Terug naar het overzicht

Heeft u wel eens nagedacht over de mogelijkheid om de WOZ waarde voor uw tweede woning te verlagen? Als u een tweede woning heeft dan betaalt u daarover, net als voor een koophuis waar u zelf in woont, onroerendezaakbelasting. Het verschil tussen een woning voor eigen gebruik en een woning voor de verhuur of recreatief gebruik is dat de waarde wordt opgenomen in box 3 als het gaat om de inkomstenbelasting. In deze box staat ook uw spaargeld en ander vermogen. Hierover betaalt u fors meer belasting dan over uw eigen woning in box 1. Het loont dus zeker de moeite om te kijken of de WOZ waarde van uw tweede woning kan worden verlaagd.

Klopt de WOZ waarde voor mijn tweede woning?

De WOZ waarde voor woningen en andere gebouwen wordt bepaald door de gemeente. Deze waarde is belangrijk, want op basis van dit bedrag wordt uw onroerendezaakbelasting bepaald. Ook de waterschapsbelasting is gebaseerd op de WOZ waarde en soms ook de rioolbelasting. Hoe hoger de WOZ waarde, des te meer gemeentelijke belasting u betaalt. En daar komt dan de belasting van het vermogen in uw tweede huis in box 3 voor de inkomstenbelasting nog bij. Het is dus heel belangrijk om te laten uitzoeken of de door de gemeente vastgestelde WOZ-waarde voor uw tweede woning wel juist is. Misschien kunt u deze verlagen.

Woz bezwaar maken

Maak bezwaar tegen de vastgestelde WOZ-waarde

In Nederland hebben naar schatting 1 miljoen woningen een te hoge WOZ waarde. De kans dat u de WOZ waarde van uw tweede woning kunt verlagen is dus zeker aanwezig. Hiervoor moet u een bezwaarschrift indienen bij uw gemeente. Maar wat zet u als argumenten in uw bezwaarschrift? Dat is wel belangrijk, want met een simpel ‘ik vind de WOZ waarde te hoog en dus maak ik bezwaar’ komt u er niet. Bij Bezwaarmaker.nl kunt u gratis bezwaar laten maken tegen de vastgestelde WOZ waarde van uw tweede woning.

De werkwijze van Bezwaarmaker.nl

U kunt zich direct aanmelden als u de WOZ waarde van uw tweede woning wilt verlagen. Namens u wordt een pro forma bezwaarschrift ingediend om de bezwaartermijn niet te overschrijden. Vervolgens wordt er een inhoudelijk bezwaar geformuleerd door de specialisten van Bezwaarmaker.nl. Een hoorzitting kan deel uitmaken van de procedure, u wordt daar vertegenwoordigd door één van onze juristen. Wordt u in het gelijk gesteld? Dan feliciteren we u met de uitkomst. Er zijn voor u geen kosten, deze worden betaald door de ‘verliezende partij’, in dit geval dus de gemeente. Wordt uw bezwaar afgewezen? Dan overleggen we of we in beroep gaan. Ook als uw zaak geen positief resultaat heeft bent u geen kosten verschuldigd. Dien uw WOZ bezwaar direct in via de kop op de website en we gaan meteen voor u aan de slag.

Terug naar het overzicht
klantenvertellen logo

3.378+ reviews

Klanten geven ons een 8.7

8

8 feb. 2022

De aanhouder wint

Nadat eerst ons bezwaar was afgewezen zijn we hiertegen in beroep gegaan en met succes. Hartelijk Dank voor wat jullie gedaan hebben, Chapeau

WB Aanbevelen? Ja

9

13 feb. 2022

Mijn ervaring is zeer goed.

Mijn ervaring over uw dienst is erg prettig. De klachten richting gemeente over de hoogte van de WOZ-waarde van mijn woning heeft u naar tevredenheid richting gemeente verwerkt. Mijn dank voor uw manier van aanpak.

J.Euser Aanbevelen? Ja

10

15 feb. 2022

Vastbijters in positieve zin :-)

Keurig zijn we op de hoogte gehouden ondanks lange doorlooptijd met gemeente. Uitkomst volledig naar wens Dank!

Ron Aanbevelen? Ja

8

19 jan. 2022

De ervaring wordt sterk beïnvloed over het al of niet behalen van succes, In dit geval dus goed

Vakbekwaam, anders zou het bezwaar niet zijn gehonoreerd. Ik werd steeds goed geïnformeerd zodra de procedure daartoe aanleiding gaf.

G.A. Aanbevelen? Ja

8

4 feb. 2022

Gerichte info, helder wat zelf wel/ niet doen

Geruststellende gedachte dat jullie procedures in de gaten houden en heldere info vragen en geven. Was even wat cynisch, eerst zien dan geloven. Maar door te cummuniceren met mij heeft mij geholpen in loslaten en vertrouwen hebben met een geweldig resultaat!

S.spigt Aanbevelen? Ja

9

10 feb. 2022

Prima ik heb vermindering gekregen.

Geen klachten ik heb niets hoeven te doen het ging stilletjes aan mij voorbij en het gebeurde gewoon.

R.p. Beijleveld Aanbevelen? Ja

10

31 jan. 2022

Zeer professioneel en met gewenste resultaat.

Ik ben zeer tevreden over de wijze waarop Bezwaarmaker de bezwaarprocedure heeft uitgevoerd en afgehandeld. Zeer professioneel en uiteindelijk ook met het gewenste resultaat. Ik ben ook zeer tevreden over de wijze waarop ik op de hoogte ben gehouden over de voortgang.

Elle Aanbevelen? Ja

10

22 jan. 2022

prima werk geleverd

Een keer een vragenformulier moeten invullen en de rest ging vanzelf. Verder geen gezeur, alles zelfstandig afgehandeld en het resultaat was super.

R. Aanbevelen? Ja

Je hebt ons gezien bij