Huizenmarkt definitief uit dal!

AMSTERDAM - De Nederlandse huizenmarkt lijkt definitief de weg omhoog te hebben ingeslagen.

In het afgelopen kwartaal zijn de prijzen zelfs voor het eerst sinds jaren weer gestegen. Bekijk ook de video: Ronald Veerman, Chef van De Financiële Telegraaf, duidt de NVM-cijfers.

Dat blijkt uit cijfers van makelaarsorganisatie NVM, die aangeeft dat de woningmarkt zicht sneller lijkt te herstellen dan eerder gedacht. In de laatste drie maanden werden niet alleen 20% meer woningen verkocht dan een kwartaal eerder, maar was voor het eerst ook sprake van een gemiddelde prijsstijging van 1,5%.

Een gemiddeld huis kost daardoor nu 207.000 euro. Rijtjeshuis Vooral goed geprijsde en voor starter betaalbare rijtjeshuizen zijn steeds meer in trek. Ook het aantal verkochte appartementen nam flink toe. Met totaal ruim 27.000 verkochte woningen werd daarmee zelfs het goede vierde kwartaal van 2012 verbeterd, toen naderende aanpassingen in de hypotheekrenteregels voor een tijdelijke piek in de verkoop zorgde. Rust Naast de langzaam herstellende economie geeft volgens de NVM ook de teruggekeerde politieke rust rond de hypotheekrenteaftrek huizenkopers meer vertrouwen.

Verder herstel en koopkrachtverbetering kunnen in 2014 nieuwe kopers naar de markt trekken, al blijft de hoge werkloosheid een zorg voor aspirant-kopers. De organisatie wijst er mede daardoor op dat het herstel nog altijd pril is en dat nog een lange weg te gaan is voordat de huizenmarkt weer terug kan keren richting het hoge niveau van voor de crisis. Ten opzichte van een jaar geleden daalden de prijzen immers nog altijd licht. Ook meer informatie over de WOZ waarde in Menterwolde, Eemsdelta, Losser, Meppel, Maasdonk en de rest van Nederland.

In ruim vijf jaar tijd daalden de huizenprijzen immers met totaal 17%, waardoor nog een aantal jaren van stevige stijgingen nodig is om weer terug te keren naar de oude hoge prijzen. Volgens de NVM wordt het daarom spannend om te kijken of het herstel zich begin 2014 lijkt door te zetten. “Herstel huizenmarkt gaat sneller dan verwacht” - @dft Foto: NVM Zo zal het nog steeds grote woningaanbod verder moeten dalen en ligt de tijd dat een huis gemiddeld te koop staat met 154 dagen nog steeds duidelijk boven de ruim 90 dagen van voor de crisis.

Voortekenen De voortekenen lijken echter redelijk gunstig voor een langzaam veder doorzettend herstel. Zo is de overdrachtsbelasting nog altijd 2% en is ook de btw voor klussen aan de woning nog op het crisisniveau van 6% vastgeprikt. Ook de hypotheekrente staat op een zeer laag niveau met rentetarieven van minder dan 3% voor 5 jaar vast en minder dan 4% voor 10 jaar vast. Verschillen Uit de cijfers van de NVM blijkt dat sprake is van flinke regionale verschillen. Met name in de Randstad lijkt de huizenmarkt harder aan te trekken. Klik hier om te kijken hoe de huizenprijs zich in uw regio zich in de laatste maanden van 2014 heeft ontwikkeld

bron: telegraaf.nl

klantenvertellen logo

3.378+ reviews

Klanten geven ons een 8.7

10

31 jan. 2022

Zeer professioneel en met gewenste resultaat.

Ik ben zeer tevreden over de wijze waarop Bezwaarmaker de bezwaarprocedure heeft uitgevoerd en afgehandeld. Zeer professioneel en uiteindelijk ook met het gewenste resultaat. Ik ben ook zeer tevreden over de wijze waarop ik op de hoogte ben gehouden over de voortgang.

Elle Aanbevelen? Ja

10

22 jan. 2022

prima werk geleverd

Een keer een vragenformulier moeten invullen en de rest ging vanzelf. Verder geen gezeur, alles zelfstandig afgehandeld en het resultaat was super.

R. Aanbevelen? Ja

9

13 feb. 2022

Mijn ervaring is zeer goed.

Mijn ervaring over uw dienst is erg prettig. De klachten richting gemeente over de hoogte van de WOZ-waarde van mijn woning heeft u naar tevredenheid richting gemeente verwerkt. Mijn dank voor uw manier van aanpak.

J.Euser Aanbevelen? Ja

8

19 jan. 2022

De ervaring wordt sterk beïnvloed over het al of niet behalen van succes, In dit geval dus goed

Vakbekwaam, anders zou het bezwaar niet zijn gehonoreerd. Ik werd steeds goed geïnformeerd zodra de procedure daartoe aanleiding gaf.

G.A. Aanbevelen? Ja

10

15 feb. 2022

Vastbijters in positieve zin :-)

Keurig zijn we op de hoogte gehouden ondanks lange doorlooptijd met gemeente. Uitkomst volledig naar wens Dank!

Ron Aanbevelen? Ja

9

10 feb. 2022

Prima ik heb vermindering gekregen.

Geen klachten ik heb niets hoeven te doen het ging stilletjes aan mij voorbij en het gebeurde gewoon.

R.p. Beijleveld Aanbevelen? Ja

8

8 feb. 2022

De aanhouder wint

Nadat eerst ons bezwaar was afgewezen zijn we hiertegen in beroep gegaan en met succes. Hartelijk Dank voor wat jullie gedaan hebben, Chapeau

WB Aanbevelen? Ja

8

4 feb. 2022

Gerichte info, helder wat zelf wel/ niet doen

Geruststellende gedachte dat jullie procedures in de gaten houden en heldere info vragen en geven. Was even wat cynisch, eerst zien dan geloven. Maar door te cummuniceren met mij heeft mij geholpen in loslaten en vertrouwen hebben met een geweldig resultaat!

S.spigt Aanbevelen? Ja

Je hebt ons gezien bij