De specialist in de WOZ en OZB

Nieuws


Lagere waardering verpachte woningen

Verpachte woningen mogen voor de schenk- en erfbelasting en box 3 van de inkomstenbelasting gewaardeerd worden op een lagere waarde dan de WOZ-waarde. Dt blijkt uit het wetsvoorstel Overige fiscale maatregelen 2012 dat op Prinsjesdag is ingediend bij de Tweede Kamer.
 

De WOZ-waarde van duurzaam verpachte woningen wijkt significant af van de waarde in het economische verkeer van die woningen. Voor box 3 en de erf- en schenkbelasting worden deze woningen echter gewaardeerd op de WOZ-waarde. Voor 2010 is bij beleidsbesluit , vooruitlopend op wetgeving, bepaald dat voor de schenk- en erfbelasting en voor box 3 voor de waardering van verpachte woningen aangesloten mag worden bij de waardering van verhuurde woningen die onder de huurbescherming vallen, omdat waardering van verpachte woningen aan de hand van de tabel voor verhuurde woningen leidt tot een goede benadering van de waarde in het economische verkeer van die verpachte woningen.
 

Verpachte verhuurde woningen worden gewaardeerd door de WOZ-waarde te vermenigvuldigen met een leegwaarderatio die bij algemene maatregel van bestuur is vastgesteld. Deze van de WOZ-waarde afwijkende waardering voor verpachte woningen wordt nu wettelijk verankerd voor jaren na 2010.
 

Bezwaarmaker.nl controleert uw WOZ-waarde gratis! Indien nodig maken wij bezwaar woz voor U!

Terug naar overzicht

Onze beoordeling

8.5

Gebaseerd op onafhankelijke 2990 beoordelingen via klantenvertellen.nl

Alle 2990 beoordelingen

Waarom Bezwaarmaker?

  • Kosteloos bezwaar maken
  • Betaal minder belasting
  • Grotere kans op succes
  • Actief in heel Nederland
  • Deskundig bezwaarschrift

Maak bezwaar
Bezwaarmaker 8.5102990