Ieder jaar opnieuw vinden er januari allerlei veranderingen plaats die van invloed kunnen zijn op je portemonnee. Bezwaarmaker heeft onderzoek gedaan naar welke financiële veranderingen er dit jaar voor jou op de planning staan. Zo is het mogelijk dat een stijging vaste lasten in 2021 ook jou kan overkomen. We hebben alle wijzigingen voor je in kaart gebracht, zodat je het komende jaar weet wat je kunt verwachten. Het gemiddelde inkomen voor Nederlandse huishoudens is vastgesteld op €2.778,- per huishouden per maand. Dit is een positief gegeven aangezien dit een positieve stijging is van €45,- per maand. Deze stijging komt voort doordat je dit jaar te maken krijgt met lagere belastingen en een hogere arbeidskorting. Maar hier staat wel tegenover dat je vaste lasten dit jaar zullen stijgen.

Hypotheeklasten

Het goede nieuws met betrekking tot je hypotheeklasten van 2021, is dat het tweede inkomen voor 90 % door de geldverstrekkers zal worden meegenomen in het berekenen van een maximale hypotheek. Hierdoor wordt het misschien ook voor jou mogelijk om toch dat ene huis te kunnen kopen. Wanneer je een starter bent op de woningmarkt, zullen je hypotheeklasten dit jaar gemiddeld €10,- per maand lager zijn. Maar wanneer je al in het bezit bent van een woning en wilt doorstromen naar een andere woning, zullen je hypotheeklasten gemiddeld met zo’n €5,- toenemen. Naast hypotheeklasten, is het natuurlijk ook mogelijk dat je huurlasten hebt omdat je (nog) niet in het bezit bent van een koopwoning.

Huurlasten

Als woninghuurder heb je maandelijkse huurlasten die je moet betalen. Vaak wordt jaarlijks het huurbeleid van huurwoningen gewijzigd. Wanneer je huursubsidie vanuit de overheid wilt ontvangen, mogen je maandelijkse huurlasten niet meer dan €737,14 bedragen. Wanneer dit wel het geval is, zal je niet in aanmerking komen voor het ontvangen van huursubsidie. Mocht je nu al in een sociale huurwoning woning en recht hebben op huursubsidie maar dit niet krijgt omdat je maandelijkse huurlasten te hoog zijn, is een eenmalige huurverlaging mogelijk. Dit geldt enkel voor huishoudens die in een té dure huurwoning wonen. Daarnaast geldt er in 2021 een maximale huurverhoging van 1% per woning.

Stijging van je vaste lasten met betrekking tot de energiekosten

Ieder huishouden in Nederland ondervindt dat energiekosten een steeds groter onderdeel uit gaan maken van de maandelijkse vaste lasten. Vanaf 1 januari 2021 is het gas duurder geworden en daarnaast geldt er een lichte stijging van de energiebelasting. Mocht je dit nog niet gedaan hebben, is het nu hét moment om de verschillende energiemaatschappijen eens met elkaar te vergelijken. Het is namelijk goed mogelijk dat je een fikse welkomstbonus ontvangt wanneer je overstapt van energieleverancier. Hierdoor zullen je energiekosten naar verhouding dan maar minimaal stijgen. Ook zal je waterrekening dit jaar maandelijks met zo’n 2€ stijgen. Echter is deze stijging wel afhankelijk van de regio waarin je woont. Ook meer informatie over de WOZ waarde in Stein, Tubbergen, Stichtse Vecht, Twenterand, Tynaarlo en de rest van Nederland.

Stijging gemeentelijke woonlasten

Ook je gemeentelijke woonlasten zullen stijgen in 2021. Dit zal je vast niet ontgaan zijn, omdat hier ruimschoots aandacht aan is besteedt. Gemiddeld genomen ga je dit jaar ongeveer € 54,- per jaar meer betalen aan je gemeentelijke woonlasten. Deze woonlasten bestaan uit eigenwoningforfait, onroerendezaakbelasting, waterschapsbelasting en eventuele bouwleges. Hoeveel de stijging van de gemeentelijke woonlasten voor jou is, is afhankelijk van de vastgestelde WOZ-waarde van je woning. Je kunt jezelf dus misschien wel voorstellen dat wanneer je WOZ-waarde aanzienlijk is gestegen, je gemeentelijke woonlasten ook fors zullen stijgen.

Stijging woonverzekeringen

Ook de premies die je betaald voor je woonverzekeringen zullen dit jaar ongeveer 4% stijgen. Deze stijging komt onder andere voort uit de toenemende schademeldingen als gevolg van storm en klimaatveranderingen. In tegenstelling tot je woonverzekeringen, zal de premie van je autoverzekering ongeveer gelijk blijven. Dit omdat er het afgelopen jaar juist minder schades zijn gemeld. Hierdoor voelden autoverzekeraars dus niet genoodzaakt om de verzekeringspremies te verhogen. Dit is misschien een schrale troost aangezien vrijwel alle andere vaste lasten in 2021 wel stijgen. Maar, alle kleine beetje helpen.

Zorgkosten die stijgen

In 2021 ben je maandelijks meer kwijt aan de zorgverzekering. Wanneer je alleenstaand bent zal je zo’n €30,- per jaar meer betalen aan je zorgverzekering, en voor jonge gezinnen zal dit zo’n € 60,- meer zijn. Wanneer je ouder bent dan 60, zal deze premieverhoging zelfs mogelijk € 118,- per jaar bedragen. Een forse stijging voor de zorgkosten die je maandelijks betaald dus. Het opvallende hiervan is, dat er veel mensen de afgelopen maanden hun eigen risico hebben verhoogd. Dit zodat de maandelijkse premie de zij betalen lager is. Het verhogen van je eigen risico levert je ongeveer € 26,- op. Echter is het nu niet meer mogelijk om dit te doen, omdat het overstappen van zorgverzekeraar of het verhogen van je eigen risico in de meeste gevallen voor 1 januari had moeten gebeuren. Maar het is altijd goed om deze informatie te onthouden voor het komende jaar. Dit zodat je hier aan het einde van jaar nog eens goed over na kunt denken.

Conclusie over de stijging in vaste lasten over 2021

Het is dus duidelijk dat je vaste lasten in 2021 zullen stijgen. Wil je weten wat de stijging van je vaste lasten precies voor jou in gaat houden? Neem dan contact met ons op. Het is misschien wel mogelijk om bezwaar te maken tegen deze stijging. Dit omdat de WOZ-waarde van je woning mogelijk veel te hoog is. Je kunt jezelf gratis aanmelden op onze website om zo je bezwaar WOZ in te dienen tegen de vastgestelde WOZ-waarde. Ook wanneer je huurder bent is het mogelijk om bezwaar te maken. Wanneer wij voor jou de waarde hebben verlaagt, is het in veel gevallen mogelijk om een lagere huurprijs te betalen. Door een bezwaarschrift in te dienen bespaar je dus niet alleen om je gemeentelijke belastingen. Wacht dus niet te lang en meld jezelf gratis aan. Wij weten exact hoe we een bezwaarprocedure zo effectief mogelijk op moeten starten. ''Ook meer informatie over de WOZ waarde in Amsterdam''? Kijk dan op onze Amsterdam pagina.

klantenvertellen logo

3.378+ reviews

Klanten geven ons een 8.7

10

31 jan. 2022

Zeer professioneel en met gewenste resultaat.

Ik ben zeer tevreden over de wijze waarop Bezwaarmaker de bezwaarprocedure heeft uitgevoerd en afgehandeld. Zeer professioneel en uiteindelijk ook met het gewenste resultaat. Ik ben ook zeer tevreden over de wijze waarop ik op de hoogte ben gehouden over de voortgang.

Elle Aanbevelen? Ja

10

15 feb. 2022

Vastbijters in positieve zin :-)

Keurig zijn we op de hoogte gehouden ondanks lange doorlooptijd met gemeente. Uitkomst volledig naar wens Dank!

Ron Aanbevelen? Ja

8

8 feb. 2022

De aanhouder wint

Nadat eerst ons bezwaar was afgewezen zijn we hiertegen in beroep gegaan en met succes. Hartelijk Dank voor wat jullie gedaan hebben, Chapeau

WB Aanbevelen? Ja

8

4 feb. 2022

Gerichte info, helder wat zelf wel/ niet doen

Geruststellende gedachte dat jullie procedures in de gaten houden en heldere info vragen en geven. Was even wat cynisch, eerst zien dan geloven. Maar door te cummuniceren met mij heeft mij geholpen in loslaten en vertrouwen hebben met een geweldig resultaat!

S.spigt Aanbevelen? Ja

10

22 jan. 2022

prima werk geleverd

Een keer een vragenformulier moeten invullen en de rest ging vanzelf. Verder geen gezeur, alles zelfstandig afgehandeld en het resultaat was super.

R. Aanbevelen? Ja

9

13 feb. 2022

Mijn ervaring is zeer goed.

Mijn ervaring over uw dienst is erg prettig. De klachten richting gemeente over de hoogte van de WOZ-waarde van mijn woning heeft u naar tevredenheid richting gemeente verwerkt. Mijn dank voor uw manier van aanpak.

J.Euser Aanbevelen? Ja

8

19 jan. 2022

De ervaring wordt sterk beïnvloed over het al of niet behalen van succes, In dit geval dus goed

Vakbekwaam, anders zou het bezwaar niet zijn gehonoreerd. Ik werd steeds goed geïnformeerd zodra de procedure daartoe aanleiding gaf.

G.A. Aanbevelen? Ja

9

10 feb. 2022

Prima ik heb vermindering gekregen.

Geen klachten ik heb niets hoeven te doen het ging stilletjes aan mij voorbij en het gebeurde gewoon.

R.p. Beijleveld Aanbevelen? Ja

Je hebt ons gezien bij