De WOZ waarde van uw woning of bedrijfspand staat niet op zichzelf. Een aantal andere belastingen worden gebaseerd op deze WOZ waarde. Dat geldt bijvoorbeeld voor de vermogensbelasting en inkomstenbelasting, maar ook voor de erf- en schenkbelasting. Krijgt u een woning uit een erfenis of door een schenking? Dan hoeft u minder erf- en schenkbelasting te betalen als de WOZ waarde wordt verlaagd. Dat heeft ook weer gevolgen voor de gemeentelijke heffingen.

Hoe hoger de WOZ waarde, hoe meer belasting u betaalt

Als u een woning uit een erfenis of door schenking krijgt, bepaalt de Belastingdienst op basis van de WOZ waarde hoeveel erf- en schenkbelasting u moet betalen. Bij een lagere WOZ waarde van de woning betaalt u dus minder erf- en schenkbelasting. Het is daarom belangrijk om na te gaan of de WOZ waarde van de woning correct is. Bij een te hoge WOZ waarde betaalt u onnodig teveel belasting. In dat geval kunt u bezwaar woz waarde maken bij de gemeente. Als uw bezwaar gegrond verklaard wordt, stelt de gemeente de WOZ waarde naar beneden bij. Zo kan je bezwaar maken tegen de WOZ waarde in Groningen, Alkmaar, Rotterdam, Eindhoven en de rest van Nederland.

Hoe zit het met de OZB bij een erfenis of schenking?

Heeft u een woning uit een erfenis of door een schenking in bezit gekregen? Dan betaalt u Onroerendezaakbelastingen over die woning. Deze belasting bestaat uit twee verschillende delen, namelijk de OZB eigenarenbelasting en de OZB gebruikersbelasting. In dit geval betaalt u eigenarenbelasting. Hoe hoog de OZB is, wordt bepaald door de WOZ waarde van de woning en de gemeente waarin u woont. Iedere gemeente in Nederland mag namelijk jaarlijks een eigen OZB tarief vaststellen. Daarom kunnen de OZB tarieven per gemeente erg verschillen.

Erfbelasting

De erfbelasting wordt berekend op basis van de WOZ waarde van de woning in het jaar van overlijden van de erflater. Het is ook mogelijk om de WOZ waarde te hanteren van het jaar dat volgt op het jaar van overlijden. Als erfgenaam kunt u een nieuwe WOZ waarde voor de woning vragen. Is deze te hoog? Dan is het belangrijk om bezwaar te maken. Dat kunt u zelf doen, maar ook laten doen door een WOZ specialist.

Schenkbelasting

Als u een woning door schenking verkrijgt, betaalt u belasting over de WOZ waarde. Daarom is het belangrijk om te weten of die WOZ waarde redelijk is. Bij een te hoge WOZ waarde betaalt u meer schenkbelasting. Bezwaar maken is dan ook zeker aan te raden. Een WOZ specialist stelt een goed onderbouwd bezwaarschrift voor u op dat ingediend wordt bij de gemeente. Die zal een WOZ taxatie laten uitvoeren om de nieuwe WOZ waarde van de woning te bepalen.

WOZ bezwaar maken?

Is de WOZ waarde van de woning die u uit een erfenis of door schenking heeft verkregen te hoog? De WOZ experts van Bezwaarmaker.nl stellen een duidelijk gemotiveerd bezwaarschrift voor u op. Dat doen wij op basis van No Cure, No Pay. Bij een gegrond bezwaar betaalt de gemeente deels de kosten. Wordt uw bezwaar niet gehonoreerd? Dan neemt Bezwaarmaker.nl de kosten voor zijn rekening. Het verlagen van de WOZ waarde kan een groot verschil maken voor de erf- en schenkbelasting die u over de woning betaalt. Ook meer informatie over de WOZ waarde in Roermond, Hoeksche Waard, Roosendaal, Schouwen-Duiveland, Renkum en de rest van Nederland.'

klantenvertellen logo

3.378+ reviews

Klanten geven ons een 8.7

9

13 feb. 2022

Mijn ervaring is zeer goed.

Mijn ervaring over uw dienst is erg prettig. De klachten richting gemeente over de hoogte van de WOZ-waarde van mijn woning heeft u naar tevredenheid richting gemeente verwerkt. Mijn dank voor uw manier van aanpak.

J.Euser Aanbevelen? Ja

9

10 feb. 2022

Prima ik heb vermindering gekregen.

Geen klachten ik heb niets hoeven te doen het ging stilletjes aan mij voorbij en het gebeurde gewoon.

R.p. Beijleveld Aanbevelen? Ja

8

19 jan. 2022

De ervaring wordt sterk beïnvloed over het al of niet behalen van succes, In dit geval dus goed

Vakbekwaam, anders zou het bezwaar niet zijn gehonoreerd. Ik werd steeds goed geïnformeerd zodra de procedure daartoe aanleiding gaf.

G.A. Aanbevelen? Ja

8

8 feb. 2022

De aanhouder wint

Nadat eerst ons bezwaar was afgewezen zijn we hiertegen in beroep gegaan en met succes. Hartelijk Dank voor wat jullie gedaan hebben, Chapeau

WB Aanbevelen? Ja

10

22 jan. 2022

prima werk geleverd

Een keer een vragenformulier moeten invullen en de rest ging vanzelf. Verder geen gezeur, alles zelfstandig afgehandeld en het resultaat was super.

R. Aanbevelen? Ja

10

15 feb. 2022

Vastbijters in positieve zin :-)

Keurig zijn we op de hoogte gehouden ondanks lange doorlooptijd met gemeente. Uitkomst volledig naar wens Dank!

Ron Aanbevelen? Ja

8

4 feb. 2022

Gerichte info, helder wat zelf wel/ niet doen

Geruststellende gedachte dat jullie procedures in de gaten houden en heldere info vragen en geven. Was even wat cynisch, eerst zien dan geloven. Maar door te cummuniceren met mij heeft mij geholpen in loslaten en vertrouwen hebben met een geweldig resultaat!

S.spigt Aanbevelen? Ja

10

31 jan. 2022

Zeer professioneel en met gewenste resultaat.

Ik ben zeer tevreden over de wijze waarop Bezwaarmaker de bezwaarprocedure heeft uitgevoerd en afgehandeld. Zeer professioneel en uiteindelijk ook met het gewenste resultaat. Ik ben ook zeer tevreden over de wijze waarop ik op de hoogte ben gehouden over de voortgang.

Elle Aanbevelen? Ja

Je hebt ons gezien bij