Terug naar het overzicht

De coronacrisis heeft flinke gevolgen gehad voor de huizenprijzen en dus ook voor de WOZ waarde van woningen. Toen Nederland met de eerste lockdown te maken kreeg en thuiswerken de norm werd kwamen veel mensen tot de conclusie dat ze meer ruimte wilden. Dus gingen ze op zoek naar grotere woningen, vooral buiten de Randstad, want daar waren de huizen goedkoper. Maar dat duurde niet lang, omdat de vraag naar woningen ook in andere regio’s fors toenam. Daar kwam bij dat er minder werd gebouwd om verschillende redenen.

Minder nieuwe huizen, hogere prijzen

Vanwege corona kwamen fabrieken in het buitenland stil te liggen. Hierdoor stokte de aanvoer van bouwmaterialen en grondstoffen zoals hout en staal. Op bouwplaatsen kon vaak wel worden doorgewerkt omdat afstand houden daar minder een issue was. Maar ook bouwvakkers kregen te maken met coronabesmetting en moesten thuis in quarantaine. Daar kwam nog bij dat er vanwege strengere regels voor de uitstoot van stikstof projecten noodgedwongen moesten worden stilgelegd of aangepast. Allemaal factoren die ervoor zorgden dat de huizenprijzen nog harder stegen dan ze al deden. Dit had uiteraard zijn weerslag op de WOZ waarde.

Coronacrisis woz waarde

Worden huizen in de toekomst weer goedkoper?

De huizenmarkt fluctueert altijd, dat is nooit anders geweest. Volgens de wetten van de economie komt er dus zeker een periode waarin huizen weer goedkoper worden. Er is anno 2022 al sprake van een, zij het zeer geringe, daling van de huizenprijzen. Die wordt veroorzaakt door de stijgende hypotheekrente. Die is weer het gevolg van de forse inflatie. De inflatie is deels het gevolg van corona, maar wordt vooral ook veroorzaakt door de oorlog in Oekraïne, waardoor met name energieprijzen fors zijn gestegen. Dit heeft weer zijn weerslag op veel zaken, waaronder ook de bouw van woningen die fors duurder uitpakt.

Kan ik dan toch bezwaar maken tegen mijn WOZ waarde?

Ook al spelen er anno 2022 zaken die van invloed zijn op de WOZ waarde van uw woning, dat neemt niet weg dat u dan maar geen bezwaar moet maken als u vindt dat deze waarde te hoog is. Het kan immers nog steeds zo zijn dat een bezwaar wel degelijk succesvol is. Bij Bezwaarmaker.nl beschikken we over een schat aan informatie uit databases op grond waarvan we kunnen inschatten of het zinvol is om bezwaar te maken. Een pro forma bezwaar, om overschrijding van de bezwaartermijn te voorkomen, kan uiteraard altijd worden ingediend. De beargumentering kan dan op een later moment. U loopt geen risico als u door ons bezwaar laat maken, want ook als u niet in het gelijk wordt gesteld zijn er voor u geen kosten. Realiseer u dat in Nederland de WOZ waarde van minstens 1 miljoen huizen te hoog is en neem vandaag nog de stap om bezwaar woz te maken. Het is in een paar minuten geregeld.

Terug naar het overzicht
Over de auteur
Ko
Ko Maas
Ko Maas is de oprichter van Bezwaarmaker.nl. Als WOZ-taxateur hebben we in het verleden aan de andere kant van de medaille gewerkt, voor diverse gemeenten. Er werd mijns inziens over het algemeen te luchtig omgegaan met bezwaarschriften. Men werd veelal met een kluitje het riet in gestuurd. Dit was voor mij de aanleiding om met Bezwaarmaker.nl te starten en mensen te helpen naar een eerlijke WOZ-waarde.
klantenvertellen logo

3.378+ reviews

Klanten geven ons een 8.7

10

22 jan. 2022

prima werk geleverd

Een keer een vragenformulier moeten invullen en de rest ging vanzelf. Verder geen gezeur, alles zelfstandig afgehandeld en het resultaat was super.

R. Aanbevelen? Ja

9

13 feb. 2022

Mijn ervaring is zeer goed.

Mijn ervaring over uw dienst is erg prettig. De klachten richting gemeente over de hoogte van de WOZ-waarde van mijn woning heeft u naar tevredenheid richting gemeente verwerkt. Mijn dank voor uw manier van aanpak.

J.Euser Aanbevelen? Ja

10

31 jan. 2022

Zeer professioneel en met gewenste resultaat.

Ik ben zeer tevreden over de wijze waarop Bezwaarmaker de bezwaarprocedure heeft uitgevoerd en afgehandeld. Zeer professioneel en uiteindelijk ook met het gewenste resultaat. Ik ben ook zeer tevreden over de wijze waarop ik op de hoogte ben gehouden over de voortgang.

Elle Aanbevelen? Ja

10

15 feb. 2022

Vastbijters in positieve zin :-)

Keurig zijn we op de hoogte gehouden ondanks lange doorlooptijd met gemeente. Uitkomst volledig naar wens Dank!

Ron Aanbevelen? Ja

8

8 feb. 2022

De aanhouder wint

Nadat eerst ons bezwaar was afgewezen zijn we hiertegen in beroep gegaan en met succes. Hartelijk Dank voor wat jullie gedaan hebben, Chapeau

WB Aanbevelen? Ja

8

19 jan. 2022

De ervaring wordt sterk beïnvloed over het al of niet behalen van succes, In dit geval dus goed

Vakbekwaam, anders zou het bezwaar niet zijn gehonoreerd. Ik werd steeds goed geïnformeerd zodra de procedure daartoe aanleiding gaf.

G.A. Aanbevelen? Ja

9

10 feb. 2022

Prima ik heb vermindering gekregen.

Geen klachten ik heb niets hoeven te doen het ging stilletjes aan mij voorbij en het gebeurde gewoon.

R.p. Beijleveld Aanbevelen? Ja

8

4 feb. 2022

Gerichte info, helder wat zelf wel/ niet doen

Geruststellende gedachte dat jullie procedures in de gaten houden en heldere info vragen en geven. Was even wat cynisch, eerst zien dan geloven. Maar door te cummuniceren met mij heeft mij geholpen in loslaten en vertrouwen hebben met een geweldig resultaat!

S.spigt Aanbevelen? Ja

Je hebt ons gezien bij