Woon jij in Rotterdam en heb jij de WOZ beschikking weer ontvangen? De kans is groot dat deze hoger is dan je verwacht had waardoor je nog meer belasting moet betalen. Gelukkig kun je bezwaar maken tegen de WOZ taxatie die de gemeente gemaakt heeft. Bezwaar WOZ Rotterdam: hoe verloopt het proces? Bezwaarmaker is specialist in het aantekenen van bezwaar en doet dit ook veel in Rotterdam. Doordat jouw WOZ bezwaar door een ervaren taxateur gemaakt wordt, is de kans op succes veel groter. Om je uitleg te geven over onze dienstverlening vertellen we je graag alles over bezwaar WOZ Rotterdam: hoe verloopt het proces?

Gemeente Rotterdam bezwaar maken WOZ

In Rotterdam bezwaar maken tegen de WOZ belasting moet binnen 6 weken na dagtekening van de WOZ beschikking gebeuren. Dit is de wettelijke termijn. Hoewel na 6 weken de WOZ waarde vaststaat, geeft de gemeente Rotterdam aan dat je na deze wettelijke periode nog wel schriftelijk bezwaar kunt maken. Je dient dan aan te geven waarom jij pas na deze termijn bezwaar kon maken. De gemeente Rotterdam zal jouw WOZ bezwaar alsnog in behandeling nemen bij een goede reden of, als zij jouw reden voor vertraging niet goedkeuren, jouw WOZ bezwaar niet-ontvankelijk verklaren. Je kunt daarna nog wel in beroep bij de rechtbank tegen deze uitspraak van de gemeente.

Hoe bepaalt de gemeente Rotterdam de WOZ waarde?

De gemeente Rotterdam bepaalt de WOZ waarde en hanteert een vergelijkbare manier als andere gemeentes in Nederland. Zij kijken met name naar verkoopprijzen van andere omliggende woningen of panden die vergelijkbaar zijn. Hiermee bepalen zij de prijs die jouw pand op de peilingsdatum had opgeleverd bij verkoop. Stel er zijn drie huizen in jouw straat of wijk verkocht, dan zie je deze vaak als vergelijkbare woningen in het taxatierapport staan. Je kunt het WOZ taxatierapport gemeente Rotterdam opvragen via Mijn Loket, je moet hiervoor wel inloggen met je DigID.

Een fout in de WOZ waarde is zo gemaakt

Hoewel de taxateur WOZ waarde van de gemeente Rotterdam zijn best doet om de waarde van woningen goed te bepalen, kan een fout in de WOZ waarde zo gemaakt worden. De gemeente Rotterdam heeft ongeveer 10-15 taxateurs in dienst. Iedere taxateur moet tientallen duizenden woningen jaarlijks taxeren. Zij doen dit niet woning voor woning, dat zou onmogelijk zijn. Ze doen dit op basis van een aantal woningen en trekken die lijn door in de schatting van prijzen van vergelijkbare woningen. Wanneer jij net een aanbouw hebt gedaan, is jouw woning naar alle waarschijnlijkheid meer waard dan een woning van een buurman die dit niet heeft. Is jouw woning in een slechte staat van onderhoud, heb jij een gedateerde keuken of badkamer of overlast waar andere huizen geen last van hebben? Dan zijn dit allemaal redenen waarom jouw woning minder waard is en een verlaging van de WOZ waarde Rotterdam aangevraagd kan worden. ''Ook meer informatie over de WOZ waarde in Amsterdam''? Kijk dan op onze Amsterdam pagina.

Woningwaardes vergelijken

Je kunt zelf via het WOZ-waarde loket de WOZ waarde in Rotterdam, maar ook van woningen in de rest van Nederland opvragen. Hiermee kun je jouw WOZ waarde vergelijken met WOZ waardes van omliggende woningen. Zie jij dat vergelijkbare huizen een lagere of juist hogere WOZ waarde hebben? Dan kan het verstandig zijn om bezwaar te maken. Wanneer jouw huis een andere staat van onderhoud heeft, een slechtere of betere ligging of aan de tal van andere redenen voor WOZ bezwaar voldoet, dan is een WOZ verlaging of verhoging vaak mogelijk. Bij een hogere WOZ waarde betaal je meer belasting. Denk hier dus goed over na. Prijzen van woningen op Funda vergelijken heeft niet veel zin, WOZ taxateurs gebruiken hiervoor een ander systeem, genaamd iWOZ en controleren de verkoopprijs bij het kadaster.

Gemeente Rotterdam maakt WOZ verlaging aanvragen steeds makkelijker

Gemeentes proberen het steeds makkelijker te maken om bezwaar te maken tegen de WOZ waarde. In Rotterdam kun je binnen 6 weken na dagtekening van de WOZ beschikking gemakkelijk online bezwaar WOZ maken. Echter of dit verstandig is om zelf te doen, dat is een andere vraag. Want, wat weet jij van een woning taxeren en hoe weet jij welke factoren van belang zijn? Een taxateur van Bezwaarmaker kan voor jou het WOZ bezwaarschrift Rotterdam indienen. Via Bezwaarmaker bezwaar WOZ Rotterdam: hoe verloopt het proces? Ook meer informatie over de WOZ waarde in Zederik, Zwijndrecht, Zeewolde, Winterswijk, Zeist en de rest van Nederland.

Hoe verloopt het proces bezwaar WOZ Rotterdam via Bezwaarmaker?

Via Bezwaarmaker bezwaar WOZ Rotterdam: hoe verloopt het proces? Dit is heel eenvoudig en kost jou bovendien helemaal niets. Je kunt gratis WOZ bezwaar maken via Bezwaarmaker door je aan te melden op onze website. Wij sturen jou de machtiging waarmee jij ons machtigt voor bezwaar WOZ maken. Wij vragen vervolgens het taxatierapport van de WOZ gemeente Rotterdam op en onze taxateur gaat deze beoordelen. Schat hij in dat bezwaar maken een goede kans van slagen heeft? Dan neemt hij jou alle rompslomp uit handen en gaat voor jou bezwaar maken. Zodra wij bericht van de gemeente Rotterdam ontvangen hebben, hoor je weer van ons. Gemiddeld levert bezwaar maken via Bezwaarmaker tussen de 275 en 300 euro op. Bovendien is onze dienstverlening helemaal gratis voor jou. Meld je dus snel aan.


klantenvertellen logo

3.378+ reviews

Klanten geven ons een 8.7

8

4 feb. 2022

Gerichte info, helder wat zelf wel/ niet doen

Geruststellende gedachte dat jullie procedures in de gaten houden en heldere info vragen en geven. Was even wat cynisch, eerst zien dan geloven. Maar door te cummuniceren met mij heeft mij geholpen in loslaten en vertrouwen hebben met een geweldig resultaat!

S.spigt Aanbevelen? Ja

8

19 jan. 2022

De ervaring wordt sterk beïnvloed over het al of niet behalen van succes, In dit geval dus goed

Vakbekwaam, anders zou het bezwaar niet zijn gehonoreerd. Ik werd steeds goed geïnformeerd zodra de procedure daartoe aanleiding gaf.

G.A. Aanbevelen? Ja

8

8 feb. 2022

De aanhouder wint

Nadat eerst ons bezwaar was afgewezen zijn we hiertegen in beroep gegaan en met succes. Hartelijk Dank voor wat jullie gedaan hebben, Chapeau

WB Aanbevelen? Ja

9

10 feb. 2022

Prima ik heb vermindering gekregen.

Geen klachten ik heb niets hoeven te doen het ging stilletjes aan mij voorbij en het gebeurde gewoon.

R.p. Beijleveld Aanbevelen? Ja

10

22 jan. 2022

prima werk geleverd

Een keer een vragenformulier moeten invullen en de rest ging vanzelf. Verder geen gezeur, alles zelfstandig afgehandeld en het resultaat was super.

R. Aanbevelen? Ja

10

31 jan. 2022

Zeer professioneel en met gewenste resultaat.

Ik ben zeer tevreden over de wijze waarop Bezwaarmaker de bezwaarprocedure heeft uitgevoerd en afgehandeld. Zeer professioneel en uiteindelijk ook met het gewenste resultaat. Ik ben ook zeer tevreden over de wijze waarop ik op de hoogte ben gehouden over de voortgang.

Elle Aanbevelen? Ja

10

15 feb. 2022

Vastbijters in positieve zin :-)

Keurig zijn we op de hoogte gehouden ondanks lange doorlooptijd met gemeente. Uitkomst volledig naar wens Dank!

Ron Aanbevelen? Ja

9

13 feb. 2022

Mijn ervaring is zeer goed.

Mijn ervaring over uw dienst is erg prettig. De klachten richting gemeente over de hoogte van de WOZ-waarde van mijn woning heeft u naar tevredenheid richting gemeente verwerkt. Mijn dank voor uw manier van aanpak.

J.Euser Aanbevelen? Ja

Je hebt ons gezien bij