woz waarde

De afhandeling van bezwaarschriften bij de vaststelling van de zogeheten WOZ-waarde van een huis door de gemeente verloopt traag en inefficiënt. Dat kan en moet beter, vindt de Rekenkamer. Ook is het voor Amsterdammers vaak niet te volgen hoe de gemeente de WOZ-waarde van hun huis heeft vastgesteld en schiet de informatie die de gemeente biedt in de jaarlijkse WOZ-beschikking te kort.

Dat zijn de harde conclusies van de Rekenkamer Amsterdam over de manier waarop de gemeente de wet Waardering Onroerende Zaken toepast. Elk jaar berekent de gemeente de WOZ-waarde van 445.000 panden, waarvan 400.000 woningen. Met de WOZ hebben alle Amsterdamse huizenbezitters te maken, omdat de gemeente de jaarlijkse onroerendezaakbelasting (ozb) berekent op basis van de WOZ-waarde. Ook meer informatie over de WOZ waarde in Hellevoetsluis, Hof van Twente, Hattem, Helmond, Heemskerk en de rest van Nederland.

De financiële belangen van de gemeente zijn ook groot: de 249,4 miljoen euro aan belastingen die de gemeente in 2010 inde, bestond voor 63 procent uit belastingen die zijn gebaseerd op de WOZ. De laatste jaren hebben tienduizenden Amsterdammers geklaagd over de WOZ-waarde die voor hun pand was berekend. In 2011 waren dat er 10.000, in 2009 20.000. Het aantal beroepszaken dat moest worden afgehandeld, steeg van 335 in 2006 naar 963 in 2010.

Die procedures kosten de gemeente 1,5 miljoen euro per jaar.
Volgens de Rekenkamer kunnen veel bezwaarschriften worden voorkomen als de gemeente de berekening van de WOZ-waarde beter uitlegt. Ook als een bezwaarschrift is toegekend, gaat het nog vaak mis. Het kan dan gebeuren dat huiseigenaren een jaar later opnieuw bezwaar moet maken, omdat het toegekend bezwaar niet correct, of helemaal niet, in de WOZ-administratie is verwerkt.

Bron – Het Parool

klantenvertellen logo

3.378+ reviews

Klanten geven ons een 8.7

9

10 feb. 2022

Prima ik heb vermindering gekregen.

Geen klachten ik heb niets hoeven te doen het ging stilletjes aan mij voorbij en het gebeurde gewoon.

R.p. Beijleveld Aanbevelen? Ja

10

22 jan. 2022

prima werk geleverd

Een keer een vragenformulier moeten invullen en de rest ging vanzelf. Verder geen gezeur, alles zelfstandig afgehandeld en het resultaat was super.

R. Aanbevelen? Ja

10

15 feb. 2022

Vastbijters in positieve zin :-)

Keurig zijn we op de hoogte gehouden ondanks lange doorlooptijd met gemeente. Uitkomst volledig naar wens Dank!

Ron Aanbevelen? Ja

8

8 feb. 2022

De aanhouder wint

Nadat eerst ons bezwaar was afgewezen zijn we hiertegen in beroep gegaan en met succes. Hartelijk Dank voor wat jullie gedaan hebben, Chapeau

WB Aanbevelen? Ja

10

31 jan. 2022

Zeer professioneel en met gewenste resultaat.

Ik ben zeer tevreden over de wijze waarop Bezwaarmaker de bezwaarprocedure heeft uitgevoerd en afgehandeld. Zeer professioneel en uiteindelijk ook met het gewenste resultaat. Ik ben ook zeer tevreden over de wijze waarop ik op de hoogte ben gehouden over de voortgang.

Elle Aanbevelen? Ja

8

19 jan. 2022

De ervaring wordt sterk beïnvloed over het al of niet behalen van succes, In dit geval dus goed

Vakbekwaam, anders zou het bezwaar niet zijn gehonoreerd. Ik werd steeds goed geïnformeerd zodra de procedure daartoe aanleiding gaf.

G.A. Aanbevelen? Ja

8

4 feb. 2022

Gerichte info, helder wat zelf wel/ niet doen

Geruststellende gedachte dat jullie procedures in de gaten houden en heldere info vragen en geven. Was even wat cynisch, eerst zien dan geloven. Maar door te cummuniceren met mij heeft mij geholpen in loslaten en vertrouwen hebben met een geweldig resultaat!

S.spigt Aanbevelen? Ja

9

13 feb. 2022

Mijn ervaring is zeer goed.

Mijn ervaring over uw dienst is erg prettig. De klachten richting gemeente over de hoogte van de WOZ-waarde van mijn woning heeft u naar tevredenheid richting gemeente verwerkt. Mijn dank voor uw manier van aanpak.

J.Euser Aanbevelen? Ja

Je hebt ons gezien bij