Het overkomt u wellicht niet elke dag, maar het kan gebeuren dat u door middel van een schenking of als erfgenaam eigenaar wordt van een woning. Dat klinkt leuk, een ‘gratis’ huis, maar er zitten wel wat haken en ogen aan. Het is dan ook zeker het overwegen waard om te onderzoeken of het mogelijk is de WOZ waarde te verlagen. Hierop is namelijk de erfbelasting of de schenkingsbelasting gebaseerd die u verschuldigd bent in het jaar dat de schenking plaatsvond of u de erfenis ontving.

De lasten van een woning uit erfenis of schenking

Als u een woning erft of via een schenking ontvangt dan is de eenmalige belasting die u daarover betaalt niet het enige als het om de kosten gaat. U krijgt van de gemeente een aanslag voor de gemeentelijke belastingen en van het waterschap een aanslag voor de waterschapsheffingen. Deze zijn deels gebaseerd op de WOZ waarde van de woning. Daar komt bij dat deze waarde bij uw inkomen wordt opgeteld in box 1 voor de inkomstenbelasting via het eigenwoningforfait. Het kan dus zeker belangrijk zijn om bezwaar te maken tegen de hoogte van de WOZ waarde.

WOZ verlagen bij een erfenis of schenking

Hoe kan ik de WOZ verlagen van een woning?

De WOZ waarde verlagen van een woning uit erfenis of schenking regelt u door een bezwaarschrift in te dienen bij de gemeente. Veel mensen vinden dat lastig, want u moet immers wel met goede argumenten komen waarom u vindt dat de WOZ te hoog is. U kunt het bezwaar ook laten indienen door de juristen van Bezwaarmaker.nl. Zij beschikken over informatie databases van referentiewoningen in de buurt of elders in het land maar met vergelijkbare kenmerken. Op basis daarvan kan worden bekeken of een bezwaarschrift een goede kans van slagen heeft. Houd er rekening mee dat u op tijd bezwaar laat aantekenen als u bijvoorbeeld een aanslag gemeentelijke belastingen ontvangt. Door middel van een pro forma bezwaar kunnen wij ervoor zorgen dat deze termijn niet wordt overschreden.

Gratis bezwaar tegen de WOZ waarde

De werkwijze van Bezwaarmaker.nl is uniek. U kunt altijd gratis bezwaar maken, ook als u niet in het gelijk wordt gesteld. Als u gelijk krijgt dan dienen we onze factuur in bij de gemeente. Als het bezwaar ongegrond wordt verklaard en we samen tot de conclusie komen dat in beroep gaan geen optie is, dan bent u ook geen kosten verschuldigd. U kunt op die manier dus altijd bezwaar maken tegen de WOZ waarde bij een erfenis of schenking zonder dat u financieel risico loopt.

klantenvertellen logo

3.378+ reviews

Klanten geven ons een 8.7

9

10 feb. 2022

Prima ik heb vermindering gekregen.

Geen klachten ik heb niets hoeven te doen het ging stilletjes aan mij voorbij en het gebeurde gewoon.

R.p. Beijleveld Aanbevelen? Ja

9

13 feb. 2022

Mijn ervaring is zeer goed.

Mijn ervaring over uw dienst is erg prettig. De klachten richting gemeente over de hoogte van de WOZ-waarde van mijn woning heeft u naar tevredenheid richting gemeente verwerkt. Mijn dank voor uw manier van aanpak.

J.Euser Aanbevelen? Ja

8

19 jan. 2022

De ervaring wordt sterk beïnvloed over het al of niet behalen van succes, In dit geval dus goed

Vakbekwaam, anders zou het bezwaar niet zijn gehonoreerd. Ik werd steeds goed geïnformeerd zodra de procedure daartoe aanleiding gaf.

G.A. Aanbevelen? Ja

8

4 feb. 2022

Gerichte info, helder wat zelf wel/ niet doen

Geruststellende gedachte dat jullie procedures in de gaten houden en heldere info vragen en geven. Was even wat cynisch, eerst zien dan geloven. Maar door te cummuniceren met mij heeft mij geholpen in loslaten en vertrouwen hebben met een geweldig resultaat!

S.spigt Aanbevelen? Ja

10

31 jan. 2022

Zeer professioneel en met gewenste resultaat.

Ik ben zeer tevreden over de wijze waarop Bezwaarmaker de bezwaarprocedure heeft uitgevoerd en afgehandeld. Zeer professioneel en uiteindelijk ook met het gewenste resultaat. Ik ben ook zeer tevreden over de wijze waarop ik op de hoogte ben gehouden over de voortgang.

Elle Aanbevelen? Ja

10

22 jan. 2022

prima werk geleverd

Een keer een vragenformulier moeten invullen en de rest ging vanzelf. Verder geen gezeur, alles zelfstandig afgehandeld en het resultaat was super.

R. Aanbevelen? Ja

8

8 feb. 2022

De aanhouder wint

Nadat eerst ons bezwaar was afgewezen zijn we hiertegen in beroep gegaan en met succes. Hartelijk Dank voor wat jullie gedaan hebben, Chapeau

WB Aanbevelen? Ja

10

15 feb. 2022

Vastbijters in positieve zin :-)

Keurig zijn we op de hoogte gehouden ondanks lange doorlooptijd met gemeente. Uitkomst volledig naar wens Dank!

Ron Aanbevelen? Ja

Je hebt ons gezien bij