Rechtbank Breda oordeelt dat de gemeente bij de waardering van de grond terecht rekening heeft gehouden met de toekomstige alternatieve gebruiksmogelijkheden zoals tuinuitbreiding of parkeervoorziening voor omliggende woningen. Wel verlaagt de rechtbank de waarde, omdat onvoldoende rekening is gehouden met de kosten die deze alternatieven met zich meebrengen, evenals de onzekerheid of de alternatieven wel gerealiseerd kunnen worden.

Het gaat om een eigenaar van een onroerende zaak die bestaat uit twee kadastrale percelen grond van 848 m² met een eenvoudige, sterk verouderde opstal. De grond is volledig omsloten door (omliggende) bebouwing en alleen bereikbaar vanaf de openbare weg via een appartementsrecht in een aangrenzend appartementencomplex. Dit appartementsrecht betreft een ruimte in dat gebouw voorzien van een poort aan de wegzijde. De bestemming van de grond: wonen. De percelen samen hebben een driehoekige vorm. In geschil is de WOZ-waarde van de grond op de peildatum 1 januari 2010.

Rechtbank Breda oordeelt dat de gemeente bij de waardering van de grond terecht rekening heeft gehouden met de toekomstige alternatieve gebruiksmogelijkheden zoals tuinuitbreiding of parkeervoorziening voor omliggende woningen. Bij het bepalen van de waarde is – uitgaande van de genoemde alternatieve gebruiksmogelijkheden – daarentegen niet voldoende rekening gehouden met de uitgaven en moeite die het kost om de onroerende zaak in een nieuwe toestand te brengen. Daarnaast bestaat onvoldoende inzicht in de kans dat een bepaalde alternatieve gebruiksmogelijkheid kan worden gerealiseerd. De rechtbank verlaagt de waarde van € 97.000 naar € 50.000.

Rechtbank Breda, 12/174, 28 juni 2012

klantenvertellen logo

3.100+ reviews

Klanten geven ons een 8.5

8

19 dec. 2021

prima

valt niet tegen

A.M. Schep Aanbevelen? Ja

8

21 dec. 2021

Prima hulp

Had ik alleen nooit bereikt.

C.Y. Aanbevelen? Ja

8

22 dec. 2021

Belooft wat ze zeggen

Mijn ervaring is positief en wil hierbij aanbevelen

C.A. Luijendijk Aanbevelen? Ja

8

19 dec. 2021

Goed geregeld

Het aanmaken van mijn dossier was gemakkelijk en ik werd regelmatig duidelijk op de hoogte gehouden.

P.D. Aanbevelen? Ja

8

18 dec. 2021

een prima dienstverlening

simpel en duidelijke procedure.

winfried Aanbevelen? Ja

8

21 dec. 2021

Ontzorgd en maakt e.e.a. keurig in orde

xx

de heer G.J.N. van Nies Aanbevelen? Ja

9

21 dec. 2021

Gewoon goed

Hallo. Ik wil ten eerste bezwaarmaker.nu bedanken voor de werkzaamheden die ze voor mij gedaan hebben. Helaas en dat zeg ik eerlijk is het bedrag dat in mindering is vast gesteld tegen gevallen maar wie het kleine niet eerd is het grote niet Weerd. Maar ik weet niet hoe het in zijn werk gaat. B.v. D Gr jo ijpelaar

J.N.J.P. Aanbevelen? Ja

8

22 dec. 2021

Goed geregeld.

Er wordt goed gecommuniceerd. De plek waar al jouw informatie zich bevindt is overzichtelijk. Tevoren wordt aangegeven dat het lang kan duren. Tussentijds een mail met een update zou fijn zijn.

W.F. Aanbevelen? Ja

Je hebt ons gezien bij