Ieder jaar vragen mensen zich weer af “Waar vind ik de WOZ waarde?” Je zou zeggen dat gemeenten het inmiddels wel makkelijker gemaakt zouden hebben. Toch is het tegendeel waar: mensen zien vaak door de bomen het bos niet meer. De reden hiervoor is dat er landelijke belastingen zijn, welke via de belastingdienst gaan, maar ook gemeentelijke belastingen. Deze gaan soms helemaal of deels via een samenwerkingsverband van verschillende gemeenten. Ook op de websites van gemeenten kan het een doolhof zijn om de weg te vinden naar hoe je de WOZ waarde vindt en hoe je bezwaar kunt maken. Als specialist in WOZ bezwaar leggen wij van Bezwaarmaker graag uit waar je wat kunt vinden.

WOZ-waarde opvragen bij de gemeente

De gemeente is verantwoordelijk voor het regelen van de WOZ taxaties en het innen van de belastingen. Je zou zeggen dat je hier alles over kunt vinden op de site van de gemeente. Dit is niet altijd het geval. Neem als voorbeeld gemeente Westerkwartier, zij verwijzen eerst door naar de algemene pagina van het WOZ waardeloket. Na lang zoeken vind je op een andere pagina de link naar ‘Mijn Overheid’ voor het opvragen van je WOZ taxatieverslag. Na nog langer zoeken vind je een e-mail adres of telefoonnummer om bezwaar te kunnen maken. Met samenwerkingsverbanden kan het ook onduidelijk zijn waar je voor welke zaken moet zijn, dat is bijvoorbeeld het geval in Noord-Nederland. Het Noordelijk belastingkantoor behandelt de WOZ-beschikking en belastingen niet voor alle Noordelijke gemeenten. Het wordt slechts voor enkele gemeenten gedaan en zelfs de lijst van aangesloten gemeenten is onduidelijk.

Waar vind ik de WOZ waarde

Gelukkig is er Bezwaarmaker

Bezwaarmaker heeft als missie om alles rond de WOZ in Nederland eerlijk en gemakkelijk te maken. Als specialist in WOZ Bezwaar zijn we werkzaam in alle gemeenten. Wij kunnen jouw zoektocht daardoor uit handen nemen. Want ook als je het antwoord gevonden hebt op “Waar vind ik de WOZ waarde?” is de kans groot dat je er weinig van begrijpt; de taxatie is voor veel mensen onduidelijk. Om de WOZ waarde te bepalen, gebruikt de gemeente de woningwaarde van vergelijkbare panden die rond de peildatum verkocht zijn. Verschillen tussen jouw woning en de woningen die voor jouw WOZ waarde gebruikt zijn, kunnen leiden tot een incorrecte WOZ waarde. Doordat de WOZ waarde een indicatieve verkoopprijs is, is het wel belangrijk dat deze correct is.

Mijn WOZ-waarde controleren

Je weet nu dat je jouw WOZ waarde kunt opvragen via jouw gemeente of via een belastingsamenwerking waar jouw gemeente deel vanuit maakt. Je kunt de WOZ waarde ook via het WOZ waardeloket Kadaster opvragen, dit is een landelijke website. Het mooie hiervan is dat je ook van buren de WOZ waarde kunt opvragen. Bekijk ook vooral gelijkwaardige woningen bij het controleren van jouw WOZ beschikking. Is de WOZ niet hetzelfde? Dan is de kans groot dat jouw WOZ waarde niet klopt. Het is dus mogelijk om via het WOZ waardeloket Kadaster WOZ waarden van panden op te vragen die niet in je bezit zijn. Dat kan handig zijn als je bijvoorbeeld wilt weten wat een woning waard is die je wilt kopen.

WOZ-beschikking opvragen en bezwaar maken

Er zijn gemeentes waar de WOZ-beschikking opvragen en bezwaar maken gemakkelijk te doen is. Wie zich afvraagt: “Waar vind ik de WOZ waarde?” is hopelijk geholpen na het lezen van dit artikel. Als je in Utrecht woont is de WOZ waarde Utrecht via het samenwerkingsverband BghU gemakkelijk op te vragen, ze maken zelfs het bezwaar maken makkelijk. Waarom is dit het geval? Zij weten ook dat een specialist als Bezwaarmaker meer in huis heeft dan de gemiddelde woningbezitter. Met onze specialisten is succesvol bezwaar maken gratis en gemakkelijk. Meld je daarom nu gratis aan.

klantenvertellen logo

3.378+ reviews

Klanten geven ons een 8.7

10

22 jan. 2022

prima werk geleverd

Een keer een vragenformulier moeten invullen en de rest ging vanzelf. Verder geen gezeur, alles zelfstandig afgehandeld en het resultaat was super.

R. Aanbevelen? Ja

8

8 feb. 2022

De aanhouder wint

Nadat eerst ons bezwaar was afgewezen zijn we hiertegen in beroep gegaan en met succes. Hartelijk Dank voor wat jullie gedaan hebben, Chapeau

WB Aanbevelen? Ja

10

15 feb. 2022

Vastbijters in positieve zin :-)

Keurig zijn we op de hoogte gehouden ondanks lange doorlooptijd met gemeente. Uitkomst volledig naar wens Dank!

Ron Aanbevelen? Ja

8

4 feb. 2022

Gerichte info, helder wat zelf wel/ niet doen

Geruststellende gedachte dat jullie procedures in de gaten houden en heldere info vragen en geven. Was even wat cynisch, eerst zien dan geloven. Maar door te cummuniceren met mij heeft mij geholpen in loslaten en vertrouwen hebben met een geweldig resultaat!

S.spigt Aanbevelen? Ja

9

13 feb. 2022

Mijn ervaring is zeer goed.

Mijn ervaring over uw dienst is erg prettig. De klachten richting gemeente over de hoogte van de WOZ-waarde van mijn woning heeft u naar tevredenheid richting gemeente verwerkt. Mijn dank voor uw manier van aanpak.

J.Euser Aanbevelen? Ja

8

19 jan. 2022

De ervaring wordt sterk beïnvloed over het al of niet behalen van succes, In dit geval dus goed

Vakbekwaam, anders zou het bezwaar niet zijn gehonoreerd. Ik werd steeds goed geïnformeerd zodra de procedure daartoe aanleiding gaf.

G.A. Aanbevelen? Ja

10

31 jan. 2022

Zeer professioneel en met gewenste resultaat.

Ik ben zeer tevreden over de wijze waarop Bezwaarmaker de bezwaarprocedure heeft uitgevoerd en afgehandeld. Zeer professioneel en uiteindelijk ook met het gewenste resultaat. Ik ben ook zeer tevreden over de wijze waarop ik op de hoogte ben gehouden over de voortgang.

Elle Aanbevelen? Ja

9

10 feb. 2022

Prima ik heb vermindering gekregen.

Geen klachten ik heb niets hoeven te doen het ging stilletjes aan mij voorbij en het gebeurde gewoon.

R.p. Beijleveld Aanbevelen? Ja

Je hebt ons gezien bij