De specialist in de WOZ en OZB

Nieuws


Waarom maak je bezwaar tegen de vastgestelde WOZ-waarde?

 

Op de vraag: waarom maak je bezwaar tegen de vastgestelde WOZ-waarde geven wij je graag een antwoord. De WOZ-waarde van je woning is van invloed op de hoeveelheid verschillende soorten belasting die je maandelijks betaald. Hierbij kun je onder andere denken aan waterschapsbelasting. Wanneer je van mening bent dat je WOZ-waarde te hoog is vastgesteld, kun je hiertegen bezwaar maken. Wij bieden je de juiste hulp die je hierbij nodig hebt. Wanneer het bezwaar namelijk gegrond verklaard wordt, is het resultaat hiervan dat je maandelijks minder belasting gaat betalen. Wanneer je bezwaar wilt maken om een lagere WOZ-waarde te kunnen realiseren, is het belangrijk dat je dit binnen de vastgestelde termijn doet.

 

De vastgestelde termijn

Binnen nu en een aantal weken zal de WOZ-waarde voor het jaar 2021 vastgesteld worden. Wanneer je de brief binnen hebt gekregen waarop de WOZ-waarde van je woning vermeld staat, heb je zes weken om hiertegen bezwaar WOZ of WOZ bezwaar aan te tekenen. Mocht je hier meer tijd voor nodig hebben, dan kun je alvast een pro forma bezwaarschrift indienen. Hiermee geef je aan dat je graag bezwaar wilt maken tegen de vastgestelde WOZ-waarde en vraag je om uitstel voor het aanleveren van de onderbouwing. Nadat je dit gedaan hebt, krijg je van de gemeente waarin je woont te horen hoeveel tijd je krijgt om het definitieve bezwaarschrift in te dienen. Wij kunnen je helpen bij het opstellen van dit bezwaarschrift.

 

Het bezwaarschrift

Misschien denk je dat het opstellen van een bezwaarschrift erg omslachtig is, maar wat nu wanneer je ongeveer €272,- kunt besparen? Veel mensen zijn het niet eens met de vastgestelde WOZ-waarde, maar maken geen bezwaar. Toch is het zinvol om dit toch te doen. Wanneer je bezwaar indient, kun je dit het beste doen met behulp van een gespecialiseerd bedrijf zoals Bezwaarmaker. Het merendeel van de bezwaren die wij indienen wordt namelijk gegrond verklaard, zodat je mogelijk ook dit jaar heel wat geld kunt besparen. We kunnen je niet alleen de juiste hulp bieden bij het bezwaar maken tegen de vastgestelde WOZ-waarde van je woning. Dit kunnen we ook op het moment dat je het niet eens bent met de vastgestelde WOZ-waarde van je bedrijfspand. Er kunnen dus allerlei redenen zijn om bezwaar te maken.

 

Redenen om bezwaar te maken tegen de WOZ-waarde

De belangrijkste reden om bezwaar te maken tegen de WOZ-waarde, is omdat je het niet eens bent met deze vastgestelde waarde. Dit kan de WOZ-waarde van je woonhuis zijn, maar ook de WOZ-waarde van je bedrijfspand. De WOZ-waarde is bepalend voor de hoeveelheid belasting die je betaald. Hierbij kun je onder andere denken aan de waterschapsbelasting, de onroerendezaakbelasting, het eigenwoningforfait en de erfbelasting. Wanneer je bezwaar aantekent tegen de vastgestelde WOZ-waarde, kan dit beteken dat je hierin in je gelijk gesteld wordt. Wanneer dit het geval is, hoef je dus minder belasting te betalen. Het is dus zeker de moeite waard om bezwaar in te maken tegen de WOZ-waarde. Wel is het belangrijk dat het bezwaar een aantal belangrijke aspecten bevat.

 

Belangrijke aspecten bij het maken van bezwaar tegen de WOZ-waarde

Door alleen aan te geven dat je het niet eens bent met het feit dat de WOZ-waarde van je woning of bedrijfspand omhoog gegaan is, heb je nog niet meteen een grondige reden tot bezwaar. Het is belangrijk dat je bij het maken van bezwaar tegen de vastgestelde WOZ-waarde een aantal aspecten vermeldt. Hierbij kun je denken aan gebrekkig of achterstallig onderhoud, een gedateerde badkamer, ongunstige omgevingsfactoren en een gedateerde keuken. Ook de aanwezigheid van asbest, windmolens, onzeker bestemmingsplannen en overlast door publieke voorzieningen kunnen belangrijke aspecten zijn om te vermelden bij het maken van bezwaar. Wanneer je ervan verzekerd wilt zijn dat er op de juiste manier bezwaar maakt tegen de WOZ-waarde, zijn we je van dienst.

 

Bezwaar maken met behulp van Bezwaarmaker

Bezwaar maken tegen de WOZ-waarde doe je het beste met behulp van Bezwaarmaker. Wij zijn namelijk een gespecialiseerd bedrijf en beschikken over een ruimschootse ervaring wanneer het gaat om bezwaar- en beroepsprocedures op het gebied van de wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ). We bieden je een efficiënte en kwalitatieve werkwijze. Op deze manier kunnen we iedereen van dienst zijn. Of je nu in het Noorden van het land woont, of in het Zuiden, we kunnen je altijd de juiste hulp bieden. Ieder dossier wat bij ons binnenkomt wordt behandeld door een gediplomeerd WOZ-taxateur die over meer dan 15 jaar werkervaring en kennis beschikt. Omtrent het maken van bezwaar tegen de WOZ-waarde van je woning of bedrijfspand, kunnen we alles tot in de puntjes regelen.

 

Bezwaar maken tegen een té lage WOZ-waarde

Je zult nu misschien denken dat je alleen bezwaar kunt maken op het moment dat je de WOZ-waarde te hoog vindt, maar het tegenovergestelde is ook mogelijk. Sinds 2015 is het namelijk ook mogelijk om bezwaar te maken tegen een te lage WOZ-waarde. Ook het maken van bezwaar tegen een te lage WOZ-waarde kan zinvol zijn. Zeker wanneer je van plan bent om een andere hypotheek af te sluiten. Wanneer je een hypotheek afsluit, geldt je woning vaak als onderpand. Maar wanneer de WOZ-waarde van je woning onterecht laag is vastgesteld, kan dit nadelig zijn. Dit omdat je dan mogelijk meer rente moet betalen. Het is dus te overwegen om bezwaar te maken tegen een te lage WOZ-waarde. Ook door dit te doen, kun je namelijk een hoop geld besparen.

 

Geld besparen

Door bezwaar te maken tegen je WOZ-waarde kun je hoe dan ook geld besparen. Wanneer je overweegt om bezwaar te maken, kun je jezelf gratis aanmelden op onze website. Dit zodat onze ervaren medewerkers je een hoop taken uit handen kunnen nemen. Bezwaar indienen is namelijk niet alleen het plegen van een telefoontje. Neem vandaag nog contact met ons op, voordat de termijn waarin het mogelijk is om bezwaar te maken tegen de WOZ-waarde van je woning of bedrijfspand verstreken is.

Terug naar overzicht

Onze beoordeling

8.5

Gebaseerd op onafhankelijke 2993 beoordelingen via klantenvertellen.nl

Alle 2993 beoordelingen

Waarom Bezwaarmaker?

  • Kosteloos bezwaar maken
  • Betaal minder belasting
  • Grotere kans op succes
  • Actief in heel Nederland
  • Deskundig bezwaarschrift

Maak bezwaar
Bezwaarmaker 8.5102993