Deloitte en de NGF presenteerden tijdens de NGF Themadag het handboek ‘Wegwijs in WOZ en lokale heffingen voor golfbanen'.
De WOZ- waardebepaling van onroerende zaken, zoals de baan en het clubhuis, is voor golfbanen van groot belang.
De hoogte hiervan heeft direct invloed op lokale heffingen en bepaalt de belasting die uiteindelijk betaald dient te worden.

Toch controleren weinig golfbanen hun WOZ-beschikking en gaan er vanuit dat de waarde van de onroerende zaken klopt.
Een gemiste kans. Ondanks de dalende grondprijzen, zijn onroerendezaakbelastingen en watersysteemheffingen flink gestegen.
De hoogte van deze heffingen is (geheel of gedeeltelijk) gebaseerd op de WOZ-waarde.

Veel golfbanen realiseren zich niet dat de WOZ-waarde gebaseerd kan zijn op niet gerealiseerde en niet realistische gemeentelijke gronduitgifteprijzen.
De meeste WOZ-beschikkingen zijn 28 februari jl. afgegeven. Golfbanen hebben vanaf dat moment zes weken de tijd om in bezwaar woz te gaan tegen deze beschikking.
Volgens Liesbeth Gramsbergen, Director Tax bij Deloitte, nemen golfbanen te weinig de stap richting gemeenten.

“Golfbanen laten zich afschrikken door de positie van gemeenten en zien op tegen het papierwerk wanneer zij in beroep gaan.
De hoogte van de WOZ-waarde wordt door gemeenten, waterschappen en de Belastingdienst gebruikt bij de vaststelling van diverse belastingen.

De WOZ-waarde is daarom erg belangrijk”. Publicatie Deloitte en De Nederlandse Golf Federatie presenteerden tijdens de nationale NGF Themadag het handboek ‘Wegwijs in WOZ en lokale heffingen voor golfbanen’. Dit handboek biedt golfbanen inzicht in WOZ-beschikkingen en aanslagen, hoe de WOZ-waarde tot stand komen, hoe zij hierover een oordeel kunnen vormen en hoe hier tegen te ageren. Ook meer informatie over de WOZ waarde in en Mill en Sint Hubert, Moerdijk, Marum, West Betuwe, Medemblik de rest van Nederland.

bron: www.ngf.nl

klantenvertellen logo

3.378+ reviews

Klanten geven ons een 8.7

10

22 jan. 2022

prima werk geleverd

Een keer een vragenformulier moeten invullen en de rest ging vanzelf. Verder geen gezeur, alles zelfstandig afgehandeld en het resultaat was super.

R. Aanbevelen? Ja

9

13 feb. 2022

Mijn ervaring is zeer goed.

Mijn ervaring over uw dienst is erg prettig. De klachten richting gemeente over de hoogte van de WOZ-waarde van mijn woning heeft u naar tevredenheid richting gemeente verwerkt. Mijn dank voor uw manier van aanpak.

J.Euser Aanbevelen? Ja

10

31 jan. 2022

Zeer professioneel en met gewenste resultaat.

Ik ben zeer tevreden over de wijze waarop Bezwaarmaker de bezwaarprocedure heeft uitgevoerd en afgehandeld. Zeer professioneel en uiteindelijk ook met het gewenste resultaat. Ik ben ook zeer tevreden over de wijze waarop ik op de hoogte ben gehouden over de voortgang.

Elle Aanbevelen? Ja

8

19 jan. 2022

De ervaring wordt sterk beïnvloed over het al of niet behalen van succes, In dit geval dus goed

Vakbekwaam, anders zou het bezwaar niet zijn gehonoreerd. Ik werd steeds goed geïnformeerd zodra de procedure daartoe aanleiding gaf.

G.A. Aanbevelen? Ja

10

15 feb. 2022

Vastbijters in positieve zin :-)

Keurig zijn we op de hoogte gehouden ondanks lange doorlooptijd met gemeente. Uitkomst volledig naar wens Dank!

Ron Aanbevelen? Ja

8

8 feb. 2022

De aanhouder wint

Nadat eerst ons bezwaar was afgewezen zijn we hiertegen in beroep gegaan en met succes. Hartelijk Dank voor wat jullie gedaan hebben, Chapeau

WB Aanbevelen? Ja

9

10 feb. 2022

Prima ik heb vermindering gekregen.

Geen klachten ik heb niets hoeven te doen het ging stilletjes aan mij voorbij en het gebeurde gewoon.

R.p. Beijleveld Aanbevelen? Ja

8

4 feb. 2022

Gerichte info, helder wat zelf wel/ niet doen

Geruststellende gedachte dat jullie procedures in de gaten houden en heldere info vragen en geven. Was even wat cynisch, eerst zien dan geloven. Maar door te cummuniceren met mij heeft mij geholpen in loslaten en vertrouwen hebben met een geweldig resultaat!

S.spigt Aanbevelen? Ja

Je hebt ons gezien bij