Wanneer de WOZ-waarde wordt aangepast is dit blijvend en kun je daar flink op besparen. Voordat je bezwaar WOZ kunt maken tegen de WOZ-waarde is het van belang om te weten wat de actuele WOZ-waarde van jouw woning of pand is. Op basis hiervan wordt de bezwaarprocedure namelijk in gang gezet. Wanneer je via ons bezwaar maakt, wordt het dossier behandeld door een gediplomeerd WOZ-taxateur met 15 jaar ervaring. Wij helpen jou graag om alles tot in de puntjes te regelen. De eerste stap is om de WOZ-waarde te controleren. Hieronder lees je hoe je te werk gaat.

Het controleren van de WOZ-waarde

De gemakkelijkste manier om de WOZ-waarde van je woning te controleren, is om een aanvraag in te dienen via het WOZ-waardeloket. Het is namelijk in de wet bepaalt dat iedereen de WOZ-waarde mag inzien. Je kunt dus van iedere woning de bijbehorende waarde opvragen. Er zijn al veel gemeenten aangesloten bij dit loket, maar als dit voor jouw gemeente niet het geval is kun je het daar even navragen. Als je gemeente wel bij het WOZ-waardeloket is aangesloten gaat het controleren makkelijk in zijn werk. Op de site kun je linksboven jouw adresgegevens invoeren. Vervolgens selecteer je jouw woning en zie je dat deze geel wordt. Ook zie je de gegevens van jouw woning rechts op het scherm verschijnen, inclusief de WOZ-waarde van jouw woning. Ben je het hier niet mee eens? Dien direct gratis bezwaar in! ''Ook meer informatie over de WOZ waarde in Amsterdam''? Kijk dan op onze Amsterdam pagina.

WOZ-waarde controleren: Zo ga je te werk bij het WOZ-waardeloket

Als je in een flat woont, moet je een extra handeling uitvoeren. Rechts op het scherm zie je alle adressen verschijnen die bij de flat horen. Je kunt dan op het adres klikken waar jij woont, je krijgt dan alle bijbehorende gegevens in te zien. Bij die gegevens staat ook de WOZ-waarde vermeld. Het is ook mogelijk om de WOZ-waarde van woningen in de buurt te bekijken. Op die manier kun je bepalen of de WOZ-waarde van jouw huis erg afwijkt van andere vergelijkbare woningen. Wijkt de WOZ-waarde erg af van andere woningen in de buurt? Dit kan als ingang gebruikt worden om bezwaar in te dienen. Er zijn ook verschillende opties om te filteren beschikbaar zodat je woningen kunt selecteren uit hetzelfde bouwjaar. Deze informatie kan van pas komen bij de bezwaarprocedure.

WOZ-waarde controleren: Zo ga je te werk bij opvragen van een taxatieverslag

Wil je weten waarop de WOZ-waarde is gebaseerd, hoe deze tot stand is gekomen en verder eigenlijk alles over de WOZ-waarde? Dan kun je een taxatieverslag opvragen bij de gemeente. Wij loodsen je door het proces heen om de WOZ-waarde te controleren, zoals eerder beschreven is. Bij de gemeente waar je woont kun je ook navragen hoe je dit kunt doen. Het taxatieverslag kan gebruikt worden in de bezwaarprocedure die wij graag voor jou opstarten. Als er bijvoorbeeld sprake is van ongunstige omgevingsfactoren die niet in het verslag staan vermeld, kan dit gebruikt worden in de procedure. Het aanvragen van een taxatieverslag hoef je niet zelf te doen, dit nemen wij jou graag uit handen! Je hoeft dus niet allemaal extra rompslomp te verwachten tijdens de bezwaarprocedure want dat gedeelte nemen wij op ons.

Controleren of de WOZ-waarde ongeveer klopt

Wil je controleren of de WOZ-waarde ongeveer klopt? Door naar de website van het Kadaster te gaan kun je op de pagina over koopsominformatie de informatie over de aankoopprijs van jouw woning opvragen. Ook van de omliggende woningen krijg je de aankoopprijs te zien. Hierdoor krijg je een beeld van de waarde van je woning. Deze optie is dus bedoeld om een inschatting te maken. Heb je na het controleren van de WOZ-waarde het vermoeden dat deze niet klopt? Wij zijn deskundigen op het gebied van de wet WOZ. Met onze bedrijfsvoering kunnen wij deskundig op de WOZ waarde bezwaar maken. Neem direct contact op!

WOZ-waarde controleren en vervolgstappen

Hierboven kon je al lezen hoe je de WOZ-waarde kunt controleren en hoe je daarbij te werk gaat. Wat zijn dan de vervolgstappen die je moet nemen? Wij helpen je graag met het verlagen van jouw WOZ-waarde zodat je kunt besparen op de belastingen. Ook als je een huis huurt kun je besparen op het betalen van belasting, maar als wij de waarde voor je hebben verlaagd kan dit ook leiden tot een lagere huurpremie. Wij willen je daarom graag de mogelijkheid bieden om gratis bezwaar in te dienen tegen de WOZ-waarde die de gemeente heeft vastgesteld. Meld je aan en wij gaan voor je aan de slag. Bezwaar maken kost je maar 5 minuten! Ook meer informatie over de WOZ waarde in Veendam, Voerendaal, Veenendaal, Uden, Son en Breugel en de rest van Nederland.

Stappen bij bezwaar maken die wij jou uit handen nemen

Heb je jezelf aangemeld? Dan ontvang je daarna een formulier die je kunt ondertekenen. Hiermee machtig je ons om de bezwaarprocedure voor jou uitvoeren. Wij ontvangen het formulier weer retour van jou en vragen vervolgens het taxatieverslag op bij de gemeente waar je woont. Daarna gaan we aan de slag met het opstellen van het bezwaarschrift en houden we rekening met de argumenten die jij zelf hebt aangedragen. Als het bezwaarschrift gereed is zal deze worden opgestuurd naar de gemeente. Wij houden je tussendoor op de hoogte en je hoeft ondertussen niets te doen. Zodra de uitspraak is gedaan zullen wij contact met je opnemen om de uitspraak door te spreken. Wil je weten hoe klanten onze dienstverlening hebben ervaren? Lees hun ervaringen!

klantenvertellen logo

3.378+ reviews

Klanten geven ons een 8.7

10

22 jan. 2022

prima werk geleverd

Een keer een vragenformulier moeten invullen en de rest ging vanzelf. Verder geen gezeur, alles zelfstandig afgehandeld en het resultaat was super.

R. Aanbevelen? Ja

8

4 feb. 2022

Gerichte info, helder wat zelf wel/ niet doen

Geruststellende gedachte dat jullie procedures in de gaten houden en heldere info vragen en geven. Was even wat cynisch, eerst zien dan geloven. Maar door te cummuniceren met mij heeft mij geholpen in loslaten en vertrouwen hebben met een geweldig resultaat!

S.spigt Aanbevelen? Ja

10

31 jan. 2022

Zeer professioneel en met gewenste resultaat.

Ik ben zeer tevreden over de wijze waarop Bezwaarmaker de bezwaarprocedure heeft uitgevoerd en afgehandeld. Zeer professioneel en uiteindelijk ook met het gewenste resultaat. Ik ben ook zeer tevreden over de wijze waarop ik op de hoogte ben gehouden over de voortgang.

Elle Aanbevelen? Ja

8

8 feb. 2022

De aanhouder wint

Nadat eerst ons bezwaar was afgewezen zijn we hiertegen in beroep gegaan en met succes. Hartelijk Dank voor wat jullie gedaan hebben, Chapeau

WB Aanbevelen? Ja

8

19 jan. 2022

De ervaring wordt sterk beïnvloed over het al of niet behalen van succes, In dit geval dus goed

Vakbekwaam, anders zou het bezwaar niet zijn gehonoreerd. Ik werd steeds goed geïnformeerd zodra de procedure daartoe aanleiding gaf.

G.A. Aanbevelen? Ja

9

13 feb. 2022

Mijn ervaring is zeer goed.

Mijn ervaring over uw dienst is erg prettig. De klachten richting gemeente over de hoogte van de WOZ-waarde van mijn woning heeft u naar tevredenheid richting gemeente verwerkt. Mijn dank voor uw manier van aanpak.

J.Euser Aanbevelen? Ja

9

10 feb. 2022

Prima ik heb vermindering gekregen.

Geen klachten ik heb niets hoeven te doen het ging stilletjes aan mij voorbij en het gebeurde gewoon.

R.p. Beijleveld Aanbevelen? Ja

10

15 feb. 2022

Vastbijters in positieve zin :-)

Keurig zijn we op de hoogte gehouden ondanks lange doorlooptijd met gemeente. Uitkomst volledig naar wens Dank!

Ron Aanbevelen? Ja

Je hebt ons gezien bij