Woon jij in Rotterdam en heb jij de WOZ beschikking weer ontvangen? De kans is groot dat deze hoger is dan je verwacht had waardoor je nog meer belasting moet betalen. Gelukkig kun je bezwaar maken tegen de WOZ taxatie die de gemeente gemaakt heeft. Bezwaar WOZ Rotterdam: hoe verloopt het proces? Bezwaarmaker is specialist in het aantekenen van bezwaar en doet dit ook veel in Rotterdam. Doordat jouw WOZ bezwaar door een ervaren taxateur gemaakt wordt, is de kans op succes veel groter. Om je uitleg te geven over onze dienstverlening vertellen we je graag alles over bezwaar WOZ Rotterdam: hoe verloopt het proces?

Gemeente Rotterdam bezwaar maken WOZ

In Rotterdam bezwaar maken tegen de WOZ belasting moet binnen 6 weken na dagtekening van de WOZ beschikking gebeuren. Dit is de wettelijke termijn. Hoewel na 6 weken de WOZ waarde vaststaat, geeft de gemeente Rotterdam aan dat je na deze wettelijke periode nog wel schriftelijk bezwaar kunt maken. Je dient dan aan te geven waarom jij pas na deze termijn bezwaar kon maken. De gemeente Rotterdam zal jouw WOZ bezwaar alsnog in behandeling nemen bij een goede reden of, als zij jouw reden voor vertraging niet goedkeuren, jouw WOZ bezwaar niet-ontvankelijk verklaren. Je kunt daarna nog wel in beroep bij de rechtbank tegen deze uitspraak van de gemeente.

Hoe bepaalt de gemeente Rotterdam de WOZ waarde?

De gemeente Rotterdam bepaalt de WOZ waarde en hanteert een vergelijkbare manier als andere gemeentes in Nederland. Zij kijken met name naar verkoopprijzen van andere omliggende woningen of panden die vergelijkbaar zijn. Hiermee bepalen zij de prijs die jouw pand op de peilingsdatum had opgeleverd bij verkoop. Stel er zijn drie huizen in jouw straat of wijk verkocht, dan zie je deze vaak als vergelijkbare woningen in het taxatierapport staan. Je kunt het WOZ taxatierapport gemeente Rotterdam opvragen via Mijn Loket, je moet hiervoor wel inloggen met je DigID.

Een fout in de WOZ waarde is zo gemaakt

Hoewel de taxateur WOZ waarde van de gemeente Rotterdam zijn best doet om de waarde van woningen goed te bepalen, kan een fout in de WOZ waarde zo gemaakt worden. De gemeente Rotterdam heeft ongeveer 10-15 taxateurs in dienst. Iedere taxateur moet tientallen duizenden woningen jaarlijks taxeren. Zij doen dit niet woning voor woning, dat zou onmogelijk zijn. Ze doen dit op basis van een aantal woningen en trekken die lijn door in de schatting van prijzen van vergelijkbare woningen. Wanneer jij net een aanbouw hebt gedaan, is jouw woning naar alle waarschijnlijkheid meer waard dan een woning van een buurman die dit niet heeft. Is jouw woning in een slechte staat van onderhoud, heb jij een gedateerde keuken of badkamer of overlast waar andere huizen geen last van hebben? Dan zijn dit allemaal redenen waarom jouw woning minder waard is en een verlaging van de WOZ waarde Rotterdam aangevraagd kan worden.

Woningwaardes vergelijken

Je kunt zelf via het WOZ-waarde loket de WOZ waarde van woningen in Nederland opvragen. Hiermee kun je jouw WOZ waarde vergelijken met WOZ waardes van omliggende woningen. Zie jij dat vergelijkbare huizen een lagere of juist hogere WOZ waarde hebben? Dan kan het verstandig zijn om bezwaar te maken. Wanneer jouw huis een andere staat van onderhoud heeft, een slechtere of betere ligging of aan de tal van andere redenen voor WOZ bezwaar voldoet, dan is een WOZ verlaging of verhoging vaak mogelijk. Bij een hogere WOZ waarde betaal je meer belasting. Denk hier dus goed over na. Prijzen van woningen op Funda vergelijken heeft niet veel zin, WOZ taxateurs gebruiken hiervoor een ander systeem, genaamd iWOZ en controleren de verkoopprijs bij het kadaster.

Gemeente Rotterdam maakt WOZ verlaging aanvragen steeds makkelijker

Gemeentes proberen het steeds makkelijker te maken om bezwaar te maken tegen de WOZ waarde. In Rotterdam kun je binnen 6 weken na dagtekening van de WOZ beschikking gemakkelijk online bezwaar WOZ maken. Echter of dit verstandig is om zelf te doen, dat is een andere vraag. Want, wat weet jij van een woning taxeren en hoe weet jij welke factoren van belang zijn? Een taxateur van Bezwaarmaker kan voor jou het WOZ bezwaarschrift Rotterdam indienen. Via Bezwaarmaker bezwaar WOZ Rotterdam: hoe verloopt het proces?

Hoe verloopt het proces bezwaar WOZ Rotterdam via Bezwaarmaker?

Via Bezwaarmaker bezwaar WOZ Rotterdam: hoe verloopt het proces? Dit is heel eenvoudig en kost jou bovendien helemaal niets. Je kunt gratis WOZ bezwaar maken via Bezwaarmaker door je aan te melden op onze website. Wij sturen jou de machtiging waarmee jij ons machtigt voor bezwaar WOZ maken. Wij vragen vervolgens het taxatierapport van de WOZ gemeente Rotterdam op en onze taxateur gaat deze beoordelen. Schat hij in dat bezwaar maken een goede kans van slagen heeft? Dan neemt hij jou alle rompslomp uit handen en gaat voor jou bezwaar maken. Zodra wij bericht van de gemeente Rotterdam ontvangen hebben, hoor je weer van ons. Gemiddeld levert bezwaar maken via Bezwaarmaker tussen de 275 en 300 euro op. Bovendien is onze dienstverlening helemaal gratis voor jou. Meld je dus snel aan.


klantenvertellen logo

3.100+ reviews

Klanten geven ons een 8.5

8

18 dec. 2021

een prima dienstverlening

simpel en duidelijke procedure.

winfried Aanbevelen? Ja

8

21 dec. 2021

Prima hulp

Had ik alleen nooit bereikt.

C.Y. Aanbevelen? Ja

8

21 dec. 2021

Ontzorgd en maakt e.e.a. keurig in orde

xx

de heer G.J.N. van Nies Aanbevelen? Ja

9

21 dec. 2021

Gewoon goed

Hallo. Ik wil ten eerste bezwaarmaker.nu bedanken voor de werkzaamheden die ze voor mij gedaan hebben. Helaas en dat zeg ik eerlijk is het bedrag dat in mindering is vast gesteld tegen gevallen maar wie het kleine niet eerd is het grote niet Weerd. Maar ik weet niet hoe het in zijn werk gaat. B.v. D Gr jo ijpelaar

J.N.J.P. Aanbevelen? Ja

8

19 dec. 2021

prima

valt niet tegen

A.M. Schep Aanbevelen? Ja

8

22 dec. 2021

Goed geregeld.

Er wordt goed gecommuniceerd. De plek waar al jouw informatie zich bevindt is overzichtelijk. Tevoren wordt aangegeven dat het lang kan duren. Tussentijds een mail met een update zou fijn zijn.

W.F. Aanbevelen? Ja

8

22 dec. 2021

Belooft wat ze zeggen

Mijn ervaring is positief en wil hierbij aanbevelen

C.A. Luijendijk Aanbevelen? Ja

8

19 dec. 2021

Goed geregeld

Het aanmaken van mijn dossier was gemakkelijk en ik werd regelmatig duidelijk op de hoogte gehouden.

P.D. Aanbevelen? Ja

Je hebt ons gezien bij