Partijleiders waren door de vele debatten niet van de buis te slaan tijdens de campagne voor de Tweede Kamerverkiezingen. En eindelijk ging het debat vooral over de crisis. Nederlanders zijn wakker geworden en beseffen dat islam en hoofddoekjes niet de belangrijkste thema’s ter wereld zijn, maar dat de eurocrisis moet worden opgelost.

De strijd concentreert zich op financieel-economische onderwerpen, vooral bezuinigingen en de hoogte van belastingen. Vreemd genoeg zwijgen de partijprogramma’s over wat er gaat gebeuren met lokale belastingen. Alleen D66 maakt een heel obligate opmerking dat de OZB ‘passend’ moet zijn.

De bezuinigingen zullen de komende jaren vooral gemeenten hard treffen. En lokale besturen hebben weinig manoeuvreerruimte, vooral door het kleine ‘belastinggebied’. Lokale overheden zijn voor het overgrote deel van hun inkomen afhankelijk van het Rijk. Het is te verwachten dat gemeenten de klappen zullen pogen op te vangen door lokale tarieven en belastingen – vooral de OZB – te verhogen. Linksom of rechtsom krijgen de burgers de rekening gepresenteerd.

Als burgers minder hypotheekrente kunnen aftrekken en daarnaast ook nog eens meer OZB moeten betalen, zou de crisis op de huizenmarkt zich wel eens kunnen verdiepen. Immers, de waarde van huizen loopt terug, maar de OZB was afgelopen april voor veel mensen al veel hoger. Vreemd, als je weet dat het huis vaak minder waard is geworden. De OZB lijkt meer bepaald te worden door de financiële situatie van de gemeente dan door de logica van de huizenmarkt.

Door de politieke instabiliteit op landelijk niveau heeft de economische crisis de portemonnee van de burgers nog niet bereikt. Als Nederland na 12 september eindelijk een stabiel kabinet krijgt dat echt bezuinigt, zullen gemeenten inleveren. Maar wethouders willen liever geen voorzieningen wegbezuinigen en zullen de makkelijkste manier kiezen om inkomsten te verhogen: de OZB. Burgers die hun koopkracht achteruit zien hollen, zullen minder consumeren, minder investeren en grote aankopen uitstellen. Gemeenten zullen de crisis verdiepen. Ook meer informatie over de WOZ waarde in Heerhugowaard, Heumen, Heerlen, Heusden, Heeze-Leende en de rest van Nederland.

Bron: VNG magazine

klantenvertellen logo

3.378+ reviews

Klanten geven ons een 8.7

10

22 jan. 2022

prima werk geleverd

Een keer een vragenformulier moeten invullen en de rest ging vanzelf. Verder geen gezeur, alles zelfstandig afgehandeld en het resultaat was super.

R. Aanbevelen? Ja

9

10 feb. 2022

Prima ik heb vermindering gekregen.

Geen klachten ik heb niets hoeven te doen het ging stilletjes aan mij voorbij en het gebeurde gewoon.

R.p. Beijleveld Aanbevelen? Ja

8

19 jan. 2022

De ervaring wordt sterk beïnvloed over het al of niet behalen van succes, In dit geval dus goed

Vakbekwaam, anders zou het bezwaar niet zijn gehonoreerd. Ik werd steeds goed geïnformeerd zodra de procedure daartoe aanleiding gaf.

G.A. Aanbevelen? Ja

10

31 jan. 2022

Zeer professioneel en met gewenste resultaat.

Ik ben zeer tevreden over de wijze waarop Bezwaarmaker de bezwaarprocedure heeft uitgevoerd en afgehandeld. Zeer professioneel en uiteindelijk ook met het gewenste resultaat. Ik ben ook zeer tevreden over de wijze waarop ik op de hoogte ben gehouden over de voortgang.

Elle Aanbevelen? Ja

10

15 feb. 2022

Vastbijters in positieve zin :-)

Keurig zijn we op de hoogte gehouden ondanks lange doorlooptijd met gemeente. Uitkomst volledig naar wens Dank!

Ron Aanbevelen? Ja

9

13 feb. 2022

Mijn ervaring is zeer goed.

Mijn ervaring over uw dienst is erg prettig. De klachten richting gemeente over de hoogte van de WOZ-waarde van mijn woning heeft u naar tevredenheid richting gemeente verwerkt. Mijn dank voor uw manier van aanpak.

J.Euser Aanbevelen? Ja

8

4 feb. 2022

Gerichte info, helder wat zelf wel/ niet doen

Geruststellende gedachte dat jullie procedures in de gaten houden en heldere info vragen en geven. Was even wat cynisch, eerst zien dan geloven. Maar door te cummuniceren met mij heeft mij geholpen in loslaten en vertrouwen hebben met een geweldig resultaat!

S.spigt Aanbevelen? Ja

8

8 feb. 2022

De aanhouder wint

Nadat eerst ons bezwaar was afgewezen zijn we hiertegen in beroep gegaan en met succes. Hartelijk Dank voor wat jullie gedaan hebben, Chapeau

WB Aanbevelen? Ja

Je hebt ons gezien bij