Waarom kan de WOZ verhogen zinvol zijn? De WOZ waarde verhogen zal immers leiden tot meer belasting betalen. Wanneer je van plan bent om je woning te verkopen, kan verhogen WOZ waarde resulteren in een hogere prijs. Dit zit namelijk zo, geïnteresseerden zullen de WOZ waarde gebruiken om een onafhankelijke waarde-indicatie van het object te krijgen. Is de WOZ waarde te laag ten opzichte van de vraagprijs? Dan kan dit vraagtekens oproepen of jouw vraagprijs wel realistisch is. We zullen je uitleggen wanneer de WOZ verhogen wel, of juist niet, verstandig is.

WOZ waarde verhogen

Wat moet je weten over de WOZ waarde verhogen? Allereerst ligt de waardepeildatum voor WOZ altijd op 1 januari van het voorgaande jaar. De verhoging of verlaging WOZ waarde zal dus pas in effect gaan vanaf de waardepeildatum WOZ. Tenzij Dit verschil 20% of meer is. Dan kan de WOZ met terugwerkende kracht voor de laatste 5 jaar aangepast worden. Dit wordt ook ambtshalve vermindering genoemd. Daarnaast kun je niet het gehele jaar door een aanvraag voor verhogen WOZ waarde indienen. Dit kan alleen binnen de daarvoor gestelde termijn na dagtekening van de WOZ / OZB beschikking. Ten derde werkt een aanvraag niet zoals de meeste gemeentelijke wijzigingen doorgeven werkt. Je zult valide WOZ bezwaar argumenten moeten aanvoeren voor een WOZ verhoging. Hoe dit in zijn werk gaat, lees je op de procedure pagina.

Wat is gunstiger een hoge of lage WOZ waarde?

Waarom zou je een hogere WOZ waarde willen? Verkoop is niet de enige reden waarom de WOZ verhogen gunstig kan zijn. Het klopt dat je minder belasting betaalt bij een lagere WOZ waarde, maar je betaalt misschien wel te veel hypotheekrente. Een hoge waarde biedt de geldverstrekker een lager risico en kan daarom een lagere rente betekenen. Stel je woning is flink in waarde gestegen, maar dit komt niet tot uiting in de WOZ waarde. Een van de valide WOZ bezwaar argumenten voor de WOZ waarde verhogen is uitgevoerd onderhoud of renovatie. Zonder bouwvergunning aanvraag, is de kans groot dat dit niet in de WOZ waarde tot uiting is gekomen.

WOZ verhogen

Verhogen WOZ waarde door Bezwaarmaker

Een veel toegepaste manier van de WOZ wijziging doorgeven, is een WOZ bezwaar voorbeeldbrief gebruiken. Wij van Bezwaarmaker raden dit ten zeerste af. Waarom? Deze voorbeeldbrieven zijn altijd algemeen, ze hebben immers niet jouw woning eigenschappen erin meegenomen. Neem het voorbeeld uit de vorige alinea, dit zijn echt pand individuele eigenschappen die tot verhogen WOZ waarde kunnen leiden. Bij Bezwaarmaker kijkt een ervaren taxateur naar jouw zaak. Dit biedt de beste kans op het daadwerkelijk verhogen WOZ waarde. Vergeet niet het risico: wanneer je WOZ waarde maar beperkt stijgt, betaal je wel extra belasting, maar krijg je misschien geen lagere hypotheekrente.

Dien je aanvraag in of neem contact met ons op

Ieder WOZ bezwaar is weer uniek en daarom dienen wij binnen de bezwaartermijn eerst een pro-forma bezwaar in bij jouw gemeente. Dit stelt de beslistermijn bezwaar WOZ uit en geeft ons de tijd jouw zaak te onderbouwen. Wij gaan voor de WOZ verhogen eerst kijken of de WOZ waarde te laag is. Stel de WOZ waarde is helemaal niet te laag maar juist al aan de hoge kant, dan kunnen wij adviseren niets te doen. Is het zinvol, dan gaan wij WOZ bezwaar maken. Wij noemen alleen de argumenten die van toepassing zijn op de WOZ waarde verhogen. Is de WOZ waarde te laag of normaal? Dan is de kans groot dat we hier ook succes bij boeken. Maak ook nu direct bezwaar aan!

klantenvertellen logo

3.378+ reviews

Klanten geven ons een 8.7

10

15 feb. 2022

Vastbijters in positieve zin :-)

Keurig zijn we op de hoogte gehouden ondanks lange doorlooptijd met gemeente. Uitkomst volledig naar wens Dank!

Ron Aanbevelen? Ja

8

4 feb. 2022

Gerichte info, helder wat zelf wel/ niet doen

Geruststellende gedachte dat jullie procedures in de gaten houden en heldere info vragen en geven. Was even wat cynisch, eerst zien dan geloven. Maar door te cummuniceren met mij heeft mij geholpen in loslaten en vertrouwen hebben met een geweldig resultaat!

S.spigt Aanbevelen? Ja

10

22 jan. 2022

prima werk geleverd

Een keer een vragenformulier moeten invullen en de rest ging vanzelf. Verder geen gezeur, alles zelfstandig afgehandeld en het resultaat was super.

R. Aanbevelen? Ja

8

19 jan. 2022

De ervaring wordt sterk beïnvloed over het al of niet behalen van succes, In dit geval dus goed

Vakbekwaam, anders zou het bezwaar niet zijn gehonoreerd. Ik werd steeds goed geïnformeerd zodra de procedure daartoe aanleiding gaf.

G.A. Aanbevelen? Ja

9

13 feb. 2022

Mijn ervaring is zeer goed.

Mijn ervaring over uw dienst is erg prettig. De klachten richting gemeente over de hoogte van de WOZ-waarde van mijn woning heeft u naar tevredenheid richting gemeente verwerkt. Mijn dank voor uw manier van aanpak.

J.Euser Aanbevelen? Ja

9

10 feb. 2022

Prima ik heb vermindering gekregen.

Geen klachten ik heb niets hoeven te doen het ging stilletjes aan mij voorbij en het gebeurde gewoon.

R.p. Beijleveld Aanbevelen? Ja

10

31 jan. 2022

Zeer professioneel en met gewenste resultaat.

Ik ben zeer tevreden over de wijze waarop Bezwaarmaker de bezwaarprocedure heeft uitgevoerd en afgehandeld. Zeer professioneel en uiteindelijk ook met het gewenste resultaat. Ik ben ook zeer tevreden over de wijze waarop ik op de hoogte ben gehouden over de voortgang.

Elle Aanbevelen? Ja

8

8 feb. 2022

De aanhouder wint

Nadat eerst ons bezwaar was afgewezen zijn we hiertegen in beroep gegaan en met succes. Hartelijk Dank voor wat jullie gedaan hebben, Chapeau

WB Aanbevelen? Ja

Je hebt ons gezien bij