Wanneer je eigenaar bent van een eigen woning krijg je hoe dan ook te maken met de WOZ-waarde. Deze waarde bepaalt hoeveel jouw woning waard is op de markt. Als je het niet eens bent kan je natuurlijk tegen de WOZ waarde bezwaar maken en de vaststelling daarvan. Daar helpen wij jou natuurlijk graag bij. Dit heet de WOZ-waarde beschikking. Maar wat kun je ermee? Om hier inzicht in te krijgen is het eerst van belang om te weten waar de WOZ-waarde voor wordt gebruikt. Allereerst wordt op basis van de WOZ-waarde bepaalt hoeveel belasting je moet betalen. Denk hierbij aan de vermogensbelasting en de inkomstenbelasting. Daarnaast bepaalt de WOZ-waarde onder andere de hoogte van de hypotheeklening. Het kan dus een belangrijke factor zijn die meespeelt voor kopers om een woning wel of niet te kopen. Lees hieronder verder over wat je met de WOZ-waarde beschikking kunt en waarom het nuttig is om bezwaar in te dienen.

Kosten besparen door een WOZ-waarde beschikking

De WOZ-waarde beschikking wordt dus gebruikt om te bepalen hoeveel belasting je moet betalen. Als de WOZ-waarde van jouw woning dus niet klopt heeft dit invloed op de hoeveelheid belasting die jij moet afdragen. Is de WOZ-waarde te hoog? Dan betaal je dus meer belasting dan dat eigenlijk zou moeten. Dit is natuurlijk hartstikke zonde want er zijn wel leukere dingen te bedenken om je geld aan uit te geven. Per jaar kun je door een te hoge WOZ-waarde tussen de 63 euro en 2538 euro teveel betalen. Bekijk ook ons rekenvoorbeeld waarin wordt uitgelegd hoe de belastingen lager uitvallen bij verlaging van de WOZ-waarde. Met een WOZ-waarde beschikking kun je voorkomen dat je teveel betaalt. Vraag direct bezwaar aan! Wij regelen dat de beschikking bij de gemeente wordt ingediend, dus daar heb je geen omkijken meer naar.

Bezwaar tegen te lage WOZ-waarde: wat kun je ermee?

In het voorbeeld hierboven noemden wij al dat het financieel voordelig kan zijn om bezwaar te maken tegen een te lage WOZ-waarde. Ook het tegenovergestelde is mogelijk! Je kunt ook bezwaar maken als je denkt dat de WOZ-waarde van je woning te laag is. Dit kan namelijk ook erg nuttig zijn. Als je bijvoorbeeld een andere hypotheek wilt afsluiten, telt je woning hierbij vaak als onderpand. Is de WOZ-waarde van je woning onterecht te laag vastgesteld? Dan kan dit nadelig voor jou uitvallen omdat je dan meer rente moet betalen. Je kunt een hoop geld besparen door een WOZ-waarde beschikking aan te vragen als je denkt dat de WOZ-waarde te laag is vastgesteld. Wil je kosteloos bezwaar maken? Vul direct het bezwaarformulier in en wij gaan voor je aan de slag.

WOZ-waarde beschikking: wat kun je ermee als huurder?

Voor huurders ligt het onderwerp van WOZ-waarde vaak niet zo snel voor de hand. Daarom informeren wij jou graag over de relevantie van de WOZ-waarde beschikking en beantwoorden we de vraag wat kan je ermee? Het is namelijk niet alom bekend dat je ook als huurder bezwaar in kunt dienen. Wanneer wij voor jou de waarde hebben verlaagd, is het in veel gevallen mogelijk dat jij een lagere huurprijs gaat betalen. Ook bespaar je daarmee op de gemeentelijke belastingen. Door het indienen van een WOZ-waarde beschikking kun jij dus ook als huurder veel kosten besparen! Wacht niet langer en meld je gratis bij ons aan! Onze ervaren juristen weten exact hoe de bezwaarprocedure zo effectief mogelijk opgestart moet worden.

Meerderheid weet niet wat je met WOZ-waarde beschikking kunt

Zoals je al kon lezen kan zowel het bezwaar maken tegen een te hoge als een te lage WOZ-waarde voordelig uitpakken. Toch is het een onderwerp waarvan in de praktijk het belang nog niet wordt ingezien. Veel mensen lijken nog de informatie tot hun beschikking te hebben om antwoord te geven op de vraag: ‘WOZ-waarde beschikking: wat kun je ermee?’ Zo is het uit onderzoek gebleken dat maar 3 op de 10 Nederlanders de WOZ-waarde van hun woning te hoog vindt en hier een bezwaar tegen heeft ingediend. De meerderheid van de mensen doen het niet terwijl je er veel kosten mee kunt besparen. Denk je dat de aanvraag veel rompslomp zal geven? Dat hoeft vanaf nu niet meer een reden te zijn! Wij regelen alles tot in de puntjes voor u zodat die last niet op uw schouders ligt.

Praktische tips voor het indienen van een verzoek

Kortom, het antwoord op de vraag: 'WOZ-waarde beschikking: wat kun je ermee?' is dat je er financieel voordeel mee kunt opdoen. Wij zijn namelijk gespecialiseerd in het maken van bezwaarschriften voor de WOZ-waarde van jouw huis. Hierdoor is bij ons de kans veel groter dat jouw aanvraag zal worden goedgekeurd. Heb jij de WOZ-beschikking net binnengekregen? Dan is het van belang om zo snel mogelijk bezwaar te maken als je het er niet mee eens bent. De uiterlijke termijn dat je bezwaar in kunt dienen is zes weken nadat je de beschikking hebt ontvangen. Weet je niet goed hoe je het moet aanpakken? Laat ons, als professionals, jou helpen bij het indienen van het bezwaar!

Redenen voor het indienen van bezwaar

Om je alvast een gegronde basis te geven voor het indienen van je bezwaar willen wij jou alvast wat tips in geven. Als je namelijk alleen aangeeft dat je het niet eens bent met de WOZ-waarde van je woning of pand, geldt dit niet als goede reden. Het is belangrijk om een aantal aspecten te benoemen die volgens jou invloed hebben op de WOZ-waarde van jouw pand. Je kunt hierbij denken aan achterstallig onderhoud, gedateerde ruimtes of ongunstige omgevingsfactoren. Ook gezondheidsrisico’s zoals de aanwezigheid van asbest is een reden die gebruikt kan worden. Wij helpen je graag bij het opstellen van de juiste redenen voor jouw bezwaar. Neem contact met ons op om er van verzekerd te zijn dat je het bezwaar op de juiste manier indient.

klantenvertellen logo

3.100+ reviews

Klanten geven ons een 8.5

8

19 dec. 2021

Goed geregeld

Het aanmaken van mijn dossier was gemakkelijk en ik werd regelmatig duidelijk op de hoogte gehouden.

P.D. Aanbevelen? Ja

8

19 dec. 2021

prima

valt niet tegen

A.M. Schep Aanbevelen? Ja

8

22 dec. 2021

Belooft wat ze zeggen

Mijn ervaring is positief en wil hierbij aanbevelen

C.A. Luijendijk Aanbevelen? Ja

9

21 dec. 2021

Gewoon goed

Hallo. Ik wil ten eerste bezwaarmaker.nu bedanken voor de werkzaamheden die ze voor mij gedaan hebben. Helaas en dat zeg ik eerlijk is het bedrag dat in mindering is vast gesteld tegen gevallen maar wie het kleine niet eerd is het grote niet Weerd. Maar ik weet niet hoe het in zijn werk gaat. B.v. D Gr jo ijpelaar

J.N.J.P. Aanbevelen? Ja

8

22 dec. 2021

Goed geregeld.

Er wordt goed gecommuniceerd. De plek waar al jouw informatie zich bevindt is overzichtelijk. Tevoren wordt aangegeven dat het lang kan duren. Tussentijds een mail met een update zou fijn zijn.

W.F. Aanbevelen? Ja

8

18 dec. 2021

een prima dienstverlening

simpel en duidelijke procedure.

winfried Aanbevelen? Ja

8

21 dec. 2021

Ontzorgd en maakt e.e.a. keurig in orde

xx

de heer G.J.N. van Nies Aanbevelen? Ja

8

21 dec. 2021

Prima hulp

Had ik alleen nooit bereikt.

C.Y. Aanbevelen? Ja

Je hebt ons gezien bij