Wanneer jij weer de jaarlijkse WOZ beschikking van gemeente Utrecht ontvangt, kan het even schrikken zijn. Want hoewel jij als bewoner aan de stijging van de huizenprijzen niets hebt, moet je wel ineens meer belasting gaan betalen. De WOZ waarde gemeente Utrecht wordt door taxateurs van de gemeente vastgesteld. Je ontvangt de aanslag voor de onroerendezaakbelasting (OZB), dit is de belasting die direct voortvloeit uit de WOZ waarde van de BghU. Deze afkorting staat voor Belastingsamenwerking gemeenten & hoogheemraadschap Utrecht. Ook voor omliggende gemeenten geldt dus onderstaande informatie. Lees verder om meer te weten te komen over bezwaar WOZ Utrecht: welke stappen neem je?

WOZ Utrecht bezwaar

Wil jij tegen jouw WOZ Utrecht bezwaar aantekenen? De gemeente Utrecht en BghU maken het voor particulieren steeds makkelijker om zelf WOZ bezwaar te maken. Naast de formele manier van bezwaar maken via een brief, kun je bij de gemeente Utrecht informeel WOZ bezwaar maken of online WOZ bezwaar maken. Voor informeel telefonisch bezwaar maken bel je een nummer en gaan medewerkers van de BghU met jou in gesprek over jouw WOZ waarde. Voor je echter de telefoon pakt of inlogt om online bezwaar te maken, lees even verder. Want hoe slim is het om zelf WOZ bezwaar aan te tekenen?

Welke stappen nemen WOZ bezwaar Utrecht?

Het klinkt heel makkelijk, je belt even met de gemeente of logt met je DigID in om bezwaar tegen de WOZ te maken. Maar hoe weet jij wat valide redenen zijn voor WOZ bezwaar? Jij bent per slot van rekening geen woning taxateur. Dus ook al maakt de gemeente bezwaar maken makkelijk, het is verstandig om hier een professional voor in te schakelen. Bezwaarmaker is zo’n professional. Inmiddels hebben wij voor meer dan 100.000 mensen bezwaar gemaakt waarbij wij een gemiddelde besparing van rond de 275 euro weten te bewerkstelligen. We leggen graag aan je uit hoe bezwaar maken WOZ Utrecht in zijn werk gaat.

Heeft de taxateur zijn werk goed gedaan?

De WOZ waarde Utrecht en omgeving wordt deels door een computer gedaan. Taxateurs voeren gegevens in waarna de computer zijn rekenkracht erop los laat. De ingevoerde gegevens bestaan uit factoren die betrekking hebben op het pand en de werking van de woningmarkt. De gemeente kijkt bijvoorbeeld naar het bouwjaar, de oppervlakte van de woning, de ligging en de onderhoudsstaat. Daarnaast worden de verkoopprijzen van woningen in jouw wijk in de berekening meegenomen. Het resultaat van de berekening is een schatting van wat jouw woning of pand op zou leveren bij verkoop op de peildatum. De peildatum van de WOZ waarde ligt altijd op 1 januari van het voorgaande jaar.

Redenen voor verlaging WOZ waarde Utrecht

Je kunt via Mijn BghU het taxatierapport dat de taxateur gemaakt heeft opvragen. In dit taxatierapport zie je onder andere de gegevens staan die bij de gemeente van jouw woning bekend zijn. Daarnaast zie je de panden op basis waarvan de gemeente de markt data verzameld heeft. Voor jou zal deze data lastig te interpreteren zijn, want hoe weet je of dit fictieve bedrag daadwerkelijk klopt? Een taxateur van Bezwaarmaker biedt uitkomst. Hij kan samen met jou kijken wat redenen voor verlaging WOZ waarde Utrecht zijn. Is jouw pand in een slechtere staat? Zitten er scheuren in de muren of is er sprake van achterstallig onderhoud? De verschillen WOZ waarde in Utrecht kunnen groot zijn. Neem wijken zoals de Amsterdamsestraatweg, hiervan zijn veel huizen inmiddels opgeknapt. Als jouw pand niet is opgeknapt, kan het zijn dat jouw waarde wel significant stijgt terwijl jouw huis onveranderd is gebleven.

Welke opties voor bezwaar WOZ Utrecht: welke stappen neem je?

Je kunt zelf bezwaar maken tegen jouw WOZ waarde door te bellen met de BghU of door in te loggen. Echter voor een betere kans op slagen, kies je voor bezwaar WOZ laten maken door Bezwaarmaker. Hier zitten voor jou geen kosten aan verbonden en je hebt er geen omkijken ernaar. Je hoeft je alleen aan te melden en de overige stappen volgen vanzelf. Zo sturen wij jou een formulier om ons te machtigen voor de WOZ verlaging (of verhoging) aan te vragen, nemen wij jouw taxatierapport door en gaan, indien wij valide redenen voor WOZ waarde aanpassen ontdekken, het WOZ bezwaar Utrecht indienen. Wij houden je op de hoogte van iedere stap en nemen contact op bij vragen of zodra wij van de BghU reactie hebben ontvangen. Wanneer zij een onterechte reactie sturen, kunnen wij zelfs voor jou in beroep gaan tegen de WOZ waarde bepaling van de gemeente Utrecht. Wij pakken het dan op bij een rechtbank. Ook hier zitten voor jou geen kosten aan verbonden. Meld je vandaag nog aan en laat Bezwaarmaker ook voor jou het WOZ bezwaar verzorgen.

klantenvertellen logo

3100+ reviews

Klanten geven ons een 8.5

8

19 dec. 2021

prima

valt niet tegen

A.M. Schep Aanbevelen? Ja

8

22 dec. 2021

Goed geregeld.

Er wordt goed gecommuniceerd. De plek waar al jouw informatie zich bevindt is overzichtelijk. Tevoren wordt aangegeven dat het lang kan duren. Tussentijds een mail met een update zou fijn zijn.

W.F. Aanbevelen? Ja

8

22 dec. 2021

Belooft wat ze zeggen

Mijn ervaring is positief en wil hierbij aanbevelen

C.A. Luijendijk Aanbevelen? Ja

8

21 dec. 2021

Ontzorgd en maakt e.e.a. keurig in orde

xx

de heer G.J.N. van Nies Aanbevelen? Ja

9

21 dec. 2021

Gewoon goed

Hallo. Ik wil ten eerste bezwaarmaker.nu bedanken voor de werkzaamheden die ze voor mij gedaan hebben. Helaas en dat zeg ik eerlijk is het bedrag dat in mindering is vast gesteld tegen gevallen maar wie het kleine niet eerd is het grote niet Weerd. Maar ik weet niet hoe het in zijn werk gaat. B.v. D Gr jo ijpelaar

J.N.J.P. Aanbevelen? Ja

8

18 dec. 2021

een prima dienstverlening

simpel en duidelijke procedure.

winfried Aanbevelen? Ja

8

19 dec. 2021

Goed geregeld

Het aanmaken van mijn dossier was gemakkelijk en ik werd regelmatig duidelijk op de hoogte gehouden.

P.D. Aanbevelen? Ja

8

21 dec. 2021

Prima hulp

Had ik alleen nooit bereikt.

C.Y. Aanbevelen? Ja

Je hebt ons gezien bij