Verlaag gratis uw WOZ-Waarde

Al 105.984 particulieren gingen u voor.

Maak nu bezwaar
No Cure No Pay, Gegarandeerd

Wat kost het?

 • WOZ bezwaar woning

  Woning = Gratis

  De gemeente vergoedt de gemaakte kosten met een gemiddelde besparing van € 272,-

 • WOZ bezwaar bedrijfspand

  Bedrijfspand = Gratis

  De gemeente vergoedt de gemaakte kosten met een gemiddelde besparing van € 381,-

 • WOZ bezwaar meerdere panden

  Meerdere adressen = Gratis

  De gemeente vergoedt de gemaakte kosten met een gemiddelde besparing van € 737,-

Indien ongegrond brengen wij (ook) geen kosten in rekening.

Is uw WOZ-waarde te hoog?

Al deze belastingen die u betaalt zijn gebaseerd op uw WOZ-waarde:

 • Onroerende-zaakbelasting (OZB)
 • Waterschapsbelasting
 • Vermogensbelasting
 • Roerenderuimtebelasting
 • Inkomstenbelasting

Een te hoge WOZ-waarde kost tussen € 63,- en € 2.538,- per jaar. Over de looptijd van uw hypotheek (30 jaar) betaalt u dus tot € 76.140,- te veel belasting.

Meld u gratis aan aan om bezwaar te maken tegen uw WOZ-waarde. Alleen al in 2013 en 2014 hebben wij al € 783.526,- bespaard voor mensen die zich bij ons hebben aangemeld.

Al 105.984 particulieren meldden zich aan
 • Kosteloos bezwaar maken
 • Betaal minder belasting
 • Grotere kans op succes
 • Actief in heel nederland

Wat zeggen klanten

"Uitermate tevreden,over de uitslag waardebepaling woning, en over het ons op de hoogte stellen in het verloop van deze zaak."

Dhr. Bout, eigenaar van een vrijstaande woning. Almere

"Ik vond de Woz-waarde van mijn huis te hoog, waardoor ik ook te hoge lasten kreeg opgelegd. Via reclame wist ik van bezwaarmaker.nl af. "

Mevr. de Vre-Ijisberg, Eigenaar van een hoekwoning.

"De reden dat ik bezwaar wilde maken tegen de WOZ waarde van mijn huis was omdat de waarde ineens omhoog schoot van 563.00 naar 683.000. "

Dhr. Broers, Heiloo. Eigenaar vrijstaande woning.
Bekijk 3033 ervaringen

Bereken uw belastingvoordeel

Waarde volgens gemeente

Waarde volgens u

Bereken nu


Heeft u een woning geërfd?

Veel mensen weten niet dat er over de WOZ waarde van een geerfde woning erfbelasting betaald moet worden. Hierdoor weten mensen ook niet dat een verlaging van de WOZ waarde tot wel 10 duizenden Euro’s aan erfbelasting kan schelen.

Meld u dan ook aan om te kijken wat voor besparing wij voor u mogelijk kunnen bereiken. Of bereken het zelf met onze speciale Calculator Erfbelasting.Meer over erfbelasting
Uit onderzoek, dat onderzoeksbureau Vostradamus in opdracht van Bezwaarmaker.nl heeft uitgevoerd, blijkt dat 30% van de Nederlanders de WOZ-waarde van hun woning te hoog vindt.

Maar weinig bezwaren tegen WOZ-waarde
Veel Nederlanders zijn het niet eens met de WOZ-waarde van hun woning of bedrijfspand, zoals die door de gemeente is vastgesteld. Toch maken maar weinig mensen bezwaar. Velen denken dat het indienen van een bezwaarschrift geen effect zal hebben. Anderen denken dat het proces veel te omslachtig is. Toch zouden zij gemiddeld € 272 kunnen besparen als ze wel een bezwaar zouden indienen. Sommige mensen laten het bezwaar maken over aan een gespecialiseerd bureau. Het merendeel van deze bezwaren wordt gegrond verklaard.

Veel eigenaren van woningen of bedrijfspanden betalen teveel
In Nederland krijgen 7,6 miljoen mensen een WOZ-beschikking. Daarvan maakt minder dan 2% bezwaar tegen een te hoge waardebepaling. Van deze ingediende bezwaarschriften wordt een ruime helft gegrond verklaard. Reden te meer dus om bezwaar te maken. Uit dit lage percentage blijkt dat eigenaren van woningen en bedrijfspanden massaal teveel belasting betalen. Terwijl een aanpassing van de WOZ-waarde blijvend is en dus voortaan een flinke besparing kan opleveren.

Belangrijk onderwerp, maar weinig bezwaar
De WOZ-waarde staat als tweede in de lijst van zaken waar Nederlanders bezwaar tegen zouden willen maken. Op de eerste plaats staat belasting betalen. Veel lager op de lijst staan verkeersboetes, vuurwerk of Zwarte Piet, als zaken waartegen bezwaar gemaakt zou moeten worden. Uit onderzoek blijkt dat maar 3 op de 10 Nederlanders de WOZ-waarde van hun woning te hoog vindt en daar ooit bezwaar tegen heeft gemaakt. De meerderheid doet dat dus niet, omdat ze denken dat het geen effect zal hebben. Ook vinden ze dat het teveel rompslomp geeft. Een klein deel is niet eens op de hoogte van het feit dat bezwaar maken mogelijk is.
Redenen om bezwaar te maken
Bezwaar maken tegen de WOZ-waarde van je woning of bedrijfspand blijkt van groot belang te zijn. De WOZ-waarde is namelijk bepalend voor de waterschapsbelasting, de onroerend zaak belasting, het eigen woning forfait en de erfbelasting. Daarom kan een verlaging van de WOZ-waarde voor een gemiddelde besparing van € 272 zorgen. Inzake erfkwesties kan het voordeel oplopen tot tienduizenden euro’s. Je kunt bezwaar maken omdat de WOZ-waarde van je woning omhoog is gegaan. maar dat is geen geldig criterium. Belangrijke aspecten om een bezwaar in te dienen zijn onder meer gebrekkig of achterstallig onderhoud, een gedateerde badkamer of keuken en ongunstige omgevingsfactoren. Ook aanwezig asbest, windmolens in de omgeving, onzekere bestemmingsplannen en overlast door publieke voorzieningen zijn goede redenen voor bezwaar.

Bezwaar WOZ maken met hulp van Bezwaarmaker.nl
Doordat wij ons gespecialiseerd hebben in bezwaar- en beroepsprocedures op het gebied van de Wet WOZ (Wet Waardering onroerende zaken), hebben we een kwalitatieve en efficiënte werkwijze ontwikkeld. We kunnen op deze manier landelijke dekking bieden. Ieder dossier wordt bij ons behandeld door een gediplomeerd WOZ-taxateur met 15 jaar ervaring.

Onze klanten bestempelen ons niet voor niets als volgt:
• transparant en helder
• duidelijke communicatie
• daadkrachtig
• zorgvuldig en betrouwbaar
• deskundig

Wij regelen alles tot in de puntjes, voor u een grote zorg minder! De reden dat bezwaar aantekenen teveel rompslomp is, gaat niet op als u via ons bezwaar aantekent. Meld u gratis aan om bezwaar te maken tegen de hoogte van uw WOZ-waarde.
Bezwaarmaker 8.5103033