde van mijn woning heeft u naar tevredenheid richting gemeente verwerkt. Mijn dank voor uw manier van aanpak.

J.Euser Aanbevelen? Ja

8

19 jan. 2022

De ervaring wordt sterk beïnvloed over het al of niet behalen van succes, In dit geval dus goed

Vakbekwaam, anders zou het bezwaar niet zijn gehonoreerd. Ik werd steeds goed geïnformeerd zodra de procedure daartoe aanleiding gaf.

G.A. Aanbevelen? Ja

8

4 feb. 2022

Gerichte info, helder wat zelf wel/ niet doen

Geruststellende gedachte dat jullie procedures in de gaten houden en heldere info vragen en geven. Was even wat cynisch, eerst zien dan geloven. Maar door te cummuniceren met mij heeft mij geholpen in loslaten en vertrouwen hebben met een geweldig resultaat!

S.spigt Aanbevelen? Ja

10

22 jan. 2022

prima werk geleverd

Een keer een vragenformulier moeten invullen en de rest ging vanzelf. Verder geen gezeur, alles zelfstandig afgehandeld en het resultaat was super.

R. Aanbevelen? Ja

Je hebt ons gezien bij