Vanaf 1 oktober 2016 kunt u de WOZ-waarde van (bijna) alle woningen via internet bekijken.

Op https://www.wozwaardeloket.nl kunt u zien welke WOZ- waarde een woning heeft in de nu 86 aangesloten gemeenten. De WOZ-waarden worden wekelijks bijgewerkt.

Iedereen zal de WOZ-waarde van zijn huis kunnen vergelijken met de waarde van zelfgekozen andere woningen. Een transparante WOZ-waarde draagt naar verwachting bij aan de acceptatie van de WOZ-waarde door burgers en verbetert de kwaliteit van die WOZ-waarde zo is de insteek.

De WOZ-waarde wordt getoond samen met een kaart van de omgeving of een luchtfoto, het bouwjaar en de gebruiksoppervlakte. Het gaat om de waarde van woningen niet van bedrijfspanden, die WOZ-waarden van bedrijfspanden worden voorlopig niet openbaar.

De overheid verwacht dat door het transparanter maken van de WOZ-waarde de acceptatie van de WOZ-waarde door belanghebbenden zal toenemen. Tevens wordt verwacht dat de kwaliteit van de WOZ-waardes toeneemt. Belanghebbenden kunnen hun WOZ-waarde nu makkelijk vergelijken met vergelijkbare woningen in de omgeving.

Het vergelijken van WOZ-waardes van woningen door belanghebbenden, kan ook naar voren brengen dat de onderlinge verhoudingen mogelijk niet correct zijn. Zodra die signalen aan het licht komen kan de gemeente die signalen gebruiken om de gegevens die gebruikt zijn bij de taxatie te corrigeren en zo het taxatiemodel te verbeteren.

Belangrijk om te weten is dat alleen de WOZ-waarde zal worden getoond. De andere gegevens die de gemeente heeft gebruikt voor de taxatie, zoals wie de eigenaar is of wat de verkoopprijs is, zijn niet op deze manier te raadplegen. Ook taxatieverslagen worden niet openbaar. U kunt dus enkel de eindwaarde checken. Ook meer informatie over de WOZ waarde in Ouder-Amstel, Ommen, Nuenen Gerwen en Nederwetten, Oost Gelre, Nunspeet en de rest van Nederland.

Alle gemeenten moeten hen WOZ waarden vanaf 1 oktober 2016 openbaar maken. Op dit moment zijn slechts 86 gemeente aangesloten op de landelijke voorziening WOZ.

Indien u twijfelt aan de juistheid van uw WOZ-waarde kunt u contact opnemen met ons team WOZ van specialisten.

Wij kunnen uw WOZ-waarde gratis controleren en indien nodig bezwaar voor u aantekenen.

U kunt ook zelf bezwaar, of bezwaar WOZ, aantekenen, de kans op succes is dan echter stukken kleiner. Landelijke wordt ca. 40 % van de bezwaren gehonoreerd. Bij Bezwaarmaker.nl ligt het slagingspercentage op ca. 86 %.

Wij hebben de ervaring en kennis die u als ‘leek’ ontbeert. Wij weten de weg in de ‘WOZ’ Wereld. Wij besparen tijd en geld voor U!

klantenvertellen logo

3.378+ reviews

Klanten geven ons een 8.7

10

31 jan. 2022

Zeer professioneel en met gewenste resultaat.

Ik ben zeer tevreden over de wijze waarop Bezwaarmaker de bezwaarprocedure heeft uitgevoerd en afgehandeld. Zeer professioneel en uiteindelijk ook met het gewenste resultaat. Ik ben ook zeer tevreden over de wijze waarop ik op de hoogte ben gehouden over de voortgang.

Elle Aanbevelen? Ja

10

22 jan. 2022

prima werk geleverd

Een keer een vragenformulier moeten invullen en de rest ging vanzelf. Verder geen gezeur, alles zelfstandig afgehandeld en het resultaat was super.

R. Aanbevelen? Ja

8

8 feb. 2022

De aanhouder wint

Nadat eerst ons bezwaar was afgewezen zijn we hiertegen in beroep gegaan en met succes. Hartelijk Dank voor wat jullie gedaan hebben, Chapeau

WB Aanbevelen? Ja

9

10 feb. 2022

Prima ik heb vermindering gekregen.

Geen klachten ik heb niets hoeven te doen het ging stilletjes aan mij voorbij en het gebeurde gewoon.

R.p. Beijleveld Aanbevelen? Ja

8

4 feb. 2022

Gerichte info, helder wat zelf wel/ niet doen

Geruststellende gedachte dat jullie procedures in de gaten houden en heldere info vragen en geven. Was even wat cynisch, eerst zien dan geloven. Maar door te cummuniceren met mij heeft mij geholpen in loslaten en vertrouwen hebben met een geweldig resultaat!

S.spigt Aanbevelen? Ja

9

13 feb. 2022

Mijn ervaring is zeer goed.

Mijn ervaring over uw dienst is erg prettig. De klachten richting gemeente over de hoogte van de WOZ-waarde van mijn woning heeft u naar tevredenheid richting gemeente verwerkt. Mijn dank voor uw manier van aanpak.

J.Euser Aanbevelen? Ja

8

19 jan. 2022

De ervaring wordt sterk beïnvloed over het al of niet behalen van succes, In dit geval dus goed

Vakbekwaam, anders zou het bezwaar niet zijn gehonoreerd. Ik werd steeds goed geïnformeerd zodra de procedure daartoe aanleiding gaf.

G.A. Aanbevelen? Ja

10

15 feb. 2022

Vastbijters in positieve zin :-)

Keurig zijn we op de hoogte gehouden ondanks lange doorlooptijd met gemeente. Uitkomst volledig naar wens Dank!

Ron Aanbevelen? Ja

Je hebt ons gezien bij