Terug naar het overzicht

De coronacrisis heeft flinke gevolgen gehad voor de huizenprijzen en dus ook voor de WOZ waarde van woningen. Toen Nederland met de eerste lockdown te maken kreeg en thuiswerken de norm werd kwamen veel mensen tot de conclusie dat ze meer ruimte wilden. Dus gingen ze op zoek naar grotere woningen, vooral buiten de Randstad, want daar waren de huizen goedkoper. Maar dat duurde niet lang, omdat de vraag naar woningen ook in andere regio’s fors toenam. Daar kwam bij dat er minder werd gebouwd om verschillende redenen.

Minder nieuwe huizen, hogere prijzen

Vanwege corona kwamen fabrieken in het buitenland stil te liggen. Hierdoor stokte de aanvoer van bouwmaterialen en grondstoffen zoals hout en staal. Op bouwplaatsen kon vaak wel worden doorgewerkt omdat afstand houden daar minder een issue was. Maar ook bouwvakkers kregen te maken met coronabesmetting en moesten thuis in quarantaine. Daar kwam nog bij dat er vanwege strengere regels voor de uitstoot van stikstof projecten noodgedwongen moesten worden stilgelegd of aangepast. Allemaal factoren die ervoor zorgden dat de huizenprijzen nog harder stegen dan ze al deden. Dit had uiteraard zijn weerslag op de WOZ waarde.

Coronacrisis woz waarde

Worden huizen in de toekomst weer goedkoper?

De huizenmarkt fluctueert altijd, dat is nooit anders geweest. Volgens de wetten van de economie komt er dus zeker een periode waarin huizen weer goedkoper worden. Er is anno 2022 al sprake van een, zij het zeer geringe, daling van de huizenprijzen. Die wordt veroorzaakt door de stijgende hypotheekrente. Die is weer het gevolg van de forse inflatie. De inflatie is deels het gevolg van corona, maar wordt vooral ook veroorzaakt door de oorlog in Oekraïne, waardoor met name energieprijzen fors zijn gestegen. Dit heeft weer zijn weerslag op veel zaken, waaronder ook de bouw van woningen die fors duurder uitpakt.

Kan ik dan toch bezwaar maken tegen mijn WOZ waarde?

Ook al spelen er anno 2022 zaken die van invloed zijn op de WOZ waarde van uw woning, dat neemt niet weg dat u dan maar geen bezwaar moet maken als u vindt dat deze waarde te hoog is. Het kan immers nog steeds zo zijn dat een bezwaar wel degelijk succesvol is. Bij Bezwaarmaker.nl beschikken we over een schat aan informatie uit databases op grond waarvan we kunnen inschatten of het zinvol is om bezwaar te maken. Een pro forma bezwaar, om overschrijding van de bezwaartermijn te voorkomen, kan uiteraard altijd worden ingediend. De beargumentering kan dan op een later moment. U loopt geen risico als u door ons bezwaar laat maken, want ook als u niet in het gelijk wordt gesteld zijn er voor u geen kosten. Realiseer u dat in Nederland de WOZ waarde van minstens 1 miljoen huizen te hoog is en neem vandaag nog de stap om bezwaar woz te maken. Het is in een paar minuten geregeld.

Terug naar het overzicht
Over de auteur
Ko
Ko Maas
Ko Maas is de oprichter van Bezwaarmaker.nl. Als WOZ-taxateur hebben we in het verleden aan de andere kant van de medaille gewerkt, voor diverse gemeenten. Er werd mijns inziens over het algemeen te luchtig omgegaan met bezwaarschriften. Men werd veelal met een kluitje het riet in gestuurd. Dit was voor mij de aanleiding om met Bezwaarmaker.nl te starten en mensen te helpen naar een eerlijke WOZ-waarde.
klantenvertellen logo

3.378+ reviews

Klanten geven ons een 8.7

10

15 feb. 2022

Vastbijters in positieve zin :-)

Keurig zijn we op de hoogte gehouden ondanks lange doorlooptijd met gemeente. Uitkomst volledig naar wens Dank!

Ron Aanbevelen? Ja

Je hebt ons gezien bij