De meeste mensen zullen niet staan te springen om hun WOZ waarde verhogen. Het levert immers een hogere financiële last op qua gemeentelijke belastingen en het woningwaarde forfait dat bij het inkomen wordt opgeteld in box 1 bij de inkomstenbelasting. Maar toch kan een hogere WOZ waarde wel voordelen hebben. Daarom is het niet altijd wenselijk om bezwaar te maken tegen de waarde als deze mogelijk aan de hoge kant is. Sterker nog, het kan zelfs voorkomen dat een woningeigenaar in bezwaar gaat omdat hij vindt dat de waarde van zijn woning te laag is.

Verkoop van de woning

Bij verkoop van de woning kan het handig zijn om de WOZ waarde te laten verhogen. Hoe hoger deze waarde, des te hoger de vraagprijs voor het huis kan worden vastgesteld. Houd er wel rekening mee dat de marktwaarde van de woning altijd af kan wijken omdat de WOZ waarde een jaar ‘achter loopt’, deze is altijd van 1 januari van het jaar voorafgaand aan het jaar waarvoor deze waarde wordt toegepast. Dit is te zien op de aanslag gemeentelijke belastingen die u ontvangt. Als de huizenprijzen dalen dan kan het dus zijn dat de WOZ waarde hoger is dan de actuele marktwaarde van uw woning. U moet er dan bij het vaststellen van de vraagprijs rekening mee houden dat het huis wellicht minder zal opbrengen dan de hoogte van de WOZ.

Woz Waarde verhogen

Minder hypotheekrente bij een hogere WOZ waarde

Bij het vaststellen van de hypotheekrente die u betaalt bij de aankoop van een woning met hypotheek wordt gekeken of u recht heeft op Nationale Hypotheekgarantie. Deze NHG kan van belang zijn als u in een positie komt dat u de lasten voor uw woningschuld niet meer kunt betalen. Maar hiervoor betaalt u wel een zogenaamde renteopslag. Als de waarde van de woning boven de grens voor NHG komt wordt de rente dus lager. Dit kan een voordeel opleveren waar u wellicht van wilt profiteren als de verkoopprijs van de woning toch al op de grens zit en de kans dat u gebruik moet maken van NHG gering is. Dit kunt u natuurlijk het beste zelf beoordelen aan de hand van uw financiële situatie. Laat hier altijd een deskundige adviseur naar kijken als u hierover onvoldoende kennis heeft.

Bezwaar maken tegen een te lage WOZ waarde

Vindt u dat de WOZ waarde van uw woning te laag is vastgesteld? U kunt via Bezwaarmaker.nl een procedure laten starten om de WOZ waarde te verhogen. Deze werkt hetzelfde als bij een verzoek tot verlaging van de WOZ waarde. Wordt u in het gelijk gesteld dan betaalt de gemeente de proceskosten aan Bezwaarmaker.nl. Krijgt u geen gelijk dan zijn deze kosten voor onze rekening.

klantenvertellen logo

3.378+ reviews

Klanten geven ons een 8.7

10

22 jan. 2022

prima werk geleverd

Een keer een vragenformulier moeten invullen en de rest ging vanzelf. Verder geen gezeur, alles zelfstandig afgehandeld en het resultaat was super.

R. Aanbevelen? Ja

9

10 feb. 2022

Prima ik heb vermindering gekregen.

Geen klachten ik heb niets hoeven te doen het ging stilletjes aan mij voorbij en het gebeurde gewoon.

R.p. Beijleveld Aanbevelen? Ja

8

4 feb. 2022

Gerichte info, helder wat zelf wel/ niet doen

Geruststellende gedachte dat jullie procedures in de gaten houden en heldere info vragen en geven. Was even wat cynisch, eerst zien dan geloven. Maar door te cummuniceren met mij heeft mij geholpen in loslaten en vertrouwen hebben met een geweldig resultaat!

S.spigt Aanbevelen? Ja

8

8 feb. 2022

De aanhouder wint

Nadat eerst ons bezwaar was afgewezen zijn we hiertegen in beroep gegaan en met succes. Hartelijk Dank voor wat jullie gedaan hebben, Chapeau

WB Aanbevelen? Ja

10

15 feb. 2022

Vastbijters in positieve zin :-)

Keurig zijn we op de hoogte gehouden ondanks lange doorlooptijd met gemeente. Uitkomst volledig naar wens Dank!

Ron Aanbevelen? Ja

9

13 feb. 2022

Mijn ervaring is zeer goed.

Mijn ervaring over uw dienst is erg prettig. De klachten richting gemeente over de hoogte van de WOZ-waarde van mijn woning heeft u naar tevredenheid richting gemeente verwerkt. Mijn dank voor uw manier van aanpak.

J.Euser Aanbevelen? Ja

8

19 jan. 2022

De ervaring wordt sterk beïnvloed over het al of niet behalen van succes, In dit geval dus goed

Vakbekwaam, anders zou het bezwaar niet zijn gehonoreerd. Ik werd steeds goed geïnformeerd zodra de procedure daartoe aanleiding gaf.

G.A. Aanbevelen? Ja

10

31 jan. 2022

Zeer professioneel en met gewenste resultaat.

Ik ben zeer tevreden over de wijze waarop Bezwaarmaker de bezwaarprocedure heeft uitgevoerd en afgehandeld. Zeer professioneel en uiteindelijk ook met het gewenste resultaat. Ik ben ook zeer tevreden over de wijze waarop ik op de hoogte ben gehouden over de voortgang.

Elle Aanbevelen? Ja

Je hebt ons gezien bij