De WOZ waarde Amersfoort wordt door de gemeente Amersfoort bepaald. De gemeente bepaald jaarlijks de waarde van alle huizen, andersoortige gebouwen en grond. De WOZ waarde staat voor Waardering Onroerende Zaken. Hierbij wordt niet ieder pand of perceel individueel door de gemeente Amersfoort getaxeerd. De WOZ waarde van bijvoorbeeld uw woning in Amersfoort wordt gebaseerd op huizen die in uw omgeving zijn verkocht of op basis van een gemiddelde daling of stijging in de vastgoed prijzen. De peildatum is altijd 1 januari van het voorgaande jaar. Op deze manier kunnen schommelingen in de markt opgevangen worden om tot een reële taxatieprijs te komen. Uiteraard is het door deze methode van peilen mogelijk dat uw woning in Amersfoort een andere WOZ waarde heeft dan de gemeente inschat. Op basis waarvan en hoe u bezwaar maakt tegen uw WOZ waarde Amersfoort leest u in dit artikel.

WOZ waarde Amersfoort niet altijd correct

Amersfoort is een stad die volop in beweging is. Het aantal inwoners in de gemeente is vanaf 1995 met ongeveer 40% gestegen en de gemiddelde prijzen van woningen stegen in 2020 met iets minder dan 20%. Er is echter meer van belang bij het bepalen van de WOZ waarde Amersfoort dan alleen de stijging in het aantal inwoners en de beweging van de huizenprijzen. De staat van uw woning en locatie ervan bepalen voor een groot deel de prijs. Waarbij de gemiddelde prijs van een woning met gemiddeld 20% gestegen is, kan het zijn dat de waarde van uw huis minder snel of sneller gestegen is. Ook kan het zijn dat de waarde van de woning juist is gedaald in plaats van gestegen.

WOZ-waarde belasting

De WOZ-waarde belasting is de belasting die u betaald over het bezitten en/of gebruiken van een huis of pand. Deze belasting is direct verbonden met de WOZ waarde. Daalt de WOZ waarde, dan betaald u minder belasting. Stijgt de WOZ waarde, dan zal uw belastingaanslag hoger zijn. Wanneer u denkt dat uw WOZ waarde niet correct is, dan kunt u hier bezwaar tegen maken. Wanneer u denkt dat uw WOZ waarde hoger is, denk er dan wel aan dat u dus ook meer belasting zal moeten betalen. In veel gevallen is bezwaar maken voor een hogere WOZ waarde alleen verstandig als u van plan bent uw huis te willen gaan verkopen.

WOZ Waarde Amersfoort checken

Als inwoner van Amersfoort krijgt u aan het begin van het jaar een aanslagbiljet voor de gemeentelijke belastingen. Hierop staat uw WOZ waarde vermeld. U kunt de volledige onderbouwing van de WOZ waarde Amersfoort online checken. In dit taxatierapport vindt u alle informatie die de gemeente Amersfoort gebruikt heeft bij het bepalen van uw WOZ waarde. U kunt hier ook bezwaar maken. U kunt er echter ook voor kiezen om gratis bezwaar te maken tegen uw WOZ waarde Amersfoort door Bezwaarmaker.nl in te schakelen. Hoe het kan dat dit gratis is, en waarom het verstandig is om WOZ bezwaar door een specialist in te laten dienen, leest u in de volgende alinea's.

Bezwaar maken WOZ Amersfoort

De gemeente Amersfoort heeft een goede techniek voor het bepalen van de WOZ waarde Amersfoort. WOZ taxateurs van de gemeente bepalen de prijzen op basis van verkoopcijfers die in het kadaster worden geregistreerd, lucht- en panorama foto’s en andere beschikbare bewijsstukken. Hiermee kan duidelijk gemaakt worden dat ongegrond bezwaar maken om een lagere WOZ waarde Amersfoort te bedingen - en daarmee een lagere belasting te betalen - veelal zinloos is. Om goed bezwaar te maken heeft u specialistische kennis nodig. Bij Bezwaarmaker.nl werken getrainde WOZ taxateurs. Zo zal ook uw dossier, wanneer u deze gratis door ons laat beoordelen, door een WOZ taxateur met 15 jaar ervaring worden beoordeeld.

Hoe kan bezwaar maken tegen de WOZ waarde in Amersfoort gratis zijn?

Bezwaar maken voor de WOZ waarde brengt kosten voor Bezwaarmaker met zich mee. Deze WOZ bezwaar kosten worden echter niet door u betaald maar door uw gemeente. Bezwaarmaker.nl zal bij bezwaar voor WOZ Amersfoort dus een rekening naar de gemeente Amersfoort sturen. Dit is bij wet zo geregeld. De gemeente betaalt dus onze kosten om voor u bezwaar te maken. Ongeacht of u tegen de waarde in Amersfoort, de WOZ waarde Utrecht of andere gemeente in Nederland in bezwaar gaat. Dit wordt alleen betaald wanneer het bezwaar gegrond is, maar ook wanneer het bezwaar wordt afgewezen ontvangt u geen factuur. Wij werken namelijk op een no-cure-no-pay basis. Hierdoor krijgt u nooit een factuur voor onze dienstverlening. Door bezwaar te maken kunnen wij echter wel voor u zorgen dat u minder belasting betaalt. Lees verder om erachter te komen hoe dit werkt.

Gronden voor bezwaar WOZ Amersfoort

Zoals gezegd is Amersfoort een stad die volop in beweging is. Er worden veel nieuwbouwprojecten gestart en veel mensen investeren in hun woning. Daarnaast is er veel ontwikkeling in wijken gaande. Beide factoren zijn van belang voor de WOZ waarde. De gemeente Amersfoort bepaald deze namelijk op de landelijk geldende methode. Hierbij wordt gekeken naar het individuele object en de ontwikkeling van de wijk. Wanneer uw buren hun huis verkopen tegen een hogere prijs doordat zij renovaties of woningverbetering hebben laten uitvoeren, dan zal dit voor u een hogere WOZ waarde betekenen. Echter, de staat van onderhoud en de luxe van de woning verschillen veel. Dit zijn goede redenen voor bezwaar indienen tegen de hoogte van uw WOZ waarde. Daarnaast is er de wijk waarnaar gekeken moet worden. Ook deze factoren worden door de WOZ taxateurs van Bezwaarmaker.nl in de beoordeling meegenomen.

De waarde van de woning bepalen

De waarde van de woning is afhankelijk van het pand zelf, maar ook van de omgeving waarin de woning staat. U kunt in een prachtig huis wonen, maar wanneer er een kroeg naast u zit, dan daalt de waarde van uw woning. Ook langdurige bouwwerkzaamheden, stank- of geluidsoverlast, parkeerproblemen of vandalisme en criminaliteit kunnen uw woongenot beïnvloeden. De waarde kan ook juist stijgen, denk aan de komst van een bushalte, supermarkt, sportschool of andere voorzieningen. De WOZ waarde Amersfoort ontwikkelt zich uiteraard door deze factoren. Bovendien zijn in Amersfoort een aantal wijken en buurten veranderd in de afgelopen tijd en zijn er nieuwe wijken bijgekomen. Dit leidt tot een verandering van de WOZ waarde van uw woning. Er worden bijvoorbeeld andere woningen gebruikt om de taxatie voor uw wijk te doen.

Maak bezwaar aan middels Bezwaarmaker.nl

Bezwaarmaker.nl is op de hoogte van de meeste wijzigingen en kan hier actief gebruik van maken in uw bezwaarschrift. Hierdoor profiteert u in veel gevallen van een lagere belasting of, indien het zo uitkomt, van een hogere woningwaarde. Klik op de groene knop “Maak bezwaar” om te zien wat we voor u kunnen doen.

klantenvertellen logo

3.100+ reviews

Klanten geven ons een 8.5

8

19 dec. 2021

prima

valt niet tegen

A.M. Schep Aanbevelen? Ja

9

21 dec. 2021

Gewoon goed

Hallo. Ik wil ten eerste bezwaarmaker.nu bedanken voor de werkzaamheden die ze voor mij gedaan hebben. Helaas en dat zeg ik eerlijk is het bedrag dat in mindering is vast gesteld tegen gevallen maar wie het kleine niet eerd is het grote niet Weerd. Maar ik weet niet hoe het in zijn werk gaat. B.v. D Gr jo ijpelaar

J.N.J.P. Aanbevelen? Ja

8

21 dec. 2021

Ontzorgd en maakt e.e.a. keurig in orde

xx

de heer G.J.N. van Nies Aanbevelen? Ja

8

22 dec. 2021

Belooft wat ze zeggen

Mijn ervaring is positief en wil hierbij aanbevelen

C.A. Luijendijk Aanbevelen? Ja

8

22 dec. 2021

Goed geregeld.

Er wordt goed gecommuniceerd. De plek waar al jouw informatie zich bevindt is overzichtelijk. Tevoren wordt aangegeven dat het lang kan duren. Tussentijds een mail met een update zou fijn zijn.

W.F. Aanbevelen? Ja

8

21 dec. 2021

Prima hulp

Had ik alleen nooit bereikt.

C.Y. Aanbevelen? Ja

8

19 dec. 2021

Goed geregeld

Het aanmaken van mijn dossier was gemakkelijk en ik werd regelmatig duidelijk op de hoogte gehouden.

P.D. Aanbevelen? Ja

8

18 dec. 2021

een prima dienstverlening

simpel en duidelijke procedure.

winfried Aanbevelen? Ja

Je hebt ons gezien bij