Veel mensen zijn het niet eens met de hoge WOZ waarde van hun woning of bedrijfspand. Daarom wordt er steeds vaker bewaar tegen gemaakt. Dat wordt vaak gedaan door een externe partij, een gespecialiseerd taxatiebureau dat de WOZ waarde beoordeeld en een procedure opstart. Gespecialiseerde bureaus werken op no cure no pay basis. Dat betekent dat het bezwaar maken door een professional u geen geld kost. Gemeenten hekelen deze manier van bezwaar maken. Ze raden het hun burgers dan ook ten sterkste af, omdat het helemaal niet gratis zou zijn. Maar klopt dat eigenlijk wel?

Bezwaar maken door een professional

Vindt u het lastig om zelf bezwaar te maken? Schakel dan een professional in. De WOZ waarde van uw woning wordt onder de loep genomen. Is deze inderdaad te hoog? Dan start de specialist de procedure op om officieel bezwaar te maken. Gaat de gemeente akkoord en wordt de WOZ waarde naar beneden bijgesteld? Dan ontvangt u de teveel betaalde OZB belasting terug en betaalt de gemeente de kosten van de externe specialist. Iedere gemeente in Nederland is verplicht aan haar burgers om de WOZ waarde correct vast te stellen. Daarom staat u bij een te hoge WOZ waarde volledig in uw recht als u deze aan wilt vechten.

Hoe worden de proceskosten vergoed?

Een derde partij, die uw belangen behartigt bij het maken van een gegrond WOZ bezwaar, krijgt daarvoor een vergoeding van de gemeente. Zo worden gemeenten scherp gehouden bij het vaststellen van de WOZ waarde. Deze tegemoetkoming, ook wel proceskostenvergoeding genoemd, is wettelijk geregeld en is in alle gevallen gelijk. Zo kunt u voor ieder type object een specialist inschakelen. Het maakt niet uit of u een klein appartement heeft of een enorme bedrijfshal waarvoor een te hoge WOZ waarde is bepaald. U wordt vertegenwoordigd door een expert op het gebied van WOZ zonder dat het u zelf iets kost. Dat maakt bezwaar voor iedereen toegankelijk.

Waarom een specialist inschakelen?

De WOZ waarde van uw woning staat niet op zichzelf. De WOZ waarde wordt namelijk ook gebuikt om andere belastingen te berekenen. Hierbij kunt u onder meer denken aan de inkomstenbelasting, vermogensbelasting en verhuurdersheffing. Gemeenten dreigen met een forse verhoging van de Onroerend Zaakbelasting als er bezwaar tegen de WOZ waarde wordt ingediend. Dat is een loos dreigement, want die wordt toch wel verhoogd. Veel gemeenten hebben de OZB de laatste jaren buitensporig opgeschroefd. Ze halen daar veel meer inkomsten uit dan is toegestaan. Daarom is het zo belangrijk dat de WOZ waarde van uw woning correct wordt vastgesteld.

Kosteloos een procedure starten?

Bezwaarmaker.nl maakt kosteloos bezwaar tegen de te hoge WOZ waarde van uw woning. Als de WOZ waarde wordt verlaagd, zijn de kosten voor rekening van de gemeente. U ontvangt zelf uiteraard het belastingvoordeel. Wordt het bezwaar ongegrond verklaard? Dan neemt Bezwaarmaker.nl de kosten op zich. Zo is het altijd mogelijk om bezwaar te maken tegen de WOZ waarde. De experts van Bezwaarmaker.nl zetten zich graag in om u hierbij van dienst te zijn.

klantenvertellen logo

3.100+ reviews

Klanten geven ons een 8.5

8

22 dec. 2021

Belooft wat ze zeggen

Mijn ervaring is positief en wil hierbij aanbevelen

C.A. Luijendijk Aanbevelen? Ja

8

21 dec. 2021

Ontzorgd en maakt e.e.a. keurig in orde

xx

de heer G.J.N. van Nies Aanbevelen? Ja

8

19 dec. 2021

prima

valt niet tegen

A.M. Schep Aanbevelen? Ja

8

18 dec. 2021

een prima dienstverlening

simpel en duidelijke procedure.

winfried Aanbevelen? Ja

9

21 dec. 2021

Gewoon goed

Hallo. Ik wil ten eerste bezwaarmaker.nu bedanken voor de werkzaamheden die ze voor mij gedaan hebben. Helaas en dat zeg ik eerlijk is het bedrag dat in mindering is vast gesteld tegen gevallen maar wie het kleine niet eerd is het grote niet Weerd. Maar ik weet niet hoe het in zijn werk gaat. B.v. D Gr jo ijpelaar

J.N.J.P. Aanbevelen? Ja

8

22 dec. 2021

Goed geregeld.

Er wordt goed gecommuniceerd. De plek waar al jouw informatie zich bevindt is overzichtelijk. Tevoren wordt aangegeven dat het lang kan duren. Tussentijds een mail met een update zou fijn zijn.

W.F. Aanbevelen? Ja

8

19 dec. 2021

Goed geregeld

Het aanmaken van mijn dossier was gemakkelijk en ik werd regelmatig duidelijk op de hoogte gehouden.

P.D. Aanbevelen? Ja

8

21 dec. 2021

Prima hulp

Had ik alleen nooit bereikt.

C.Y. Aanbevelen? Ja

Je hebt ons gezien bij