Wat houdt de WOZ waarde in?

WOZ staat voor Waardering Onroerende Zaken. Dit betekent dat uw onroerend goed, bijvoorbeeld uw woning of bedrijfspand, gewaardeerd wordt. Dit gebeurt ieder jaar. Deze wet zorgt ervoor dat uw woning, of ander onroerend goed, op marktwaarde geschat wordt. Bent u ontevreden over de geschatte WOZ waarde Eemsdelta van uw huis? Maak dan bezwaar bij Bezwaarmaker!

Het bepalen van WOZ waarde in Eemsdelta

Ieder jaar bepaalt de gemeente de WOZ waarde van uw woning. Hiervoor gebruiken ze als peildatum 1 januari van het voorgaande jaar. De gemeente gebruikt verschillende gegevens om de WOZ waarde van uw woning in Eemsdelta te kunnen bepalen. Zo kijken ze bijvoorbeeld naar de ligging van de woning, maar ook naar de inhoudsgegevens en de oppervlaktegegevens. Als laatste worden ook de verkoopcijfers van woningen in de buurt meegenomen. Denkt u aan de hand van deze gegevens dat de WOZ waarde die u voor zich ziet liggen niet juist is? Lees dan verder!

De WOZ waarde is niet gelijk aan de verkoopprijs

Zoals al vermeld, wordt de WOZ waarde in Eemsdelta bepaald aan de hand van 1 januari van het voorgaande jaar. Dit betekent echter ook dat de WOZ waarde niet gelijk is aan de huidige waarde van uw woning. Zo kan het bijvoorbeeld zo zijn dat de huizenprijzen in de tussentijd enorm zijn gestegen. Uw woning kan in dat geval veel meer waard zijn dan de WOZ waarde. Als u uw woning wilt verkopen, is het dus altijd een goed idee om een verkoopmakelaar in te schakelen. Denkt u toch dat uw WOZ waarde niet klopt? Hieronder staat beschreven waarom u in dit geval bezwaar WOZ waarde zou moeten maken!

Als u in het bezit bent van een woning of ander pand, ontvangt u ieder jaar een WOZ-beschikking in maart. Daarin vindt u de vastgestelde WOZ-waarde. Die waarde is altijd van het kalenderjaar ervoor en wordt op 1 januari dat jaar bepaald. De WOZ-waarde heeft invloed op uw jaarlijkse kosten. De hoogte van diverse belastingen wordt namelijk op basis van deze waarde bepaald. Om die reden kan het een goed idee zijn om bezwaar tegen de WOZ in Eemsdelta te maken. De mogelijkheid om bezwaar te maken tegen de WOZ-beschikking is er namelijk. Als blijkt dat er goede argumenten zijn om de WOZ-waarde aan te passen, dan zal de gemeente dit accepteren.

Veel mensen vinden de WOZ-waarde te hoog

Veel mensen geven aan dat ze de WOZ-waarde van hun woning te hoog vinden. Toch zijn er relatief weinig mensen die uiteindelijk bezwaar maken tegen de WOZ in Eemsdelta. In heel Nederland maakt 2% bezwaar tegen de WOZ-beschikking. De helft van die bezwaren blijkt uiteindelijk gegrond. Heeft u het gevoel dat de WOZ-beschikking niet klopt, dan kunnen we u dus sterk aanraden om bezwaar te maken. Veel mensen hebben het idee dat bezwaar tegen de WOZ in Eemsdelta niet werkt of te veel gedoe met zich meebrengt. Uit de cijfers blijkt dus dat bezwaar maken tegen de WOZ in Eemsdelta wel degelijk werkt in veel gevallen. Bovendien hoeft bezwaar maken niet lastig te zijn! Bezwaarmaker.nl kan dit namelijk volledig voor u verzorgen.

Bezwaar maken tegen de WOZ in Eemsdelta kan veel geld schelen

Waarom het zo belangrijk is om bezwaar te maken tegen de WOZ in Eemsdelta, indien de WOZ-beschikking niet klopt? Dat omdat de invloed op uw jaarlijkse kosten vrij groot kan zijn. Is de WOZ-waarde te hoog geschat, dan kan dit jaarlijks €63,- tot €2.538,- kosten. U kunt dus een flink bedrag besparen door bezwaar te maken tegen een WOZ-waarde die te hoog is. Onderstaande belastingen worden allemaal gebaseerd op uw WOZ-waarde!

  • Onroerende-zaakbelasting (OZB)
  • Waterschapsbelasting
  • Vermogensbelasting
  • Roerenderuimtebelasting
  • Inkomstenbelasting

Erft u een woning? Dan is ook de erfbelasting afhankelijk van de WOZ-waarde!

Belangrijk is dat u op tijd bezwaar maakt

Gezien Bezwaarmaker.nl de bezwaarprocedure bij u uit handen kan nemen, hoeft u zelf vrijwel niets te doen. Waar u wel rekening mee dient te houden, is dat de bezwaarprocedure op tijd gestart moet worden. Binnen zes weken nadat u de beschikking heeft ontvangen, moet er namelijk bezwaar gemaakt worden. Om die reden raden wij u aan om zo snel mogelijk na het ontvangen van de WOZ-beschikking, een aanmelding op ons platform te doen. Aanmelden op ons platform is zeer eenvoudig. U volgt simpelweg het stappenplan dat vaak al binnen 2 minuten doorlopen kan zijn. Nadat u de aanmelding heeft gedaan, ontvangt u van ons een formulier. Als u dat formulier ondertekent, zijn wij gemachtigd om bezwaar tegen de WOZ in Eemsdelta namens u in te dienen. Wel dient u het formulier retour te sturen inclusief een kopie van de WOZ-beschikking.

Wij houden u op de hoogte

Nadat u de aanmelding heeft voltooid, blijven wij u op de hoogte houden. U kunt altijd inloggen op Bezwaarmaker.nl om uw dossier in te zien. De gemeente heeft het hele kalenderjaar om het bezwaar tegen de WOZ in Eemsdelta te accepteren of af te wijzen. Zodra de gemeente een uitspraak heeft gedaan, nemen we contact met u op. Zo kunnen we de uitspraak nog eens goed met u doornemen. Bent u niet tevreden? Dan kunnen we een beroepsprocedure voor u starten.

Wat kost het om bezwaar te maken?

In principe is bezwaar maken tegen de WOZ-waarde kosteloos als u een particuliere huizenbezitter bent. Wanneer de gemeente het bezwaar accepteert, zal de gemeente namelijk de kosten moeten vergoeden. Bezwaarmaker.nl heeft een No Cure No Pay garantie. Daardoor hoeft u niet te betalen als wij er niet in slagen om de WOZ-waarde omlaag te krijgen. Oftewel, als particulier zal het u nooit geld kosten om bezwaar te maken! Wel heeft u er veel profijt van als u het bezwaar maken tegen de WOZ in Eemsdelta aan ons overlaat. Doordat ons team gespecialiseerd is in bezwaar- en beroepsprocedures met betrekking tot de WOZ-waarde, is de kans op een goede afloop het grootst. Bovendien bespaart het u een hoop tijd als wij het bezwaar voor u verzorgen.

Heeft u vragen over het bezwaar?

Heeft u nog vragen over bezwaar maken tegen de WOZ in Eemsdelta? Of heeft u nog bepaalde vragen over de dienstverlening van Bezwaarmaker.nl? Neemt u dan gerust contact met ons op! Wij vertellen u graag meer over Bezwaarmaker.nl en over de WOZ-beschikking.

klantenvertellen logo

3.378+ reviews

Klanten geven ons een 8.7

10

31 jan. 2022

Zeer professioneel en met gewenste resultaat.

Ik ben zeer tevreden over de wijze waarop Bezwaarmaker de bezwaarprocedure heeft uitgevoerd en afgehandeld. Zeer professioneel en uiteindelijk ook met het gewenste resultaat. Ik ben ook zeer tevreden over de wijze waarop ik op de hoogte ben gehouden over de voortgang.

Elle Aanbevelen? Ja

9

13 feb. 2022

Mijn ervaring is zeer goed.

Mijn ervaring over uw dienst is erg prettig. De klachten richting gemeente over de hoogte van de WOZ-waarde van mijn woning heeft u naar tevredenheid richting gemeente verwerkt. Mijn dank voor uw manier van aanpak.

J.Euser Aanbevelen? Ja

10

15 feb. 2022

Vastbijters in positieve zin :-)

Keurig zijn we op de hoogte gehouden ondanks lange doorlooptijd met gemeente. Uitkomst volledig naar wens Dank!

Ron Aanbevelen? Ja

8

19 jan. 2022

De ervaring wordt sterk beïnvloed over het al of niet behalen van succes, In dit geval dus goed

Vakbekwaam, anders zou het bezwaar niet zijn gehonoreerd. Ik werd steeds goed geïnformeerd zodra de procedure daartoe aanleiding gaf.

G.A. Aanbevelen? Ja

8

4 feb. 2022

Gerichte info, helder wat zelf wel/ niet doen

Geruststellende gedachte dat jullie procedures in de gaten houden en heldere info vragen en geven. Was even wat cynisch, eerst zien dan geloven. Maar door te cummuniceren met mij heeft mij geholpen in loslaten en vertrouwen hebben met een geweldig resultaat!

S.spigt Aanbevelen? Ja

10

22 jan. 2022

prima werk geleverd

Een keer een vragenformulier moeten invullen en de rest ging vanzelf. Verder geen gezeur, alles zelfstandig afgehandeld en het resultaat was super.

R. Aanbevelen? Ja

9

10 feb. 2022

Prima ik heb vermindering gekregen.

Geen klachten ik heb niets hoeven te doen het ging stilletjes aan mij voorbij en het gebeurde gewoon.

R.p. Beijleveld Aanbevelen? Ja

8

8 feb. 2022

De aanhouder wint

Nadat eerst ons bezwaar was afgewezen zijn we hiertegen in beroep gegaan en met succes. Hartelijk Dank voor wat jullie gedaan hebben, Chapeau

WB Aanbevelen? Ja

Je hebt ons gezien bij