Rechtbank Den Haag oordeelde onlangs dat een bezwaar of beroep niet kan leiden tot een verhoging van de vastgestelde WOZ-waarde.

Een woningeigenaar is het niet eens met de WOZ-waarde 2013 van zijn woning. In zijn bezwaarschrift bepleit hij een hogere waarde. De heffingsambtenaar verklaart het bezwaar niet-ontvankelijk wegens het ontbreken van belang. Ook meer informatie over de WOZ waarde in Noordwijkerhout, Neder-Betuwe, Maasgouw, Midden-Drenthe, Maassluis en de rest van Nederland.

Rechtbank Den Haag oordeelt dat een bezwaar of beroep niet kan leiden tot een verhoging van de vastgestelde WOZ-waarde. Een verhoging van de WOZ-waarde zou onder meer leiden tot een hogere OZB-aanslag en daarmee in strijd komen met het verslechteringsverbod van art. 8:69 Awb.

De rechtbank merkt op dat er fiscaal gezien geen belang is bij een hogere waarde. Dat de WOZ-waarde ook betekenis heeft buiten het fiscale domein (bijvoorbeeld bij het verkrijgen van een hypotheek of bij de verkoop van een woning) doet daar niets aan af.


klantenvertellen logo

3.378+ reviews

Klanten geven ons een 8.7

8

8 feb. 2022

De aanhouder wint

Nadat eerst ons bezwaar was afgewezen zijn we hiertegen in beroep gegaan en met succes. Hartelijk Dank voor wat jullie gedaan hebben, Chapeau

WB Aanbevelen? Ja

9

10 feb. 2022

Prima ik heb vermindering gekregen.

Geen klachten ik heb niets hoeven te doen het ging stilletjes aan mij voorbij en het gebeurde gewoon.

R.p. Beijleveld Aanbevelen? Ja

8

4 feb. 2022

Gerichte info, helder wat zelf wel/ niet doen

Geruststellende gedachte dat jullie procedures in de gaten houden en heldere info vragen en geven. Was even wat cynisch, eerst zien dan geloven. Maar door te cummuniceren met mij heeft mij geholpen in loslaten en vertrouwen hebben met een geweldig resultaat!

S.spigt Aanbevelen? Ja

10

15 feb. 2022

Vastbijters in positieve zin :-)

Keurig zijn we op de hoogte gehouden ondanks lange doorlooptijd met gemeente. Uitkomst volledig naar wens Dank!

Ron Aanbevelen? Ja

10

31 jan. 2022

Zeer professioneel en met gewenste resultaat.

Ik ben zeer tevreden over de wijze waarop Bezwaarmaker de bezwaarprocedure heeft uitgevoerd en afgehandeld. Zeer professioneel en uiteindelijk ook met het gewenste resultaat. Ik ben ook zeer tevreden over de wijze waarop ik op de hoogte ben gehouden over de voortgang.

Elle Aanbevelen? Ja

9

13 feb. 2022

Mijn ervaring is zeer goed.

Mijn ervaring over uw dienst is erg prettig. De klachten richting gemeente over de hoogte van de WOZ-waarde van mijn woning heeft u naar tevredenheid richting gemeente verwerkt. Mijn dank voor uw manier van aanpak.

J.Euser Aanbevelen? Ja

10

22 jan. 2022

prima werk geleverd

Een keer een vragenformulier moeten invullen en de rest ging vanzelf. Verder geen gezeur, alles zelfstandig afgehandeld en het resultaat was super.

R. Aanbevelen? Ja

8

19 jan. 2022

De ervaring wordt sterk beïnvloed over het al of niet behalen van succes, In dit geval dus goed

Vakbekwaam, anders zou het bezwaar niet zijn gehonoreerd. Ik werd steeds goed geïnformeerd zodra de procedure daartoe aanleiding gaf.

G.A. Aanbevelen? Ja

Je hebt ons gezien bij