Veel mensen zijn het niet eens met de hoge WOZ waarde van hun woning of bedrijfspand. Daarom wordt er steeds vaker bewaar tegen gemaakt. Dat wordt vaak gedaan door een externe partij, een gespecialiseerd taxatiebureau dat de WOZ waarde beoordeeld en een procedure opstart. Gespecialiseerde bureaus werken op no cure no pay basis. Dat betekent dat het bezwaar maken door een professional u geen geld kost. Gemeenten hekelen deze manier van bezwaar maken. Ze raden het hun burgers dan ook ten sterkste af, omdat het helemaal niet gratis zou zijn. Maar klopt dat eigenlijk wel?

Bezwaar maken door een professional

Vindt u het lastig om zelf bezwaar te maken? Schakel dan een professional in. De WOZ waarde van uw woning wordt onder de loep genomen. Is deze inderdaad te hoog? Dan start de specialist de procedure op om officieel bezwaar te maken. Gaat de gemeente akkoord en wordt de WOZ waarde naar beneden bijgesteld? Dan ontvangt u de teveel betaalde OZB belasting terug en betaalt de gemeente de kosten van de externe specialist. Iedere gemeente in Nederland is verplicht aan haar burgers om de WOZ waarde correct vast te stellen. Daarom staat u bij een te hoge WOZ waarde volledig in uw recht als u deze aan wilt vechten.

Hoe worden de proceskosten vergoed?

Een derde partij, die uw belangen behartigt bij het maken van een gegrond WOZ bezwaar, krijgt daarvoor een vergoeding van de gemeente. Zo worden gemeenten scherp gehouden bij het vaststellen van de WOZ waarde. Deze tegemoetkoming, ook wel proceskostenvergoeding genoemd, is wettelijk geregeld en is in alle gevallen gelijk. Zo kunt u voor ieder type object een specialist inschakelen. Het maakt niet uit of u een klein appartement heeft of een enorme bedrijfshal waarvoor een te hoge WOZ waarde is bepaald. U wordt vertegenwoordigd door een expert op het gebied van WOZ zonder dat het u zelf iets kost. Dat maakt bezwaar voor iedereen toegankelijk. Zo kan je bezwaar maken tegen de WOZ waarde in Groningen, Alkmaar, Rotterdam, Eindhoven en de rest van Nederland.

Waarom een specialist inschakelen?

De WOZ waarde van uw woning staat niet op zichzelf. De WOZ waarde wordt namelijk ook gebuikt om andere belastingen te berekenen. Hierbij kunt u onder meer denken aan de inkomstenbelasting, vermogensbelasting en verhuurdersheffing. Gemeenten dreigen met een forse verhoging van de Onroerend Zaakbelasting als er bezwaar tegen de WOZ waarde wordt ingediend. Dat is een loos dreigement, want die wordt toch wel verhoogd. Veel gemeenten hebben de OZB de laatste jaren buitensporig opgeschroefd. Ze halen daar veel meer inkomsten uit dan is toegestaan. Daarom is het zo belangrijk dat de WOZ waarde van uw woning correct wordt vastgesteld. Ook meer informatie over de WOZ waarde in Schiermonnikoog, Westerwolde, Smallingerland, Molenlanden, Soest en de rest van Nederland.

Kosteloos een procedure starten?

Bezwaarmaker.nl maakt kosteloos bezwaar tegen de te hoge WOZ waarde van uw woning. Als de WOZ waarde wordt verlaagd, zijn de kosten voor rekening van de gemeente. U ontvangt zelf uiteraard het belastingvoordeel. Wordt het bezwaar ongegrond verklaard? Dan neemt Bezwaarmaker.nl de kosten op zich. Zo is het altijd mogelijk om bezwaar te maken tegen de WOZ waarde. De experts van Bezwaarmaker.nl zetten zich graag in om u hierbij van dienst te zijn.

klantenvertellen logo

3.378+ reviews

Klanten geven ons een 8.7

9

13 feb. 2022

Mijn ervaring is zeer goed.

Mijn ervaring over uw dienst is erg prettig. De klachten richting gemeente over de hoogte van de WOZ-waarde van mijn woning heeft u naar tevredenheid richting gemeente verwerkt. Mijn dank voor uw manier van aanpak.

J.Euser Aanbevelen? Ja

10

15 feb. 2022

Vastbijters in positieve zin :-)

Keurig zijn we op de hoogte gehouden ondanks lange doorlooptijd met gemeente. Uitkomst volledig naar wens Dank!

Ron Aanbevelen? Ja

9

10 feb. 2022

Prima ik heb vermindering gekregen.

Geen klachten ik heb niets hoeven te doen het ging stilletjes aan mij voorbij en het gebeurde gewoon.

R.p. Beijleveld Aanbevelen? Ja

8

4 feb. 2022

Gerichte info, helder wat zelf wel/ niet doen

Geruststellende gedachte dat jullie procedures in de gaten houden en heldere info vragen en geven. Was even wat cynisch, eerst zien dan geloven. Maar door te cummuniceren met mij heeft mij geholpen in loslaten en vertrouwen hebben met een geweldig resultaat!

S.spigt Aanbevelen? Ja

10

22 jan. 2022

prima werk geleverd

Een keer een vragenformulier moeten invullen en de rest ging vanzelf. Verder geen gezeur, alles zelfstandig afgehandeld en het resultaat was super.

R. Aanbevelen? Ja

10

31 jan. 2022

Zeer professioneel en met gewenste resultaat.

Ik ben zeer tevreden over de wijze waarop Bezwaarmaker de bezwaarprocedure heeft uitgevoerd en afgehandeld. Zeer professioneel en uiteindelijk ook met het gewenste resultaat. Ik ben ook zeer tevreden over de wijze waarop ik op de hoogte ben gehouden over de voortgang.

Elle Aanbevelen? Ja

8

8 feb. 2022

De aanhouder wint

Nadat eerst ons bezwaar was afgewezen zijn we hiertegen in beroep gegaan en met succes. Hartelijk Dank voor wat jullie gedaan hebben, Chapeau

WB Aanbevelen? Ja

8

19 jan. 2022

De ervaring wordt sterk beïnvloed over het al of niet behalen van succes, In dit geval dus goed

Vakbekwaam, anders zou het bezwaar niet zijn gehonoreerd. Ik werd steeds goed geïnformeerd zodra de procedure daartoe aanleiding gaf.

G.A. Aanbevelen? Ja

Je hebt ons gezien bij