Jaarlijks krijg je als woningeigenaar te maken met de WOZ belasting. De WOZ waarde wordt door de gemeente bepaald. Regelmatig komt het voor dat de WOZ waarde te hoog ingeschat wordt waardoor je teveel belasting betaalt. Je kunt echter WOZ bezwaar maken. Welke opties er zijn en hoe dit proces verloopt, lees je in deze blog. Bezwaar op je WOZ waarde: verschillende stappen, waar moet je beginnen en kun je zelf WOZ bezwaar maken? Lees verder.

Hoe bezwaar maken tegen WOZ waarde?

Hoe bezwaar maken tegen de WOZ waarde? Er zijn meerdere manieren om bezwaar tegen de WOZ waarde te maken. In Nederland bepalen de gemeentes de WOZ waarde. Het bezwaar wordt dan ook ingediend bij je gemeente. Per gemeente kan het proces en kunnen de verschillende stappen variëren voor bezwaar op je WOZ waarde maken. Op de WOZ beschikking die je ontvangt, staat hoe je bezwaar moet maken. Het begint met het aanvragen van het taxatieverslag. De gemeente moet namelijk onderbouwen waarom jouw woning een bepaalde waarde toegeschreven krijgt. De WOZ waarde is niet hetzelfde als de koop- of verkoopprijs van jouw woning en wordt jaarlijks bepaald op basis van verkoopprijzen van andere woningen in jouw straat of buurt en andere factoren die de woningwaarde beïnvloeden. Ook meer informatie over de WOZ waarde in Zaltbommel, Zutphen, Zandvoort, Zwartewaterland, Winsum en de rest van Nederland. Ook meer informatie over de WOZ waarde in Zaltbommel, Zutphen, Zandvoort, Zwartewaterland, Winsum en de rest van Nederland.

Taxatieverslag WOZ waarde opvragen

Bij veel gemeentes is tegenwoordig online de WOZ waarde bekijken de beste manier om snel informatie te vinden. Hier staat als het goed is ook het taxatieverslag bij. Via het online portaal van de gemeente behoort bezwaar op de WOZ waarde maken tot een van de mogelijkheden. Bij online bezwaar maken kun je redenen opgeven waarom jij denkt dat jouw woning meer of minder waard is dan de schatting die de gemeente gedaan heeft. Maar voor je bezwaar maakt, is het goed om ook de andere opties te overwegen. ''Ook meer informatie over de WOZ waarde in Amsterdam''? Kijk dan op onze Amsterdam pagina.

Informeel telefonisch bezwaar maken

Tegenwoordig bieden steeds meer gemeentes de mogelijkheid voor informeel bezwaar WOZ. Je kunt dan telefonisch bezwaar tegen de WOZ waarde maken. De gemeente kan je doorverbinden met een taxateur die de waarde bepaald heeft. In sommige gevallen is telefonisch bezwaar maken voldoende. Nog niet iedere gemeente biedt dit aan, maar steeds meer gemeentes hebben de mogelijkheid voor telefonisch de WOZ waarde te bespreken. Onder andere bezwaar WOZ waarde Amersfoort kan telefonisch gedaan worden. Voor je de telefoon oppakt is het wel goed om te weten wat je gaat zeggen en waar je verder rekening mee moet houden.

Termijn bezwaarschrift WOZ

De termijn voor bezwaar WOZ waarde maken is 6 weken na dagtekening van de WOZ beschikking. Binnen deze termijn kun je bij veel gemeentes online bezwaar maken of via de informele procedure. De overheid geeft aan dat na 6 weken na dagtekening de WOZ waarde vaststaat en is bezwaar niet langer mogelijk. Controleer dit echter bij jouw gemeente, soms wordt hiervan afgeweken. De gemeente Rotterdam bijvoorbeeld geeft aan dat je na de termijn bezwaarschrift WOZ nog wel schriftelijk WOZ bezwaar kunt maken. Je moet dan wel een geldige reden hebben waarom je niet eerder bezwaar hebt gemaakt.

Pro-forma schriftelijk WOZ bezwaar maken

Wanneer je bezwaar wilt aantekenen dan kan dit bij vrijwel alle gemeentes schriftelijk. Ook wanneer je meer tijd nodig hebt om je bezwaar voor te bereiden, kun je alvast een pro-forma bezwaarschrift WOZ waarde indienen. Je geeft aan dat je bezwaar wilt maken, maar dat je meer tijd nodig hebt. De gemeente moet dan laten weten of ze dit toestaan en hoeveel tijd je krijgt.

Schriftelijk WOZ bezwaar maken

Wanneer je schriftelijk bezwaar maakt, bieden veel gemeentes een voorbeeld brief WOZ bezwaar. Je kunt deze simpelweg invullen en versturen. In het voorbeeld WOZ bezwaar zie je puntjes staan waar jij informatie moet invullen. Dit zijn uiteraard de naam van de gemeente, data, bedrag van de waarde en redenen voor bezwaar. In Nederland kun je vrij eenvoudig en zonder juridische bijstand bezwaar WOZ aantekenen. Hoewel dit jou dus heel gemakkelijk gemaakt wordt, moet je je afvragen of het wel slim is om dit zelf te doen. Want er is nog een andere optie dan zelf WOZ bezwaar te maken. Je kunt dit ook kosteloos via Bezwaarmaker laten doen. Waarom is deze optie veel slimmer? En, bezwaar op je WOZ waarde: verschillende stappen wanneer je dit uitbesteedt.

WOZ bezwaar laten maken door professionals

Je hebt hierboven kunnen lezen hoe gemakkelijk gemeentes het tegenwoordig maken voor jou om zelf bezwaar te maken. Je kunt online bezwaar maken, telefonisch of via een brief. Echter de andere optie die toegestaan is, is die van WOZ bezwaar laten maken. In dit geval laat jij Bezwaarmaker het WOZ bezwaar maken. Je hoeft zelf niet na te denken over waarom jouw huis minder waard is dan de taxatie van de gemeente, want hoe zou jij daar zelf verstand van moeten hebben? En ook al is telefonisch bezwaar WOZ maken mogelijk, wat kun jij inbrengen tegen het woord van de taxateur? Laat dit aan een professional over.

Taxateur van Bezwaarmaker beoordeelt jouw WOZ waarde

Wanneer je Bezwaarmaker inschakelt voor WOZ bezwaar laten maken, dan kijkt onze taxateur naar jouw waarderapport. Hij weet van taxeren evenveel als de taxateur van de gemeente. Dit maakt het voor de taxateur veel makkelijker om met de juiste argumenten voor WOZ verlaging te komen. Bovendien is bezwaar maken via Bezwaarmaker voor jou gratis. Via Bezwaarmaker bezwaar op je WOZ waarde: verschillende stappen? Lees verder.

Via Bezwaarmaker bezwaar op je WOZ waarde: verschillende stappen

Om bezwaar voor jou te maken op jouw WOZ waarde, volg je onderstaande stappen:

- Meld je aan op Bezwaarmaker

- Wij sturen jou een formulier om ons te machtigen WOZ bezwaar voor jou te maken.

- Je stuurt het ingevulde formulier retour met een kopie van de WOZ beschikking.

- Wij gaan voor jou aan de slag, we vragen het taxatierapport op en onze taxateur neemt het rapport onder de loep.

- Door onze enorme ervaring, kunnen wij op voorhand beoordelen of bezwaar maken zinvol is of afgewezen zal worden. Indien bezwaar WOZ maken door ons als haalbaar wordt gezien, gaan we door naar de volgende stap.

- Wij nemen alle rompslomp uit handen en gaan bezwaar voor je maken.

- Zodra wij bericht van jouw gemeente ontvangen dan hoor je weer van ons. De gemeente heeft voor het reageren op jouw bezwaarschrift WOZ de rest van het kalenderjaar.

WOZ bezwaar afgewezen, wat nu?

Het kan zijn dat jouw WOZ bezwaar afgewezen wordt, wat nu? Wij kunnen ook tegen de uitspraak van de gemeente in beroep gaan. Uiteraard kun je, als je zelf bezwaar maakt tegen je WOZ waarde, dit ook doen. Dit moet binnen 6 weken na uitspraak van de gemeente gedaan worden. Hoewel beroep WOZ waarde aantekenen zonder juridische hulp kan, zal de rechtbank wel een vergoeding rekenen. Bij Bezwaarmaker hoef je hier geen kosten voor te betalen. Deze vergoeden wij en, wanneer we het beroep winnen, ontvangen wij deze weer terug. Kortom, laat Bezwaarmaker jou ontzorgen in WOZ bezwaar maken. Het kost jou niets en gemiddeld levert het een besparing van ongeveer 300 euro per jaar op.


klantenvertellen logo

3.378+ reviews

Klanten geven ons een 8.7

8

4 feb. 2022

Gerichte info, helder wat zelf wel/ niet doen

Geruststellende gedachte dat jullie procedures in de gaten houden en heldere info vragen en geven. Was even wat cynisch, eerst zien dan geloven. Maar door te cummuniceren met mij heeft mij geholpen in loslaten en vertrouwen hebben met een geweldig resultaat!

S.spigt Aanbevelen? Ja

10

31 jan. 2022

Zeer professioneel en met gewenste resultaat.

Ik ben zeer tevreden over de wijze waarop Bezwaarmaker de bezwaarprocedure heeft uitgevoerd en afgehandeld. Zeer professioneel en uiteindelijk ook met het gewenste resultaat. Ik ben ook zeer tevreden over de wijze waarop ik op de hoogte ben gehouden over de voortgang.

Elle Aanbevelen? Ja

8

8 feb. 2022

De aanhouder wint

Nadat eerst ons bezwaar was afgewezen zijn we hiertegen in beroep gegaan en met succes. Hartelijk Dank voor wat jullie gedaan hebben, Chapeau

WB Aanbevelen? Ja

9

10 feb. 2022

Prima ik heb vermindering gekregen.

Geen klachten ik heb niets hoeven te doen het ging stilletjes aan mij voorbij en het gebeurde gewoon.

R.p. Beijleveld Aanbevelen? Ja

9

13 feb. 2022

Mijn ervaring is zeer goed.

Mijn ervaring over uw dienst is erg prettig. De klachten richting gemeente over de hoogte van de WOZ-waarde van mijn woning heeft u naar tevredenheid richting gemeente verwerkt. Mijn dank voor uw manier van aanpak.

J.Euser Aanbevelen? Ja

8

19 jan. 2022

De ervaring wordt sterk beïnvloed over het al of niet behalen van succes, In dit geval dus goed

Vakbekwaam, anders zou het bezwaar niet zijn gehonoreerd. Ik werd steeds goed geïnformeerd zodra de procedure daartoe aanleiding gaf.

G.A. Aanbevelen? Ja

10

15 feb. 2022

Vastbijters in positieve zin :-)

Keurig zijn we op de hoogte gehouden ondanks lange doorlooptijd met gemeente. Uitkomst volledig naar wens Dank!

Ron Aanbevelen? Ja

10

22 jan. 2022

prima werk geleverd

Een keer een vragenformulier moeten invullen en de rest ging vanzelf. Verder geen gezeur, alles zelfstandig afgehandeld en het resultaat was super.

R. Aanbevelen? Ja

Je hebt ons gezien bij