De specialist in de WOZ en OZB

Nieuws


Wilt u de WOZ-waarde van een woning weten?

Vanaf 1 oktober 2016 kunt u de WOZ-waarde van (bijna) alle woningen via internet bekijken.

Op https://www.wozwaardeloket.nl kunt u zien welke WOZ- waarde een woning heeft in de nu 86 aangesloten gemeenten. De WOZ-waarden worden wekelijks bijgewerkt.

Iedereen zal de WOZ-waarde van zijn huis kunnen vergelijken met de waarde van zelfgekozen andere woningen. Een transparante WOZ-waarde draagt naar verwachting bij aan de acceptatie van de WOZ-waarde door burgers en verbetert de kwaliteit van die WOZ-waarde zo is de insteek.

De WOZ-waarde wordt getoond samen met een kaart van de omgeving of een luchtfoto, het bouwjaar en de gebruiksoppervlakte. Het gaat om de waarde van woningen niet van bedrijfspanden, die WOZ-waarden van bedrijfspanden worden voorlopig niet openbaar.

De overheid verwacht dat door het transparanter maken van de WOZ-waarde de acceptatie van de WOZ-waarde door belanghebbenden zal toenemen. Tevens wordt verwacht dat de kwaliteit van de WOZ-waardes toeneemt. Belanghebbenden kunnen hun WOZ-waarde nu makkelijk vergelijken met vergelijkbare woningen in de omgeving.

Het vergelijken van WOZ-waardes van woningen door belanghebbenden, kan ook naar voren brengen dat de onderlinge verhoudingen mogelijk niet correct zijn. Zodra die signalen aan het licht komen kan de gemeente die signalen gebruiken om de gegevens die gebruikt zijn bij de taxatie te corrigeren en zo het taxatiemodel te verbeteren.  

Belangrijk om te weten is dat alleen de WOZ-waarde zal worden getoond. De andere gegevens die de gemeente heeft gebruikt voor de taxatie, zoals wie de eigenaar is of wat de verkoopprijs is, zijn niet op deze manier te raadplegen. Ook taxatieverslagen worden niet openbaar. U kunt dus enkel de eindwaarde checken.

Alle gemeenten moeten hen WOZ waarden vanaf 1 oktober 2016 openbaar maken. Op dit moment zijn slechts 86 gemeente aangesloten op de landelijke voorziening WOZ.

Indien u twijfelt aan de juistheid van uw WOZ-waarde kunt u contact opnemen met ons team WOZ van specialisten.

Wij kunnen uw WOZ-waarde gratis controleren en indien nodig bezwaar voor u aantekenen.

U kunt ook zelf bezwaar aantekenen, de kans op succes is dan echter stukken kleiner. Landelijke wordt ca. 40 % van de bezwaren gehonoreerd. Bij Bezwaarmaker.nl ligt het slagingspercentage op ca. 86 %.

Wij hebben de ervaring en kennis die u als ‘leek’ ontbeert. Wij weten de weg in de ‘WOZ’ Wereld. Wij besparen tijd en geld voor U!

Terug naar overzicht

Onze beoordeling

8.5

Gebaseerd op onafhankelijke 2992 beoordelingen via klantenvertellen.nl

Alle 2992 beoordelingen

Waarom Bezwaarmaker?

  • Kosteloos bezwaar maken
  • Betaal minder belasting
  • Grotere kans op succes
  • Actief in heel Nederland
  • Deskundig bezwaarschrift

Maak bezwaar
Bezwaarmaker 8.5102992