U vraagt zich wellicht af waarom het aantrekkelijk is om de WOZ waarde van uw woning te verlagen. Welnu, het kan u direct geld opleveren als de WOZ waarde van uw woning lager wordt vastgesteld. Veel belastingen die u betaalt als huiseigenaar of inwoner van uw gemeente zijn namelijk op deze waarde gebaseerd. Daarnaast is de WOZ waarde van belang voor het bepalen van het eigen woningforfait waarover u in box 1 inkomstenbelasting betaalt.

Hoe weet ik of mijn WOZ waarde te hoog is?

De huizenprijzen in Nederland stijgen al jaren fors. Dat betekent dat de gemeente ook de WOZ waarde jaarlijks naar boven bijstelt. Vaak blijft die nog wel wat achter bij de marktwaarde, maar dat is niet in alle gevallen zo. De gemeente kan de WOZ te hoog vaststellen als de ambtenaren er bijvoorbeeld van uitgaan dat uw huis in optimale staat verkeert en een hoog energielabel heeft. Als dat niet het geval is dan is de kans groot dat het mogelijk is om de vastgestelde WOZ te verlagen.

Financieel voordeel van een lagere WOZ waarde

Een lagere WOZ betekent direct financieel voordeel voor u. U betaalt namelijk minder belasting als eigenaar van de woning aan de gemeente. Daarnaast is de belasting voor het waterschap lager, want ook deze is gebaseerd op de WOZ waarde van de woning. In sommige gemeenten wordt ook de rioolbelasting vastgesteld aan de hand van de waarde van uw woning. Deze zomaar accepteren omdat er ‘toch niets tegen in te brengen is’ is dus niet verstandig. Als u vermoedt dat de waarde te hoog is dan loont het zeker de moeite om hiertegen bezwaar te maken.


Waarom WOZ Waarde verlagen

Gratis in bezwaar via Bezwaarmaker.nl

Via Bezwaarmaker.nl kunt u kosteloos bezwaar laten maken tegen de vastgestelde WOZ waarde van uw woning. Hiervoor hoeft u zich alleen maar via de website aan te melden. Er wordt direct een pro forma bezwaar ingediend ter stuiting van de bezwaartermijn zoals dit in juridische termen wordt genoemd. Daarna is er meer tijd om gefundeerd bezwaar te maken met goede argumenten. Als de gemeente het bezwaar wil afwijzen wordt er een hoorzitting georganiseerd, hier zullen wij u vertegenwoordigen om de bezwaren nader toe te lichten.

Betaalt u ook te veel belasting over uw eigen woning?

In Nederland betalen circa 1 miljoen woningbezitters te veel belasting omdat hun woning een te hoge WOZ waarde heeft. Uw WOZ verlagen heeft dus een grote kans van slagen. Als u door de gemeente in het gelijk wordt gesteld, dan betaalt de gemeente de kosten voor de procedure aan Bezwaarmaker.nl. Krijgt u ongelijk, dan betaalt u eveneens niets, want dan nemen wij de kosten voor onze rekening. U maakt dus bezwaar woz zonder financieel risico.

klantenvertellen logo

3.378+ reviews

Klanten geven ons een 8.7

8

8 feb. 2022

De aanhouder wint

Nadat eerst ons bezwaar was afgewezen zijn we hiertegen in beroep gegaan en met succes. Hartelijk Dank voor wat jullie gedaan hebben, Chapeau

WB Aanbevelen? Ja

10

22 jan. 2022

prima werk geleverd

Een keer een vragenformulier moeten invullen en de rest ging vanzelf. Verder geen gezeur, alles zelfstandig afgehandeld en het resultaat was super.

R. Aanbevelen? Ja

9

10 feb. 2022

Prima ik heb vermindering gekregen.

Geen klachten ik heb niets hoeven te doen het ging stilletjes aan mij voorbij en het gebeurde gewoon.

R.p. Beijleveld Aanbevelen? Ja

8

4 feb. 2022

Gerichte info, helder wat zelf wel/ niet doen

Geruststellende gedachte dat jullie procedures in de gaten houden en heldere info vragen en geven. Was even wat cynisch, eerst zien dan geloven. Maar door te cummuniceren met mij heeft mij geholpen in loslaten en vertrouwen hebben met een geweldig resultaat!

S.spigt Aanbevelen? Ja

10

31 jan. 2022

Zeer professioneel en met gewenste resultaat.

Ik ben zeer tevreden over de wijze waarop Bezwaarmaker de bezwaarprocedure heeft uitgevoerd en afgehandeld. Zeer professioneel en uiteindelijk ook met het gewenste resultaat. Ik ben ook zeer tevreden over de wijze waarop ik op de hoogte ben gehouden over de voortgang.

Elle Aanbevelen? Ja

9

13 feb. 2022

Mijn ervaring is zeer goed.

Mijn ervaring over uw dienst is erg prettig. De klachten richting gemeente over de hoogte van de WOZ-waarde van mijn woning heeft u naar tevredenheid richting gemeente verwerkt. Mijn dank voor uw manier van aanpak.

J.Euser Aanbevelen? Ja

8

19 jan. 2022

De ervaring wordt sterk beïnvloed over het al of niet behalen van succes, In dit geval dus goed

Vakbekwaam, anders zou het bezwaar niet zijn gehonoreerd. Ik werd steeds goed geïnformeerd zodra de procedure daartoe aanleiding gaf.

G.A. Aanbevelen? Ja

10

15 feb. 2022

Vastbijters in positieve zin :-)

Keurig zijn we op de hoogte gehouden ondanks lange doorlooptijd met gemeente. Uitkomst volledig naar wens Dank!

Ron Aanbevelen? Ja

Je hebt ons gezien bij