Ben je het niet eens met de vastgestelde WOZ-waarde van je woning? Dan is het goed om te weten dat er een mogelijkheid is om bezwaar aan te tekenen tegen deze waardebepaling. Een bekende methode om dit te doen, is via No Cure No Pay. In deze blogpost zullen we dieper ingaan op wat dit precies inhoudt en hoe je hiermee kunt besparen op zowel tijd als geld.

Wat is de WOZ-waarde?

Laten we eerst even stilstaan bij wat de WOZ-waarde nu eigenlijk betekent. De afkorting staat voor Waardering Onroerende Zaken en wordt jaarlijks door gemeentes vastgesteld. Deze waarde vormt de basis voor verschillende belastingen, zoals de onroerendezaakbelasting (ozb) en de inkomstenbelasting.

Waarom bezwaar maken?

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom je bezwaar wilt maken tegen de WOZ-waarde van jouw woning. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat jouw woning in vergelijking met andere vergelijkbare woningen in de buurt een hogere of lagere waarde heeft gekregen. Ook kan het voorkomen dat er bouwkundige gebreken zijn die niet zijn meegenomen in de taxatie.

No Cure No Pay: Wat houdt het in?

Bij het indienen van een bezwaarschrift via No Cure No Pay hoef je geen kosten te betalen aan een juridisch adviesbureau of advocaat als het bezwaar niet succesvol is. Pas wanneer het bezwaar gegrond wordt verklaard en er een verlaging van de WOZ-waarde plaatsvindt, zal er een vergoeding worden gevraagd. Deze vergoeding is meestal een percentage van het behaalde financiële voordeel, bijvoorbeeld 30%.

De voordelen van No Cure No Pay

Het indienen van een bezwaarschrift via No Cure No Pay heeft verschillende voordelen. Ten eerste hoef je geen hoge kosten te betalen als het bezwaar niet succesvol is. Hierdoor loop je geen financieel risico en kun je zonder zorgen bezwaar maken tegen de WOZ-waarde.

Daarnaast hebben juridisch adviesbureaus die werken op basis van No Cure No Pay vaak veel ervaring met dit soort procedures. Ze kennen de regels en wetten omtrent de WOZ-waarde en kunnen jouw bezwaarschrift op professionele wijze opstellen. Dit vergroot de kans dat jouw bezwaar gegrond wordt verklaard.

Bespaar tijd en energie

Het indienen van een bezwaarschrift kan tijdrovend zijn, vooral als je zelf weinig kennis hebt van de juridische aspecten die hierbij komen kijken. Door gebruik te maken van No Cure No Pay hoef je zelf geen tijd en energie te steken in het uitzoeken van alle regels rondom de WOZ-waarde en het opstellen van het bezwaarschrift. Het juridisch adviesbureau neemt deze taak volledig uit handen, zodat jij je kunt richten op andere belangrijke zaken in jouw leven.

Hoe werkt het?

Het proces van No Cure No Pay is vrij eenvoudig. Je dient allereerst contact op te nemen met een juridisch adviesbureau dat gespecialiseerd is in WOZ-bezwaren via deze methode. Zij zullen jou vragen om de benodigde documenten aan te leveren, zoals de beschikking van de WOZ-waarde en eventuele andere relevante documentatie.

Vervolgens zal het bureau het bezwaarschrift opstellen en indienen bij jouw gemeente. Zij zullen alle correspondentie met betrekking tot het bezwaar voor jou afhandelen en je op de hoogte houden van de voortgang. Als het bezwaar gegrond wordt verklaard, zal het bureau ervoor zorgen dat de verlaging van de WOZ-waarde wordt doorgevoerd.

Conclusie

Als je het niet eens bent met de vastgestelde WOZ-waarde van jouw woning, is het indienen van een bezwaarschrift via No Cure No Pay een interessante optie om te overwegen. Het biedt verschillende voordelen, zoals geen kosten bij een niet succesvol bezwaar, professionele begeleiding tijdens het proces en tijdsbesparing voor jou als woningeigenaar.

Let wel op dat je altijd goed kijkt naar de voorwaarden die gelden bij No Cure No Pay bureaus en dat je alleen in zee gaat met betrouwbare partijen. Met behulp van deze methode kun jij mogelijk besparen op belastingen en daarmee onnodige kosten voorkomen.

klantenvertellen logo

3.378+ reviews

Klanten geven ons een 8.7

10

15 feb. 2022

Vastbijters in positieve zin :-)

Keurig zijn we op de hoogte gehouden ondanks lange doorlooptijd met gemeente. Uitkomst volledig naar wens Dank!

Ron Aanbevelen? Ja

8

4 feb. 2022

Gerichte info, helder wat zelf wel/ niet doen

Geruststellende gedachte dat jullie procedures in de gaten houden en heldere info vragen en geven. Was even wat cynisch, eerst zien dan geloven. Maar door te cummuniceren met mij heeft mij geholpen in loslaten en vertrouwen hebben met een geweldig resultaat!

S.spigt Aanbevelen? Ja

10

22 jan. 2022

prima werk geleverd

Een keer een vragenformulier moeten invullen en de rest ging vanzelf. Verder geen gezeur, alles zelfstandig afgehandeld en het resultaat was super.

R. Aanbevelen? Ja

10

31 jan. 2022

Zeer professioneel en met gewenste resultaat.

Ik ben zeer tevreden over de wijze waarop Bezwaarmaker de bezwaarprocedure heeft uitgevoerd en afgehandeld. Zeer professioneel en uiteindelijk ook met het gewenste resultaat. Ik ben ook zeer tevreden over de wijze waarop ik op de hoogte ben gehouden over de voortgang.

Elle Aanbevelen? Ja

9

10 feb. 2022

Prima ik heb vermindering gekregen.

Geen klachten ik heb niets hoeven te doen het ging stilletjes aan mij voorbij en het gebeurde gewoon.

R.p. Beijleveld Aanbevelen? Ja

9

13 feb. 2022

Mijn ervaring is zeer goed.

Mijn ervaring over uw dienst is erg prettig. De klachten richting gemeente over de hoogte van de WOZ-waarde van mijn woning heeft u naar tevredenheid richting gemeente verwerkt. Mijn dank voor uw manier van aanpak.

J.Euser Aanbevelen? Ja

8

19 jan. 2022

De ervaring wordt sterk beïnvloed over het al of niet behalen van succes, In dit geval dus goed

Vakbekwaam, anders zou het bezwaar niet zijn gehonoreerd. Ik werd steeds goed geïnformeerd zodra de procedure daartoe aanleiding gaf.

G.A. Aanbevelen? Ja

8

8 feb. 2022

De aanhouder wint

Nadat eerst ons bezwaar was afgewezen zijn we hiertegen in beroep gegaan en met succes. Hartelijk Dank voor wat jullie gedaan hebben, Chapeau

WB Aanbevelen? Ja

Je hebt ons gezien bij